Przypuszczenia fanów - wrzesień 2K6

W celach porządkowych.

Postprzez kul2 » Śr wrz 27, 06 19:22

Wiem, ze byli przyjaciolmi. Troche to przekoloryzowalem specjalnie. Inna sprawa jest taka ze SS chyba zna Vamp'a troche lepiej niz sie nam zdaje, cos takiego niby sugerowano w MGS2. Oczywiscie mogl to byc zbieg okolicznosci, ale nigdy nie wiadomo.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Uzion » Śr wrz 27, 06 19:25

A moim zdaniem Solid Snake wspolpracuje z Vampem. Niby czemu w niego nie strzelal na Big Shell jak Vamp mial Emme? Przeciez mial lepsza pozycje od Raidena. (Moze Diazepam mu sie skonczyl;]
Uzion
The Fury

Postprzez Sage » Śr wrz 27, 06 19:55

Mi to wygl?da?o po prostu na dramatyzowanie. Zreszt? co to by?aby za walka z bossem, skoro Snejk po?o?y?by go jednym strza?em. To raczej niewystarczaj?ca podstawa, by twierdzi?, ?e z nim wspó?pracuje. Poza tym, po co mialby to robi? =.=?
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Hal » Śr wrz 27, 06 19:55

Snake nie strzela? tylko dlatego, ?e istnia?o zbyt du?e prawdopodobie?stwo trafienia Emmy. Jak pami?tamy Vamp miota? j? w te i we wte :wink: Co do jego roli w fabule, to uwa?am, ?e nie opowie si? za ?adn? znan? nam sron? konfliktu. Jestem natomiast przekonany, ?e nie odkry? on jeszcze wszystkich kart i nie zdradzi? pe?nej swojej wiedzy. Intryguj? mnie jego s?owa skierowane do Raidena, "Maybe we(Dead Cell) are the one who tell the truth". Czy?by w "czwórce" nadal g?osi? idee swojej grupy?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez solidus grabczas » Cz wrz 28, 06 14:40

mi sie zdaj? ?e b?dzie tak Vamp nie jest po ?adnej ze stron ale ma tego samego wroga PATRIOTÓW i wszystko jasne ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez FOX HUND » Cz wrz 28, 06 14:52

Patrioci nie ?yj? od ponad 100 lat. Natomiast sie odegra na Ocelotcie.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez solidus grabczas » Cz wrz 28, 06 21:02

fakt mój b??d ale jednak wspólny wróg przedstawiciel patriotów :)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez FOX HUND » Cz wrz 28, 06 21:13

W?a?nie z Vampem jest o tyle trudna sprawa, ?e niewiadomo po której stronie bedzie walczy?. Mo?na powiedzie?, ?e jest pomiedzy Snake'iem,
a Ocelotem. Ale moje przeczucia mówi? mi, ?e stanie po "dobrej stronie mocy" czyli bedzie sie stara? pomóc Snake'owi. A Snake,my?le, ?e postara sie go zlikwidowa?. Natomiast po kilku spotkaniach z Vampem mo?liwe, ?e dojd? do porozumienia. Vamp bedzie chcia? aby Ocaton mu wybaczy?, bo po tym co zrobi? to Otacon go znienawidzi?, ale dla zako?czenia ca?ej tej wojny, Hal przyjmie przeprosiny.
Ostatnio edytowano Cz wrz 28, 06 21:15 przez FOX HUND, łącznie edytowano 1 raz
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Gac666x » Cz wrz 28, 06 21:13

Errr... Patrioci nie ?yj? od 100 lat ale nie znaczy to, ?e nie ISTNIEJ?.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Cz wrz 28, 06 21:18

fox to jest gra a nie wersja hoolyodzka troch? bez sensu to przedstawi?e? :evil:
solidus grabczas
Fatman

Postprzez FOX HUND » Cz wrz 28, 06 21:18

Nie ?yj?-fakt, ale czy istniej?-tego nie wiemy, ale mozemy tylko przypuszcza?. Mo?e istniej? jako sztuczna inteligencja?

edit :Solidus ,ch?opie tu piszemy nasze przypuszczenia i my?li, które nasuwaj? sie nam na temat MGS4.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Kurt » Cz wrz 28, 06 21:41

wiecie ,tutaj wg. mnie jest pewna nie ?cis?o??...
jak wiemy Patrioci zostali utworzeni w 1970, akcja MGS2 dzieje sie 2007-2009. Jak to mo?liwe ,?e Patrioci nie zyj? od 100 lat ,je?li ich powstanie by?o 29 lat temu? Zapewne ,znowu nas wprowadzaj? w b??d i pewnie sobie spokojnie zyj? ,i próbuj? wykr?ci? nast?pny 'numer'.
eh ;) skomplikowane ;)
Obrazek
Obrazek
Some stories can't be told by words.
One must live, and one must die.
Kurt
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Cz wrz 28, 06 22:02

O ile oczywiscie sa ludzmi. Chociaz chyba Kojima nie bedzie ciagnac pomyslu z AI/memami, zbyt wielu ludzi tak naprawde nie rozumie ocb, a gra musi sie sprzedac, wiec ambicja scenariusza pojdzie w odstawke.
Naprawde ciekawi mnie jak on z tego wybrnie...
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 00:20

A dla mnie osobi?cie, najlepszym rozwi?zaniem by?oby gdyby w?tek Patriotów nie zosta? do ko?ca wyja?niony.Oczywi?cie, tak najprawdopodobniej si? nie stanie, ale uwa?am, ?e by?oby to najkorzystniejsze rozwi?zanie. Pozwoli?oby to nam, fanom, interpretowa? fabu?? jeszcze wiele lat po ukazaniu si? gry. Nie chc? by wszystko si? wyja?ni?o, by odpowiedziano nam na wszystki pytania. MGS to dla mnie g?ównie tajemnica, tajemnic? te? powinien pozosta?.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt wrz 29, 06 09:12

Owszem, takie wyjscie byloby najlepsze, jednakze chyba wzgledy ekonomiczne wezma gore nad ambicja scenariusza i tak sie nie stanie...
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 16:52

My?lisz kul, ?e Kojima pójdzie jednak na ?atwizn?? Zauwa?cie, ?e sytuacja na rynku gier coraz bardziej zaczyna przypomina? kino. Niedlugo z pewno?ci? wykrystalizuje si? podzia? na produkcje totalnie komercyjne, skierowane do szerokiego grona odbiorców, jak i pozycje ambitne, offowe. Chocia? ju? dzisiaj mo?na zauwa?y? do tego tendencj?. Wystarczy spojrze? na takie "ICO", czy "Shadow of the Collosus". Ja nadal mimo wszystko, b?d? ?ywi? nadziej?, ?e MGS4 nawi??e bardziej do tej drugiej grupy gier. Pozwoli na to cho?by g?ówne przes?anie "czwórki"-sense, które odpowiednio rozwini?te, po prostu nie mo?e zawie??.
Ostatnio edytowano Pt wrz 29, 06 17:05 przez Hal, łącznie edytowano 1 raz
Hal
Zanzibar

Postprzez Kurt » Pt wrz 29, 06 17:00

pozostaje tylko nadzieja ze Kojima nie zawiedzie i tyle ;) wierze ,?e nie pojdzie na komerche jak CAPCOM przy RE4 ;/
Obrazek
Obrazek
Some stories can't be told by words.
One must live, and one must die.
Kurt
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pt wrz 29, 06 17:10

Hal Emmerich napisał(a):My?lisz kul, ?e Kojima pójdzie jednak na ?atwizn?? Zauwa?cie, ?e sytuacja na rynku gier coraz bardziej zaczyna przypomina? kino. Niedlugo z pewno?ci? wykrystalizuje si? podzia? na produkcje totalnie komercyjne, skierowane do szerokiego grona odbiorców, jak i pozycje ambitne, offowe. Chocia? ju? dzisiaj mo?na zauwa?y? do tego tendencj?. Wystarczy spojrze? na takie "ICO", czy "Shadow of the Collosus". Ja nadal mimo wszystko, b?d? ?ywi? nadziej?, ?e MGS4 nawi??e bardziej do tej drugiej grupy gier. Pozwoli na to cho?by g?ówne przes?anie "czwórki"-sense, które odpowiednio rozwini?te, po prostu nie mo?e zawie??.

Nie wydaje mi sie, zeby poszedl calkowicie w strone 'mainstreamu', ale skoro byl w stanie dac do gry postac, tylko po to by zwiekszyc sprzedaz gry w Japonii, a do reklamy byli w stanie zatrudnic jednego z popularniejszych piosenkarzy j-popu to chyba mozemy obawiac sie pewnego splycenia scenariusza ;) Nie mowie, ze tak bedzie, mam nadzieje ze nie, ale pewna obawa jest.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 18:01

No wiesz, jaki? wspólny mianownik trzeba osi?gn??. Przecie? to jest oczywiste, ?e gra musi si? te? sprzeda?, zwróci? koszty produkcji. Nie oczekuj? oczywi?cie czego? pokroju "sztuka dla sztuki", ale g??bia musi by?. Odbiorców mo?na równie dobrze zach?ci? samym systemem rogrywki. Je?li ten b?dzie ciekawy i grywalny, to nawet Ci, którzy zazwyczaj pomijaj? wstawki przerywnikowe, kupi? "Guns of the Patriots".
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt wrz 29, 06 18:24

Takich jest najwiecej ;) Dlatego cala seria sprzedaje sie tak dobrze. Tylko tak jak juz mowilem, kontynuacja motywu Patrioci - memy/AI odrzuci wiele osob.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 18:29

I to jest w?a?nie paradoks, bo w?a?nie takie rozwi?zanie tego w?tku(Patrioci=mems), by?oby najciekawsze artystycznie. No có?, wypada jedynie czeka? na ko?cowe rozwi?zanie tego w?tku. Obawiam si? tego, ostatnio mam wra?enie, ?e Kojima boi si? pój?? na ca?o??, nawet kosztem utraty cz??ci odbiorców.
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt wrz 29, 06 18:36

Owszem byloby, tylko istnienia memow nikt nigdy nie udowodnil, to wszystko teoria, niezwykle ciekawa, ale jednak niezrozumiala dla wielu ludzi. Chociaz, moze sie myle ;) Oczywiscie, ze HK sie boi, ale na pewno nie oleje swoich najzagorzalszych fanow. Przynajmniej taka mam nadzieje.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Pt wrz 29, 06 21:04

Stary Lis co? wymy?li, ?ywie tak? nadziej?, a zreszt? nie raz pokazywa?, ?e potrafi wychodzi? z takich opresji. Pami?tamy jak ?wietnie po??czy? wszystkie lu?ne nici "jedynki" i "dwójki" w "Snake Eaterze". Chocia? prawd? jest, ?e teraz przed Kojim? zadanie znacznie trudniejsze. Zako?czy? najwspanialsz? seri? gier ever wcale nie jest tak ?atwo. Ja uwa?am, ?e "Guns of the Patriots", by spe?ni? oczekiwania musi uderzy? czym? naprawd? mocnym. Oby tak by?o...
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Pt wrz 29, 06 21:14

Amen Bracie! :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kotlet_schabowy » So wrz 30, 06 12:09

Ja tam nie uwa?am, ?eby Kojima by? zmuszony do ci?cia jakiej? kwestii fabularnej ze wzgl?du na sprzeda?, co pokaza? cho?by MGS2. Po prostu wiadomo, ?e fani b?d? wole? bardziej zawi?y scenariusz, a Ci, których on nie interesuje, i tak kupi? gr? dla gameplay'u, wi?c nie b?dzie ich odrzuca? jakie? skomplikowanie fabu?y.
Co do motywu Patriotów : ja wol? wersj?, ?e to ludzie, którzy wprowadzili Raiden'a, Solid Snake'a i Otacon'a w MGS2 w b??d informacj?, ?e nie ?yj? od 100 lat. Po prostu wol? bardziej przyziemne historie, zachowuj?ce wi?cej realizmu (r?ka Liquid'a niestety te? jest dla mnie s?abym pomys?em). Tak to ju? jest, i nie uwa?am si? za wielbiciela mainstream'u :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » So wrz 30, 06 12:26

Wlasnie w MGS2 to on pokazal co zrobic w grze by sie sprzedala, wiec to nie najlepszy przyklad.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » So wrz 30, 06 12:29

Mo?e z tym Raiden'em, ale popatrz na sam motyw Patriotów, "zakr?cenie" Dead Cell, c?? intryg?, która wiemy czym si? okazuje, to wszystko, je?eli parz?c z Waszego punktu widzenia, mog?oby odstraszy? "przeci?tnego" Gracza.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » So wrz 30, 06 12:49

No i mimo wszystko odstraszyla. Zreszta MGS2 to gra skrajnosci, jasniutkie kolorki i mozliwa zaglada ekologiczna, Raiden i Snake, Rose nawijajaca o milosci i akcja antyterrorystyczna.
Dead Cell to dla mnie jakas porazka, kobieta ktora cale zycie chodzi z urzedzeniem, ktorego nie zauwaza [nic mnie nie moze zabic, czemu? aaa jestem przekleta, nie moge umrzec aaaaa], wsciekly bomberman jezdzacy na wrotkach [no litosci], wampir, ktory nie jest wampirem, ale pije ludzka krew. No ale niemowmy o MGS2.
Jak juz mowilem, sam motyw Patriotow jest za trudny dla wielu osob do zrozumienia.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » So wrz 30, 06 13:24

Ta kul, a mnie chodzi o to, ?e ju? jest trudny do zrozumienia, a mimo to Kojima go "w?o?y?" w?a?nie w tej trudnej do zrozumienia formie do MGS 2, wi?c czemu mia?by ba? si? "rozwin??" go w tym kierunku w MGS 4 ?
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » So wrz 30, 06 13:44

Bo widzial jaki efekt to przynioslo? No sam popatrz ile bylo rozmow w MGS2, a ile w MGS3, spojrz na fabule 2 i 3 i nie mow ze nie ma wielkiej roznicy ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM