Przypuszczenia - wrzesien/pazdziernik

W celach porządkowych.

Postprzez uci » Cz gru 20, 07 01:05

zawsze mogła istniec kopia zapasowa...
Taka jest przewaga formy cyfrowej - można ją po prostu skopiować.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kotlet_schabowy » Cz gru 20, 07 16:32

Ja bym tam tak nie trwał w stu procentowej pewności jakoby to Raiden przed walką z Solidusem rozmawiał z AI / niecielesną osobowością.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez KowalPL » Cz gru 20, 07 19:15

Raczej rozmawiał z AI bo łatwiej by było z kąś indziej nadawać niż colonela angażować a zapewne on wtedy był wogóle gdzie indziej czy kto go tam wie, nie chce mi sie teraz szukać.

IW
Jak Ci sie nie chce szukac i nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nic lepiej nie pisz...
Nie poparłeś swojej 'teorii' zadnymi argumentami.
I przeczytaj a potem postaraj sie zrozumiec post kula ponizej, przyda Ci sie napewno.
Ostatnio edytowano Cz gru 20, 07 21:47 przez KowalPL, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez kul2 » Cz gru 20, 07 19:17

Podobno w wiadomosci, najwazniejesze jest by jej istota byla zrozumiala.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Pt gru 21, 07 00:56

Ale kotlecie bardzo dużo wskazuje że to z kim rozmawiał raiden to własnie było AI, w końcu ten sam AI Colonel ktorym nam wszytsko tlumaczył, to ten sam co szalał na pokładzie Arsenala. AI Colonel był istota cyfrowa która przekwazywała nam info od Patriotów, o których mówi się że nie sa juz ludźmi.
Inaczej - rozmawiał napewno z AI, ale czy TO AI było Patriotami czy tylko ich posłańcem, to już czekamy na MGS4 by się dowiedzieć.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt gru 21, 07 12:37

Info z głównej:

wg. Kris skrypt składa się z ponad 2000 kartek.

No to mamy pozamiatane. O ile się orientuje to ponad dwa razy więcej niż scenariusz MGS 2! No to szykuje się nie tylko najdłuższa część serii ale też najbardziej rozbudowana pod względem fabularnym.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So gru 22, 07 08:25

2 razy więcej niz MGS2...

Czwórka zaczyna naprawde rosnąć w moich oczach do statusu gry RPG jeżeli chodzi o długość i fabułe...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Lost » So gru 22, 07 10:24

uci napisał(a):2 razy więcej niz MGS2...

Mnie się podoba :P
Naszła mnie pewna myśl dotycząca Vampa - możliwe, że Hideo chce wykreować tą postać na Connora MacLeoda z filmu "Nieśmiertelny". Innymi słowy aby Sake mógł się pozbyć raz na zawsze Vampa, musiałby pozbawić go głowy.
Lost
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Cz gru 27, 07 00:16

Tak ktoś wspominał na innym forum ale warto to przytoczyć czyli jeszcze raz na temat Big Bossa. Pamiętacie może tą rozmowę Para-Medic:

Para-Medic: "If you have any questions about stamina or healing, just ask me.
I'll tell you everything you need to know. It'll have to be over
the radio, though."
Snake: "So you won't be able to see me naked, then."
Para-Medic: "Yeah, I'm devastated. But I'll bet that 50 years from now, you'll
be able to see who you're talking to on the radio."
Snake: "I'll be retired from active duty by then."
Para-Medic: "I don't know. Somebody somewhere might just decide to give you a
call."

Snake: "Wouldn't surprise me. Let's both pray that never happens."

Para-Medic mówi Snejkowi że za 50 lat będzie mógł zobaczyć z kim rozmawia przez radio. Co ciekawe w tym wszystkim że jęśli dodać 50 lat od czasu akcji Snake Eater czyli 1964 roku, to wyjdzie nam 2014 czyli czas akcji MGS 4!
Zaś wracając do rozmowy o radiu to jakby pomyśleć Snake w nowym Codecu w końcu może zobaczyć kto jest jego rozmówcą. Oczywiście możemy pójść dalej i stwierdzić że ta konwersacja jest wskazówką co do powrotu tych bohaterów w MGS 4. Ktoś może zadzwonić do Big Bossa za 50 lat od akcji SE? Nieźle, zwłaszcza że pisaliśmy już o powrocie tych postaci.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Nevar » Cz gru 27, 07 01:11

Bardzo ciekawe. To chyba nie jest zbieg okoloczności...
Nevar
banan

Postprzez KowalPL » Cz gru 27, 07 09:24

Mi sie wydaje iż to jest zbieg okoliczności ponieważ ludzie zawsze mówie po 50 ,100 ,1000 lat

Gupi Przykład:
- Mamo, dasz mi kase na PS3?
- Ta za milion lat.

Pozatym ludzie wiem że trudno uwieżyć ale Kojima też jest człowiekiem i ma całkowite prawo takie coś przeoczyć.
Anyway Saladin jśli znalazłeś to sam to kozak jesteś.
Obrazek
Obrazek
KowalPL
Night Sight

Postprzez Nevar » Cz gru 27, 07 11:44

To nie jest zbieg okoloczności. To jest zbieg okoliczności. A może nie? O fabule MGS4 mówił już ten pracownik Konami w 2003 r. (w Konami o MGS3)...
Nevar
banan

Postprzez uci » Cz gru 27, 07 13:16

no tak, za duzo jak na zwykły zbieg okoliczności, szczegolnie ze ktos gdzies wspomnial ze Para medic wraca. Może to ona w końcu wykona ten telefon do BB?

Anyway, niexle wynalezione Sal
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz gru 27, 07 13:18

Jestem za, myślę, że to przemyślana sprawa.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz gru 27, 07 16:31

Aczkolwiek jeszcze w czasach gdy na trailerach była mowa o "X years after Big Shell" to ponoć Kojima sam się wahał w jakim czasie umiejscowić akcję MGS 4, a to by potwierdzało zbieg okoliczności. Jednak porównanie treści rozmowy z faktami MGS 4 mogłoby przeciw temu świadczyć.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz gru 27, 07 19:30

mogł być to argument (jeden z kilku zapewne) ktory sprawił że akcje przeniesiono w 2014 a nie np 2011

Moze tez takie argumenty sprawily że np. wiek dziecka Olgi jest mylny o dwa lata?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz gru 27, 07 21:28

Wracając do przejęcia przez Liquida GW to okazuje się że zrobił on to w 2009 roku wykradając AI z Arsenal Geara. Czyli wszystko miało miejsce niedługo po zakończeniu MGS 2.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt gru 28, 07 00:03

no to wiemy skąd ma GW, ale czy to oznacza ze ma tylko GW czy tez jakos zdobywa Arsenala?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Pt gru 28, 07 12:34

Arsenal jest "powloka" GW, nieprawdaz? Wiec jesli tak jest, to ma on tez kontrole nad calym Arsenalem. (Chyba, ze cos mi sie poknocilo)
Uzion
The Fury

Postprzez uci » Pt gru 28, 07 23:46

no Arsenal był troche duży, a sam GW nie musiał zajmowac wielkiej przestrzeni, co wiecej to prawdopdoobnie był tylko program. A kradzierz całego Arsenala z Manhattanu, to by było już coś, chyba nawet za duzo jak na Liquida.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So gru 29, 07 13:19

Przecież już pisałem - Liquida ale w ciele Ocelota. Pod powłoką tego ostatniego mógł przeprowadzić całą operację usunięcia Arsenala, w końcu był wysoko postawionym człowiekiem Patriotów.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Fedor » So gru 29, 07 14:11

Moim zdaniem Liqiud po prostu przegrał GW (jak inny dowolny program) na jakiś zewnętrzny nośnik danych.
Fedor
Arnold

Postprzez ColonelAI » N gru 30, 07 13:42

Witam. Po dość długiej nieobecności wracam. Chciałem wszystkich przeprosić za głupie posty. Już nie będę takich pisał.

Chciałem cofnąć się o dyskusji na temat Patriotów. Czy oni istnieją? Fakt, że Raiden rozmawiał ze Sztuczną Inteligencją, która miała być narzędziem Patriotów, nie przekonuje mnie. AI mogła być w jakiś sposób zaprogramowana (by wykorzystać Jacka). Patrioci - może być to mit wymyślony przez kogoś innego by wielcy tego świata mieli się kogo bać. Według mnie Filozofowie mogą być z tym wszystkim związani. Jeśli nie na pewno. Proszę tego nie brać na poważnie, to są tylko moje domysły.;]
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Johny Sasaki » N gru 30, 07 15:07

Patrioci wyksztalcili sie z filozofow. Filozofami byl m.in. Major Zero oraz The Boss, Ocelot chcial namowic Zero aby naklonil Big Bossa do udzialu w terapii genowej aby mogli zostac Patriotami. Z tego wynika, ze istnieja, a przynajmniej istnieli. I, ze Ocelot jest prawdopodobnie ostatnim z nich.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Nevar » Pn sty 07, 08 20:03

Skoro MGS4 ma wyjść w drugiej połowie tego roku, to może będzie jeszcze jeden trailer - na E3?
Nevar
banan

Postprzez kotlet_schabowy » Pn sty 07, 08 20:12

Moja teoria jest podobna do tej przedstawionej przez ColonolAI (użytkownika).
Nevar : z tego co wiem to nie będziej już trailerów.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Blady » Pn sty 07, 08 21:32

Przypuszczam, a właściwie to mam nadzieję, że w MGS4 Kojima w żaden sposób nie odniesie się do Portable Ops, dlatego takie ewenementy jak Zero będący MasterMindem powinny pozostać jako domysły fanów, a nie kanon.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt sty 08, 08 15:11

no ale przez tyle było mówione ze fabuła MGS4 i PO i inne, były robione w tym samym czasie żeby jedno nawiązywało do drugiego

----------------------

no i jest juz jakies nowe info...
co do czterech postaci, to ze starych powrócić by mogli chyba tylko Para-medic i mei-ling, ale kogo by jeszze chcieli dodac do tej plejady gwiazd?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt sty 18, 08 12:50

Tak więc możemy spodziewać się jeszcze czwórki postaci z których część to zarówno starzy jak i nowi bohaterowie. Kogo obstawiacie? Nie widzieliśmy jeszcze Rose i Mei Ling więc Payton może ich ma na myśli. Ze starszych być może chodzi o BB lub Paramedic o których już pisaliśmy ale oni równie dobrze mogą pojawić się w retrospekcjach zwłaszcza że do wydarzeń z MG oraz MG 2 wrócą w bardzo cool way - jak to Ryan określił.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt sty 18, 08 15:19

moze mają zamiar troche wyretuszowac i odtowrzyc kilka scenek z MG1/2, to by było coś. Zobaczyc w CG pojedynek snake vs. BB.
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM