MGS4 na X360?

W celach porządkowych.

Postprzez odin » Pt gru 22, 06 00:47

E tam... ja do swojego 14 calowego telewizora jestem przyzywczajony. Zreszta i tak we wszystkie gry gralem, z przyzwyczajenia w rodzielczosci 800x600 z wlaczonym antialiasing'iem. Mysle ze mniejsza rozdzielczosc az tak nie zawazy na ogolnych odczuciach plynacych do nas z gier na ps3.
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kotlet_schabowy » Pt gru 22, 06 21:23

Cóż Gac, jak kto chce, ja może i nawet będę grał na PS3 na 14 calowym TV i jakoś się na tą myśl nie przerażam :). Są osoby, dla których dziwne jest nawet granie na PS2 na takim telewizorze.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez whymaster » Pt gru 22, 06 21:47

Będe szczerym, że wole grać na moim soniaku 14 calowym, aniżeli na dużym 36 calowym tv mojego ojcu, gdyż po 1 lubie siedziec blisko, wiec nie obejme tak łatwo 36, a 14 tak. Po 2 wydaje mi się, że o wiele ładniej gry na ps2 wyglądają na małych rozdziałkach. Odnośnie HD itp. to będąc szczerym 720 X360 do 1080 PS3 po tym co ja widziałem jednak robi różnicę. Pechowo wielu gier w takich różnicach nie widziałem, więc tak naprawdę mogą być to dopiero mrzonki. Chciałbym zakupić PS3, a potem X360 tylko dla Halo 3, ale co życie pokaże to już inna sprawa.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Wt gru 26, 06 01:52

Omg... ja tego nie rozumiem. Teraz siedze w u rodzicow przy moim starym 15 calowym monitorze z zielonym zafarbem i oczy mi krwawią, bo kiedyś go uzywalem na codzien. Teraz mam 17tke flatron i w zyciu bym nie zamienil. Raz... widac wiecej szczegółow a to przy PS3 bedzie wazne (po to daja taka rozdzialke HD, nie oszukujmy sie). Dwa tekst o tym ze na mniejszym tv ps2 wyglada lepiej to fakt dlatego, ze grafika PS2 jest rozmazana, a rozdzialka 640x480 to era VGA czyli momentu kiedy pojawil się DOS 6.22 w 95 roku (czy cos kolo tego).

PS3 musi byc przynajmniej na 24-28" calowym LCD by cokolwiek to mialo sens. Rodzice zrobili niezla niespodzianke, bo zakupili sobie LCD HD ready 32" i niepowiem na tym PS3 bym widzial spokojnie (tylko 3400zl hurra) szkoda, ze to dla nich, a nie dla mnie hehe.

Wiadomo, ze lubi sie co sie ma, ale nie badzmy smieszni mowiac ze wspaniale jest ogladac rip dvd majacy 100mb, jakosc jest tragiczna, bo urznieto 95/100 danych.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez odin » Wt gru 26, 06 11:01

a ja bede mial 14' i basta :D !
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez sonofbigboss » Pn sty 15, 07 20:53

Wadpie juz czy MGS4 pojawi sie na X poniewaz hideo potrzebuje dyskow blu-ray 50 GB wiec czy beda konwertowac na jeden dysk lub kilka ale sprawa ciagle jest otwarta... :wink: a jak bedzie na X to ja chce na PC :D:D:D:D
Moja kolekcja Metal Gear Solid...
http://img247.imageshack.us/img247/5281 ... 841qp3.jpg

aka SeveSnake ];->

http://pl.youtube.com/watch?v=sJ3Xh0yHmok
sonofbigboss
Okres próbny

Postprzez Mr_Zombie » Pn sty 15, 07 21:23

Ukhm... "wadpie"?

Z tym info o tym, że 25gb to za mało, bo samo audio zajmie większość takiej płytki to... osobiście uważam, że jest to jedna wielka bzdura, albo po prostu komuś nie chce się kompresować danych :/.

W chwili obecnej, jedyną grą na XO, które zajmuje więcej niż 1 DVD (dokładnie to 3) jest Blue Dragon, a to tylko z tego powodu, że jest tam od cholery prerenderowanych filmików w HD (grafika w real time jest porównywalna do tej prerenderowanej, ale oczywiście lepiej walnąć filmiki i zabrać 10x więcej miejsca).
Na PS3 jeżeli jakaś gra zajmuje powyżej 5 gb to albo przez lenistwo koderów (bo na XO te same gry nie zajmują nawet zwykłego DVD), albo przez danie kilku ścieżek dźwiękowych (jak Resistance), również pod filmiki prerenderowane = kilka takich samych filmików różniących się jedynie podkładem głosowym.

Naprawdę więc nie rozumiem, co ma być niby w MGS4 takiego specjalnego, że miałby się nie zmieścić na 25gb?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 13:39

jestem pewien że nie będzie,ponieważ nie wydali na XBOXa MGS 3.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 13:53

Co o niczym nie swiadczy. Pewien tego nie mozesz byc, bo nawet Kojima nie jest tego pewien pewnie.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 16:28

może jeżli wydadzą na X360 MGS 3(może jakiegoś odświeżonego + jeszcze
nowe kamuflaże,może jakieś misje VR?)
to wtedy byłbym na 75% pewien że MGS 4 wyjdzie na X360
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Wt sty 16, 07 17:19

No gdyby w 1970 roku zrzucili bombę atomową na Warszawę to w 95% byłbym pewien, że bym tu nie przyjechał studiować.

Plastus takie gdybanie jest bez sensu ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 17:29

Misje VR w latach 60?;P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 22:05

to będą alternative missions,ale najlepiej w nowych lokacjach;)
plastus
Psycho Mantis

Postprzez whymaster » Cz sty 25, 07 01:15

Serio tak mówili, a myślałem, że jestem na bieżąco i znam wszelkie info sony.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Joocker » N lut 04, 07 10:46

Jutro podobno ma się pojawić coś zaskakującego na stronie Konami -
""Sprawdźcie w poniedziałek tę stronę w poszukiwaniu kilku ważnych zapowiedzi związanych z tytułami Konami! Od nowych gier, po wracające, ulubione serie, nie chcecie przegapić wiadomości, które zatrzesą całą ziemią. Pojawią się tutaj jako pierwsze."
Ciekawe, co to będzie :)
Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » N lut 04, 07 11:11

Zapewne kontynuacja wiesci z KGD.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kul2 » N kwi 22, 07 09:41

Obrazek
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Anik » N kwi 22, 07 16:13

Nie ma mowy żeby MGS4 wyszedł na X'a, Sony będzie o tą gre walczył jak wygłodzony lew o mięcho ... tak sądze >_<

Jeżeli chodzi o komiks to - błahahahahahahaha!
Choć wątpie żeby Snake poszedł na to że Bill mu mówi jakie ma piękne oczy <nastaje nie zręczna cisza> emmm
Anik
Crying Wolf

Postprzez Old Snake » Śr kwi 25, 07 00:55

Mi by pasowało gdyby Konami jednak wypuściło MGS4 na 360 bo przymierzam się do kupna maszynki Billa ale poczekam aż wyjdzie GTA4. Może Konami pójdzie na kompromis i dadzą SONY time exlusive. Poczekamy zobaczymy.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez uci » Śr kwi 25, 07 09:59

sporo osób by pograło w MGS4 gdyby wyszedł na Xa. Moze nawet wyjdzie nie wiem MGS4 Subsistenactence czy jakoś. Bylo tylko nierzypali tego jak MGS2 na X
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez barth » Śr kwi 25, 07 10:20

Ja jestem jak najbardziej za. I tak chyba szybciej kupie X'a jak PS3(zabójcza cena kure fak)
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez eryks » Pt cze 08, 07 14:46

Jeśli mgs4 by wyszedł na 360 to ile by to na problemów zaoszczędziło.
eryks
Inkarnacja VR

Postprzez Solid Snake 1989 » Pt cze 08, 07 20:59

Kurcze a ja uważam (nie to że jestem fan boyem) ze MGS4 powinien zostać na PS3. Nie wiem jakieś takie wewnętrzne uczucie mi tak mówi. Może trochę z obawy że PS3 sobie nie poradzi na tej wojnie konsol. A tak mają najlepszego na świecie exclusiva (dla mnie a dla japońców FFXIII). Może z sentymentu że sam posiadam jedną konsolę Sony. Jak bym miał X360 albo chociaż starego Xa to może bym inaczej gadał.
You got to live your life.
You got to find your own way.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Old Snake » Pt cze 08, 07 21:07

Widzisz, ja też mam konsolki Sony (PSX, PS2) i nigdy nie grałem na X-boksie, na X 360 raz w supermarkecie ale jakoś zamiast PS3 wybrałem X 360 bo widzę w tej konsoli wielki potencjał ( i mnóstwo gier). Czym może się poszczycić PS3? Blu-rayem? Wszystkie gry wychodzące na PS3 już dawno są na X-klocku, więc skoro nie widać różnicy to po co przepłacać.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Solid Snake 1989 » Pt cze 08, 07 21:19

Czym może sie pochwalić PS3? Darmowym graniem on-line, wejściem HDMI, Blu-rayem
A z gier? To Lair, Heavenly Sword, Uncharted (czy jakoś tak), Little Big Planet i inne. Najgorszy problem jednak jest taki że to gównie gry od Sony, z drugiej strony większość to gry bardzo dobrze zapowiadające sie. A w przyszłości będzie GoW3, GT5. Teraz tak myślę że właśnie przez te serie gier w które grałem na PS2 skłaniam sie bardziej do PS3.
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez eryks » Pt cze 08, 07 21:30

Ja mam zamiar kupić ale nie wiem czy wybrać PSa czy x boxa
eryks
Inkarnacja VR

Postprzez barth » Pt cze 08, 07 21:57

ludzie znowu to powtarzam, ale tu nie chodzi o konsole tylko o gry, im więcej konsol dostanie daną gre, tym więcej ludzi w nią zagra i ją doceni.

Czym może sie pochwalić PS3? Darmowym graniem on-line, wejściem HDMI, Blu-rayem

darmowe granie online jest fajne, ale już powoli zapowiada się na mikropłatności(a co, Sony kasy nie odpuści), wejście HDMI wcale wielkim halo nie jest, Xo z kabelkiem jest tańszy niż ps3 ;), a co do blue-raya to też nie jest jakimś priorytetem jak dla mnie, filmy na tym nośniku są drogie i nei ma sensu na razie sie w nie zaopatrywać, jakość jest lepsza, ale nei aż tak bardzo

ale jak ps3 zejdzie do obecnej ceny premium (ok 1300-1400zł)to na bank zagości u mnie w pokoju :D, z tym że Xo i wii maja pierwszeństwo
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Solid Snake 1989 » Pt cze 08, 07 22:14

Co do BR to chodziło mi o to że w cenie PS3 dostajesz od razu odtwarzacz filmów HD. Do X360 trzeba sobie takowy kupić. A co do mikropłatności to przecież nie musimy ich kupować żeby pograć z ludźmi z całego świata. Moim zdaniem bulenie za Xbox Live jest za bardzo kosztowne. Jeśli XL będzie oficjalnie w Polsce i będzie kosztować rocznie więcej niż 100zł to moim zdaniem sie to nie opłaca.
ale jak ps3 zejdzie do obecnej ceny premium (ok 1300-1400zł)to na bank zagości u mnie w pokoju :D , z tym że Xo i wii maja pierwszeństwo

Ja aż tylu pieniędzy nie mam, a jeszcze telewizor trzeba kupić. Dlatego Dla mnie wybór konsoli jest bardzo ważny, skłaniam sie do PS3 bo jest tańsze w użytkowaniu (wspomniany już on-line). A do czasu zanim kupie to zdąży stanieć i sama konsola i gry.
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Postprzez Gac666x » Pt cze 08, 07 22:40

" To Lair, Heavenly Sword, Uncharted (czy jakoś tak), Little Big Planet i inne."

Chwalić się czymś co jeszcze nie wyszło? Pfff...

Poza tym, prosze o skończenie wojny konsolowej. Konsola to tylko przekaźnik, czy X-box czy PS2 czy Wii czy NES, jest to niewazne jeśli gry powstają na wszystkie. Dla mnie nie byłoby żadnej róznicy gdybym miał grac w daną grę na każdej konsoli.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Solid Snake 1989 » Pt cze 08, 07 22:47

Dla mnie nie byłoby żadnej róznicy gdybym miał grac w daną grę na każdej konsoli.
Ale jakie życie wtedy było by nudne. Bo każda konsola musiała by oferować to samo (chodzi o grafikę i inne takie techniczne sprawy) a konsumenta przyciągały by takie bajery jak odtwarzanie formatu xxx, robienie śniadania, masowania pleców itp. A tak przynajmniej jest o czym dyskutować. A czy MGS4 wyjdzie na X360? Dla mnie jest to "impossible", a dla reszty ludzi pewnie "impossible is nothing" ;)
Find your own flavour
Solid Snake 1989
Pyro Bison

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM