Przypuszczenia - wrzesien/pazdziernik

W celach porządkowych.

Postprzez Shinigami » Śr lis 07, 07 12:16

uci napisał(a):Może coś innego- drugi raz bliski wschód (MG Liquid) czyli Irak gdzie przetrzymywano Liquida (może to miejsce gdzie Liquid wygra z ocelotem walke o cialo?) Ale to taka cienka teoria.

Ja, i zapewne ze mną wielu graczy, nie myślałem o tym nawet, więc chyba odpada ;)
uci napisał(a):A co do miejsca które chcieliśmy zobaczyc od 20 lat. W obu przypadkach 20 lat by pokrywało się z czasami OH, ale czy tak serio wszyscy gracze marzyli by zobaczyc znów OH?

Myślę, że większość na pewno. W końcu prawie każdy chce remake'u starych MG, co podświadomie prosi o powrót do OH ;) A teorii z niepowtarzaniem się żadnej miejscówki nie trzymałbym się tak kurczowo, każdy wie jak Hideo łże, może na Ryana też się to przerzuciło? XD
Jeśli miałbym wybierać, to byłoby to jedno z tych trzech miejsc: OH/ZL (uznaje jako jedno, nie będe się rozdrabniał), zgliszcza OH lub miejsc w którym wprowadzono w życie projekt Strasznych Dzieci, bo raczej chodzi tu o 20 lat naszego, a nie growego czasu.
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Solidny » Śr lis 07, 07 17:42

Shinigami napisał(a):
uci napisał(a):Może coś innego- drugi raz bliski wschód (MG Liquid) czyli Irak gdzie przetrzymywano Liquida (może to miejsce gdzie Liquid wygra z ocelotem walke o cialo?) Ale to taka cienka teoria.

Ja, i zapewne ze mną wielu graczy, nie myślałem o tym nawet, więc chyba odpada ;)
uci napisał(a):A co do miejsca które chcieliśmy zobaczyc od 20 lat. W obu przypadkach 20 lat by pokrywało się z czasami OH, ale czy tak serio wszyscy gracze marzyli by zobaczyc znów OH?

Myślę, że większość na pewno. W końcu prawie każdy chce remake'u starych MG, co podświadomie prosi o powrót do OH ;) A teorii z niepowtarzaniem się żadnej miejscówki nie trzymałbym się tak kurczowo, każdy wie jak Hideo łże, może na Ryana też się to przerzuciło? XD
Jeśli miałbym wybierać, to byłoby to jedno z tych trzech miejsc: OH/ZL (uznaje jako jedno, nie będe się rozdrabniał), zgliszcza OH lub miejsc w którym wprowadzono w życie projekt Strasznych Dzieci, bo raczej chodzi tu o 20 lat naszego, a nie growego czasu.

Według naszych 20 lat wychodzi premiera MG, czyli OH. Jeśli nie zauważyłeś, w serii czas leci tak samo jak w rzeczywistości. Odskokiem był MGS3, ale między premierami MGS2 i MGS4 jest (będzie) taka sama różnica jak między czasem który upłynął w scenariuszu ;)
Faktycznie, od 20 lat mogliśmy czekać na zwiedzenie miejsca gdzie Snake zaczynał, dorastał, nawet jeśli nie wiedzieliśmy o LET.
Ostatnio edytowano Śr lis 07, 07 17:48 przez Solidny, łącznie edytowano 1 raz
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Shinigami » Śr lis 07, 07 17:48

Solidny napisał(a):Według naszych 20 lat wychodzi premiera MG, czyli OH ;)

No tak, ale
Solidny napisał(a):Faktycznie, od 20 lat mogliśmy czekać na zwiedzenie miejsca gdzie Snake zaczynał, dorastał, nawet jeśli nie wiedzieliśmy o LET.

Co moim zdaniem jest prawdopodobne, dlatego właśnie pisałem o naszym czasie ;) Ale tylko prawdopodobne, bo z Hideo nigdy nie można być niczego pewnym jeśli się tego nie zobaczy, a i wtedy nie zawsze :)
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Solidny » Śr lis 07, 07 17:51

Shinigami napisał(a):
Solidny napisał(a):Według naszych 20 lat wychodzi premiera MG, czyli OH ;)

No tak, ale
Solidny napisał(a):Faktycznie, od 20 lat mogliśmy czekać na zwiedzenie miejsca gdzie Snake zaczynał, dorastał, nawet jeśli nie wiedzieliśmy o LET.

Co moim zdaniem jest prawdopodobne, dlatego właśnie pisałem o naszym czasie ;) Ale tylko prawdopodobne, bo z Hideo nigdy nie można być niczego pewnym jeśli się tego nie zobaczy, a i wtedy nie zawsze :)

Chyba że Payton za dużo powie :P
A Hideo to nie łgarz, tylko zbyt dużo fantazjuje i nie zawsze może zrealizować to, co wymyśli (lub stwierdza, że nie warto).
Solidny
Zanzibar

Postprzez Shinigami » Śr lis 07, 07 18:16

Solidny napisał(a):A Hideo to nie łgarz

"Nie będe robil MGS2/3/4". Nie, to nie była ściema :P
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Anik » Śr lis 07, 07 18:31

Shinigami napisał(a):"Nie będe robil MGS2/3/4". Nie, to nie była ściema

"tylko krowa nie zmienia zdania" :P
Hideo najwyraźniej zmienił
A że trzy razy..coż :>
Anik
Crying Wolf

Postprzez SaladinAI » Śr lis 07, 07 20:59

Faktycznie rzecz ujmując od tych dwudziestu lat możemy czekać tylko na powrót Outer Heaven gdyż dokładnie tyle lat temu tylko ta lokacja była nam znana. A co do nie powtarzania się lokacji to rzeczywiście może się to odnosić tylko do serii MGS - dla potwierdzenia tego mogą być słowa Paytona który wspomina tylko o Shadow Moses czy Nowym Jorku.

Ciężko powiedzieć czy może też chodzić o dom Solida czy też o miejsce szkolenia ponieważ w na ówczesnym poziomie wiedzy (tj. przy MG) nie wiele wiedzieliśmy o jego postaci jak też o innych bohaterach tamtej części.

Jednak żeby jeszcze dorzucić trzy grosze to Ryan mówi w oryginale four or five different locations. Czy te "lub pięć" może oznaczać że ta ostatnia będzie tylko czymś w rodzaju tylko dodatkowej bazy, czy też domu albo zespołu pomieszczeń? Np. Snake wraca do ruin OH ponieważ zamierza użyć pozostałości Metal Geara którego sam dwadzieścia lat temu zniszczył.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Śr lis 07, 07 23:23

Saladin01 napisał(a):Ciężko powiedzieć czy może też chodzić o dom Solida czy też o miejsce szkolenia ponieważ w na ówczesnym poziomie wiedzy (tj. przy MG) nie wiele wiedzieliśmy o jego postaci jak też o innych bohaterach tamtej części.

I nadal nie znamy tego miejsca :)
Obstawiam obóz szkoleniowy lub ruiny OH. Zresztą może się okazać, że tylko nad interpretujemy wydumane wypowiedzi Paytona :P
Solidny
Zanzibar

Postprzez uci » Śr lis 07, 07 23:24

no tutaj Sal może miec racje, czasem sie wydaje ze seria MGS a MG to 2 rózne światy, wiec mogło chodzic tylko o serie MGS. Bo nic innego niż OH też nie przychodzi mi na myśl.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Shinigami » Śr lis 07, 07 23:48

Saladin01 napisał(a):Jednak żeby jeszcze dorzucić trzy grosze to Ryan mówi w oryginale four or five different locations. Czy te "lub pięć" może oznaczać że ta ostatnia będzie tylko czymś w rodzaju tylko dodatkowej bazy, czy też domu albo zespołu pomieszczeń?

Myślę, że to już nadinterpretacja ;)
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Solidny » Cz lis 08, 07 01:22

Shinigami napisał(a):
Saladin01 napisał(a):Jednak żeby jeszcze dorzucić trzy grosze to Ryan mówi w oryginale four or five different locations. Czy te "lub pięć" może oznaczać że ta ostatnia będzie tylko czymś w rodzaju tylko dodatkowej bazy, czy też domu albo zespołu pomieszczeń?

Myślę, że to już nadinterpretacja ;)

Ale to jednak ciekawe, że nie był pewny. On przecież jest maksymalnie wtajemniczony w pracę nad MGS4 i co? Zapomniał ile jest misji? Jedna z pięciu to przecież 20% gry, a nawet jeśli to coś krótkiego, na finał, to też trudno nie być pewnym. Oczywiście może chodzić o to, że w planach jest połączenie dwóch lokacji w jedną misję, np. Płd Afryka i OH, bądź usunięcie jej.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Shinigami » Cz lis 08, 07 01:30

Ja naprawdę nie przejmowałbym się tym aż tak bardzo. Może i chciał coś zataić, a może po prostu tak mu się powiedziało. Nie wszystkich w KP trzeba rozliczać z każdego słowa ;) Ale oczywiście nie mam zamiaru narzucać nikomu tego, że to co mówie, to jedyna prawda.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Nevar » Pt lis 09, 07 00:09

W MGS4 będzie się walczyć tylko z PMC, tak? Ale czy to jest tak, że wszystkie PMC są dowodzone przez Liquida i są sprzymierzone? Nie będzie żadnych walk pomiędzy PMC?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Pt lis 09, 07 00:15

No skoro są pod jego kontrolą to tak.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt lis 09, 07 10:36

teraz sobie tak myślałem - liquid ma pod swoimi rządami 4 lub 5 PCMów (O ile uznamy Frogs za PCM)
Jak widac było na Trailerach Praing Mantis działali na Bliskim wchodzi, a 8 ramion ośmiornicy w Ameryce Południowej.

Zostają jeszcze 2 PCMy - Kruki i Wilkołaki - i mam wrażenie ze każdy z tych PCMów będzie działał na swoim Terenie:
Wilkołaki - możliwe że Europa Wschodnia (Rumunia?)
Kruki - 4te nieznane nikomu miejsce (może coś związanego z Alaską lub jakieś inne zimne miejsce)

I zostają nam Żaby - podpisane także jako Haven Troops - więc może 5te miejsce to własnie Outer Haven? Albo coś z tym zwiazanego? jakaś baza ktora się pojawia w grze, ale nie jest na tyle wazna by zaliczyć ją jako gł. atrakcje gry?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Pt lis 09, 07 14:10

A czy Frogs to nie jest po prostu jakaś tam prywatna straż Liquida?

[ Dodano: Pią Lis 09, 07 13:12 ]
"I okazuje się że w wg serwisu MGS 4 pojawi się w Europie 31 maja 2008 roku, wersja USA natomiast zawita na tamtejsze półki sklepowe dokładnie miesiąc później." - przecież miała być jednoczesna premiera na całym świecie...
Nevar
banan

Postprzez uci » Pt lis 09, 07 16:33

ale jak juz przesuneli, to i daty premier mogly sie zmienic, z drugiej strony miesiac to nie taka duza roznica w czasie.

A co do frogs - jak mowie to moze byc takie PCM, albo zwykla straz, chcialem zauwazyc ze jak narazie widzimy 1 PCm na lokacje, wiec lokacji moze byc tyle co PCM - + bonus wlasnie outer haven?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt lis 09, 07 17:01

To jest całkiem dobry pomysł, tylko że ja także nie widzę Frogs w roli PMC. Mają one raczej za zadanie chronić określonych person lub lokacji. W przypadku tych ostatnich faktycznie mogło by chodzić o nowe OH. Czyli może są one czymś w rodzaju żołnierzy Tengu którzy występowali tylko w tej specjalnej miejscówce jaką był Arsenal Gear.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt lis 09, 07 20:03

No ale czemu nie ?
Mają nazwe - Frogs, ich szefem prawdopodobnie jestt vamp (podobny ubiór). jest ich dość sporo (ta z stronki Koji pro ma numer 56) więc chyba można zaliczyc je do PCM, nie koniecznie dużego, ale takiego służacego bezpośrednio pod Liquidem a nie pod OH jak pozostałe cztery.

Tak mi sie przypomniało, gdy walaczyliśmy z Vampem, ten potrafil przybić nasz cień do podlogi za pomoca noży. Nie wiem czy to jedna z jego mocy, czy pozostałość po Chinse manie. Ale tak czy siak, cyborg by chyba nie potrafił takich rzeczy - wiec moja teoria pada.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » So lis 24, 07 15:54

Czy wyszły już jakieś fragmenty skryptu MGS4?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » So lis 24, 07 16:02

Ta, w trailerach....na dniach może pojawi się coś ciekawszego, dającego głębszy wgląd w fabułę MGS 4.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lis 24, 07 16:13

Sal znów szyskuje jakąś niespodzianke?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So lis 24, 07 19:39

Może tak: pamiętacie intro MG Saga w którym tajemnicza postać mówi o sekrecie w krwi Snake'a? Otóż filmik ten ma ponad 20 minut ale w jest w języku japońskim. Na chwilę obecną pracuje nad nim kilka osób z różnych zagranicznych for lecz nie wiemy co dokładnie więcej jest w nim na temat MGS 4. Wiadomo na pewno że głównym tematem podejmowanym w tym filmiku jest podsumowanie wydarzeń z wszystkich emgieesów i np. pojawia się tam info o tym że armia ujawniła to co Big Boss zrobił podczas wydarzeń w MGS 3 tj. jak uratował świat przed zagładą nuklearną. Co ciekawe nie ma tam wzmianki o The Boss.

I skoro jesteśmy w przypuszczeniach to odnośnie tej ostatniej informacji, może wiąże się to jakoś z tym zagadkowym grobem z trailera E3 2k6? "A patriot who saved the world"?

Edit: właśnie mamy pierwszy tekst, który może nie jest dokładnym tłumaczeniem ale nic lepszego póki co nie ma:

Gdy śledziłem Snake'a, dowiedziałem się o istnieniu Patriotów. Ameryka jest przez nich potajemnie zarządzana. Wiedziałem że to duża organizacja. Patrioci kontrolują świat, zdecydowali o zaproponowaniu lepszej polityki (taktyki?). Oni kontrolują wojnę. Wojna się zmieniła i tutaj cały tekst o oznaczeniu broni i nanomaszynach w krwi żołnierzy - tekst znany z trailera E3 2k6. Wszystko jest pod kontrolą. Pozostaje tylko Snake który zabił swojego ojca i brata. Przyszedł lub wziął się od Big Bossa z przeklętą krwią. Solid Snake stał się starym żołnierzem, a jego cel jest tylko jeden - ostateczna walka z Liquidem. Zaczyna się teraz i będzie go prześladować aż do końca jego życia.

Tyle. Mniej więcej ;)
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N lis 25, 07 11:33

Saladin01 napisał(a): Wiadomo na pewno że głównym tematem podejmowanym w tym filmiku jest podsumowanie wydarzeń z wszystkich emgieesów i np. pojawia się tam info o tym że armia ujawniła to co Big Boss zrobił podczas wydarzeń w MGS 3 tj. jak uratował świat przed zagładą nuklearną. Co ciekawe nie ma tam wzmianki o The Boss.

No w sumie to The Boss została uznana za osobę przez którą trzeba było ratować ten swat i ciagle jest uznawana za zdrajczynie, dlatego pewnie nie ma o niej wzmianki
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » N lis 25, 07 12:23

Saladin01 napisał(a):Gdy śledziłem Snake'a, dowiedziałem się o istnieniu Patriotów. Ameryka jest przez nich potajemnie zarządzana. Wiedziałem że to duża organizacja. Patrioci kontrolują świat, zdecydowali o zaproponowaniu lepszej polityki (taktyki?). Oni kontrolują wojnę. Wojna się zmieniła i tutaj cały tekst o oznaczeniu broni i nanomaszynach w krwi żołnierzy - tekst znany z trailera E3 2k6. Wszystko jest pod kontrolą. Pozostaje tylko Snake który zabił swojego ojca i brata. Przyszedł lub wziął się od Big Bossa z przeklętą krwią. Solid Snake stał się starym żołnierzem, a jego cel jest tylko jeden - ostateczna walka z Liquidem. Zaczyna się teraz i będzie go prześladować aż do końca jego życia.

O ile Patrioci w ogóle istnieją. Może są fikcją? Powstali by rządzący mieli się kogo bać? Ja osobiście twierdzę, że Snake musi wymazać grzechy (geny) Big Bossa, które są w nim, Liquidzie oraz Solidusie. Usunąć grzechy które doprowadziły do zła.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Uzion » N lis 25, 07 12:39

Tak sobie mysle, co by bylo, gdyby projekt Les Enfants Terrible nigdy sie nie odbyl. I doszedlem do wniosku, ze przeprowadzajac go Patrioci sami wydali na siebie wyrok. Albo zrobili to ze swiadomoscia, ze obroci sie to przeciwko nim, albo popelnili blad. Co prawda wykorzystali Snake'a i Raidena do zniszczenia swoich wlasnych problemow, ale co z tego? Nie da sie bez przerwy manipulowac ludzmi, bo predzej czy pozniej zdadza sobe z tego sprawe. Snake zabije Liquida albo on jego, ale i tak w ostatecznosci wygrany obroci sie przeciwko nim. I ciekawe co wtedy mogliby zrobic...
Uzion
The Fury

Postprzez uci » N lis 25, 07 12:55

no patrioci uważają że do końca bedzie można wszytskimi manipulować, a gdy sie przestaje wysyłają kolejna marionetkę by załatwila element sprawiajacy problemy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » N lis 25, 07 12:57

Według mnie wytłumaczenie wszystkiego istnieniem Patriotów byłoby zbyt proste. Myślę, że ich po prostu nie ma. Władza boi się nie wiadomej, a inni służą niewiadomej.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SaladinAI » N lis 25, 07 14:29

a inni służą niewiadomej

Ke?

No w sumie to The Boss została uznana za osobę przez którą trzeba było ratować ten swat i ciagle jest uznawana za zdrajczynie, dlatego pewnie nie ma o niej wzmianki

Nie o to chodzi. The Boss była uznawana za zdrajcę i nikt nie miał się dowiedzieć co ona tak naprawdę zrobiła i że była prawdziwą patriotką. Ale skoro jej działania doprowadziły do misji Big Bossa to dla mnie jest to trochę podejrzane że nikt o niej nie wspomina nawet w formie zdrajczyni. W końcu należałoby by przedstawić motyw takich a nie innych działań?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » N lis 25, 07 14:37

Na przykład Ocelot. Służy Patriotom, a widział ich na oczy?
ColonelAI
Raging Raven

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM