Snake181 napisał(a):W nowym filmiku z tgs widzimy pod koniec m?odego Solid Snake'a. Mo?e jednak b?dziemy kierowa? tak? postaci? ni? siwym i z kiepskim w?sem Snake'iem. Bardzo bym tego chcia?......
A ja bzm nie chcial.
Jak Kojima ma pokazac trudy zycia po 40-ce, ambicje, doswiadczenie i ciagla walke czlowieka w srednim wieku, jezeli on bedzie mlody?
Kazdy MGS ma cos do przekazania, ten po czesci ma nam przekazac, ze mimo trudow calego zycia, mimo ciaglych walk jakie kazdy z nas toczy, nawet mimo bolesnych porazek i tego ze zycie nie jest latwe, trzeba zyc i sie starac.
W ilu grach tak naprawde bohater byl wiekowy i dalo sie to odczuc? W zadnej. MGS4 bedzie pierwszy.
Wydaje mi sie, ze Kojima chce po czesci przedstawic to co sie z nim dzieje, to jakie on ma trudnosci, w koncu Snake tak jak Kojima, po kazdym MGSie uciekal, ale zawsze wracal, a teraz gdy dozyl pewnego wieku, jest mu trudniej niz kiedys, ale mimo to zostaje by walczyc o swiat [Snake], by oddac dusze i feeling MGS naraz[Kojima, bo jak sam powiedzial nie zrobil tego].
Czy to naprawde az tak ciezko dostrzec? Zatrzymac sie, pomyslec 'a moze HK ma jakis swoj cel w tym wygladzie?' ? Niektorzy z nas chyba zapomnieli ze nie mozna brac bez zastanowienia wszystkiego co sie nam daje, a juz na pewno nie w przypadku Kojimy i jego gier.
Grabczas, ja Cie prosze...
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'