Przypuszczenia - Marzec/kwiecin/maj

W celach porządkowych.

Postprzez Solid Snake 1989 » N mar 09, 08 16:04

Ten motyw to był w Halo3 jak dobrze pamietam.

Nie grałem w Halo3.
A bardziej mi się skojarzyło z Kapitanem Ameryką.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez uci » N mar 09, 08 17:20

ale nie bierzesz pod uwagę tego że snake też nie chce już walczyć, więc po co dałby się zamrozić??
Zeby znów walczyć, albo co gorzej sklonowali go lub wykorzystali jego memy ?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Drax » N mar 09, 08 17:52

Głównie nie wiemy po co snake walczy....
Nie wydaje mi się, że tylko po to by zabić Liquida.
Wiadomo na SH miał cel a w mgs4....
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez uci » N mar 09, 08 18:25

No ale tak było w trailerze.
Campbell prosi go o zabicie Liquida...

A jak wszyscy wiemy, misje SS zawsze prosto się zaczynają...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Drax » N mar 09, 08 18:32

W takim razie na 100% coś się skomplikuje bo inaczej to nie mgs ;)

Drax
Vamp

Postprzez Solid Snake 1989 » N mar 09, 08 20:10

A kto powiedział że on dobrowolnie da się zamrozić? Może Snake dojdzie do wniosku (jak prezydent w MGS2) że patrioci muszą istnieć, a wtedy wpadnie wojsko czy coś i go zamrożą.
Bo kto powiedział że ma być happy end?
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez uci » N mar 09, 08 20:36

Ale własnie to byłby Happy End - oznaczałby że na 90% Old Snake wróci w kolejnej częsci.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Drax » N mar 09, 08 21:00

Mi się wydaje, że taka teoria za hibernowania jest mało możliwa, ale to są w końcu przypuszczenia ;). Jeżeli tak będzie to chylę czoło panowie.
M się wydaję, że Snake albo odejdzie w chwale, albo zginie, gdyż nie da rady(jest przecież stary). Może FoxDie go wykończy...?

Drax
Vamp

Postprzez barth » N mar 09, 08 21:34

zaczyna mnie męczyć ten motyw z podróżami w czasie, po tym jak Sal wrzucił ta wypowiedź Kojiego o mechanice kwantowej itd. zaczyna to nabierać nowego sensu.

To, że mistrz K lubi takie klimaty można zaobserwować po motywie z Terminatora w filmiku "Snake Eraser" ;)
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez SaladinAI » N mar 09, 08 21:37

Jeszcze raz, tu nie chodzi o podróże w czasie lecz o:

Kojimie chodzi o to że w przypadku GOTP mamy do czynienia z olbrzymią grą
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez barth » N mar 09, 08 21:45

Sal, abo to z nim wiadomo :D może mówić jedno, a robić drugie, Raiden jest najlepszym przykładem jak dobrze Konami utrzymuje tajemnice i sieje dysinformację
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez uci » N mar 09, 08 21:51

mechanika kwantowa nie koniecznie musi od razu oznaczać podróże w czasie. ja rozumiem to tak. Że Kojima chcąc dac nam jak najlepszą gre, i z tego powodu chciałby wrzucić do niej całe uniwrsum chocby tlko po to by realistycznie gwiazdy kręciły się po niebie, a to z techniką kwantową zwiększy do nieskończonosci możliwości zaskoczenia nas.
uci
Uber Big Boss

Postprzez barth » N mar 09, 08 22:49

nie technika, tylko mechanika kwantowa UCI, a mechanika kwantowa to pojęcie typowo fizyczne. Zagadnienia z tego tematu opisują właśnie tematy materii i czasu (dzięki ci google i stargate :D )
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez uci » Pn mar 10, 08 00:22

ja wiem co to mechanika kwantowa, skąd mi się wzieła ta technika? sam nie wiem.
Wiadomo też że mechanika kwantowa opisuje wszytsko wokół nas, a wlasnie takie gry chce robic Kojima, takie jak swiat wokol nas + jego pomysły
uci
Uber Big Boss

Postprzez Kakarotto0912 » Pn mar 10, 08 18:10

Napisal bym cos glupiego ale obiecalem cos kulowi ;p

Dla mnie najlepsze zakonczenie bylo by takie, ze juz wszystko jest zrobione, all wymiecione i Snake gada z Raidenem o jakis tam rzeczach (ahh, widze to w glowie xD). Pozniej ze Snake mowi do Raidena, ze teraz jego kolej zeby zapisac sie na kartach histori i zostac legenda, po czym odchodzi i sluch o nim zaginol... na zawsze...
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Pabian01 » Pn mar 10, 08 18:33

Snake nie powiedzialby czegos takiego :P. On sie nie uwaza za legende
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Kakarotto0912 » Pn mar 10, 08 18:35

No ale Raiden na niego tak powiedzial kiedys w MGS2 (ale nie pamietam juz czy do niego)
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Gillian » Pn mar 10, 08 21:56

Ale gdyby Snake powiedział Raidenowi że teraz jego KOLEJ na bycie legendą to znaczyłoby, że Snake za taką legendę się uważa. No chyba że mu się coś powywracało na starość w głowie : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Kakarotto0912 » Pn mar 10, 08 22:00

Na starosc ludzie nie raz sobie uswiadamiaja co robili przez cale zycie... dopiero wtedy...
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Lost » Pn mar 10, 08 22:38

Ludzie, już w samych trailerach Snake wypowiada słowa: "I'm no hero, never was, never will be". Za bohatera się nie uważa, ale za legendę już tak? Dla Snake'a nie istnieje pojęcie - legenda, czy bohater.
Lost
Zanzibar

Postprzez uci » Wt mar 11, 08 01:00

Snake patrzy na siebie starsznie skromnie, uważa siebie za nikogo więcej jak tylko starego zabójce, którego wykorzystują ( w dobrych lub mniej dobrych celach) rządy, ludzie itd.

Jak już miałby mu cos powiedziec (o ile raiden nie zginie, wiadomo klątwa Ninja cyborgów) to że ma coś więcej do przekazania innym niz tylko trupy.

Swoją drogą, ciekawe czy batbu po "uwolnieniu" z ciał besti staną po stronie SS?
Czy jednak odejdą, no i jaki będzie stosunek PCM do Old Snake'a po tym jak on już pokonał ich szefa? czy może jednak Liquid ma u nich większe poparcie?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Kakarotto0912 » Wt mar 11, 08 16:04

Lost napisał(a):Ludzie, już w samych trailerach Snake wypowiada słowa: "I'm no hero, never was, never will be".

Ale ja glupi jestem... To moj ulubiony tekst z trailerow a o nim zapomnielem :P
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez SaladinAI » Wt mar 11, 08 17:34

Swoją drogą, ciekawe czy batbu po "uwolnieniu" z ciał besti staną po stronie SS?

Imo to one i tak zginą, tj. nawet przy założeniu że użyjemy strzałek usypiających to wprawdzie ujawnią nam swoje prawdziwe oblicze jednak po tym umrą. Tak zawsze było z bossami.

Czy jednak odejdą, no i jaki będzie stosunek PCM do Old Snake'a po tym jak on już pokonał ich szefa? czy może jednak Liquid ma u nich większe poparcie?

To najemnicy, nie będą walczyć o swój honor. Po stracie pracodawcy będą dalej szukać tego kto da więcej.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Wt mar 11, 08 23:43

no ale traca pracodawce moga się np. wycofac z konfliktu lub sam nie wiem?

Co do Batbu, mam tutaj nadzieje że te 4ry kobiety potraktują wyjatkowo...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » N mar 16, 08 23:58

W japońskiej wersji jest głos Liquida w ciele Ocelota. Tam najwidoczniej nie mieli z tym problemów. Chociaż z drugiej strony człowiek który podkładał głos pod Ocelota w japońskiej wersji gry umarł jakiś czas temu więc nie mogli go wykorzystać, więc może masz rację.

Czy to znaczy, że w MGS4 nie będzie już Ocelota (ze świadomością Ocelota)?
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Pn mar 17, 08 12:47

Już o tym pisałem ale na wszelki wypadek się powtórzę:

Liquid Ocelot

Swego czasu po ukazaniu się trailera MGS 4 na targach E3, na różnych forach rozgorzała dyskusja związana z obecnością postaci a raczej osobowości Ocelota. Jako że trailer ukazywał jedynie ciało Ocelota przejęte przez osobowość Liquida oraz nowe imię tej postaci, mianowicie Liquid Ocelot, wielu pomyślało wtedy czy aby na pewno ujrzymy w grze naszego starego znajomego speca od rewolwerów. Brak głosu Revolvera doprowadził do teorii jakoby Liquid przejął całkowicie kontrolę nad Ocelotem. Więc czy Ocelot będzie miał do odegrania jakąś ważną rolę w tej części serii i czy w ogóle się pojawi? Raczej tak. Chociażby ze względu na ważność tej postaci w fabule całej serii, przynajmniej to czego dowiedzieliśmy się o nim z SE i PO sprawia że w "czwórce" jego obecność jest obowiązkowa. Aczkolwiek nie trzeba wdawać się w jakieś większe spekulacje na ten temat by dowodzić obecność Revolvera w MGS 4. Dlaczego? Chyba Kojima Productions samo położyło im kres, a to poprzez wydanie po E3 tapet przedstawiających postacie MGS 4. Na tapecie z Liquidem Ocelotem zostały umieszczone (pod imieniem) ledwo widoczne litery, które możemy odczytać jako, uwaga, Revolver Ocelot! A oto dowód:

Obrazek

Chyba nic więcej nie trzeba mówić. Chociaż istnieje pewna mocna teoria jakoby za imieniem Liquid Ocelot stał fakt śmierci przed E3 gościa o nazwisku Totani, który to w japońskiej wersji MGS podkładał głos pod Ocelota. A skoro człowiek ten nie dożył sesji nagrywania głosów do MGS 4 trzeba było go zastąpić kimś innym i w ten sposób w trailerze usłyszeliśmy już tylko głos Liquida. Samo to już może dowodzić że Revolver jednak pojawi się w MGS 4. No a na pewno miał się pojawić.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pn mar 17, 08 21:57

Nowy skan?

Obrazek

Stara poza Screaming Mantis z trailera z BATBU jednak celującego Snake'a sobie nie przypominam. Trochę sztucznie to wygląda więc może to photoshop.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SzymonS » Pn mar 24, 08 22:47

1. Kim są patrioci ???

1.1 Pamiętacie może Housemana z pierwszej części??? Sądzę, że to był Patriota!

Pozwólcie, że przytoczę cytat

Rozumiem. No nic…Wy dwaj to wstydliwa pomiata z lat 70-ych...ciemna tajemnica naszego kraju. Nie można pozwolić Wam na życie. Wkrótce zaczną spadać bomby, a Wy macie sporo do nadrobienia. Żegnaj.

Skąd mógł wiedzieć, że Liquid i Snake są braćmi ?? I skąd wie, że Snake i Liquid zaraz zaczną walczyć ?? Czy nie wydaje Wam się, że ON za dużo wie ??

1.2 Nie grałem w drugą część, ale wiem, że Snake i Otacon dostali w posiadanie dane, które mówiły, że patrioci, to ludzie którzy nie żyją od stu lat...

Pamiętacie może Colonela Volgina ?? Dziedzictwo Filozofów dał mu OJCIEC... Czaicie ? OJCIEC! Sądzę, że to mogą być potomkowie tych zmarłych ludzi...

1.3
-Kim są patrioci ?
-La-li-lu-le-lo

Sądzę, że to "lalilulelo" będzie ważne w identyfikacji Patriotów[/quote]
SzymonS
Fire Trooper

Postprzez uci » Pn mar 24, 08 23:44

1 - To dowiemy się w MGS4
1.1 - No skoro wie o LET to wie że to sa bracia. A skad wie o walce. Przeciez on monitorował SS przez całą misję.

1.2 - Ojciec Volgina prał pieniadze dla Filozofów, stad miał kase. CO do amerykanskich patriotów to oni powstali znacznie później. Nie wiem tez o potomkach jakich ludzi mówisz?

A o la-li-lu-le-lo już sporo pisano na ZL, trzeba by troche poczytac.
uci
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Wt mar 25, 08 09:02

Nie wydaje mi sie aby mowienie o Patriotach i lalilulelo mialo jakikolwiek sens bez kilkukrotnego uwaznego ukonczenia MGS2. Tam jest zbyt duzo istotnych informacji, ktorych nie mozna sobie od tak wyciac.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM