Przypuszczenia fanów - wrzesień 2K6

W celach porządkowych.

Postprzez Bizon » N wrz 24, 06 13:11

Ale co to zanczy?

Mo?e jednak jest tak, ?e najpierw gramy epizod m?odym Snake'em który ma miejsce 6 lat po Big Shell, a pó?niej g?ówny rozdia? w 2036 roku jako "old Snake".

Co o tym my?licie?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Nevar » N wrz 24, 06 13:20

Ale 2036 rok to chyba za pó?no... Snake mia?by chyba 64 lata, Ocelot 92... I co ze wszystkim, co si? dzia?o wcze?niej? MGS4 ma si? chyba dzia? w 2015 roku... Mo?e ko?czy si? w 2015 roku, ale zaczyna np. w 2009, gdy Snake ma br?zowe w?osy?
Nevar
banan

Postprzez kul2 » N wrz 24, 06 13:21

Znaczy to tylko tyle, ze komus w Konami palec sie omsknal i napisal 2036.
Bo akcja gry na pewno nie rozgrywa sie ani w 2009, ani w 2036.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Nevar » N wrz 24, 06 13:23

Ale jaki "bród"? Czy chodzi o brud?
Na pewno akcja gry nie rozgrywa si? w 2009 roku?
Ostatnio edytowano N wrz 24, 06 13:26 przez Nevar, łącznie edytowano 1 raz
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » N wrz 24, 06 13:24

Prawdopodobnie ten m?ody Snejk to tylko maska, zajrzyjcie do Mojego blogu.
A ta data, hmmm....mo?e Konami podpisa?o umow? z Kojim? na kolejne cz??ci MGS do 2036 roku;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » N wrz 24, 06 13:28

Eee tam palec:D Dwa razy kto? pope?ni? by taki sam b??d? Kojima zawsze lubi? pozostawia? jakie? ukryte wskazówki co do fabu?y, mo?e tym razem jest podobnie? A je?li nawet to co znaczy?a by ta data? Snake wtedy z pewno?ci? w?cha?by ju? kwiatki.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez kul2 » N wrz 24, 06 13:51

Wskazowki wskazowkami, ale mowic ze to rok 2015 a pisac 2036 to dwie rozne rzeczy. No i nie tylko Snake lezalby juz w grobie, cala ekipa by wymarla. No chyba ze 2015 to prolog w ktorym zapoznajemy sie z sytuacja, pod koniec Snake trafia do swiata VR, w ktorym walczy przez 21 lat :/ To jest jakis blad i tyle.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » N wrz 24, 06 14:15

Tylko ?e tam zazwyczaj jest data kiedy dana gra zosta?a wypuszczona tak jak 1987 przy pierwszym MG, wi?c czemu mia?oby to mie? cokolwiek wspólnego z czasem w grze? Chocia? znaj?c Kojim?...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » N wrz 24, 06 14:20

Nie, tam zawsze jest rok w ktorym wydany zostal trailer. Przynajmniej tak bylo we wszystkich trailerach do tej pory.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Frank_Hunter » N wrz 24, 06 17:18

Zastanawia mnie ci?gle obecno?? pseudo Big Bossa. Watpie by by? to klon albo prawdziwy Najlepszy ?o?nierz XX wieku ale mo?e b?dzie on mia? rol? The Sorrow. B?dzie pomaga? Snake'owi, wspiera? go radami. Ciekawe jaki stosunek b?dzie mia? sam Snake do swojego ojca. Czy pozna prawd?, wydarzenia sprzed Outer Heaven.

Je?li rzeczywi?cie mamy doczynienia z Big Bossem, ciekawe jak zareaguje na niego Ocelot? przecie? Shalashaska zawsze podziwia? Naked Snake'a, a jak do g?osu dojdzie Liquid? B?dzie rze? :D
Frank_Hunter
Machinegun Kid

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 12:08

Z reakcj? Liquida Ocelota na obecno?? Big Bossa, rzeczywi?cie by?o by nies?ychanie ciekawie, ale inna kwestia, ?e jest to chyba jednak niemo?liwe. "Wskrzeszenie" Naked Snake'a w MGS4 by?o by zupe?nym przegi?ciem ze strony Kojimy. Ja jeszcze wróce do kwestii VR. Je?eli ten artyku? z "Famitsu" okaza? si? ?ciem?, to te wszystkie przypuszczenia o wirtualnej wojnie mo?emy sobie darowa?, prawda? Ciekawa jest jeszcze jedna sprawa. Nie ma ju? w?tpliwo?ci niemal, ?e m?ody Snake z trailera jest "efektem" dzia?ania maski, ale przecie? pocz?tek zwiastuna wskazuje, ?e starsza twarz te? podlega?a jej dzia?aniu. Wi?c iluletni Snake w rzeczywisto?ci kryje si? pod kominiark??!
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Wt wrz 26, 06 12:15

http://www.mgs.imro.pl/readarticle.php?article_id=302

St?d wynika ?e ma oko?o 44 lata. :D

Ale jak wiadomo klony starzej? si? szybciej (popatrz na Solidusa).
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 12:28

A widzisz Bizon Snake i tu ujawnia si? to, ?e nie gra?e? w MGS3 :D Przed napisami ko?cowymi wy?wietlaj? si? daty i jedna z nich to termin projektu "Les enfants terible"-1972, wtedy rodz? si? klony Big Bossa. I nie potrzeba do tego artyku?u by to udowodni? :wink: Wi?c Snake na Big Shell ma 38 lat, a na pocz?tku "czwórki", tak jak wspomnia?e?, 44 latka. Chodzi?o mi jednak o co? zupe?nie innego. Bo je?li maska wytworzy?a z?udzenie brudu na twarzy, to znaczy, ?e to nie jest aktualna twarz Solida(podobnie jest z m?od? facjat? :D ). Wi?c pytanie, jak Snake wygl?da w 2016 naprawde?
Hal
Zanzibar

Postprzez uci » Wt wrz 26, 06 12:45

a ja wróce do BB, czemu wszyscy uwa?acie ?e on by pomaga? Solidowi? w ko ncu to solid dwa razy go pokona? i co wi?cej zabi?, jako? nie widze powodu by im pomaga?...

a liquid chcial zawsze pobic BB
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 12:53

Nie wszyscy tak uwa?aj? uci :wink:
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Wt wrz 26, 06 12:56

Snake b?dzie napewno przez wi?kszo?c gry wygl?da? tak:http://i9.photobucket.com/albums/a56/Uneek_K/MGS4-Snake.jpg

M?oda twarz b?dzie albo tylko we wspomnieniach, lub te? jak ju? by?o mówione w krótkim epizodzie (tak jak Tanker w MGS2).

Ja te? nie s?dze ?e BB b?dzie wspó?pracowa? ze Snake'em.
Bardziej mnie ciekawi Vamp, bo w?a?nie tylko on i BB nie zostali przedstawieni na trailerze z E3.

Chocia? BB zapewne b?dzie tylko na artach, tak jak to by?o w MGS:
Obrazek

Co do wamp'a, to nie mam poj?cia czy b?dzie wrogiem czy przyjacielem.
Napewno b?dzie si? chcia? zem?ci? na Ocelocie, za to ?e zabi? Fortune i jej ojca...
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 13:02

Bizon Snake najprawdopodobniej z wizerunkiem Snake'a masz racje. Ale ma?a poprawka, tak jak na Twoim linku to on na pewno nie b?dzie wygl?da?, bo...b?dzie si? sk?ada? z du?o mniejszej ilo?ci polygonów :D A co do Big Bossa to chyba rzeczywi?cie b?dzie to tylko na takiej zasadzie jak w "jedynce". Nikt go nie widzi, jego nie ma, a wszyscy o nim rozmawiaj?-zupe?nie jak dziekan :D
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Wt wrz 26, 06 13:05

No tak, na moim linku jest ten z zesz?orocznego TGS :D

Ale mo?e kto? podejmie temat Vampa?
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 15:53

Z Vampem to wogóle trudna sprawa jest bo jeszcze nie widzieli?my go na ?adnym trailerze i ci??ko co? wywnioskowa?. Z pewno?ci? ma on jakie? powi?zania z Patriotami, bo niby sk?d wiedzia?by wi?cej na temat Arsenala ni? chocia?by Solidus. No i ta jego tajemnicza "pierwsza" ?mier?...hmm...kto wie mo?e i on jest jednym z "Guns of the Patriots". :idea:
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 15:56

Vamp? Raczej z nami, zemsta to zbyt wazny element by go odpuscic.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Wt wrz 26, 06 15:59

A jakie s? argument ?eby by? przeciwko nam?

?adne, o ile dobrze pami?tam...
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 16:06

No je?li pomin?? fakt, ?e ?miertelnie rani? Emm? i stan?? na drodze Raidenowi, by ten nie zdo?a? zaaplikowa? wirusa zapobiegaj?cego scaleniu Arsenala i GW, to faktycznie wszystko zdaje si? mówi?, ?e b?dzie po naszej stronie :wink:
Hal
Zanzibar

Postprzez FOX HUND » Wt wrz 26, 06 16:07

nie ma, no chyba ?e mo?na wzi??? pod uwage postrza? w g?owe i utopienie go w beztlenowej wodzie.. :) jak sobie przypomni to mo?e... :)
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 16:10

Hal Emmerich napisał(a):No je?li pomin?? fakt, ?e ?miertelnie rani? Emm? i stan?? na drodze Raidenowi, by ten nie zdo?a? zaaplikowa? wirusa zapobiegaj?cego scaleniu Arsenala i GW, to faktycznie wszystko zdaje si? mówi?, ?e b?dzie po naszej stronie :wink:

Snake'a z Emma nic nie laczylo. Jak juz to Otacon bedzie sie mscic :/
SS jako profesjonalista doskonale rozumie ze Vamp tylko wykonywal swoja misje, walczyl w to co wierzy i nie ma do niego pretensji.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Wt wrz 26, 06 16:16

Wykona? swoj? misj?-zabi? nastoletni? dziewczyn?. Hmm...nie mam w?tpliwo?ci, ?e Snake to zrozumie :wink: Przecie? Bi móg? post?pi? z dziewczyn? znacznie ?agodniej, a nie zaszlachtowa? j? no?em. Taaak, mi?o b?dzie go widzie? wraz z Otaconem w ekipie "Philantropy" :wink:
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 16:22

Hal Emmerich napisał(a):Wykona? swoj? misj?-zabi? nastoletni? dziewczyn?. Hmm...nie mam w?tpliwo?ci, ?e Snake to zrozumie :wink: Przecie? Bi móg? post?pi? z dziewczyn? znacznie ?agodniej, a nie zaszlachtowa? j? no?em. Taaak, mi?o b?dzie go widzie? wraz z Otaconem w ekipie "Philantropy" :wink:

Pokaze mi ktos cytat z ktorego jasno wynika ze Emma jest nastolatka? Bo jakos w odpowiednim temaci nikt sie do tego nie kwapil.
Skoro SS zrozumial ze jego najlepszy przyjaciel chcial go dwa razy zabic, w tym raz wlasnorecznie to nie wydaje mi sie niemozliwe azeby nie mogl zrozumiec czegos takiego.
Nigdzie nie napistalem ze beda razem w jednej organizacji, bo to juz zbyt wiele, ale uwazam ze Vamp nie bedzie przeciwko nam.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Teddy » Wt wrz 26, 06 17:08

Jak dla mnie Vampa mo?e w ogóle nie by? w ca?ej grze. Poprostu nie przypad? mi do gustu jako posta? wampira, a na dodatek jest peda?em.
No, ale je?eli juz to s?dz?, ?e ani nie b?dzie po naszej stronie ani przeciwko nam. Pr?dzej b?dzie nam tylko przeszkadza?. A jak znam ?ycie to Vamp b?dzie pracowa? dla jakiej? mongolskiej organizacji, albo rumu?skich Patriotów (!).
Ostatnio edytowano Wt wrz 26, 06 17:10 przez Teddy, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Uzion » Wt wrz 26, 06 17:09

A moze z Vampem bedzie tak jak z Olga!? Nic nie bedzie wiedzial jak to sie stalo, a Ocelot bedzie mu wmawial, ze to Snake albo Raiden j? kropneli. Moze tez byc tak ze ten mu nie bedzie wierzyl i bedzie dzialac pod przykrywka z Ocelotem i pomagac glownym bohaterom.
Uzion
The Fury

Postprzez Boras » Śr wrz 27, 06 11:03

Ale tu UZION wydaje mi sie ze juz za bardzo poniosles sie fantazji:) MOim zdaniem Vamp bedzie jak ninja z MGS1 czasami nam pomagal ale jednak bedzie chcial jakiejs tam zemsty... to niebylo by glupie wyjscie nie??
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 27, 06 19:17

kul - jednak zauwa?, ?e Fox by? dla Snake'a przyjacielem, który wprawdzie przeszed? na ciemn? stron?, ale wci?? by? przyjacielem (rozmowa Snake'a z Naomi, gdy Snake siedzi w celi).
Vamp natomiast by? dla niego jedynie jednym z terrorystów, maniakiem, który chcia? zmie?? z powierzchni ziemi ludzi, którzy nie wierzyli ich (Dead Cell) s?owom oraz który zabi? siostr? Otacona... Jest tu drobna ró?nica.

Poza tym, kto niby mia? Vampowi powiedzie?, ?e to Ocelot by? za wszystko odpowiedzialny? Fortune i Solidus nie ?yli, Ocelot by tego raczej nie zrobi?, a dla Raidena i Snake'a Vamp p?ywa? sobie po dnie przy brzegach Manhattanu z (kolejn?) dziur? w g?owie...

Osobi?cie s?dz?, ?e je?eli ju? Vamp si? pojawi, to jako jednostka niewspó?pracuj?ca z nikim, szukaj?ca jedynie zemsty.
Ostatnio edytowano Śr wrz 27, 06 19:24 przez Mr_Zombie, łącznie edytowano 1 raz
Mr_Zombie
The Fury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM