Przypuszczenia Paz - Lis - Gru 2K6 oraz Styczen - Luty 2K7

W celach porządkowych.

Postprzez Infernal Warrior » So lut 17, 07 10:26

Tu chyba nie chodziło o FoxDie tylko jakiś zamęt z krwią Raidena, którą zastąpiono jakimś białym płynem który miał pomóc mu w usprawnieniu fizycznemu ( Jezuu, niedługo zacznę wymyślać nowe wyrazy ) czy jakoś tak:PP W każdym razie płyn miał skutek uboczny i Raiden potrzebwał tego "opakowania" żeby dalej żyć. Chyba tak to było, jeśli nie to proszę o naprostowanie mnie na właściwą drogę.
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Anik » So lut 17, 07 10:37

I została z niego głowa i kręgosłup?

Serio, to z krwią wydaje sie być logiczne
Dobra teoria

A że zerwał kontakt z Paryiotami to nie mógł spowrotem dostać swoiej własnej, bądź wymienić na inną syntetyczną
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:20 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez Infernal Warrior » So lut 17, 07 10:41

Gdzieś tak słyszałem. Nie wiem czy to prawda. Nie pamiętam :wink: Nie jestem też pewien czy ten temat nie był już poruszany w tym dziale, hmm... Same niewiadome. jest tu jakiś detektyw który poskłada to w logiczną całość i powie mi czy mam racje(pierwszy raz w życiu) czy też znowu wpadka :wink: :wink:
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Anik » So lut 17, 07 10:50

Gezz.. wciąż mam nadzieje że to z tym kręgosłupem i twarzą to zmyła
Nie wiem czemu poprostu wole Raidena w całości

Nie mówiąc o tym co Kojima wyprawiał w MGS3 PO, to możemy się spodziewać wszystkiego tylko nie mina proszę tylko nie MINA!!!!!

Edit
Będe to przeżywać do premiery MGS4
Edit2
Kręgosłup i "twarz" czyli "całość" według SS7
Edit3
Ale mi nie starczy SS7
Dla mnie kręgosłup i głowa to zamało- potrzeba czegoś jeszcze!
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:19 przez Anik, łącznie edytowano 4 razy
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » So lut 17, 07 10:55

Jak nie mina to bomba -_- Raiden bedzie chcial uratowac kilkuset ludzi i .. boom xD Jakis budynek razem z Raidenem i reszta ludzi wylecial w kosmos oO.

W mgs2 Raiden mial juz troche tej bialej krwi... ale po mgs2 musialo cos sie stac i teraz nie ma juz "swojej" czerwonej krwi , tylko ta biala z nanomaszynami... Jak widac na trailerze jest caly blady ;D

EDIT: LOL , no tak to jest calosc ;D tyle mu starczy hah ^^
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez SaladinAI » So lut 17, 07 13:05

W mgs2 Raiden mial juz troche tej bialej krwi...

Gdzie Ty ją widziałeś?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Anik » So lut 17, 07 13:44

To było małe potknięcie pewnie mu chodziło że już miał sztuczną na BigShellu

Albo że w przecieku tak pisało o białeł krwi że już ją wtedy miał
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:18 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gac666x » So lut 17, 07 13:47

Saladin01 napisał(a):
W mgs2 Raiden mial juz troche tej bialej krwi...

Gdzie Ty ją widziałeś?

Z tego co wiem to miał wstrzyknięte dotlenianie, które usprawniało jego zdolności fizyczne + do tego były nanomaszyny.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez wredny » So lut 17, 07 14:20

Saladin czy ty musisz brac wszystko doslownie? ktos cos mowil o tym chyba ;x albo jestem po**bany... ;p
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Anik » N lut 18, 07 13:01

Czujecie tą ironie?

Jeżeli Rose i dziecko nie zyje, ciało Raidena rozpadło się i stał się cyborgiem to tylko isnieje (życiem tego nie mogę nazwać) żeby dziecko Olgi nie umarło, którego tak naprawde nie zna, no i pomaga zardzewiałemu Solidowi a później co?
Sad...so sad

Snake musiałeś się zarazić tym cholerym Foxdie
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:18 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez uci » N lut 18, 07 14:07

no było mówione przez saladina że w MGS2 mu wstrzykneli sztuczną krew, ale czerwoną, a jego prawdziwą gdzies tam przetrzymują w chłodni.

a co do przecieku, po tym jak powiedziano o tym że z raidena pozostał tylko głowny ukladn nerwowy, zaczynam wątpić w ten przeciek, bo niby białą krew mu dali na big shellu, ale nie był tam 7 krotnie silniejszy. wiec wynika że po big shelu coś musialo stac się z Raidenem, nie wiemy czy stracił cialo w wypadku, czy dobrowolnie dał się przerobić w cyborga.

no ale dalej, skoro z raidena został tylko twarz i kręgosłup (stawiam że czaszka też) to co z dzieckiem olgi ?
czy nanomaszyny raidena przekazały sygnał o jego śmierci? a może gdzies one dalej egzystują w jakimś sztucznym systemie przekazując patryiotom że raiden żyje?

Albo najgłupsza teoria.

Ciało raidena lezy w jakies chłodni, przekazując patriotom że Raiden żyje, a on przemieniony w cyborga chasa sobie po świeci ratując snake`a i dziecko olgi.

i ostatnie co mnie natchneło...

Olga = the boss

obojgu patrioci odebrali dzieci...

Ocelot = dziecko olgi w przyszłosci?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Anik » N lut 18, 07 14:15

OMG.... już to pisałam że
Olga =The Boss itp.
To jest kurde "plagiat!"
I wszyscy mnie olali jak piesek drzewko!

Edit
ale cieszę się że ktoś to jeszcze zauważył!
Edit2
SS7 skąd wywnioskowałeś że płacze?
Przecież ja się śmieje
Albo płacze tylko że ze śmiechu!!!
Błahahahaha!
Uważaj bo ci zrobie QCQ!
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:17 przez Anik, łącznie edytowano 2 razy
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » N lut 18, 07 14:21

uci co masz na mysli mowic : ocelot = dziecko olgi w przyszlosci ... bo nie zrozumialem ? ; O

Anik nie placz -_-
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Anik » N lut 18, 07 14:32

Pewnie chodzi o to że dziecko Olgi będzie odgrywać rolę Ocelota w przyszłości?

Edit
SS7 tutaj już nic nie jest dziwne
Jeżeli chodzi o MGS i o kilka innych rzeczy
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:17 przez Anik, łącznie edytowano 2 razy
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » N lut 18, 07 14:37

Hmm dziwne... ale to juz na daaalszy watek MGS ;x .. 5? 6? xD (Bez Snejka :<)

Anik nie placzesz? a to dobrze , a bron boze ! nie chce byc beta testerem QCQ !

Edit: Jakich innych rzeczy ? ; O

EDIT2: A tak btw. wiadomo jaka jest plec dziecka Olgi ?
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Anik » N lut 18, 07 15:02

O ty szowinisto (joke)
co z tego jaka będzie płeć (pozatym że na 90% to będzie facet)najwyżej bedzie Ocelotowa

Edit
No SS7 jak to będzie Ocelotowa, to w takim razie spółczój Raidenowi bo jest co ale zawsze będzie mógł sobie szczelić w łeb żeby ją powstrzymać!
Edit2
SS7 skończz tymi minami! To choroba jest już jakaś
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:16 przez Anik, łącznie edytowano 3 razy
Anik
Crying Wolf

Postprzez wredny » N lut 18, 07 15:04

Jak to bedzie Ocelotowa to ohohoho .. kobieta jest gorsza ;d oj biedni ci co ja spotkaja XD

EDIT:Zawsze bedzie mogl wejsc na mine -_-
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez uci » N lut 18, 07 15:29

olga = the boss, sorki anik nie było mnie 2 dni więc mogłem to przeoczyć, a co do dzieci, no zarówno the boss i olga stracily dzieci na rzecz patriotów, a skoro w MGSie wszytsko się powtarza to może byc że dziecko olgi będzie takim nowym ocelotem może.

nie chcialem plagiatować:P

ale zostaje fakt, skoro z raidena został tylko ośrodek nerwowy, to dla patrotów jest on martwy czy nie?
bo jak jest to dziecko olgi też juz jest martwe :??
uci
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » N lut 18, 07 15:39

Jezeli ma swój mózg, to się mowi, że człowiek zyje poki jego mózg zyje. Nawet jesli serce bije, a jego mozg jest dead, to mowi się o zgonie. Może o to chodzi? Dopóki mózg Raidena działa, to dziecko żyje.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez uci » N lut 18, 07 17:07

no ale nanomaszyny transportujące info maił we krwi, a krew mu juz wymienili...
cóz pewnie dowiemu się juz w grze ;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N lut 18, 07 17:07

Prawdopodobnie Raiden zginął po wydarzeniach z MGS 2 i zostaje już tylko utrzymywany przy życiu tylko po to by dziecko Olgi żyło. Skoro jesteśmy jeszcze przy temacie to co jeśli Jack oddał swoje życie lub też po prostu zginął w jakiejś ważnej misji ratując świat? Może to Snake salutuje przed jego grobem? W dodatku Solid mógłby wtedy nie wiedzieć że Raiden żyje, kto wie może Otacon jest szefem ArmsTech i to on przywrócił Jacka do życia żeby ten ochraniał Snejka w jego misji???
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Infernal Warrior » N lut 18, 07 18:36

Saladin - powinienes pisac jakies scenariusze albo chociaz ksiazki. Nie powiem, ta teoria mnie poruszyla. Bardzo logiczna i wiarygodna :D :D
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez uci » N lut 18, 07 18:50

tylko że armstech zajmowało się mechami, a nie cyborgizacją, już prędzej bym widział tych ludzi co zajeli się grey foxem.

co więcej gdyby tak był, znów ten wyciek by okazał się fake'm, bo nie wierze by Otacon jako szef arms tech pozwoliłby na sprzedaż MG gekko komukolwiek np. 4D, czy wogóle zajmował się budową kolejnych MG po tym jak lata temu pomagał solidowi je niszczyć.

a jeżeli jack mialby gdzieś zginąć to podczas jednej misji - ratujac dziecko olgi. Kto wie może naomi ma coś wspolnego z zmianą raidena, zajmowała się ona w końcu jakiś czas gray foxem i może miala dostęp do danych dotyczacych jego operacji i w jakiś sposób udało się przywrócić go do życia, a jak nie samej to na czyjeś zlecenie?. a Powód? może przypominał jej brata.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solidny » N lut 18, 07 20:10

Oczywiście, że przypomina, przecież zamierzeniem twórców jest upodobnić ich.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SaladinAI » N lut 18, 07 22:24

tylko że armstech zajmowało się mechami, a nie cyborgizacją, już prędzej bym widział tych ludzi co zajeli się grey foxem.

No ale ArmsTech pod kierownictwem Otacona mogło zmienić swoje cele. Zresztą wskrzeszenie Raidena mogłoby być tylko jednym z zadań zleconych tej firmie, przecież mają pieniądze oraz odpowiednią technologię więc czemu nie? A skoro znów jesteśmy przy temacie to kto wie co Hal tym razem nabroił? Może zainwestował w reaktywację ArmsTech ponieważ nie był zadowolony z działań Philantrophy, wprawdzie nie wiem czy ArmsTech jest kolejną PMC, na pewno dostarcza uzbrojenie tym kompaniom, to jeśli tak to może Otacon zdecydował się na stworzenie Gekkou dla niszczenia kolejnych metal gear'ów lub też zainwestował w ArmsTech by ta dostarczała uzbrojenia Philantrophy i być może na jej potrzeby stworzyła małą armię. Jednak później, gdy powstało OH, mógł przerazić się swoich działań przy założeniu że jego firma dostarczała uzbrojenie kompanii Liquida, a ten z kolei zgromadził armię zdolną przeciwstawić się siłom USA. Cóż nie wiem czy tak jest ale na cmentarz przylatuje śmigłowcem i to być może swoim własnym, sądząc po jego ubiorze na biednego nie wyglądał i na koniec ten jego tekst w śmigłowcu - "Brzmię jest nasze". Zachowywał się tak jakby coś poważnego leżało mu na wątrobie. Może teraz Hal próbuje nakłonić Snejka do tego żeby ten pomógł mu naprawić jego grzechy? Sam nie wiem, trochę to naciągane ale zobaczymy.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Mr_Zombie » N lut 18, 07 23:27

Saladin01 napisał(a):No ale ArmsTech pod kierownictwem Otacona mogło zmienić swoje cele.
(...)
A skoro znów jesteśmy przy temacie to kto wie co Hal tym razem nabroił? Może zainwestował w reaktywację ArmsTech ponieważ nie był zadowolony z działań Philantrophy

Przypominam tylko, że Hal był tylko i wyłącznie zwykłym robolem w firmie, pracującym wprawdzie nad ważnym projektem, ale wciąż zwykłym robolem (nawet nie wiedział, nad czym do końca pracuje). I raczej nikt nie myślałby o dawaniu mu stołka kierowniczego.
Tak samo, Otacon raczej nigdy nie był opisany jako milioner, by mógł "zainwestować w reaktywację AT".
Inna sprawa - pracując wraz z Snakiem w Philantropy są tak jakby uważani za przestępców: rząd Amerykański chce Metal Gear'a - SS i Otacon nie chcą żadnych Metal Gear'ów i je niszczą. Nie mówiąc już o tym, że jeżeli nie było to tylko bajeczką by zamącić Raidenowi w głowie, cały świat sądzi, że to Snake był odpowiedzialny za zatopienie tankowca i wywołanie "bomby ekologicznej" - jest więc uważany za terrorystę.
Więc znowu obejmowanie wysokich pozycji w jakiejkolwiek firmie odpada.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez SaladinAI » N lut 18, 07 23:43

Nie koniecznie. Po wydarzeniach na BS Snake oraz Otacon mogli zostać oczyszczeni z zarzutów. Zresztą ten pierwszy jest teraz prawdopodobnie wykorzystywany prze Patriotów, skoro tylko Solid może pokonać Liquida to staje się on bardzo cenny dla Patriotów. No i może oni właśnie potajemnie pomogli Otaconowi przy zajmowaniu kierowniczego stanowiska w ArmsTech, oczywiście Hal by nawet o tym nie wiedział.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pn lut 19, 07 01:03

troche to mi nie pasuje ze względu na to iż wątpie by hal wydał choć złamanego grosza na budowe jakiech kolwiek MG do jakich kolwiek celów.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn lut 19, 07 14:03

Nie wiem, ale przypomniało Mi się coś jeszcze - ArmsTech raczej jednak nie zrobiło egzoszkieletu Raidena. Skąd to wiem? Otóż w serii za egzoszkielety odpowiada Tokugawa Heavy Industries - jest to firma znana z innej gry Kojimy, Policenauts, i wg Grand Game Planu MGS 2 to Emma miała dla nich pracować. W "dwójce" znajdziemy insygnia Tokugawa Heavy Industries na kartonach oraz zdaje się w Strut A na rurach (dokładnie nie pamiętam). Ale wracając do tematu to na hełmie Raidena i Grey Fox'a także znajduje się napis Tokugawa Heavy Industries - widać to wyraźnie na figurkach Medicomu jeśli chodzi o Jacka, zaś jeśli mówimy o Franku to zobaczcie tutaj:

http://www.groossentaishrine.com/images/Metal_Gear_Solid_2_-_Grey_Fox.jpg

Poza tym biała krew także pojawiła się w Policenauts (a może to był Snatcher?) - tam nosiła nazwę "milk blood" (chyba). Aha jeszcze coś :) Jeśli ArmsTech produkują Gekko, to zobaczmy co Kojima o nich mówi:

" I cannot say what that is or what it will do because of the plot. What I can say is that the leg part of what you saw is not 100% robot. It's like biotechnology. It's kind of like a cyborg. Think of it as the ninja suit in MGS1".

Hmmm, Hideo porównuje Gekko do egzoszkieletu Fox'a. Może to nic nie znaczy, ale na razie mam mętlik we łbie. :wink:
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Anik » Pn lut 19, 07 14:26

Widzę że główki pracują
A może Kojima wymyśi jeszcze coś innego

Jeżeli chodzi o przeciek i to co powiedziął Shinikawa, poprostu w między czasie mogli coś pozmieniać albo jeszcze nie zdecydowali którą opcje wybrać, każada plotka ma w sobie prawde
Czytałam o tym jak robili MGS2, chyba zmieniali wszystko dziesiątki razy
Ostatnio edytowano Pn lut 19, 07 20:15 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM