To nie jest blog dla starych ludzi czyli stary blog S01

W celach porządkowych.

Postprzez Lost » Pt maja 25, 07 21:11

Sprawa konwersji "czwórki" na nowego X'a będzie niezamknięta jeszcze przez bardzo długi czas, bowiem z tego co pamiętam, MGS 3 nie wyszedł na starego X'a, ponieważ Kojima chciał się skupić na pracy nad MGS 4(pomijając MGS:PO i MGS3:S - hhmmm).
Lost
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » N maja 27, 07 22:19

Lost napisał(a):Sprawa konwersji "czwórki" na nowego X'a będzie niezamknięta jeszcze przez bardzo długi czas

Trafiłeś w sedno a to z tego względu:

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=240
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pn maja 28, 07 17:55

Bij fanboya!

Jak pisałem w newsie:

To zadziwiające że od momentu potwierdzenia przez Kojime i Konami ekskluzywności MGS 4 na PS 3 rozchodzi się co raz więcej plotek dotyczącej rzekomej konwersji tego tytułu na Xboxa 360

Wspominałem także fanboyach i właśnie wyżej opisane sytuacje możemy zawdzięczać chyba ich własnej desperacji, która to posuwa się co raz dalej jeśli chodzi o wymyślanie takich właśnie newsów. Bo chyba nie będzie wielkim zaskoczeniem jeśli Wam powiem że kolejna plotka o konwersji MGS 4 okazała się wyssana z palca. Niestety dałem się nabrać, wzmianka o Super Play sprawiła że zdecydowałem się wrzucić ten news na stronę nawet pomimo faktu że cała sprawa z dodatkami za bardzo przypominała Mi MGS 2: Substance: no i niestety związek informacji z tą grą podważył prawdziwość tego niusa, wiadomość okazała się, wypisz wymaluj, kopią zapowiedzi MGS 2: S z IGNu:

Oryginalna zapowiedź z MGS 2: S z serwisu IGN

At the end of 2001, one of the biggest titles to be released for any of the current generation consoles was Metal Gear Solid 2. As the follow up to the blockbuster smash hit PSX title Metal Gear Solid, it went on to sell extremely well and be played by many PS2 fans. However, sole owners of GameCube and Xbox would have to do without it. Fortunately, Konami wasn't completely blind to the fact that more gamers deserved to play the epic title, and it released Metal Gear Solid 2: Substance for the Xbox a year later in November 2002. This came with new content additions including VR missions and other bonus gameplay like Snake Tales, which lets you go on more objective-based missions -- some quite lengthy. So, there's no question that Metal Gear Solid 2: Substance comes packed with more content than the original MGS2 on PS2.

Oraz informacja o konwersji MGS 4 na X'a

At the end of 2007, one of the biggest titles to be released for any of the current generation consoles is Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. As the follow up to the blockbuster smash hit PS2 title Metal Gear Solid 3: Snake Eater, it will problably sell extremely well and be played by many PS3 fans. However, sole owners of Wii and Xbox 360 would have to do without it. Fortunately, Konami isn´t completely blind to the fact that more gamers deserve to play this epic title, and it is now confirmed that Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots for the Xbox 360 will launch a year later in November 2008. It will come with new content additions including VR missions and other bonus gameplay like Snake Tales, which lets you go on more objective-based missions -- some quite lengthy. So, there's no question that Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots for the Xbox 360 comes packed with more content than the original PS3-version.

Cóż nic więcej nie trzeba już mówić - fake. Mam tylko nadzieję że w przyszłości uda nam się skuteczniej weryfikować wiarygodność takich newsów.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pt cze 01, 07 18:01

Metal Gear 20th Anniversary

Obrazek

Zbliża się powoli wielkimi krokami - tak już nie długo seria MGS będzie obchodziła swoje dwudziestolecie. Jak podejrzewam nie wszyscy mieli okazje zagrać w każdą część sagi, na całe szczęście z pomocą przychodzi Konami które oferuje wszystkim fanom każdą część MG oraz MGS za jedyne 160. Ale zaraz czy aby na pewno każdy fan będzie miał okazję położyć ręce na tym wspaniałym packu? Cóż trochę to wątpliwe, głównie z tego względu :

http://junkerhq.net/MetalGear/psxeppimages.html

http://junkerhq.net/MetalGear/ps2ppimages.html

http://www.play-asia.com/paOS-01-49-en-70-a25.html

Niestety powyższe specjalne wydania dotyczyły tylko Japonii, więc mam co raz większe wątpliwości nawet pomimo faktu że poza tym krajem seria jest bardziej popularna. Konami ma tendencje do olewania graczy z Ameryki, nie mówiąc już o Europie choć z racji tego że zainteresowanie Metal Gear Solid Collection na rynkach tych kontynentów zapewne okaże się spore jest jakaś szansa że tą wyjątkową kolekcje otrzymamy także i My. Być może możemy na to liczyć z tego względu że mamy do czynienia z wydaniem na dwudziestolecie serii i Konami zaserwuje prezent wszystkim fanom, ale czy tak będzie to się okażę. Dodam jeszcze iż osobiście chciałbym zobaczyć wzbogacone wersje gier, czyli Inetgral, Substance itd. zamiast oryginałów. Wtedy pewnie pierwszy stałbym pod sklepem;)

Aha, wydanie Metal Gear 20th Anniversary nie będzie wzbogacone o jakieś dodatki w postaci plakatów czy tego typu pierdół, po prostu będziemy mieli do czynienia jedynie z reedycją tych gier.

Obrazek

Music Collection o którym możecie przeczytać w newsie jednak nie będzie zawierał wszystkich kawałków z każdej części, tylko wybrane wraz z remixami:

01. Snake Eater
02. Calling to the night
03. Can't say goodbye to yesterday
04. The World Only Needs One Big Boss!
05. METAL GEAR Theme Medley
06. Who am I really? (Emma's Theme)
07. Virtous Mission
08. The best is yet to come
09. Yell Dead Cell
10. Don't be afraid
11. ZANZIBER BREEZE
12. Calling to the Night (Piano Arrangement)

Dwanaście kawałków, nie jest tak źle jednak to nic nadzwyczajnego.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez solidus grabczas » Pt cze 01, 07 21:52

nawet gdyby wyszło to poza Europą PeCetowcy i posiadacze Xklocków oraz GaCków nie dostaną nic :/
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Bizon » Pt cze 01, 07 22:21

Życie...

Prawdę mówiąc to 2 pierwsze MGS'y mogły by być w wersjach MSX, to byłby dopiero gadżet!
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez SaladinAI » Pt cze 01, 07 23:50

Hmmm

Pokazywałem wyżej skan z oficjalnej strony Metal Gear 20th Anniversary, co ciekawe w sekcji dotyczącej MGS 4 znajduje się kilka ciekawych szczegółów:

Obrazek

Obrazek

Chodzi mianowicie o Raidena w lewym rogu. Szkic do tej pory nie publikowany, choć przypomina ten stary art z postaciami MGS 4. Możemy zauważyć że Jack ma trochę pooraną twarz więc nic dziwnego że nie jest mu do śmiechu. Co jeszcze? Snake w środku, tylko dlaczego model tu użyty jest z starego trailera TGS 05? No i zostaje data 20XX. Kojima potwierdził że Solid ma w MGS 4 43 lata, a co za tym idzie akcja powinna mieć miejsce w 2015 roku. Wcześniej była jeszcze mowa że akcja gry będzie działa się jakieś X lat po Big Shell, czyli data nie była jeszcze z precyzowana - czy i tym razem tak jest? A może całość będzie się rozgrywała w różnych latach?

Na koniec zostaje jeszcze jedno - konsola do celowa PS 3, ale to chyba oczywiste;)
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N cze 03, 07 09:00

ale saadin zwarz iz raiden ma te rysy i lizny także na helmie i co więcej nie ma tej fikusnej osłonki co mi się stasznie kojarzy z Załogą G. Może poprostu (tak bym chcial :)) Raiden dokończy pojedynek z Vampem i po nim zostanie już taki?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » N cze 03, 07 10:49

Co mogło spowodować te blizny? Cóż powtórzę tylko swój komentarz z głównej:

Zapewne Jack wygląd twarzy zawdzięcza temu samemu co sprawiło że z całego ciała została tylko głowa.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » N cze 03, 07 20:19

Mała prośba...

...odnośnie komentarzy na głównej, a raczej ich braku. Ja po prostu nie rozumiem tego jak często tutaj ludzie się odzywają, piszą w Pierdolniku czy innych ciekawych działach a niemalże kompletnie olewają newsy na Z - bo przynajmniej takie mam odczucia gdy widzę kolejną zapowiedź czy informacje i pod spodem zero komentarzy. Na prawdę te niusy nic Was nie interesują? Jedynie Bizon coś tam na skrobie co by resztę zachęcić. Na zagranicznych stronach tratujących o serii, a przecież nie zawsze lepszych, często do każdej byle jakiej wiadomości jest ok. 20-30 komentarzy; z kolei u nas nawet pomimo faktu iż wczoraj odwiedziło nas około 1400 osób na stronie w całości mieliśmy aż 5 komentów. Dlaczego mamy być gorsi? Byłbym bardzo wdzięczny gdyby tutejsi forumowicze zechcieli może nie do każdego ale jednak co drugiego/trzeciego newsa dopisali jakiś komentarz - proszę nie każcie nam myśleć że nic Was co tam się dzieje nie obchodzi. Dziękuje za uwagę.

Ciekawostka nr 2

Na świeżo utworzonej stronie Metal Gear 20th Anniversary oprócz wyżej wymienionych ciekawostek, znajdziemy nowy Timeline porównujący wydarzenia rzeczywiste z fikcyjnymi z serii. Niestety całość jest po japońsku więc nie wiele tutaj wskóramy, jednak od czego są fani znający ten język? Więc co można tam znaleźć? Na razie niewiele, głównie z tego względu iż ludzie jakoś specjalnie nie zabierają się za tłumaczenie. Póki co wiemy że w wydarzeniach rzeczywistych znajdziemy daty ataków na Kuwejt z 1990 roku, oraz na Irak z 2003:

Obrazek

Znajduje się tam także wzmianka o 9/11:

Obrazek

W obecnej chwili nie ma sensu wyciągać jakiś konkretnych wniosków, ale kto wie może fabuła MGS 4 będzie w jakiś sposób nawiązywać do tych historycznych wydarzeń?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » N cze 10, 07 13:32

Right State of Mind?

Budzisz się z samego rana, trochę oszołomiony sytuacją którą zastałeś. Oglądasz pokój i widzisz w nim poprzestawiane rzeczy, a przecież gdy kładłeś się spać wszystko wyglądało inaczej: podniosłeś rolety coby wpuścić trochę więcej powietrza w upalną noc, zmęczony wyłączyłeś telewizor zaś obok niego odłożyłeś pilota, a teraz budzisz i widzisz opadłe rolety, pilot od tv leży u twoich stóp, myślisz o co chodzi? Po chwili jednak dochodzisz do siebie i już wiesz co się stało, w końcu to nic nowego, już nie raz miałeś z tym do czynienia, może czujesz się zaskoczony z tego względu iż za każdym razem to wszystko wyglądało trochę inaczej, za każdym razem te sytuacje się od siebie różniły. Może byłeś sam i nikt prócz ciebie tego nie zauważył, ale nie zawsze tak jest. Ile to razy wystraszyłeś swoją rodzinę gdy nagle pośrodku nocy znalazłeś się w innym pokoju mieszkania, stałeś tam z otwartymi oczami, chyba coś mówiłeś a gdy się budziłeś i rozmawiałeś z członkami rodziny byłeś kompletnie zdumiony tym co ci mówili, przecież nic nie pamiętałem! Albo gdy chodziłeś po własnym pokoju, jak wyżej, i przestawiałeś przedmioty? Myślisz że być może jesteś wtedy coś w stanie sobie lub innym zrobić, choć często to wszystko wydaje się strasznie śmieszne. Jak to zrozumieć gdy potrafisz działać jak normalny człowiek, wykonywać wszystkie zwyczajne czynności a zarazem nie być niczego śwaidomy? Cóż, skoro nie potrafię odczuwać tego drastycznych skutków to należy samemu się zapytać czy muszę się bać lunatyzmu, czy wyrządzi kiedyś komuś szkodę? Tylko czas pokaże.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Old Snake » N cze 10, 07 17:49

Cierpisz na somnambulizm? Wielu ludzi ma problemy senne i nie jest to zdrowe nawet jak ani sobie ani nikomu nie wyrządziłeś krzywdy.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez SaladinAI » N cze 10, 07 19:50

Ta, wiem ale nie mam z tym większych problemów tj. lunatykowanie zdarza się u Mnie rzadko, raz na jakiś czas i dopiero gdy takie zachowanie staje się regularne należy je zacząć leczyć. Teraz w sumie nie ma co o tym myśleć, wyżej opisany przypadek zdarzył Mi się dziś w nocy ale wcześniej podobny miałem jakieś kilka miesięcy temu, więc sam widzisz.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » N cze 10, 07 20:14

Ja kiedyś jak miałem jakieś 12 lat hodowałem myszy. Pewnego wieczoru przed pójściem spać postanowiłem, że wyjme swojego ulubieńca i go na spacer po wyrku wezme. Umknęło mi to, że włożyłem myszkę spowrotem do akwarium, bo obudziłem się w ciemnościach z paniką, że zasnąłem, a mysz gdzieś polazła. Rzuciłem się na podłogę i po ciemku próbowałem ją wymacać, bo zdawało mi się, że ją widzę. Po jakiejś dobrej minucie wpadłem na pomysł by zapalić światło. Zrobiłem to po czym zorientowałem się, że zaspanym wzrokiem owa mysz wygląda na mnie ze swojej norki w akwarium. Hmmm... ;]
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn cze 11, 07 13:18

Kolejne ciekawostki

Kto w ogóle czyta ten blog z pewnością powyżej zauważył nowy timline i kilka ciekawostek ze strony Metal Gear 20th Anniversary, jednak wyżej opisywane wydarzenia dotyczyły kwestii realnych a teraz przyszła pora na kilka nowości jeśli chodzi o historię MGS. Mianowicie:

- The Boss stworzyła oddział Cobra Unit podczas Bitwy stalingradzkiej w 1942 roku

- okazuje się że Naked Snake w 1954 był na japońskiej łodzi Daigo Fukuryu Maru gdy został wystawiony na radiację z testu bomby termonuklearnej na Atolu Bikini ( o tym wydarzeniu przeczytacie więcej tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Daigo_Fukuryu_Maru ). Tylko jak teraz skonfrontować to z tym co powiedział Snake w MGS 3?:

I was at the American base on Kwajalein in the Marshall Islands when the ashes of death started falling from the sky.

- w 1961 roku prezydent Kennedy skłócił się z Filozofami, co zapewne doprowadziło do jego śmierci

- 1972 rok, odbywa się projekt Les Enfants Terribles, rodzą się dzieci Big Bossa: Solid i Liquid, ani słowa o Solidusie.

A teraz coś z innej beczki:

http://www.imdb.com/name/nm1087605/

Sarah Sido podkłada swój głos pod jakiegoś żołnierza w MGS 4, a konkretniej mówiąc to pod Soldier Haven A. Zapewne to jakaś marginalna rola, ale coś Mi się przy okazji przypomniało. Zastanawialiście się czasem czy aby w MGS 4 nie będzie obecna, znana z PO, rekrutacja żołnierzy? W końcu mamy do tego możliwości jak chociażby wybieranie po której z stron konfliktu się opowiemy. No i przypomniało Mi się jak kiedyś ktoś opublikował teorię wg której system rekrutacji w MPO miał być tylko po to by wybadać reakcję graczy na jego przyjęcie, i jeśli ów system przyjąłby się z powodzeniem miałby się znaleźć w MGS 4. Czyli nie jako MPO miało tylko przetrzeć szlaki przed pełnym wykorzystaniem tegoż sposobu walki w GOTP. Ciekawe...
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez solidus grabczas » Pn cze 11, 07 21:57

no cóż ja ta patrzę że MGS3 MGSPO i MGS4 to już tytuły o których mogę co najwyżej posłuchać eh... lama najwidoczniej jestem i tyle
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Hal » Pn cze 11, 07 22:52

Wydarzenia, które łączą się z powyższymi datami uwzględnionymi w najnowszej chronologii serii, rzucić mogą zupełnie nowe światło na dotychczasową fabułę MGSa. Ciekawi wprowadzenie roku 1942, który związany był z narodzinami jednostki Cobra. Interesujące jest to, iż konkretyzacja ta na pierwszy rzut oka może wydawać się zupełnie zbędna; oddział utworzony przez The Boss przestał bowiem istnieć w 64', jaki jest więc powód, by ponownie odwoływać się do tego zdarzenia z perspektywy roku 2015? Równie mistyczne jak dla mnie jest pojawienie się Naked Snake na okręcie należącym do japońskiej floty; to właśnie wtedy poddany został rzekomo promieniowaniu, o którym napomknęła The Boss w swojej "spowiedzi". Czyżby miałoby to swój wydźwięk w Guns of the Patriots? Z istotnych faktów umiejscowionych przed zdarzeniami ukazanymi w Snake Eater, jedynie prawdopodobny konflikt Kennedy'ego z Filozofami wydawać się może w miarę uzasadniony; być może JFK, podobnie jak James Johnson w Sons of Liberty, nie zgodził się na rolę pionka w rękach Wisemen's Commite i za to został zlikwidowany. Jednak pojawia się pytanie. Dlaczego dopiero teraz się o tym wspomina?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez uci » Pn cze 11, 07 23:15

no w MGS 2 tez mialo byc sporo wiecej info ale nieudalo sie tego upchnąć w grze, moze w MGS 3 tez tak bylo...

druga sprawa, moze fabula MGS4 wydaje sie bardziej spójna dzieki tym informacjom??
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn cze 11, 07 23:24

No Kojima sam powiedział że fabuła MPO będzie się w jakiś sposób wiązała z tą z czwórki, to i może zostaną poruszone tematy z Snake Eatera? Nie zapominajmy że BB był obecny na tym starym arcie, to też może w jakiś sposób przywoływać pewne wydarzenia z przeszłości podobnie jak i to że Hideo zapowiedział że w grze będzie chciał umieścić większość postaci z serii więc i tutaj pewnie zahaczymy o jakieś starsze fakty. Możemy jeszcze założyć że w grze Solid faktycznie stoi przed grobem The Boss, a to już bardziej bezpośrednio prowadzi nas do lat 60.

I jeszcze coś:

http://www.imdb.com/name/nm1873559/

Kolejny głos w MGS 4 - Andrew Kishino użyczy swojej mowy PMC Soldier A - Militia Soldier, pozostaje pytanie na ile wiarygodnym źródłem jest imdb?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pn cze 11, 07 23:38

Nowe info?

Z niezbyt dobrze przetłumaczonej audycji w Hideochan Radio miały wypłynąć nowe informacje:

- Sixaxis w padzie od Sony posłuży nam do takich akcji jak chociażby poruszanie ciałem czy wybór amunicji co ma pokazywać przewagę na gałkami analogowymi

- System kamuflaży jest tylko możliwy na PS 3

- MGO 2 jest w produkcji, nie wiadomo czy będzie miał związek z MGS 4

- MGS 4 przyniesie nam odpowiedzi na wszystkie pytania i zawiłości w serii

- Tylko Blu-ray jest wystarczająco pojemy by zmieścić wszystkie dane z gry

- MGS 4 ma wyjść jeszcze w tym roku
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Wt cze 12, 07 00:20

"- System kamuflaży jest tylko możliwy na PS 3 "

Eee? Że niby co, ma wbudowany chip do kamuflażu? Pogięło.

Blu-ray. Geez jak kiedyś były gry na 4-5 CD to nic nikt nie narzekał, co niby 2-3 dvd9 nie może być?

Jak dla mnie to jakieś głupie i czcze przechwałki, próbujące trafić do bezmózgich fanboyów, co to tostera do Wii porównują.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Wt cze 12, 07 02:33

"MGS 4 przyniesie nam odpowiedzi na wszystkie pytania i zawiłości w serii"

oby to była prawda...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 12, 07 09:41

Co do pojemności blu-raya. No można upakować grę na 5dvd, ale to nie zmienia faktu że tylko blu-ray jest na tyle pojemny by upakowac grę na jednym krążku. Zresztą nie wyobrażam sobie ciągłego machania płytami podczas gry. Chyba, że - o zgrozo! - trzeba będzie instalować grę na HDD :|. Uchroń nas, Panie... ;].
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt cze 12, 07 12:36

Blu-ray. Geez jak kiedyś były gry na 4-5 CD to nic nikt nie narzekał, co niby 2-3 dvd9 nie może być?

Nie denerwuj się Gacu;) Co więcej tłumaczenie odnośnie Blu-ray może brzmieć jeszcze w stylu że ten nośnik nie jest w stanie pomieścić wszystkich danych z gry, z resztą Kojima już nie raz wspominał że Blu-ray okazuje się zbyt mały na MGS 4.

Wracając zaś co do tego co mówił Hal, to w sumie nie jest konieczne by te wszystkie wydarzenia wiązały się jakoś z MGS 4. Przecież zostaje jeszcze MPO 2 i nie wyjaśnione kulisy projektu LET - stąd wspomnienie o nim w tych datach, a dokładniej mówiąc to tylko pojawia się tam Solid i Liquid co jest dziwne bo wygląda na to że Solidus nie pochodził bezpośrednio z tego projektu. A skoro jesteśmy jeszcze przy dzieciach BB, to zdaje się te napromieniowanie ma związek z jego bezpłodnością więc i tutaj pewnie zostanie poruszony ten wątek i jego szczegóły. Z resztą o The Boss też będzie mowa w kontynuacji toteż kolejne nowe wspomnienie o niej nie powinno dziwić. Co do Filozofów i JFK, to ci pierwsi jeszcze w MPO 2 się zapewne pojawią dlatego może i o tym być tam mowa. Jak widać to wszystko nie musi być związane z MGS 4.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Mr_Zombie » Wt cze 12, 07 16:04

Zbyt mały? Jeszcze do tej pory ludzie spokojnie mieścili się na 9gb (a i tak gra tyle zajmująca uważana była za rozrzutną). Wciąż wychodzą przecież pozycje na 9gb płytach, które są duże i ładne (gry na XO). Co więc w takim razie będzie w tym MGS4, że płyta 50gb miałaby być za mała? Dadzą nieskompresowane tekstury? Nieskompresowany dźwięk? Bo po filmiku z zeszłego roku ta gra wcale nie prezentuje się aż tak genialnie.
(Nie mówiąc już o tym, że dziwnym trafem sporo pozycji, które ukazaly się zarówno na XO jak i PS3, na XO spokojnie mieściły się na DVD, na PS3 zajmowały po kilkanaście Gb o_O).

No i fakt z tym "- System kamuflaży jest tylko możliwy na PS 3" też mnie rozbawił. Czyżby do kamuflaży niezbędny był jeden rdzeń Cella?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gillian » Wt cze 12, 07 16:30

Podejrzewam że najwięcej będzie zżerał dźwięk i ewentulane filmiki - w HD.
I jeżeli tak się stanie w ewentualnej konwersji pewnie te elementy w pierwszje kolejności pójdą do obcięcia. Ale żeby wychwycić zmiany jakości przy tak dużych rozmiarach plików trzeba mieć naprawde profesjonalny sprzęt, toteż imo w tej materii konwersja ma szanse nie ucierpieć.

Ja osobiście najbardziej ciekaw jestem jak skonwertują Sixaxis :p.

A co do (nie)możliwości uciągnięcia systemu OctoCam. Kto wie na jakiej zasadzie w ostateczności będzie to polegało. Możliwe, że system ten będzie zżerał mnóstwo mocy obliczeniowej i być może zespół Kojimy poradził sobie na tyle z PS3, by wyciągnąć coś porażającego w tej kwestii. Przynajmniej mam taką nadzieję : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt cze 12, 07 16:42

Pierdoły pierdoły pierdołami pierd... poganiają, serio.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt cze 12, 07 16:47

Okaże się, gdy gra zostanie wydana.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt cze 12, 07 17:05

Twilight Kojima zapowiedział od razu że HD go nie interesuję bo taki "brud" w MGSie dla niego jest niezbędny (Saladin chyba nawet pisał tego newsa więc byłbym wdzięczny gdyby zacytował) to raz. Dwa to że gra się nie mieści nastawia mnie na fakt iż:

-Może być gadki dużo jak w MGS2 ale gameplayu równie dużo, więc gdyby ze wszystkimi filmikami grę kończyło się minimum w jakieś 30 godzin lub nawet więcej nie jękałbym, bo wtedy Kojima mógłby wyjaśnić niemal wszystkie nieścisłości :D

-MGS4 będzie miał dodanego remake MGS1 i 2 nawet może i 3 na PS3 ze względu na znaną przypadłość PS3 i kompatybilności wstecznej

Z dwóch podanych przeze mnie opcji pierwsza jest z jakąś szansą na potwierdzenie jednak szansa tak małe że... opcja druga jest mniej prawdopodobna że MGS4 czy MPO2 wyjdzie w tak ekskluzywnej wersji jak w Japonii czyli aluzja jest bardzo prosta ;)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gillian » Wt cze 12, 07 17:40

W pewnym wywiadzie Kojima sam powiedział że zaczyna mu brakować pojemności nawet blu-raya. Poza tym brud to kwestia obróbki cyfrowej i nie wymaga obniżenia jakości kompresji. Myślę, że mając możliwości, jakie daje blu-ray, Kojima je wykorzysta. Na razie możemy tylko gdybać, jak.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM