MGS4 na X360?

W celach porządkowych.

Postprzez Infernal Warrior » Pn cze 18, 07 19:55

Hard napisał(a):barth -> po co ma kupować PS2 skoro starsze części danej serii pójdą bez problemu na PS3 ?

A po to ze PS3 nie jest w pelni kompatybilne wstecz, byl o tym gdzies nawet artykul. Filmiki sie zacinaja albo gra wogle nie dziala...
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Hard » Pn cze 18, 07 20:05

Infernal Warrior napisał(a):
Hard napisał(a):barth -> po co ma kupować PS2 skoro starsze części danej serii pójdą bez problemu na PS3 ?

A po to ze PS3 nie jest w pelni kompatybilne wstecz, byl o tym gdzies nawet artykul. Filmiki sie zacinaja albo gra wogle nie dziala...

Stanowcza mniejszość tytułów ma takie problemy. Sony miało coś z tym zrobić, a ten artykuł jest stary jak świat. Nie wiem czy coś zdziałali.
Hard
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » Pn cze 18, 07 20:13

Nie ten temat.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez metalsega » Pt cze 22, 07 16:42

Jeśli zrobią tak, że posiadacze PS3 i X360 w trybie online będą mogli grać razem ze soba to niech wydają na XO. Wiem ze jest to mało prawdopodobne, szczególnie ze względu na XBL, ale naprawde na to licze, jesli MGS4 wyjdzie równiez na XO. Wiem ze ogólnie Wam nie chodzi o tryb online ale to robi mały zamęt. Sporo ludzi kupi ta gre własnie ze względu na online. Jak dla mnie to czy bez online, czy z, czy oddzielnie to i tak kupie :):D.

Ja wole grać w MGS4 na konsoli Sony ze względu na wielką przewage Sixaxisa nad padem od X360, czyli ze względu na analogowe przyciski. Granie na padzie bez analogów jest strasznie upierdliwe.

Z tego co ja czytałęm to rdzenie w Cellu są taktowane po 3,2 GHz kazdy.
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez barth » Pt cze 22, 07 18:32

z tego co pamiętam to Xo ma już analogowe wszystkie przyciski, a co do tego, że każdy rdzeń ma po 3,2GHz to nie wierzyłbym w to za bardzo, popatrz na to od takiej strony - jeżeli by tak było to dlaczego nie ma tego jeszcze na rynku pc? Powoli pojawiają się procki 3 rdzeniowe(vide Xo), ale one i tak ją drogie jak cholera
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gillian » Pt cze 22, 07 18:35

nowe konsole zawsze wyprzedzały PC, przynajmniej w podobnych przedziałach cenowych. dopiero po jakimś czasie komponenty pecetowe doganiały i prześcigały konsole...

a co do samego Sixaxis, to nie tyle chodzi o analogi ale raczej o "wychyły", których Xowy pad nie posiada, a co ma być wykorzystane w MGS4.

PS: swoją drogą ja już nie potarfię sobie wyobrazić grania bez przecisków analogowych...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pt cze 22, 07 18:53

Kolejny post niezwiazany z tematem = ostrzezenie.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Blady » Pt lip 20, 07 12:38

No to czas na post związany z tematem-
In the most recent Rumor Mole section, OXM (Official Xbox Magazine) declares that a "bankable source" told them that Metal Gear Solid 4 is definitely coming to Xbox 360. The game is reportedly being ported by a separate team -- which isn't headed by Hideo Kojima -- and should ship "a few months" after the PS3 version.

Considering the ever-mounting rumors and Konami's own comments on the matter, it's starting to look like the only thing missing is an official announcement.

Informacja z dnia 19 lipca 2007

To tak żeby dorzucić do pieca :happy8:
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt lip 20, 07 12:43

Blady napisał(a):The game is reportedly being ported by a separate team -- which isn't headed by Hideo Kojima -- and should ship "a few months" after the PS3 version.

no to ja bałbym się teraz o jakość tej konwersji...

a swoją drogą taka wersja wydarzeń wydaje mi się najbardziej prawdopodobna...

@re down:

a jak było do tej pory z konwersjami MGSów?
Ostatnio edytowano Pt lip 20, 07 12:45 przez Gillian, łącznie edytowano 2 razy
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pt lip 20, 07 12:44

Nie sądzę żeby Kojima dał innemu zespołowi robić konwersję. Kolejna głupia plotka...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Boras » Pt lip 20, 07 15:07

ale niewierni muszą miec czym sie oszukiwac ! NIEWIERZCIE tym sloganom MGS4 nigdy nie wyjdzie na XO! :) nie no zartyzartami ale zeby zarobic trzeba sie glowic , mam nadzieje ze MGS4 zostanie jednak exclusive'm na PS3.
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez wredny » Pt lip 20, 07 15:57

Nie wiem o czym tu jeszcze gadac. Przeciez juz zostalo powiedziane ze MGS4 na xO nie wyjdzie...
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez SaladinAI » Pt lip 20, 07 17:08

http://www.gameinformer.com/News/Story/ ... htm?Page=3

Wywiad z Harrisonem:

GI: Is Metal Gear Solid 4 still exclusive? Is that solidified and will never appear on the Xbox 360?

Harrison: Yes. We said it was an exclusive title.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez komar737 » Pt lip 20, 07 20:09

Uwazaj, bo Harrison Ci powie, ze costam z konwersja kombinuja na XO.

Uhuh.
komar737
banan

Postprzez SaladinAI » So lip 21, 07 12:25

Pewnie że nie, ale to tylko uzupełnia fakt że na konferencji Microsoftu nic na temat MGS 4 nie było mowy, Kazumi Kitaue szef amerykańskiego i europejskiego oddziału Konami zasugerował że tylko w przypadku słabej sprzedaży MGS 4 można by było myśleć o konwersji. W dodatku swego czasu Peter Moore powiedział że negocjacje w kwestii MGS 4 na X0 nie były powodzeniem.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez borx » Pn sie 06, 07 14:40

W roku fisalnym 2007 Microsoft nie ma zarejestrowanego MGS4 czyli juz na bank nie pojawi sie do kwietnia 2008. Czyli czasowy exclusive dla sony na 100% Co dalej? zobaczymy M$ bedzie mial kolejnych kilka miesiecy na negocjacie zakladajac ze firma bedzie jeszcze gra zainteresowana. Na dzien dzisiejszy Microsogt nie ma absolutnie zadnego ujawnionego killer apa na rok 2008 czyli taki MGS teoretycznie moglby sie przydac.
BTW: Nowy Splinter jest exclusivem M$ a gra wydaje sie byc zupelnie inna niz dotychczasowe czesci. Licze na dobra gre bo filmiki wygladaj bardzo smakowicie:)

EDIT:

Pierwsze preordery na MGS4 w wersji na X360 juz sie pojawily!
http://www.hmv.co.uk/hmvweb/simpleSearc ... searchUID=

(Brytyjska siec HMV)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez uci » Pn sie 06, 07 15:07

wiesz borx Preordery DN 4ever tez można było swego czasu zamawiać.
Ja bym wolał usłyszeć proste słowa - bedzie lub nie bedzie i tyle.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez borx » Pn sie 06, 07 16:15

Preorder juz wycofany. "Pomylka" ponoc:)
Jasne fajna pomylka dzieki ktorej o sici HMV zrobilo sie glosniej niz zwykle. Nie ma to jak dobra reklama:)
swoja drogą jak na "pomylke" to dosc dokladnie sie okreslili z data premiery- co do dnia hehehe. niezle
Szef Konami ostatnio powiedzial:

"Since Metal Gear was born on the PlayStation, we would like to keep it a PlayStation game. But we might have to take some steps..."

Facet sie blazni bo MG nie naraodzil sie na PS ale ok powiedzmy ze chodzilo mu o MGS:) Po za tym serii nigdy nie udalo sie w pelni zatrzymac na Playstation. jedynie MGS3 byl tylko na PS2 wiec nie wiem co on w ogole bredzi. Co za typ:)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez Courso » N wrz 16, 07 02:41

poroniony widocznie. :homework:
Courso
Coward Duck

Postprzez Sixers » Śr sty 02, 08 23:11

Co do MGS4 na X-kulke to jestem zdecydowanie na tak. Poza MGS-em nie ma nic, co by mnie zachęcało do kupna PS3.

I mam dylemat. Kupić X360 żeby zagrać w kilka świetnych gier, czy PS3 żeby zagrać w tę najfajniejszą :D. A jak wyjdzie na Xboxa to problemu nie będzie.

Co prawda nie mam pojęcie ile gra będzie zajmować miejsca na Blu-Ray, ale biorąc pod uwagę że dane są często dublowane (bo prędkość odczytu jest wooolna) i np. tryb online wrzucając na drugą płytkę, dodatkowo jakoś to skompresować i powinno się zmieścić na DVD9 :)
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Postprzez Gillian » Śr sty 02, 08 23:56

Sixers napisał(a):czy PS3 żeby zagrać w tę najfajniejszą

czy bedzie taka najfajniejsza to sie zobaczy...

Sixers napisał(a):Co prawda nie mam pojęcie ile gra będzie zajmować miejsca na Blu-Ray, ale biorąc pod uwagę że dane są często dublowane (bo prędkość odczytu jest wooolna) i np. tryb online wrzucając na drugą płytkę, dodatkowo jakoś to skompresować i powinno się zmieścić na DVD9

A co za problem machnac plytka? MGS byl na 2CD, ba! Finale VIII i IX czy Shenmue II byly na 4CD i nikt jakos bardzo nie narzekal...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Cz sty 03, 08 11:22

twilite_kid napisał(a):A co za problem machnac plytka? MGS byl na 2CD, ba! Finale VIII i IX czy Shenmue II byly na 4CD i nikt jakos bardzo nie narzekal...

To nie wiesz, teraz w czasach next-gen ludzie stali się zbyt leniwi, żeby podejść do konsoli i zmienić płytę ;)

Swoją drogą, plotka okazała się niczym innym, jak plotką (no patrzcie, kto by się spodziewał)
Rumor Killer: No MGS4 on 360, says Konami
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Kakarotto0912 » Cz sty 03, 08 17:50

Dla mnie sadzenie i mowienie, ze jakis MGS moze wyjsc na X360 to jest HEREZJA. MGSy maja byc na PS tylko (ale chyba jakis jest na Xboxa). Bede sie cieszyl jesli plotka naprawde okaze sie tylko i wylacznie plotka... :)
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Gillian » Cz sty 03, 08 18:08

Kakarotto0912 napisał(a):Dla mnie sadzenie i mowienie, ze jakis MGS moze wyjsc na X360 to jest HEREZJA. MGSy maja byc na PS tylko (ale chyba jakis jest na Xboxa).

No to chyba żyjesz złudzeniami...

Jedynym ekskluzywnym "dużym" MGSem na konsolę Sony był MGS3 (jakby się uprzeć to też nowe przenośne MGSy były tylko na PSP, MGS:GB był na GBC).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Cz sty 03, 08 18:19

MGSy maja byc na PS tylko

A jezeli moge wiedziec, w czym Ci przeszkadza wydanie tej gry na inna konsole?
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Kakarotto0912 » Cz sty 03, 08 18:35

No niby w niczym bo jakbym dostal od kogos za free X360 to bym sie spieral zeby wyszedl MGS4 na niego.
Tak samo Cieszyl bym sie jakby MGS3 wyszedl na PC ale przeciez zawsze MGS sie kojarzyl z PS2 a teraz bedzie sie kojarzyl z PS3 ;)
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez kotlet_schabowy » Cz sty 03, 08 18:36

twilite_kid napisał(a):(...)
A co za problem machnac plytka? MGS byl na 2CD, ba! Finale VIII i IX czy Shenmue II byly na 4CD i nikt jakos bardzo nie narzekal...

Kocham ten argument. TAK, jest problemem "machnąć" płytką, i już Oo. Mamy XXI wiek, straszne huczenie o czasach next-genów. Twoje porównanie ma marny sens, bo jeżeli mówimy o konsoli Playstation to chyba oczywiste, że w momencie premiery konsoli nośnik ten był niewyobrażalnie pojemny (pierwsza gierka zajmowała 2 MB z 650 MB), a platformy konkurencyjne nie mogły pochwalić się niczym lepszym (nie mówię o Dreamcast, który aspirował do miana konkurenta nie PSXa, a PS2).
Natomiast obecna sytuacja jest całkiem odmienna : X360 w momencie premiery ma nośnik "odchodzący do lamusa", gry na więcej niż jednej płycie ukazują się już rok po premierze konsoli (może się walnę z tym argumentem, bo nie wiem, kiedy ukazała się pierwsza wielopłytowa gra na PSXa, ale Final Fantasy VII miał 3 CD, ukazując się w 1997 roku), a konkurencja wita nas nowoczesnym Blu Rayem. Tyle ode mnie, oczywiście nie moim problemem jest nośnik X360tki, bo nie zamierzam wchodzić w posiadanie tej konsoli, ale jak ktoś bagatelizuje sytuację, to mam ochotę się wypowiedzieć.

W sumie mam to gdzieś, czy MGS 4 zostanie grą ekskluzywną dla PS3, obiektywnie patrząc to lepiej dla serii, żeby gierka się sprzedała jak najlepiej (czyli lepiej, żeby ukazała się na innych konsolach), ale z drugiej strony nie można na wszysktko patrzeć tylko pod kątem "opłacalnej multiplatformowości", bo gierki i konsole stałyby się nijakie. Każda konsola ma mieć swoje ekskluzywne gierki i tyle.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » Cz sty 03, 08 20:38

Kakarotto0912 napisał(a):ale przeciez zawsze MGS sie kojarzyl z PS2 a teraz bedzie sie kojarzyl z PS3 ;)

Ustalmy sobie jeden fakt: MGS nigdy nie był exclusivem na konsole Sony. MGS1 wyszedł również na PC, MGS2 również na PC i Xboxa, a jedynym exclusywnym tytułem było MGS3. Ale, Gacek również ma swojego ekskluzywnego MGS, czyli TTS (tak, jest to remake, ale mimo wszystko exclusive). Więc gadanie, że MGS "zawsze się kojarzył z PS2" to bzdura :/.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Fedor » Cz sty 03, 08 20:51

A ja powiem tak:

może powinniśmy posiadaczom innych systemów pozwolić zapoznać się z tą serią.
Fedor
Arnold

Postprzez Sixers » Cz sty 03, 08 23:21

Poza tym Kojima nie jest jakoś specjalnie uzależniony od Sony... Może ma jakiś tam zakaz konwersji MGS4 na X-a, ale na pewno nie wieczny... Może 2 lata poczekamy, ale się doczekamy (oby...) :D
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM