MGS4 - przypuszczenia fanów

W celach porządkowych.

Postprzez Sage » So maja 27, 06 12:24

Oryginalnie w mg2 mia? by? jeszcze jeden rodzaj metal geara, D albo G (nie pami?tam który zosta? ^^'). Mia? si? pojawi? przed wie?? i jeszcze gdzie?, ale ogólnie mia? by? zwyk?ym bossem. OStatecznie jednak go nie wprowadzono.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Flyman » So maja 27, 06 14:46

Dok?adnie Mr_Zombie. Kojima chyba do ko?ca sam nie wie co ma zrobi? z Raidenem najpierw si? z niego wy?miewa, chodz pewnie nie którzy powiedz? ?e to uk?on w stron? graczy którym si? Raiden nie podoba?, a potem robi z niego wielkiego bohatera. Pozostaje mie? nadzieje ?e w grze b?dzie dobrze pokazany proces przeobra?ania Raiden w bohatera, bo póki co to dla mnie zmiana jego wygl?du, zachowania jest szokiem no ale to w ko?cu Kojima!!! :)

A co do tych MG ju? podczas grania w MGS:SOL denerwowa?o mnie ?e tak ?atwo si? je rozwala no i ?e pojawiaj? si? stadami. Po co powsta? Ray ka?dy wie ale porównuj?c stopie? trudno?ci walki z jednym Rex, a jednym Raym, wychodzi ?e jest odwrotnie.
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » So maja 27, 06 15:51

Co do Raidena to jest on wymiatczem, co jak co ale teraz zaczyna si? jego Era, a ko?czy Era Snake`a. Sam Kojima powidzia? ze skoro ludzie po MGS2 odebrali Raidena tak jak odebrali to troche sobie na nim pou?ywali w MGS3, tylko po to by jeszcze bardziej zagia? ludzi jego przemian? w 4.

A co do Rayów.

Rex by? krocz?cym czo?giem mogacym strzela? pociskami Nukleranymi i musia? by? odpowiednio ci??ko uzbrojony by walczy? z czo?gami, lotnictwem i piechot?, bo jego zdolno?ci mobilne dawa?y mu tylko mo?liwos? dostania si? tam gdzie nie móg? si? dosta? zwyk?y cz?og.
Raya zbudowano by niszczy? Rexy bo przewy?sza? go ruchowo (sceny z tankowca) wiec móg? bezproblemowo rozwali? Rexa za pomoc? swojego Hydro dzia?a (np. skacz?c na niego i odcinaj?c mu g?ówk?).

Co wi?cej mówi si? ?e Raye to by?y cieniasy bo Raiden ich rozwali? ponad 20, ale zwa?cie ?e podczas walki z Raidenem Raye nie u?ywa?y swojej pe?nej mocy, SI Rayów nie mia?o jeszcze do?wiadczenia bojowego, wi?c atakowa?y go pojedy?czo a nie od razu, nie mog?y tez u?y? rakiet kasetowych , tylko strzela?y normalnymi (ciekawe jak Raiden poradzi?by se z ca?ym deszczem rakiet). No i ostatnia rzecz:
W radar Rexa trzeba by?o strzeli? tylko kilka razy, a spróbujcie strzelac w Raye, dopóki nie otworz? pyska i nie po?le si? tam Stingera, to mo?na by?o wywali? na jednego ca?y zestaw rakiet nim pad?.
A co do solidusa, on mia? okazje pozna? Raye lepiej niz raiden i wiedzia? gdzie strzelac by od razu je rozwali?.
BTW. Raye zbudwano tylko do walki z Rexami i obrony Arsenala, czyli do walki z samolotami i okr?tami, a nie do walki z piechota co by?o ich jedyn? s?ab? stron?.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Flyman » Pn maja 29, 06 20:18

Nie s?dzicie ?e Meryl wydaje si? jaka? dziwna na tym filmiku?? Ja ju? si? nie mog? do czeka? nast?pnego trailer. Chcia?bym ?eby wi?cej pokazywa? Raidena mo?e wtedy znik?o by troch? znaków zapytania.
Ostatnio edytowano Pn maja 29, 06 23:32 przez Flyman, łącznie edytowano 1 raz
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez FOX HUND » Pn maja 29, 06 20:39

Nie pokazali jeszcze Vampa, oraz wielkiego niewiadomego BIG BOSS'a.
Wi?c mo?e ich 2 poka?? pó?niej aby?my si? mogli czego?
dowiedzie?..jeszcze :?
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez borx » Pn maja 29, 06 23:30

mysle ze mozemy spodziewac sie jakies ma?ej niespodzianki od Kojimy na Games Convention w Lipsku w sierpniu. Nie liczylbym jednak na zaden nowy, dlugi teaser, ale kto wie? Moze zobaczymy chociaz jakas nowa postac na silniku gry? would be nice:)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez uci » Wt maja 30, 06 07:24

mi tam by wystarczy? nawet taki 3 minutowy urywek:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » Wt maja 30, 06 12:44

Tylko ?eby si? pojawi?. :)
Flyman
Zanzibar

Postprzez Margas » Wt cze 06, 06 19:42

1. co do kamufla?y, to zauwa?cie, ?e na pocz?tku MGS2 Sneju ma peleryn?, któradzia?a jak kameleon, wi?c pomy?lcie, jak posz?a technika te 20 - 30 lat (sorry, ale nie wiem ile) pó?niej. Mo?e ten jego kombinezon ma jak?? tak? funkcj?.

2. Jeszcze zanim wyszed? MGS3, pojawi?a si? fotka, gdzie naked snake wygl?da podobnie do Vampa. My?l?, ?e nie wiemy wszystkiego o tej postaci.

3. Mo?e Big Boss b?dzie mia? podobn? rol?co The Sorrow z MGS3?

4. Poza tym mo?emy by? ?wiadkami wojny ja?ni - Ocelot a Liquid.

5. A mo?e dziedzistwem filozofów by?a sztuczna inteligencja, która by? "kontynuacj?" filozofów.

6. Eva wróci?? do kraju z fa?szywym dziedzictwem, wi?c pewnie chinole si?na ni? wkurwili.
Loyal to the end... nie, nie The Boss albo Snake. To 2Pac
Margas
Machinegun Kid

Postprzez Margas » Wt cze 06, 06 19:52

Poza tym, w MGS2 Snake nie by? dla Raidena zbyt przyjemny. mo?e Raiden w czasie civil war skopa? jakiego? znajomego snake po ty?ku a sneju jest pami?tliwy.

nie wiem ,ale jestem przekonany, ?e to Raiden zawini.
Margas
Machinegun Kid

Postprzez Mr_Zombie » Wt cze 06, 06 19:56

Snake'u by? raczej nizebyt przyjazny dla Raidena z tego samego wzgl?du, co miliony ludzi na ca?ym ?wiecie - bo Raiden by? n00b'em, ?ó?todziobem niepewnym ka?dego swego kroku, na ka?dym kroku zadaj?cym pytania, nieuwa?nym itp.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Margas » Wt cze 06, 06 20:08

aha... Hideo powiedzia?, ?e posta? Raidena porównuje do King Konga - zdala od wszystkiego, nagle jest w samym ?rodku wydarze?. Ale King Kong, w mie?cie ?y? dla jednej idei - zobaczy? Ann. Mo?e Zabrali Rose a on umrze dla niej. A Snake powie - moja robota sko??zona, papatki i dowidzenia, powinienem dosta? za nadgodziny.
Margas
Machinegun Kid

Postprzez uci » Wt cze 06, 06 21:18

hmm

BB nie móg?by wróci? jak The sorrow bo smutek by? medium, jak ju? co to raczej przez the sorrow móg?by si? pojawi? duch BB i nawiedza? Snake`a. Ale to by by?o dziwne.

a co do dziedzictwa to chyba nawet mówione by?o ?e to jednak maj?tek pieni?zny...

a mnie ciekawi cel Raidena - teraz ja b?de ci? ochrania?...ciekawi mnie czy ta ochrona b?dzie tylko teoretyczna tzn. w filmikach co jakis czas, czy serio graj?c, spotkamy np. MG zaczynamy walk? (chaff i kamuflarz) a tu nagle wpada Raiden, ciacha mecha i ucieka, niczym niewidzilany ochroniarz ratuj?cy nas kiedy nasz pasek ?ycia spadnie do 1...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Margas » Wt cze 06, 06 21:22

Wiesz, W MGS2 To Snake planowa? akcje i to Raiden by? tutaj zagubiony. Mo?e teraz staruszek snake b?dzie potrzebowa? pewnej pomocy i kogo?, kto by to wszystkjo zapami?ta?.
Margas
Machinegun Kid

Postprzez FOX HUND » Wt cze 06, 06 21:26

To co ?e Snake by? niezbyt przyjemny....Ochrania? go,pomaga? mu, doradza? w wa?nych momentach.....Teraz jak jest Raiden podszkolony,
ma full uzbrojenie i wie jak je wykorzysta? to sam bedzie o sie bie dba?,a Snake'owi pomo?e.

Ja my?le,?e Big Boss wci?? ?yje!(wiecej napisa?em w-kosz-big biss i ocelot) :)
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Flyman » Wt cze 06, 06 21:30

Margas napisał(a):Wiesz, W MGS2 To Snake planowa? akcje i to Raiden by? tutaj zagubiony. Mo?e teraz staruszek snake b?dzie potrzebowa? pewnej pomocy i kogo?, kto by to wszystkjo zapami?ta?.

Nie za bardzo wiem o co ci chodzi. O jakich akcjach mówisz??
Flyman
Zanzibar

Postprzez FOX HUND » Wt cze 06, 06 21:33

Flyman napisał(a):
Margas napisał(a):Wiesz, W MGS2 To Snake planowa? akcje i to Raiden by? tutaj zagubiony. Mo?e teraz staruszek snake b?dzie potrzebowa? pewnej pomocy i kogo?, kto by to wszystkjo zapami?ta?.

Nie za bardzo wiem o co ci chodzi. O jakich akcjach mówisz??

Mo?e chodzi mu o akcje, która sie toczy?a w grze. To by?a pierwsza misja Raidena, wiec Snake by? tym "prowadz?cym". :)
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Flyman » Wt cze 06, 06 21:40

Mo?e ale Snake nie planowa? jej co najwy?ej wspomaga? Raidena, prowadz?cym misje by? „Roy Campbell” przynajmniej do pewnego momentu.
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Śr cze 07, 06 07:25

jak dla mnie Raiden b?dzie takim jakim? Anio?em stró?em, co? jak Olga dla Raidena czy Grey fox (czasami) dla Snake`a.
Tu mu wyczysci droge, tu uratuje z pu?apki, tu wyciagnie z wi?zenia...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Margas » Śr cze 07, 06 18:54

Bardzo mo?liwe. Chyba na tym trailerze Snake mówi?, ?e musi wymaza?jego geny z tej ziemi itd... mo?e zda? sobie spraw?, ?e Big Boss mia? w sumie chyba racj? (nie wiem, nie gra?em JESZCZE w MGS1).
A Otacon moze mie? wyrzuty sumienia po ?mierci Emmy.
Margas
Machinegun Kid

Postprzez Flyman » Śr cze 07, 06 19:28

Ja jednak my?l? ?e te postacie b?d? bli?ej z sob? wspó?pracowa?y tak jak to mia?o miejsce w pod koniec MGS2:SOL.
Flyman
Zanzibar

Postprzez Zombie_Snake » Śr cze 07, 06 20:57

1.Mo?e Raiden chce "ochrania?" Snejka, ze wzgl?du na brzemie jakie nosi od czasów Big Shell. W ko?cu Olga i po cze?ci Emma oraz Fortune odda?y za niego ?ycie. Mo?e Kojima, chce wprowadzi? mi?dzy nim, a Snejkiem relacje ala Snejk-Otacon.
2.Trzeba zauwa?y?, ?e Otacon wychodzi z wojskowego helikoptera. Mo?e to znaczy?, ?e pod naporem PMC ojczyzna go wezwa?a, by zwerbowa? Snejka.
Campbell mia? mu pomóc w tym zadaniu. Nad czyim grobem salutuje Snejk?
Wydaje mi si?, ?e to mo?e by? "ten" grób, z MGS3, ale mo?e salutowa? powiedzmy dla Gray Foxa.
3.Samobójstwo Snejka. Nie wydaje si? wam to do czego? podobne? Samuraj - ronin? Snake jest przecie? ?o?nierzem, a w armii USA du?y nacisk k?adziony jest na schemat: BÓG, HONOR, OJCZYZNA.
Kojima to w ko?cu japo?czyk, a ci maj? hopla na punkcie patosu. Snejk wiedz?c o zbli?aj?cym si? ko?cu i po zabiciu ca?ej "rodzinki" chce sko?czy? z tym raz na zawsze.
Tutaj wchodzi strza? w ?eb. Przecie? nie poka?? samobójstwa nie? Przypuszczam, ?e w tym miejscu dopadnie Snejka Fox-Die.
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez uci » Śr cze 07, 06 21:50

mnie osobiscie ciekawi powi?zanie g?ównych bohaterów i Patriotów...

co jak co to przeciw Patriotom wystepuje Liquid Ocelot, a Snake wyst?puj?cy przeciw bratu, staje si? na przymus sprzymierze?cem Patriotów.
No i tytu? "Gun of the Patriots"
I to co mówi? prezydent w MGS2 - ?e bez Patriotów Ameryka "za?ama?a" by si?

Co wi?cej ciekaw jestem kto zasponsorowa? Raidenowi Exoszkieleta..raczej sam go nie posk?ada?.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Zombie_Snake » Śr cze 07, 06 21:57

Weta, ?e to by? Otacon i Naomi, albo Mei Ling!
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez uci » Śr cze 07, 06 22:56

Otacon to jeszcze móg?bym...ale s? róznice mi?dzy exoszkieletami a kroczacymi czo?gami.

Naomi by?a genetykiem, a Mei Ling znów majstrowa?a takie radarki czy codecki...

Ale Olga co jak co miala egzoszkielet od Patriotów...
Mo?e teraz patrioci szanta?uj? Raidena: "zabijemy Rose, twoje dziecko i dziecko Olgi jak nie bedziesz pomaga? Snejkowi, bo jest stary a musi pokonac Ocelota który nam zagra?a"
uci
Uber Big Boss

Postprzez FOX HUND » Pt cze 09, 06 13:50

Ale Olga co jak co miala egzoszkielet od Patriotów...
Mo?e teraz patrioci szanta?uj? Raidena: "zabijemy Rose, twoje dziecko i dziecko Olgi jak nie bedziesz pomaga? Snejkowi, bo jest stary a musi pokonac Ocelota który nam zagra?a"

Bardzo mozliwe! Chyba ?e sam Raiden rozwali Ocelota/Liquida!?

Ciekawe co z Vampem?? Hmmm...
FOX HUND
The Patriot

Postprzez Mr_Zombie » Pt cze 09, 06 14:12

Je?eli chodzi o Vampa, to jedyn? rol?, jak? dla niego widz? jest zemsta na Ocelocie (teraz Liquidzie) za zabicie Fortune, Jacksona, za ca?? t? afer? z Big Shell itp.

Z drugiej strony, na pewno nie móg?by by? on w obozie Snake-Raiden, gdy? z nimi ma na pie?ku m.in. za Emm?.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » Pt cze 09, 06 21:43

No vamp mo?e by? trzeci? stron? konfliktu, samotny m?ciciel...

ale Vamp nie wydawa? si? typem mordercy, kogos kto zabija? dla przyjemno?ci...

Mo?e mia? jaki? cel w zabicu Emmy?

A moze b?dzie jak the Sorrow? - niby z?y, a nie do ko?ca dobry?
uci
Uber Big Boss

Postprzez borx » Pt cze 09, 06 21:58

Szczeze? Mozliwe ze Vampa w ogole nie bedzie w MGS4. wcale bym sie nie zdziwil. a jesli bedzie to raczej widze go, podobnie jak Uci, w roli
" trzeciej strony"
Kogos dzialajacego dla wlasnych, tajemniczych celów.
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez SaladinAI » So cze 10, 06 01:40

uci:
"Co wi?cej ciekaw jestem kto zasponsorowa? Raidenowi Exoszkieleta..raczej sam go nie posk?ada?."

Na he?mie Raidena widnieje taki oto napis:TOKUGAWA HEAVY INDUSTORY
Nie jestem pewien ale chodzi chyba o jak?? firm? z Policenauts zwi?zan? z produkcj? najnowszych technologii.Ten napis wyst?powa? tak?e w MGS 2.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM