tak ostatnio sie zastanawiam,czemu MGS nie jest serią tworzonąna kompa.
Przecież daje to lepsze możliwości,można lepiej wszystko dopracować, i
dodać więcej elementów i różności. Jakie są wasze opinie?

seria mg ma typowy konsolowy klimat

. Siedzę na PC już od ponad 10 lat i zaliczyłem na nim wiele przygodówek, platformówek (2D i 3D), bijatyk (od klasyków pokroju Mortal Kombat czy różne odmiany Street Fightera, aż po bijatyki 3D z PSXa i Dreamcasta), skradanek, wyścigów itp itd. Teorie, że PC się do tych wszystkich gier nie nadaje wywodzi się jedynie z tego, że albo ktoś ma uraz do blaszaków, albo do klawiatury i myszki, zapominając, że nie od dziś na rynku jest szeroka gama padów, kierownic czy innych kontrolerów.
kul napisał(a):Seria, ktora zostala stworzona wylacznie na komputery ma konsolowy klimat, zdolniacha z tego Kojimy.
, dopiero teraz przeczytałem, że MSX'y to były komputery, przy których swoją drogą Microsoft maczał palce
.

Mr_Zombie napisał(a):, dopiero teraz przeczytałem, że MSX'y to były komputery, przy których swoją drogą Microsoft maczał palce
.
http://pl.wikipedia.org/wiki/MSX

No i wezcie jeszcze pod uwage to, ze Kojima lubi SONY i Playstation a nie lubi za bardzo reszty

Johny Sasaki napisał(a):ze przygodowka na PC to nic w porownaniu z przygodowka na PS2. No chyba ze mowimy o point & click.
Silent Hill sie NIE przyjely. SH2 zostal wydany bo dobrze sie sprzedawal (dorzucili pare bonusow i wydali to jako Restless Dreams na PC i XBOX), SH3 wydali na PC bo na PS2 sie sprzedawal nienajlepiej, z SH4 podobnie.
Aha - Zombie, gratuluj grania w MK czy SF na PC.
Ale wiesz, ze grajac na klawiaturze czy nawet na padzie nie osiagniesz w SF jakiegos konkretnego poziomu? O TekKenie nie wspomne.
.tylko jak mozna grac w to samo w bardziej komfortowych warunkach, to po co sie meczyc?

Gram tu czasami, gram i tam, nie czuje się jakoś bardzo związany z którąkolwiek platformą.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość