MGS4 na X360?

W celach porządkowych.

Postprzez kotlet_schabowy » Wt gru 19, 06 20:31

Wiesz Gac, myślę, że żaden PC nie zastąpi opcji dostępnych na Wii, czy nawet PS3 (sixaxis), a kupowanie całego zestawu konsol to dla mnie opcja, cóż, dla bogaczy, ja zapewne kiedyś tam będę miał Playstation, a jeszcze później (kiedy już będzie do kupienia gdzieś tak za 200-300 zł :)) Wii. Jakiś taki jestem, że nie muszę mieć tego, co aktualnie najpiękniejsze, najnowsze, dlatego mam PC 6 letniego i niedawno kupionego 4 letniego, PS2 kupione w 2003, które będę solidnie używał pewnie gdzieś do 2009, PSX'a, na którym, gdyby nie problemy z działaniem, zdobywałbym nadal dobre gierki, w które jeszcze nie grałem.
Gdybym miał w połowie przyszłego roku wybór : nowy PC lub PS3, brałbym PS3. Tyle.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Joocker » Wt gru 19, 06 22:26

A mi się podoba jak Time podsumował premiere PS3 (http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/Pla ... razka.html ). Ja uważam, że powinna powstać konwersja na Xboxa 360. Lekką przesadą jest cena PS3 (4000 zł + vat – ultima) + TV + Głośniki + MGS4 . Właśnie takie rzeczy potrzebne są, aby w pełni cieszyć się tą produkcja.
Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez arkham » Wt gru 19, 06 22:44

4 tysiaki....oj,boli :D
You....you will be killed by youre own son
arkham
Fire Trooper

Postprzez uci » Wt gru 19, 06 23:26

przeciez juz podpieli pady z WII do PC i działały.
Teraz tez w PS3 tez działają...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Mr_Zombie » Śr gru 20, 06 01:53

Jak na razie większość tzw "emulacji" wiilota na PC to zwykłe oszustwa (chodzi mi o różne filmiki, które się pałętają po necie), no, chyba, że gry aż tak strasznie lagują i potrafią odczytać ruch pada w lewo jako w prawo :roll:.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666x » Śr gru 20, 06 05:37

Jeśli o Wiimota pod PC chodzi to nie jest takie trudne.

Cały widz polega na odpowiednim programie, tak więc jest to jak najbardziej możliwe.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Śr gru 20, 06 10:18

Emulacja emulacją, rzadko jest to w pełni sprawnę, czyż nię? Nigdy, nie będzie efektu na pc jak na Wii moim zdaniem.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez odin » Śr gru 20, 06 10:39

Dzialaja tak samo :*
A liczac iz program bedzie udoskonalany powstana gesty pada. Jak ktos uzywa Opery czy Firefoxa to wie o co chodzi. W odniesieniu do pada, taki gest moze wlaczyc autofire, jakas kombinacje klawiszy itd... to jest bardzo interesujace :)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Mr_Zombie » Śr gru 20, 06 15:50

No tak tylko... co dalej? Problem z emulacją pada od Wii na PC czy nawet PS3 (ponoć się to komuś udało) jest taki, że ten pad nie będzie miał na tych dwóch sprzętach większego zastosowania, jak tylko jakiś dodatek do bajerków. Bo przecież nikt nie będzie pisał na PS3 czy PC gier pod pada pochodzącego z konsoli Nintendo...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kotlet_schabowy » Śr gru 20, 06 20:34

Joocker napisał(a):Lekką przesadą jest cena PS3 (4000 zł + vat – ultima) + TV + Głośniki + MGS4 . Właśnie takie rzeczy potrzebne są, aby w pełni cieszyć się tą produkcja.

Artykułu niezbyt chce mi się komentować, powiedzmy, że wymienione minusy to błahe sprawy, a robią z tego halo, nie mówiąc już o podobnych problemach w czasie początków X 360.
Co do reszty cytatu : skąd wytrzasnąłeś cenę 4000 zł ? Co mnie obchodzi teraz Ultima, liczyć się będzie cena po oficjalnej premierze w Europie, czyli około 2400 zł "lepsza" wersja. Argument o nowym telewizorze i głośnikach możesz równie dobrze odnieść do X'a 360 (swoją drogą : ja na 80 % będę grał na PS3 na "zwykłym" TV z dźwiękiem mono).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Joocker » Cz gru 21, 06 08:07

Tylko, że LCD które wystarczy dla Xboxa 360 jest tańsze, a kupienie telewizora z pełnym HD to już nie taka błacha sprawa :)
PS: Co do konsoli i Ultimy, to oczywiście masz racje, bo i tak większość z nas czeka do premiery tej maszyny.
Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez odin » Cz gru 21, 06 16:01

Optymistyczny wariant zaklada iz cena konsoli bedzie wynosic okolo 3 tys. zlotych. Za pewne po okresie promocji ustabilizuje sie na poziomie 2500 - 2700 zl, choc to zalezy takze od kursu walutowego, oraz naplywu zlotowki do kraju w okresie bozego narodzenia. Ku wiekszej szczegolowosci nalezaloby dodac do tego wartosc akcji sony, na rynku kapitalowym rowniez, oraz producentow ukladow bazowych.
Mysle iz za okolo 3 tys. zl bedzie juz mozna realnie zdoby ta konsole w Polsce. Oczywiscie liczac ze popularnym stanie sie kupno specialnych chipow, zabezpieczen lasera itp, taka cena w oparciu o rynek na usenet, podskoczy nawet do 4595 zl, bez kosztu transportu takich podzespolow do polski no i wliczajac 15 % marze.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Gac666x » Cz gru 21, 06 16:59

5k zł to ja kupie komputer, który starczy mi na 3 lata i bede mógł na nim wszystko na max detalach odpalić xD.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez odin » Cz gru 21, 06 18:06

W tym 2k bedzie kosztowac procesor, 2k karta graficzna, do tego jeszcze ramy... wyjdzie ponad 5k, aleeeee dodaj do tego druga karte na sli, taki GF 88 i kilka lat spokojnie wytrzma ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Gac666x » Cz gru 21, 06 18:29

No ale nie zapominajmy, że żeby cieszyć się w PEŁNI możliwościami PS3 to trzeba jeszcze ze 4k na HDTV :) czyli i tak PC wyjdzie taniej.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez solid_stolec » Cz gru 21, 06 18:46

zamierzam zakupić ps3 w przyszłym roku jakoś po wakacjach, telewizor już mam zakupiony ( sony 50'' full hd :D ), konkretny zestaw audio ( yamaha + b&w ). ciekaw jestem ile będzie kosztowało, mam nadzieję, że nie będę musiał tyrać nań całe wakacje za granicą. :wink:
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez odin » Cz gru 21, 06 18:48

Boje sie Ciebie i Twoich 50'... ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez solid_stolec » Cz gru 21, 06 18:50

bój się mojego ojca, on ma świra na punkcie sprzętu audio-video. na lepszy grunt nie mogłem wpaść jeśli chodzi o przyszły zakup ps3. :P
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez odin » Cz gru 21, 06 18:57

Pozazdroscic tylko :wink: Mi nikt nigdy w prezencie 50' nie kupil :roll:
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Gac666x » Cz gru 21, 06 20:40

When it was announced in spring 2005, the Sony PlayStation 3 was going to be the greatest thing to hit home gaming since a hedgehog named Sonic. Then came the delays. By the time the PS3 arrived, it was six months late, and Nintendo's cheaper and more innovative Wii had stolen much of its thunder. At $599 for the 60GB model, the PS3 is twice the price of the original PlayStation 2, yet research firm iSupply -- which describes the PS3 as having supercomputer qualities--estimates that Sony still loses more than $200 per unit.

Thanks to manufacturing delays, Sony shipped an estimated 150,000 units for the North American launch, or less than half the number it had originally planned. And the PS3 was incompatible with more than 200 PlayStation and PS2 games, though Sony is addressing that problem through online updates.

The good news? Game-crazed youth are buying up PS3s and reselling them on eBay for double the asking price. And unlike, say, Sony batteries, they don't catch fire...at least, not yet.

Big mistake: Trying to turn a supercomputer into a gaming device.

Bigger mistake: Failing to drive a stake through the heart of Nintendo when the opportunity offered.

Muszę się zgodzić, że mają rację.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Cz gru 21, 06 21:09

Jak już zjeżdzamy z tematów, to ps3 podobno nie takie złe. Zresztą nie każdy musi kupować je od razu po premierze. Sprzęt stanieje jak wszystko. TV Full HD kosztował kiedyś 50 calowy około 30 tysiecy złotych, teraz? 10 tysięcy, wiem bo ojcu chce sobie kupić. Za pół roku wszystko będzie tańsze i tańsze i tańsze. Aż dostaniemy to za darmola :D Nie no tak pieknie nie jest, ale bedzie dobrze :D
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Cz gru 21, 06 21:13

No ale czemu macie czekać na coś co powinno być bardziej dostępne już od razu? Po co to...
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez whymaster » Cz gru 21, 06 21:43

Bo kuternoga to buc i хуй? Ja mam gdzieś taki fajny obrazek, zara go znajde. O prosze: Obrazek
whymaster
Semper Fi

Postprzez odin » Cz gru 21, 06 21:56

obrazek zajebiooocha :P
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Gac666x » Cz gru 21, 06 22:54

No fakt fakt. Ale szczerze to oni sami sobie kupony odcinają, PS3 pod względem finansowym to będzie porażka, a to też odbije się w liczbie sprzedanych gier.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Cz gru 21, 06 23:01

Przyznam że obrazek mi się podoba.

Pamiętam że wokół PS2 nie było takiego szumu, no chyba że się mylę...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez FOX HUND » Cz gru 21, 06 23:07

Obrazeczek ciekawy.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez odin » Cz gru 21, 06 23:15

Nie wiem czy juz ktos wspominal, lecz microsoft, xbox'a-360 wedle ing, sprzedaje tak naprawde za 60 % jego aktualnej wartosci. Ponosi bajonskie straty, lecz w koncu staje sie alternatowya jaka wiekszosc osob wybierze.
Mysle ze bez tego poswiecenia microsoftu, obie konsole znajdowalyby sie w podobnych przedzialach cenowych.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kotlet_schabowy » Cz gru 21, 06 23:40

Kurde, szaleństwo z tymi HDTV, ja już pogodziłem się z ludźmi, którzy łączą zakup PS3 z nowym telewizorem HD (1366 x 768 mają już ceny w okolicach 2000 zł), ale twierdzenie, że nie ma sensu zakup tej konsoli bez FULL HD, to gruba przesada. To tak, jakbym nie widział sensu w używania kompa, na którym "chodzą" mi nowości w najwższych detalach i tak dalej, ale najwyższą rozdzielczość mogę ustawić na powiedzmy 800 x 600. Z drugiej strony, cóż, Wasza sprawa, ja osobiście nie widzę w tym problemu i nie będę oceniał konsoli niżej "bo obsługuje 1080p, a to znaczy, że MUSZĘ mieć taki TV".
Gac : nie powiem, że 5000 zł na 3 lata to mało, porównując do 3000 zł na 5 lat.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Pt gru 22, 06 00:01

No może popadamy w skrajności ale powiedzmy sobie szczerze.

Kupić PS3 i grać na 14calowym TV? Co to za przyjemność? Co najmniej ten LCD 22" by się przydał, by chociaż dobra rozdzielczość była. Dlatego HDTV jest jak najbardziej wskazany. Wtedy widać prawdziwą moc konsoli. Inaczej to jak słuchać koncertu przez dziurke od klucza lub udawać, że gumowa lala to Jennifer Lopez. Rozumiecie przekaz ;) ?

Oczywiście nie musi to być HDTV 50" ale jakieś podstawowe HDTV już koło 2000zł.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM