Przypuszczenia fanów - wakacje 2K6

W celach porządkowych.

Postprzez uci » N sie 27, 06 16:31

ja te? bym wola? wzi??? udzia? w wydarzeniach w których by si? wyjasni?o co sta?o si? z dzieckiem olgi, jak Raiden sta? si? Ninj?, skad Snake zna the Boss i wie gdzie jest jej grób itp.

Mo?e dlatego na trailerze TGC snake ma ciemno szare w?osy, a na tym z E3 ju? bia?e, a na pierwszych artach wygl?da jeszcze jak z czasów MGS2

A co do tego ?e fabu?a MGSa jest zbita w ca?o??. W mgs2/3 akcja toczy?a si? w 1/2 miejscach, a w MGS4 ma to byc kilka miejsc na ca?ym ?wiecie, wiec fabu?a tez bedzie rozbita na epizody, wi?c mo?liwe ?e prócz wielu miejsc moze by? akcja w róznych czasach od MGS2 do momentu kiedy Snake wk?ada sobie pistolet do ust
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » N sie 27, 06 19:52

A co do tego ?e fabu?a MGSa jest zbita w ca?o??. W mgs2/3 akcja toczy?a si? w 1/2 miejscach, a w MGS4 ma to byc kilka miejsc na ca?ym ?wiecie, wiec fabu?a tez bedzie rozbita na epizody, wi?c mo?liwe ?e prócz wielu miejsc moze by? akcja w róznych czasach od MGS2 do momentu kiedy Snake wk?ada sobie pistolet do ust

Tak ju? Cambell w trailerze z E3 mówi co? w stylu: zanle?li?my go, jest na Bliskim Wschodzie(chodzi o Liquida). A wi?c ?wiadczy to ?e ju? wcze?niej poszukiwali Liquida z tym ?e Snake móg? sie wycofa? z poszukiwa? gdy? w ?mig?owcu, na cmentarzu, jest zaskoczony obecno?ci? Roy'a. Ta scena mo?e swiadczy? ?e akcja gry dziej? si? w róznych czasach.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Pn sie 28, 06 23:33

Kojima powiedzia? w wywiadzie: "Jest wiele rzeczy które wydarzy?y si? mi?dzy MGS2 i MGS4". Ja to odebra?em jako du?y przedzia? czasowy. No i ta rozbie?no?? w czasie i na ?wiecie ma by? chyba od momentu "masz 6 miesi?cy ?ycia". No i gra trwa 6 miesi?cy (geez fajnie gdyby taka by?a jej d?ugo?? :P). To taka moja spekulacja.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez uci » Wt sie 29, 06 08:26

no mo?a by rzec ?e MGS1 musialby si? sko?czy? po 12 godzinach (cho? nie wiem czy kto? gra? w 1 tak d?ugo).

Mozliwe ?e 4 bedzie sie dziala w ró?nych okresach czasowych, np. ratowanie dziecka olgi tu? po Big Shell, np. 2 lata pó?niej Snake odkrywa prawde o BB, Patriotach, The Boss i wogóle dowiaduje si? wszystkiego tego samego co my wiemy po MGS3. Znów rok Raiden, chc?c ratowa? Rose i swoje dziecko (dzieci bo pewnie tym od olgi tez si? zaopiekuje) przyjmuje propozycje patriotów i staje si? Ninj? ?eby pomagac Snakeowi. Potem Snake bierze udzia? w jednej z tych ustawionych wojen, widzi pierwszy raz nowe MG, spotyka Vampa, albo odnajduje zw?oki BB. Kolejny rok i np. Liquid - Ocelot si? ujawnia, Patrioci prosz? o pomoc Campbell`a, on wynajmuje Snake`a który musi wszystko zako?czy? i spotyka Meryl czy Naomi i dowiaduje si? ze ma tylko pó?roku zeby za?atwi? Liquida i jego nowe OH.
uci
Uber Big Boss

Postprzez odin » Wt sie 29, 06 10:30

uci napisał(a):no mo?a by rzec ?e MGS1 musialby si? sko?czy? po 12 godzinach (cho? nie wiem czy kto? gra? w 1 tak d?ugo).

Tylko notka, w MGS mog?es gra? jak d?ugo chcia?es, nie by?o ?adnego realnego ograniczenia czasowego. Ataku bombowego, ?adnych zmian w fabule, czy nie nast?pywa? tez koniec gry.

Sprawdzone, na psx przemnie, oraz przez kula w wersji na pc.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Solidny » Wt sie 29, 06 11:18

odin napisał(a):
uci napisał(a):no mo?a by rzec ?e MGS1 musialby si? sko?czy? po 12 godzinach (cho? nie wiem czy kto? gra? w 1 tak d?ugo).

Tylko notka, w MGS mog?es gra? jak d?ugo chcia?es, nie by?o ?adnego realnego ograniczenia czasowego. Ataku bombowego, ?adnych zmian w fabule, czy nie nast?pywa? tez koniec gry.

Sprawdzone, na psx przemnie, oraz przez kula w wersji na pc.

Niby tak, ale nie wiem czy móg?bym gra? d?u?ej ni? wyznaczone na pocz?tku 18 godzin (a nie 12).

Spoiler

Zreszt? terrory?ci nie maj? dzia?aj?cej atomwki, tylko strasz?, o to chodzi w fabule, ?e dopiero Snake uruchamia Metal Geara :).

end of spoiler

Inna sprawa, ?e rz?d by si? po?apa?, ?e co? spó?niaj? z odpaleniem :) Mo?na to wyt?umaczy? akcj? Snake'a, blablabla... Generalnie gra jest krótka i trudno min?? limit czasowy, a na wypadek mo?e by? wyt?umaczenie powy?ej. Wszak kiedy mija deadline, Snake raczej jest w zaawansowanym "stadium misji".

Odin, ja gra?em w pierwszego MGS 12 godzin, ogl?daj?c wszystkie filmiki i prowokuj?c du?o rozmów, szukaj?c sprz?tu itp. To jest optymalny czas gry.
Solidny
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt sie 29, 06 11:31

A kto mowi o graniu? Odpalasz gre i wychodzisz z domu, wracasz - idziesz spac i voila 18 godzin z glowy ;)
Wiadomo, ze oni nie moga odpalic tej atomowki, bez Snake'a, wiec to sprawdzanie jest tylko takie dla picu
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez odin » Wt sie 29, 06 11:33

No k?aniam si? nisko =) Ja 8 godzin z minutami. Czas na jaki zostawilismy MGS zosta? ju? okreslony ale pomin??em miejsce. Dok?adnie chodzi tutaj o Heliport, czyli miejsce zaraz po wyj?ciu z doków, winda towarow?, do scenki z lornetk?. Zostawilismy gr? na ca?y dzie?, i nic sie nie sta?o.
Ja nie oponuje przy tym i? MIA?O si? co? sta?, jednak to nie jest TO zaawansowane stadium gry :) Swoj? drog? gre na szaraku mozna przej?? w chyba 30 minut, dzi?ki trick? z szybem wi?c mysle ?e ogólnie powinnismy si? trzyma? za?o?enia: Snake'owi uda?o si? w odpowiednim czasie.

kul by? szybszy :D
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez uci » Wt sie 29, 06 11:43

no w?asnie, a co wi?cej wed?ug naomi tylko 12 godzin mia?y dzia?a? te wszytskie ?rodki (nanomaszyny, adrenalina itp.) wstrzykni?te w Snake`a.
Wi?c ciekawie by bylo gdyby po 12 godzinach np. padl ze zm?czenia.

A co do MGS4 ciekawe czy ktos wlaczy MGS4 i zostawi w?aczone na pó? roku by sprawdzic czy Snake sie rozpadnie ze strao?ci.
uci
Uber Big Boss

Postprzez odin » Wt sie 29, 06 11:58

Jak dacie mi dwia egzemplarze gry, dwie konsole, kawa?ek pr?du, i dwa telewizory ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Solidny » Wt sie 29, 06 12:33

Ej no ludzie mam IQ powy?ej temperatury pokojowej, wiem ?e gr? zostawili?cie. Chodzi jednak o pewne poczucie realno?ci. Czy Snake sta?by tam bez ruchu przez 18 godzin :D? Normlanemu graczowi ten tytu? wi?cej czasu nie zabierze, a to dla niego jest ta fabu?a - dla kogo?, kto przechodzi gr? w normalnym tempie, poznaj?c fabu??.

Nie s?dz? te? by przygotowano ?mier? Snake'a dla kogo? kto zostawi MGS4 na pó? roku :D. Jak wspomnia?em, te w?tki fabularne s? dla "optymalnych" graczy.
Solidny
Zanzibar

Postprzez odin » Wt sie 29, 06 12:52

Solidny napisał(a):Ej no ludzie mam IQ powy?ej temperatury pokojowej (...)

Wszyscy tutaj, postaramy si? zapami?ta? :)

A z reszt? si? jak najbardziej zgadzam.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez SaladinAI » Wt sie 29, 06 18:24

Dobra koniec tego offtopa. Mówili?my ju? o prologu ale jak my?licie jak tym razem gra si? zacznie? Niezale?nie od miejsca w którym pojawi si? Snake ciekaw jestem w jaki sposób Solid dotrze na terytorium wroga, mieli?my ju? torped?, skok z mostu, skok HALO. Czego tym razem mo?emy si? spodziewa??
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Wt sie 29, 06 18:44

?e przyjdzie piechot? :D

A tak na serio, to widzieli?my na trailerze z E3 ?e przyjecha? na tyle truck'a...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Wt sie 29, 06 19:06

racja, cóz uwa?am ?e bedzie porusza? si? jak inni ?o?nierze w tych ustawionych wojnach, ciezarówki, smig?owce, samoloty, zalezy czym oni tam si? przemieszczaj?

btw. tez mamy sami móc prowadzi? pojazdy wi?c mo?e sam te? przyjechac.
uci
Uber Big Boss

Postprzez FOX HUND » Wt sie 29, 06 21:30

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz dotyczaca sprzetu.
Czy równiez bedziemy mogli mie? np. stingera,nikite....m4 w kieszeni, czy tez realne uzbrojenie takie jak np.max 2gnaty,m4 i kilka granatów ? Oraz czy bedzie mozna zabierac sprzet od wrogów?
-ja wola?bym te realne uzbrojenie.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez uci » Wt sie 29, 06 22:22

raczej odpada uzywanie sprzetu od innych.
I.D. tagged weapon, stuff, czyli ca?y sprz?t pdopisany do w?asciela. A co do reszty, mo?liwe ?e bedziemy mieli np. stingera, M4 i granat w jednej chwili i kiedy bedziemy chcieli np. wzi??? snajperk? to wywalamy stingera, cho? w sumie Snake to kozak z arsena?em w kieszeniach, troche by mi by?o szkoda bez tej nikity w kieszeni, 20 rakietami w drugiej i jeszcze z PSG gdzies w nogawce.
Ostatnio edytowano Wt sie 29, 06 22:29 przez uci, łącznie edytowano 1 raz
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt sie 29, 06 22:25

A tak na serio, to widzieli?my na trailerze z E3 ?e przyjecha? na tyle truck'a...

Nie no to nawet nie by?o intro, co najwy?ej zwyk?y filmik poprzedzony scen? w której gracz musi przebra? si? i za?adowa? na pak? ci??arówki w celu dotarcia do pewnego miejsca, zwyk?y przerywnik.
Ja tam nadal licz? na efektowny desant, bez tego nowy metal si? nie ob?dzie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Wt sie 29, 06 22:31

wiec mo?e tym ?mig?owcem?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt sie 29, 06 22:37

Bo ja wiem, mo?e odrazu go z niego wykopali w tym garniaku na Bliskim Wschodzie;)
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Wt sie 29, 06 22:47

powiedzialbym co?, ale juz nie chce offowa?:]

Ale znaj?c Kojime szykuje si? co? naprawde, w ko?cu gdzies tym smig?owcem musi dolecie?.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt sie 29, 06 22:55

No raczej nie na Bliski Wschód, mo?e do jakiej? wojskowej bazy i stamt?d na pustynie...
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez odin » Wt sie 29, 06 23:16

?mig?owcem dolatuje do ogromnej armaty, przy której zak?ada taki smieszny kask, wchodzi do niej, a Otacon wystrzeliwuje go w przestrze?.

A tak na powaznie, to po chwilowym zastanowieniu, wpad?em na tak? mniej wi?cej my?l. ?mig?owcem przedostaje si? do specialnego o?rodka/bazy/schronu gdzie zostaje wprowadzony w szczegó?y misji. Tam te? zostaje przystosowany fizycznie do nowego zadania. Znów nie obejdze si? bez wszczepów, zastrzyków i tym podobnych. W ko?cu, dostaje si? droga powietrzn? do miejsca z którego zaczyna misje, lecz tak naprawd?, prawdziwe miejsce rozpocz?cia zadania znajduje si? dalej, i tam w?asnie musimy si? w pierwszej koleno?ci dosta?. To by?by przyk?ad, wr?cz popis owego losowego generatora obiektów, czyli ich rozmieszczenia. Mo?liwe ?e uda?oby nam si? za?apa? na darmowy przejazd ci??arówk? wraz z innymi ?o?nierzami.

A tak odno?nie pistoletu w ustach, bo na to dzisiaj tak?e zwróci?em uwag?. My?l? ?e to b?dzie mia?o nierozerwany zwi?zek przyczynowy z jakim? zdarzeniem. Snake by? cz?owiekiem który wychodzi? z za?o?enia ?e jako martwy nie jestes w stanie nic zrobi?, ?e nie ma bohaterów na polu bitwy, a tym bardziej nie ich martwych. Tak wi?c cos b?dzie musia?o go do tego sk?oni?. Tylko nie zabardzp wiem co, ale to cholernie ekscytuj?ce mimo wszystko gdy o tym pomy?le :)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez uci » Śr sie 30, 06 01:28

mo?e kto? zginie, i to po cz?sci z jego powodu, bo "przezemnie on/ona bra? w tym udzia?",

np. meryl, raiden, otacon, naomi itd.

i to sprawi ?e po wszystkim nie chc?c by kto? jeszcze zgina? przez niego wk??da sobie lufe pistoletu do ust
uci
Uber Big Boss

Postprzez FOX HUND » Śr sie 30, 06 03:15

uci napisał(a):mo?e kto? zginie, i to po cz?sci z jego powodu, bo "przezemnie on/ona bra? w tym udzia?",

np. meryl, raiden, otacon, naomi itd.

i to sprawi ?e po wszystkim nie chc?c by kto? jeszcze zgina? przez niego wk??da sobie lufe pistoletu do ust

W?tpie aby to co napisa?e? mog?oby by? tego przyczyn?.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Sage » Śr sie 30, 06 08:31

No i wcale nie jest powiedziane, ?e ta scena b?dzie w grze. Jak dla mnie jest to raczej symbol, ?e mgs4 jest ostatni? akcj? Snake'a.

No i je?li ju? mia?by si? zastrzeli?, to strzelam, ?e nei chcia? przegra? z FoxDie i wola? sam si? zabi?, gdy ju? nie b?dzie potrzebny. Ewentualnie móg? zacz?? postrzega? siebie jako niepotrzebne niebezpiecze?stwo, albo uzna? ?e tak jak Patrioci nie mog? istnie? bez spo?ecze?stwa, tak on bez Patriotów - gdy zgin? nie zostanie ju? nic co by?oby do zrobienia.
Ostatnio edytowano Śr sie 30, 06 12:10 przez Sage, łącznie edytowano 1 raz
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez FOX HUND » Śr sie 30, 06 11:36

Mam takie przypuszczenie ,?e Snake wcale nie zginie w MGS4. Mo?e sie sta? tak jak z Big Bossem w MGS3 ,?e po zako?czeniu swojej misji odejdzie ?egnaj?c sie z jego przyjació?mi ,którzy zgin?li podczas wykonywania swego zadania.
Oczywi?cie to jest tylko przypuszczenie.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez uci » Śr sie 30, 06 15:29

no i co my?licie po nowym wywiadzie??

jednak real - time, a gekko nawet nie powinny by? nazywane MG, wi?c mo?liwe ?e dopiero spotkamy metal Gear`a w grze...
a? strach pomy?le?.

Blizny, oparzenia, wszytsko ma zosta?, naprwde jestem ciekaw jak to bedzie wygl?da?. Kula w noge i do ko?ca gry kulejemy?

No i znów ten motyw o powrocie postaci z MGS 1, 2 i 3

z 1 - otacon, Campbell, meryl, naomi, liquid/ocelot
z 2 - raiden, vamp
z 3 - Big boss

tyle wiadomo po trailerach i artach

ciekawe kto jeszcze móg?by wróci? - no osobiscie uwa?a?bym ?e rose czy mei ling, ale z 3?
jedynie kto prze?y? 3 to BB, Eva i ocelot (no i w pewnym sensie the sorrow)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr sie 30, 06 18:52

Zastanawiam si? co powiecie na to:

Obrazek

Widzicie adres strony na kartonie? http://www.water-melon.com/

Ciekawe co to oznacza
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez odin » Śr sie 30, 06 20:01

Nic :) ? W ka?dym MGS co? takiego znajdziesz. Cho? mo?e niektóre odwo?ywa?y si? do jakiegos flashmoba, lub czego? podobnego. Wi?c mo?e ten po pewnym czasie tak?e.
odin
od internetu mi urwiesz!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM