Przypuszczenia - wrzesien/pazdziernik

W celach porządkowych.

Postprzez Loc » So lut 02, 08 15:44

Lost - jak by sie pojawil Major Zero w MGS4 to by bylo, moim zdaniem, za proste. Kojima nas zawsze zaksakuje, wiec czemu ma tak nie byc w Czworce?
Loc
Red Blaster

Gram: O cholera xDDD
Czytam: RationalWiki

Postprzez Bizon » So lut 02, 08 15:48

Lodzik Loc napisał(a):Lost - jak by sie pojawil Major Zero w MGS4 to by bylo, moim zdaniem, za proste. Kojima nas zawsze zaksakuje, wiec czemu ma tak nie byc w Czworce?

Tak, tak. Zawsze szokuje, a najbardziej to chyba w MPO (SPOJLER): Mało kto wierzył, że Null to Frank,bo przecież to było czasowo nie możliwe! Ale Kojima akceptując ten scenariusz przebił barierę czasową i podał nam na talerzu młodego Foxa (yeah! publika szaleje!).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » So lut 02, 08 16:08

No ale bez łamiania TimeLine z MGS3 ( rozumiem ze można jeszcze było nagiąć MG1/2 które mają swoje lata) to nie umiem zobaczyć Majora Zero w MGS4...
Zero miałby tam około 105 lat...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » So lut 02, 08 16:52

Czyli nie aż tak stary ;) A The End lat miał ile? No tak tylko że on miał właściwości fotosyntezy i to za ich pomocą utrzymywał się przy życiu, zresztą ludzie dożywają takiego wieku jak 105 lat więc aż taki problem to by na pewno nie był. Tak czy siak mógł by powrócić jak cyfrowa egzystencja wszyscy wiemy dlaczego - SPOJLERprzy założeniu że to on pomaga Ocelotowi w MPO oraz zostaje po tym członkiem Patriotów.
Ale jeśli nie Zero to chyba przecież ma się pojawić bodajże 1 stara i 3 nowe postaci, więc jeśli przy tej starszej założymy że to Big Boss to nie ma miejsca dla reszty postaci z serii.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lut 02, 08 21:00

no były jeszcze ploty ze moze wróci Para-medic...
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So lut 02, 08 22:58

Cholera go wie. A co z Rose, Mei Ling i dzieckiem Raidena? Czy dwie pierwsze można zaliczyć do postaci nowych? W dwójce gdzieś tam jeszcze Nastasha się przewijała.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lut 02, 08 23:53

no że niby jednak przezyła? bo jak pamietam coś takiego było
Mei - lin
Rose
Para-medic
nawet Python z MPO
jeszcze sporo postaci zostało, może jednak nie bedzie juz nikogo nowego?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solid Snake 1989 » N lut 03, 08 13:50

A mi się wydaje że 2 z tej trójki starych postaci będzie: Rose i ta dziewoja co nam pomagała w Zanzibarze. Nie pamiętam imienia. Chodzi o MG2:SS--w końcu to też jest część sagi.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez uci » N lut 03, 08 17:13

chodzi ci o Holly czy Gustave?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Solid Snake 1989 » N lut 03, 08 17:37

O tą co przeżyła, to chyba Holly.
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez ColonelAI » Cz lut 07, 08 17:39

Mam pytanie. Nie grałem w Portable Ops. Więc pytam się. Czy Python może odegrać jakąś ciekawą rolę w MGS4? Możecie mi podać fakty z jego życia.

Chodzi mi pewna myśl po głowie. Jest to tylko przypuszczenie. Możliwe, że Liquid nie przejął całkowitej kontroli nad Ocelotem. Jeśli tak jest to być może Ocelot zdołałby popełnić samobójstwo dla dobra sprawy. Tak naprawdę to on nigdy nie był aż tak zły.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Curtis » Cz lut 07, 08 20:04

Ja myślę że Fabuła MGS4 nie będzie miała zbytnio dużo wspólnego z MPO myślę że pojdzie o ukrytą pradę o FoxDie oraz nowe Outer Heaven ciekaw jestem czy dojdzie do pojedynku MG Ray vs MG Rex to by było coś.Ciekawi mnie także kim jest zagadkowa Big Mama oraz jaką rolę odegra córka Olgi
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Pabian01 » Cz lut 07, 08 20:21

Big Mama? Przeciez to jest EVA z MGS3.
Co do corki Olgi, czyli Sunny, kazdy MGS ma jakiegos "geniusza", z tym ze ona bedzie bardziej nakreslona
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Curtis » Cz lut 07, 08 20:25

Cóż twierdze to co widziałem w tym trailerze... http://youtube.com/watch?v=T95tD3Cz9LA&feature=related

Ale zobaczymy ja jaram się każdym trailerem oglądam je w kółko i spodziewam się baaaaardzo wiele po tej grze
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez uci » Cz lut 07, 08 22:18

swoją droga fabułe MPO robiono razem z Fabułą MGS4 wiec będa nawiązywac do siebie.
Swoją droga na demie MGS4 widziałem że w chwili smierci migają nam twarze bohaterów serii przed ekranem, ciekawe czy zostanie to w pelnej grze...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Cz lut 07, 08 23:14

Może to jest to, co wtedy widzi Snake?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Cz lut 07, 08 23:39

Cóż twierdze to co widziałem w tym trailerze...

Hę? Przecież Big Mama to jest Eva co zostało potwierdzone przez Kojime.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Curtis » Pt lut 08, 08 20:13

Całkiem możliwe nie wiem nie znam wszystkich newsów o MGS4 natomiast kolejny "nieprawdopodobny" manewr w MGS4 :/

Ehh ale ta Scenka z MG Rayem wyskakującym jest świetna
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Drax » So lut 09, 08 10:47

Mi się wydaje, że ta gra nam bardzo wiele wyjaśni. Będzie najważniejsza gdyż ostatnia.
Wyjaśni nam niezrozumiałe rzeczy z mgs, mgs2 i mgs3 chyba, że wszystko już wyjaśnione.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez raven_raven » So lut 09, 08 22:54

Ta? A ja myślę, że jak zawsze namiesza jeszcze, by mógł wyjść MGS5 i jakiś prequel MGS4 i prawdziwy sequel MGS2. Dobra teoria, będzie czegoś brakować między MGS2 i 4, więc coś jeszcze tam wsadzą.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez uci » N lut 10, 08 00:12

wszystko co miało dziac się miedzy MGS2 a 4 zostanie wyjasnione w 4ce. Wiec czwórka to prawdziw sequel 2jki, to tylko kilka lat po wydarzeniach z BigShell
uci
Uber Big Boss

Postprzez raven_raven » Pn lut 11, 08 09:56

;)

No może, skąd to wiesz? Ile razy Metal Gear Solid miał się skończyć? Jedynka nie miała mieć sequela. Tak samo dwójka. Trójka była "final episode of Metal Gear Solid trilogy", a czwórka? Ma zamknąć historię.

I? Jak myślicie, co dla KONAMI jest ważniejsze. Zaspokojenie fanów i wyjaśnienie wszystkiego czy zostawienie sobie furtki do kontunuacji/prequela i zarobienia kupy siana na kolejnej części? MGS to już marka, a nie zabija się kury znoszącej złote jaja.
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez uci » Pn lut 11, 08 10:19

Hmm, wiem to stąd że sam Kojima powiedział iż MGS4 ma rozwiązać wszystkie tajemnice serii.
Po drugie jezeli wyszła by jakas gra pomiędzy MGS2 a MGS4 to pewnie bedzie to coś na zasadzie Moblie, który toczy się między MGS1 a MGS2
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn lut 11, 08 11:09

No to już zostało wiele razy powiedziane. MGS4 może zamknąć historię, ale historię Snake'a, Patriotów etc : ). I te wszystkie opowieści o Big Bossie, Snake'u itp mogłyby być tłem dla innej opowieści i w zasadzie innej gry. Pod względem mechaniki mam nadzieję, że całkiem innej. Jeśli Kojima naprawdę weźmie się za kolejną grę już nie usadowioną w tak ścisłej MGSowej konwencji, może nam powstać tytuł przełomowy na miarę pierwszego MGSa ; ). Bo jakby nie było przy okazji czwórki jest raczej jakoś ograniczony, pod presją (zadwolenie fanów, sensowne zamknięcie historii, pewnie też czas...). A gdy ktoś pozwoli mu rozwinąć skrzydła i stworzyć nowy tytuł? Może nas nieźle zmieść : ). Ja jeszcze w Hideo wiary nie straciłem i mam nadzieję, że uda mu się stworzyć coś na miarę dwóch pierwszych MGSów.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez raven_raven » Pn lut 11, 08 18:19

Ja w Hideo Kojimę nigdy nie wątpiłem, dla mnie jest to największy geniusz w dziedzinie "robienia gier". Tylko, że MGS-a jak napisałeś dopadła komercja, sztywne zasady rynku, które tytuł musi spełniać, aby przyniósł zyski. Ale mimo to Kojima potrafi ładne bajery stworzyć. Słyszałem coś, że będzie już w openingu coś, co zdziwi nas niemiłosiernie i posypią sie pytania, co gracz ma zrobić. Może jakaś mini-gra w openingu czy inna zbajerowana sprawa, która ładnie namiesza już na otwarciu? Może jakiś epilog młody Snake'iem czy coś podobnego?
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez Gillian » Pn lut 11, 08 23:15

No to byłoby dobre. Kojima zarzekał się, że nie będziemy kierować poczynaniami nikogo innego prócz Snake'a. Ale mówił tez o podróżach w "czasie i przestrzeni", więc może rzeczywiście coś takiego sie pojawi? Może nie od razy Old Snake będzie Old Snakiem? I to, co widzieliśmy na trailerach itp, to tak naprawde już dużo dalsza częśc rozgrywki?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr lut 20, 08 13:33

Więc zostało powiedziane ciut więcej na temat sekwencji otwierającej. Ma trwać 12 minut i przyznać muszę że to trochę długo zwłaszcza biorąc pod uwagę że później czeka nas intro gry i ogólne wprowadzenie. A co do tych reklam PMC to może chodzi że podczas oglądania dostaniemy coś na kształt internetu bądź telewizji z zdjęciami na żywo z możliwością przełączania obrazów?

Zostało także ostatecznie potwierdzone że w grze mamy piątkę PMC i z czterech wyjawionych do tej pory prawdopodobnie piątą będą FROGS a może nawet BATBU.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » Śr lut 20, 08 17:09

Według mnie będzie to coś na wzór filmów propagandowych.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Śr lut 20, 08 17:50

Hmm tyle nowych idei.

Co do wstępniaka, wydaje mi się ze będzie to 12 minutowy filmik który będzie skierowany pewnikiem dla nowych graczy, który w 12 minut wprowadzi ich w realia MGS4 i zaostrzy apetyt by osobiscie przezyć poprzednie przygody.

Co znów do PCM.
Mam na to dwie teorie. Bo albo będzie że np. Araby to PCM, albo że tylko są taką milicją. Inaczej.

że mamy 5 PCM czyli:
- Frogs
- BatBu
- Araby
- Oddziały z Ameryki płd.
- Oddziały z Europy

Albo że PCM to tylko oddziały należące pod Liquida:
- Frogs
- Praying Mantis
- Osiem ramion ośmiornicy
- Wilkołaki
- Coś tma kruki

i że oddziały z którymi się scierają w kazdym z krajów to miejscowe Milicje lub jakies oddziały rebeli?

Sam nie wiem, widze to mniej wiecej w jakiś z tych dwóch sposobów.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Śr lut 20, 08 18:35

A co do tych reklam PMC to może chodzi że podczas oglądania dostaniemy coś na kształt internetu bądź telewizji z zdjęciami na żywo z możliwością przełączania obrazów?

Hm może bedą takie reklamy jak w Robocopie, zabawne ale i brutalne. Absurdalne dla nas (jako graczy z 2008) ale normalne dla ludzi z przyszłości, o czym może swiadczyć tekst Drebina, że prawie zatarła się różnica pomiędzy cywilami, a armią i niedługo cały swiat będzie nosił "zielone kołnierzyki".
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM