Przypuszczenia fanów - marzec/kwiecien/maj/czerwiec 2k7

W celach porządkowych.

Postprzez uci » Wt cze 12, 07 02:57

ale sie proobiło... kolejne wnioski na temat
raiden z MGS2 do bani, a ten z MGS4 nagle zaczął wymiatac...
naprawde Kojima wie jak manipulowac ludzmi.

Btw.

Chodzi mi o rekrutacje żolnierzy, cóz patent ktory sprawdzil się w MPO a który zostanie wprowadzony do MGS4 ?
Nie grałem w MPO ale słyszalem ze można było grac żołnierzami których się rekrutowalo...

gdyby coś takiego bylo w MGS4, ciekawe czy można by było na wzór MPO rekrutowac jednostki spcjalne (bossowie) a także ziomków SS:
Raiden, Naomi, Meryl, Otacon itd.

No i niezlym bajerem było by mozliwość rekrutowania bohaterów z całej serii po przejsciu gry :)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » Wt cze 12, 07 13:32

Uci wątpie czy będzie można werbować ludzi, w PO to miało sens (Outer Heaven), a teraz mogłoby to wyglądaą na patent wciśnięty na siłe. Ale wątpie by Snake był jedyną grywalną postacią. Np. Załóżmy że Snake sobie strzeli kulke, wtedy byśmy pokierowali Raidenem (chociażby mały epizod, bez wiekszych ekscesów) do ostatecznego outra. Choć możliwe że Raiden również popełni samobójstwo, ale to mało prawdopodobne, gdyż to Snake jest głównym Hero ;]
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt cze 12, 07 14:38

mowione bylo ze radien bedzie niegrywalna postacia, ale jako wspomagajacy nas NPC to byla inna sprawa
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Wt cze 12, 07 14:53

Coś w stylu Snake`a w MGS2. Gdy walczą razem u boku. To mogłoby się sprawdzić, ale oby nie było tego za wiele bo za łatwo by bylo ;/
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Lost » Wt cze 12, 07 21:27

Motyw Raidena jako grywalną postać wyobrażam sobie raczej jako jednorazową akcję, bądź też odstresowującą nawalankę poza "konkursem"(przejdziesz grę, a dane ci będzie spacerowanie Raiden'em po zwiedzonych wczesniej lokacjach i bawienie się w terminatora).
Lost
Zanzibar

Postprzez kul2 » Śr cze 13, 07 06:21

Nie bedzie grywalnego Raidena.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » Śr cze 13, 07 13:35

Pabian napisał(a):Uci wątpie czy będzie można werbować ludzi, w PO to miało sens (Outer Heaven), a teraz mogłoby to wyglądaą na patent wciśnięty na siłe.

Dlaczego? W MGS 4 znajdujemy się w samym środku walki gdzie w dodatku możemy zmieniać strony konfliktu, a głównym celem do wykonania jest wygranie bitwy. Toteż spokojnie do strategicznego osiągnięcia celu można by były wykorzystać rekrutację żołnierzy, w końcu mamy ich tam pod dostatkiem.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Nevar » Śr cze 13, 07 14:29

Głownym celem jest wygranie bitwy?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Śr cze 13, 07 16:24

Tak zdaje się powiedział Kojima w jednym z wywiadów.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » Pt cze 15, 07 00:25

Zwróćcie uwagę na to, jak bardzo kształt konfliktów militarnych toczonych w Guns of the Patriots przypomina obecny wizerunek potyczek na Bliskim Wschodzie. Słyszałem niedawno, iż aktualnie w Iraku, obok ponad stu tysięcznej armii USA, niezwykle ważną rolę odgrywają właśnie rozmaitego rodzaju prywatne spółki; ich liczba określana jest już na około 70 tysięcy! Ten fakt daje wyraźnie do zrozumienia, iż czwarta odsłona serii stać się może częścią w największym stopniu nawiązującą do wydarzeń współczesnych. I aspekt ten należy uznać za optymistyczny i dobrze rokujący prognostyk dla ostatecznego kształtu fabuły MGS4. Jak dotychczas Pan Kojima w efektowny i, co istotne, efektywny sposób wprowadzał do dotychczasowych odsłon sagi elementy political fiction. Aktualnie zanosi się na jeszcze większą dozę tego pierwiastka. Mnie osobiście interesuje to, w jaki sposób w kontekście serii zinterpretowane zostaną wydarzenia z 11.IX.2001 i agresja wojsk amerykańskich na Irak w roku 2003.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez uci » Pt cze 15, 07 19:47

cóz zawsze może byc coś pokroju
Colonel do snakea - w 2003 amerykanie zaatakowali irak, pomagaly im społki prywatne, które po iraku bardzo się wzbogacily i rozrosły a teraz Liquid je polaczyl w jedną i nazwał OH...

lub os w tych klimatach
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pt cze 15, 07 22:22

Nom w MGS4 ma przeciez byc "nowe Outer Heaven" (pewno Meryl cos wykombinuje)
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez kul2 » So cze 16, 07 06:13

W fabule śledzimy linie łączące PMC w jedną wielką organizacje: Outer Heaven, prowadzoną przez Liquid Snake’a. Po chwili odkrywamy, że Outer Heaven jest tak silne pod względem wojskowym, jak reszta świata wzięta razem. Wszystko dlatego, że cały świat polega na PMC. Korporacja ArmsTech dostarcza jednocześnie broń dla armii amerykańskiej i Outer Heaven, dzięki czemu ci drudzy mają ogromny zapas broni. Taka sytuacja sprawia, że Old Snake czuje, że zbliża się kryzys, a wtedy ONZ wydaje mu rozkaz by zbadał sprawę. Tak oto zaczyna się fabuła
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » So cze 16, 07 21:26

?? skad to ??
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » So cze 16, 07 21:40

Ale naprawdę w MGS4 chodzi o wygranie bitwy?
Nevar
banan

Postprzez uci » So cze 16, 07 21:46

Pabian, ale Meryl to nowe Fox Hound a nie OH, OH to Liquid... dwa przeciwne obozy.
No a w MGS4 mi sie wydawalo ze chodzi o dotarcie z Pkt. A do B w dowolny sposób, od przekradnia do wygrania bitwy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » So cze 16, 07 22:14

kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » N cze 17, 07 11:34

zawsze jak ja mam awarie sieci musi pokazac się coś nowego..damn...
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » N cze 17, 07 13:57

Sek w tym ze to jest info z zeszlego roku ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Nevar » Śr cze 20, 07 18:30

http://www.konami.jp/kojima_pro/english/index.html. Na oficjalnej stronie Kojima Productions, pod "METAL GEAR Series" jest napisane przy MGS4 "PlayStation 3 [Coming 2007]".
Nevar
banan

Postprzez uci » Śr cze 20, 07 20:21

czyli słynne PS3 ktorego nie było przy poprawionych trailerach jednak powraca
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr cze 20, 07 20:48

czyli słynne PS3 ktorego nie było przy poprawionych trailerach jednak powraca

Przecież było ono także na stronie z tymi trailerami, pisałem o tym w newsie:

Może jednak nie, w końcu na stronie Metal Gear 20th Anniversary znajdziemy logo tej konsoli w dziale dotyczącym gry z starym Snejkiem.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Śr cze 20, 07 22:31

nom nie mam pamieci do tych wszystkich newsów...
za duzo tej nauki, trzeba by to przejżeć raz jeszcze. Dzieki Saladin
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz cze 21, 07 16:37

Jeszcze raz odnośnie Raidena, być może warto przemyśleć jeszcze jedną teorię: otóż nie jest przypadkiem że z Jacka została tylko głowa wraz z kręgosłupem. Jego śmierć być może ma związek z słowami Solidusa z MGS 2:

Solidus:
Mam inne powody by chcieć twojej śmierci. Wskazówki dotycząc Patriotów zostały wymazane z GW, ale są inne ślady.
Solidus:
Wewnątrz CIEBIE.
Raiden:
Co ?
Solidus:
Informacje są przenoszone w twoich nanomaszynach w korze mózgowej, oraz w całej sieci nerwowej

Z SOL dowiadujemy się także że Liquid miał fałszywe info dotyczące miejsca przebywania Patriotów, więc co jeśli to właśnie on stoi za zniszczeniem ciała Raidena? Jack, a raczej jego głowa mogły być jedyną szansą dla Liquida w odnalezieniu Patriotów toteż po prostu go wypatroszył zostawiając cenną główkę. Co o tym myślicie?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez FOX HUND » Cz cze 21, 07 20:34

Możliwe, że po odcięciu głowy od reszty ciała nanomaszyny po prostu przestaną funkcjonować.
Tak więc wszystkie informacje zapisane mogą ulec znieszczeniu. No chyba, żeby w jakiś sposób utrzymywał przy życiu jego głowę.
Ostatnio edytowano Cz cze 21, 07 20:46 przez FOX HUND, łącznie edytowano 1 raz
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez SaladinAI » Pt cze 22, 07 14:27

FOX HUND napisał(a):Możliwe, że po odcięciu głowy od reszty ciała nanomaszyny po prostu przestaną funkcjonować.
Tak więc wszystkie informacje zapisane mogą ulec znieszczeniu. No chyba, żeby w jakiś sposób utrzymywał przy życiu jego głowę.

No ale jakby nie patrzeć to Raiden dzięki egzoszkieletowi i tak jest utrzymywany przy życiu.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez metalsega » Pt cze 22, 07 15:57

Jak dla mnie to ta teoria pasuje.
Liquid wypatroszył Raidena D:D .
"World needs only one Snake and one Big Boss"
Metal_PL w MGO
metalsega
Arnold

Postprzez uci » Pt cze 22, 07 21:40

no i oczywiscie zapomniał pozbyć się głowy, z której później zbudowano mega ninje...

No ja uważam ze to nie pasuje, bo po pierwsze, skoro nanomaszyny sa w głowie, to trzeba by najpierw wypatroszyc głowe (co chcial jak dobrze pamiętam zrobić Solidus).
Po drugie po co budować całe sztuczne cialo skoro chciano utrzymac przy życiu tylko głowe z kręgoslupem (jak kto widział RoboCop 2 to wystarczy z słoik ), a tak zrobiono super Ninje.
No i Liquid Ocelot byli juz bardzo daleko kiedy Solidus odkryl przed nami prawde o nanomaszynach.

ktos napewno wypatroszyl Raidena, dla nanomaszyn czy z innych powodów to nie wiem czy byl to Liquid, on by raczej dokonal światego kryzysu niż bawil się w sledzenie patryiotów.

Może ocelot, kiedy był jeszcze kontrolowany przez samego siebie, jak wiadomo lubił on tortury (najpierw pobawomy sie w krojenie a nanomasyzny później) no i jednak mial wiele wątków z patriotami.
Co jak co to mają oni to samo ciało, ale to jednak dwie osoby, a jak wiadomo Liquid lubi globalne kryzysy, a ocelot drobiazgowe zdrady i oszustwa.

Ale znów zostaje czemu nie załatwili poprostu resztek Raidena, tylko zaniedbali to tak ze odbudowano go jako maszyne totalnej destrukcji.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt cze 22, 07 22:10

No ja uważam ze to nie pasuje, bo po pierwsze, skoro nanomaszyny sa w głowie, to trzeba by najpierw wypatroszyc głowe (co chcial jak dobrze pamiętam zrobić Solidus)

W MGS 2 chyba nie było mowy o tym żeby dorwać się do jego nanomaszyn z głowy trzeba by było specjalnie ją rozwalić, pewnie dałoby się je wydobyć za pomocą chirurgicznych operacji.

ktos napewno wypatroszyl Raidena, dla nanomaszyn czy z innych powodów to nie wiem czy byl to Liquid, on by raczej dokonal światego kryzysu niż bawil się w sledzenie patryiotów

Z trailerów MGS 4 dowiadujemy się że Liquid ukrywa się na Bliskim Wschodzie (przynajmniej tak wg Mnie można wywnioskować z rozmowy w śmigłowcu między Snejkiem a Roy'em) i wydaje Mi się że przez te kilka lat po wydarzeniach z SOL przygotowywał się do starcia z Patriotami, ale wpierw zanim mógł zrobić ogólnoświatowy kryzys musiał wiedzieć gdzie Patrioci się znajdują. Dla tego też łatwiej by dla niego było gdyby załatwił tylko jednego żołnierza z cennymi dla niego informacjami niż miałby w kompletnie nie przygotowany sposób się ujawniać i zaczynać konflikty.

No i Liquid Ocelot byli juz bardzo daleko kiedy Solidus odkryl przed nami prawde o nanomaszynach

Przecież Ocelot mógł trzymać w swoim umyśle wiedzę na temat nanomaszyn w ciele Raidena z informacjami na temat Patriotów.

Ale znów zostaje czemu nie załatwili poprostu resztek Raidena, tylko zaniedbali to tak ze odbudowano go jako maszyne totalnej destrukcji.

W sumie to Liquid nie mógł podejrzewać co dalej poczną z jego ciałem,
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt cze 22, 07 22:29

Saladin01 napisał(a):[...]żeby dorwać się do jego nanomaszyn z głowy trzeba by było specjalnie ją rozwalić, pewnie dałoby się je wydobyć za pomocą chirurgicznych operacji.

przecież nanomaszyny wstrzykuje się do krwioobiegu. wystarczyłoby delikwentowi zrobić gruntowną transfuzję : )
także cała ta teoria jak dla mnie upada u samych podstaw
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM