Przypuszczenia - Marzec/kwiecin/maj

W celach porządkowych.

Postprzez Uzion » Wt kwi 08, 08 17:27

Mozliwe, ze jest w jakis sposob "unerwione", co potwierdza stopien zaawansowania technologii wystepujacej w MGS 4. Nie mam tu jednak na mysli unerwienia organicznego w zadnym wypadku. Nanomaszyny, czy jak juz powiedziales, Drax, blad jakiegos podrzednego procesora. Calkiem mozliwe. (Mam nadzieje, ze nie zostanie to uznane za tak drobnostkowa rzecz i w ogole nie wyjasnione w grze ;-) )
Uzion
The Fury

Postprzez uci » Wt kwi 08, 08 17:58

maszyny to jednak nie organizm biologiczny, możliwe że tu nie chodzi o drgawki pośmiertne, ale o to że skrzydło dalej działa i ciągle wykonuje w swoim zakresie otrzymywane rozkazy.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Śr kwi 09, 08 12:18

Moje przemyślenia na temat ostatniego info:

Wydaje mi się że początkowi brakuje fabularnego kopa. Ten Akt pierwszy jest ciekawy ale tak zupełnie oderwany od rzeczywistości MGS 2. Pewnie później się dowiemy więcej lecz trochę szkoda że to wszystko zaczyna się zwykłym wjazdem na pole walki a kilkanaście minut później dostajemy retrospekcje z tym co było trzy dni wcześniej czyli: Snake potrzebujemy cię, wpadniesz do Ground Zero załatwisz swojego braciszka i spadamy na piwo.
Choć zawsze to odmiana od tradycyjnego mocnego wstępu, nie wiem tylko czy dobra no ale czeka nas jeszcze występ w pięciu lokacjach.

Co do tego że wszystko co widzieliśmy w trailerach to jeszcze nic da się łatwo wytłumaczyć: cały trailer E3 06, zwiastun E3 07 oraz GC 07 wraz z częścią TGS 07 to sceny które widzimy już na początku gry toteż nic dziwnego że tak na prawdę nic jeszcze nie widzieliśmy.

Natomiast jeśli chodzi o to że niektórych scen widzianych w zwiastunach nie zobaczymy w grze to wydaje mi się że chodzi o samobójstwo Solida o którym już wcześniej mówiono że może być pokazane bądź w innej formie lub też w zupełnie innej lokacji. Do głowy przychodzi mi jeszcze walka Raidena z Gekko w Blisko Wschodniej lokacji gdyż nikt nie wspomina o tej postaci w Akcie pierwszym a nadto po trailerze z E3 06 Jack pojawia się już tylko w rejonach Południowej Ameryki.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Śr kwi 09, 08 17:01

szkoda by było gdyby wycieli ta walkę...
Choć może zmienili poprostu otoczenie i przełożono ją do Ameryki płd.

A co do wjazdu, może o to chodzi? dostajemy kopa z opóźnionym zapłonem, a porządne wejśc w akcję pojawi się później.

Co do drebin points, ciekawym pomysłem jest żeby MK2 woził za nas broń, a całość przypomina troche znoszenie ludków do Campbella w MPO. Ciekawi mnie tylko, co z tego wszytskiego ma drebin i dla kogo pracuje?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Pt kwi 11, 08 16:25

Premiera MGS4 ma być 12. czerwca, a to chyba właśnie tego dnia The Boss rozstała się z Naked Snake'iem... Czyżby miałoby to symbolizować rozstanie się Kojimy z serią?
Nevar
banan

Postprzez Snake. » Pt kwi 11, 08 21:23

Ale chyba Kojima nie rozstaje się z serią. On powiedział : " Będe mniej zaangażowany "
... ?
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez kul2 » So kwi 12, 08 07:27

To koniec Snake’a, więc chciałbym zacząć coś całkowicie nowego. Jednakże może zrobię kolejną cześć ZoE, lub remake Snatchera, a może jedynie wezmę udział jako producent.

http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... cle_id=610

Niech ten czlowiek w koncu zacznie robic cos na co ma ochote, bo na chwile obecna to jest wiezniem swojego tworu.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » So kwi 12, 08 16:35

Niusa z tego nie zrobię ale wg EGDE APC Drebina ma opcjonalny kamuflaż.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pn kwi 14, 08 12:42

Rzekoma retrospekcja z MGS 4.

Obrazek

Fake?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Pn kwi 14, 08 15:16

Saladin01 napisał(a):Fake?

A skąd to masz?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Pabian01 » Pn kwi 14, 08 16:31

Hmm troche dziwna ta dzungla bo takich "palm" w 3 nie pamietam. Wlosy BB tez jakies takie odmiennel, ale nie obrazilbym sie gdyby to mialo tak wygladac ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pn kwi 14, 08 17:44

Skrin mam z jakiegoś forum. Tak czy siak ciężko to zweryfikować.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Pn kwi 14, 08 19:57

Wygląda jak dżungla w crysis ale to mały szczegół. Cieniowanie na snakeu jest bardzo sztuczne i wygląda na photoshopa. Ale za małe zdjęcie by oceniać dobrze. Lecz te znaczki konami itp są na pewno wrzucone w photoshopie, nigdy nie daje się znaczków na czarnym polu tylko na screenie jak już.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn kwi 14, 08 20:02

Wygląda jak dżungla w crysis ale to mały szczegół.

Na Gamespocie spora część osób miała podobne odczucia.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Pn kwi 14, 08 22:03

Jestem przekonany, że to ta dżungla, bo widze po teksturze klifu w tle, zreszta charakterystyczna tekstura palmy :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Pn kwi 14, 08 22:16

W takim razie jak ona jest powiazana z seria? ;-|
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » Pn kwi 14, 08 22:18

Nie jest powiązania z serią, to prowokacja jakiegoś fana, który chciał wszystkich nabrać.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pn kwi 14, 08 22:39

a mi na tym brakuje jakiegoś blura który oni dodaja do każdej cutscenki w MGSie.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Cz kwi 17, 08 09:01

UWAGA: DUŻE SPOILERY!

Nie wiem, czy jest to prawda, przeczytałem to na forum IGNu, a oni też nie wiedzą, czy to prawda.

|
|
|
v

Młody Snake, który wystąpił na trailerze z TGS 2006, to tak naprawdę True Snake - biologiczny syn Big Bossa i EVY. W przeciwieństwie do Solid Snake'a starzeje się wolniej niż normalnie. Patrioci szkolili go, żeby przewyższył Big Bossa. Big Boss tak naprawdę nie był bezpłodny w MGS3.

Z True Snake'iem walczy się w grze i ma on używać podczas walki ruchów Snake'a (chować się w kartonie i pod beczkami, używać Octocamo). True Snake uszkadza Snake'owi oko podczas ich drugiej walki.

Ocelot odzyskuje kontrolę podczas finałowej walki. Przejęcie kontroli nad Ocelotem przez Liquida było planowane i nie ma nic wspólnego z psychicznymi zdolnościami odziedziczonymi od The Sorrow.

W Philantropy jest szpieg Patriotów.

Old Snake ginie z wycieńczenia po walce z Ocelotem, a True Snake wstępuje do Philantropy, zastępując go. Raiden ginie ratując Snake'a w walce REXa z RAYem.
Ostatnio edytowano Cz kwi 17, 08 12:24 przez Nevar, łącznie edytowano 1 raz
Nevar
banan

Postprzez Uzion » Cz kwi 17, 08 09:31

Jesli to prawda to mamy doskonale predyspozycje do stworzenia MGS 5...
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Cz kwi 17, 08 10:06

Eh.
A wszystkim kieruje Runing Man do spolki z Machinegun Kidem.

These are taken verbatim from another forum and completely unsourced

2 miechy do premiery, wiec logiczne ze ludzie zaczynaja zmyslac.
http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... cle_id=276 - to pamietacie?
A to http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... icle_id=93 i to http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... icle_id=92 ?
Zmyslac kazdy moze.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Nevar » Cz kwi 17, 08 12:21

Ale "Konami o MGS3" chyba nie było zmyślone... Dużo rzeczy się nie sprawdziło, ale to było ponad rok przed premierą, może nie byli jeszcze pewni, czy te rzeczy pojawią się w grze.
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Cz kwi 17, 08 12:21

Big Boss was not actually sterile during the events of Snake Eater

Ta, nawet w MPO specjalnie podkreślali że jest bezpłodny a teraz co, wszystko odwracamy?

and he did get EVA pregnant at the end of the game. That's why her codename is "Big Mama" in MGS4.

To jest najprostsze co da się wymyślić a już pisaliśmy co termin Big Mama dokładnie oznacza.

VAMP's powers are not explained in MGS4, but it is greatly hinted at that they are, indeed, paranormal.

A jednak wszyscy co skończyli grę twierdzą że wszystkie wątki zostały wyjaśnione a w tym nadto czeka nas kilka niespodzianek. Że niby miałyby być nimi fakt że to kwestie czysto paranormalne? Sam mogę do tego dojść.

There's a spy for the Patriots inside Philantropy (not revealed, be prepared for a lot of fan speculation).

Kolejne. Wszsytko jest wyjaśnione tylko nie to? Przecież podobny wątek był pod koniec MGS 2 a teraz niby kontynuacja?

Raiden dies to save Snake during the REX vs. RAY fight, in what seems to be a homage to Gray Fox.

I tu się zaczyna problem. Jeden z redaktorów co skończył MGS 4 miał powiedzieć na NeoGafie (znowuż brak źródła) że Gray Fox odegra dużą rolę pod koniec gry. ale jak na razie uznaje to za FAKE i to niezbyt dobrze napisany.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hebi » Cz kwi 17, 08 17:14

po przeczytaniu tego spoilera doznałem szoku
>>> http://oghc.blogspot.com/ <<<

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Postprzez Lost » Cz kwi 17, 08 17:16

Hebi napisał(a):po przeczytaniu tego spoilera doznałem szoku

Lecz to jest prawdopodobnie fake, więc nie bierz tego aż tak do siebie ;)
Lost
Zanzibar

Postprzez Nevar » Cz kwi 17, 08 17:25

Jestem prawie pewny, że jest to fałszywe, ale mam wrażenie, że skoro już tylu redaktorów ukończyło MGS4, to niedługo ktoś nie wytrzyma i zdradzi trochę fabuły...

Poza tym - "True Snake"?! W jaki niby sposób byłby on prawdziwszy od Big Bossa lub Solid Snake'a, skoro nie ma wszystkich genów Big Bossa - prawdziwego Snake'a?!
Nevar
banan

Postprzez Gac666xx » Cz kwi 17, 08 18:31

Pewnie kolejny klon xD ha ale była by to głupota.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz kwi 17, 08 22:39

no ale czuc tu fake'a na kilometr, nie wspomne juz o bezplodnosci BB, ale m.in. biale wlosy wystajace spod maski mlodego snake'a.
Do tego ta oczna klątwa, czy to ze snake nosi solid eye musi oznaczać ze cos mu sie stalo z okiem/?
No i ten tru snake, tak na siłe kreowany na nowego młodego bohatera w tym opisie...jak nic zaraz krecić 5tkę.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt kwi 18, 08 12:21

http://www.youtube.com/watch?v=gNL5Il89F4E

Rzekomy kawałek z walki z Vampem w MGS 4. Prawdziwy czy Fake? Oto jest pytanie. Ale kawałek brzmi dobrze tak jakby faktycznie pochodziłby z gry choć zarazem jest trochę chaotycznie jak...z filmu.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hebi » Pt kwi 18, 08 14:18

walka z vampem ??? hmmm mi sie wydaje że to nie "fake" lecz powrót vamp'a to jednak mały kicz
>>> http://oghc.blogspot.com/ <<<

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM