MGS4 na X360?

W celach porządkowych.

MGS4 na X360?

Postprzez kul2 » N paź 29, 06 13:08

Okladka z EGM, ktorej autentycznosc zostala potwierdzona:

Obrazek

Wypowiedz Che Chou, bylego czlonka redakcji 1UP i wspoltowrcy gry Forza 2:

To plotka, ze szefowie Konami naciskaja Kojima Productions na stworzenie z MGS4 gry na wiele platform, poniewaz koszty prdukcji gry sa zaskakujaco wysokie i ciagle rosna. Z powodu malej liczby konsol PS3 dostepnych na starcie, szefowie Konami obawiajaja sie, ze inwestycja nie zwroci sie przy wydaniu gry tylko na 1 platforme.

Moim zdaniem jest to sposoby by zaszantazowac Sony aby dalo Konami jakas zachete na utrzymanie gry jako exclusive dla PS3.

Oryginal tutaj - http://www.xboxic.com/news/1875
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » N paź 29, 06 13:23

No, wiadomo ?e Konami b?dzie naciska?, w ko?cu gra na pare platform lepiej by si? sprzedawa?a.

Tylko ?e zarówno MGS jak i MGS2 najpierw wychodzi?y tylko na konsol? sony, a dopiero pó?niej b?y konwersje.

Jak dla mnie to by by?o dziwne gdyby MGS 4 zosta? wydany na pare konsol jednocze?nie...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Hal » N paź 29, 06 16:00

Patrz?c na trailer z ostatniego TGSu pod k?tem grafiki, to nowy X-box poradzi?by sobie najprawdopodobniej bez wi?kszych problemów z "Guns of the Patriots". O ile mnie pami?? nie myli, to nawet sam Hideo b?kn?? co? kiedy? o tym, ?e "czwórka" mog?aby si? ukaza? spokojnie na konsol? Microsoftu. Je?eli faktycznie tak si? stanie, to uwa?am, i? wersja na iksa uka?e si? mimo wszystko du?o pó?niej od tej na PS3.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Mr_Zombie » N paź 29, 06 16:56

Je?eli dobrze kojarz? wywiad, to tekst, ?e MGS4 móg?by spokojnie pój?? na XO by?o ju? interpretacj? autora wywiadu, a nie konkretnymi s?owami Kojimy.

Z drugiej strony, jakby nie patrze?, MGS4 na dzie? dzisiejszy nie wygl?da jako? powalaj?co, by konsola Bill'a nie mog?a go ud?wign??. Nie mówi?c ju? o tym, ?e na razie na konsol? Microsoftu zmierza gra, która graficznie wszystkie gry wychodz?ce na starcie na PS3 zjada - Gears of Wars, wi?c nie rozumiem, czemu w ogóle si? mówi, ?e "mo?liwe ?e XO móg?by to poci?gn??", je?eli teoretycznie obie platformy maj? bardzo podobne mo?liwo?ci. Jedyn? przewag? konsoli Sony jest Blue-Ray, dzi?ki któremu twórcy mog? si? rozleniwi? w optymalizacji i kompresji danych.

No a co do kosztów, to jest to ?wi?ta prawda - w tej chwili gry tworzone na next-geny (nie mówi? o Wii, które jest new-genem :]) s? z pewno?ci? straszliwe drogie. Na starcie PS3 b?dzie bardzo ma?o (500 000 konsol na ca?? Japoni? i Ameryk?, i 0 na Europ?? WTF!), no i kosola jest mimo wszystko droga (+ pami?? o wadliwych pierwszych egzemplarzach tak PS2, jak i XO na pewno nie przysporzy na pocz?tku ch?tnych).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Old Snake » Pn paź 30, 06 00:43

Niestety prawa marketingu s? twarde i my zwykli zjadacze chleba nic na to nie poradzimy. Gates chce pozyska? jak najwi?ksz? klientele zanim PS3 wejdzie na rynek bo pó?niej zacznie si? wojna. X360 nie ma na razie powalaj?cych tytu?ów (wi?kszo?? to jednak konwersje) ale Bill ma za to du?o kapuchy (nowe GTA wyjdzie najpierw na Xboxa 360) i podobnie mo?e by? w przypadku MGS 4. Konami mog?oby pój?? na kompromis i wyda? MGS 4 jednocze?nie na obie konsole i ju? kaska leci z obu stron.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez solidus grabczas » Pn paź 30, 06 08:46

a trzeba jeszcze doda? ?e kontynuacje najlepszych rze?ników na xbox live jeszcze sie d?ugo nie uka??
chodzi mi tu o forza motorsport halo ng noi du?o by tu wymienia? ;)
bo przecie? kompatybilno?c wsteczna jest tak genialna ?e cho?by ninja gaidej na PS2 wygl?dalby lepiej
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Snake VR » Pn paź 30, 06 20:23

No coz Konami chyba zapomnia?o o graczach PC nie wydaj?c na PC-etka nawet MGS 3 coz szkoda.

Co do wojny pomiedzy PS3 a Xboxa 360 stawiam na PS3 , jak narazie ma miec ciekawsze gry , jest lepiej promowana. Co do Xboxa360 no coz dla mnie ten Xbox to taki wymys?/kaprys Billa , który próbuje byc teraz monopolist? na rynku konsol.Co do wyjscia MGS 4 no coz stawiam ze najpierw wyjdzie na PS3 a dopiero puzniej na Xboxa 360.Choc pod wzgledem finansowym wydanie jednoczesnie i na PS3 i na Xboxa 360 jest kozystniejsze
Snake VR
banan

Postprzez Mr_Zombie » Pn paź 30, 06 20:29

Old Snake - GTA4 nie wyjdzie wcze?niej na XO, wyjdzie jednocze?nie z wersj? na PS3 (co, patrz?c na to, ?e dotychczas wersje na X-boxa wychodzi?y gdzie? po roku od premiery na PS2, i tak jest du?ym sukcesem). Plotka, z wcze?niejsz? premier? ni? na PS3 to tylko i wy??cznie b??d dziennikarzy, którzy ?le przet?umaczyli informacj?, ?le us?yszeli, b?d? ?le zinterpretowali - a potem internet t? wiadomo?? poniós? na 4 strony ?wiata. Jedynym dodatkowym plusem na maszynce Bill'a maj? by? jakie? ekskluzywne dodatki dost?pne poprzez Xbox Live (mowa by?a równie? o nowych epizodach - ale to zapewne nowe mission packi).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez noth_1 » Pn lis 06, 06 13:17

W mojej opini malo proawdopodobne z punktu widzenia technicznego , nowy trailer pokazuje dobitnie jak istona czescia nowej czesci MGS bedzie motion sensor w padach sony, przelozenie tego na oldschoolowego pada XO byloby nie lada problemem... no bo jak ;)
Co do Grafy to XO by sobie poradzil bez problemu ... niestety jak sam kojima powiedzial nie stawia na grafike tylko na naturalnosc otoczenia(czego niestety pseudo Gameplay na TGS nie pokazal - pierwszy trailer ktory chlopaki wypuscily bo prasa napierala i do tego wykorzystujac placeholdery z MGS3 bo sekwencje animacji nie byly gotowe "nieladnie kojima" ale mozna mu to wybaczyc ;D) ale wracajac do tematu to wlasnie w tym aspekacie XO mialby problemy z ktorymi Cell sobie radzi wystarczy spojrzec na przez wszystkih przytaczanego GOW hmmm maksymalnie 6 postaci na ekranie i archaiczne jak strzelanke na next gena tytanowe niezniszczalne otoczenie... ;) Niestety ludzie bezsensownie wypromowali MGS4 na miano hitu graficznego , dzieki bogu Hideo temu nie ulegl jak wiekszosc tworcow i ostatecznie wyksztalcil styl MGS4 taki o jaki mu chodzilo a nie taki jaki wiedzieli ludzie, pod katem technicznym jak wszyscy w branzy dobrze wiedza to caly czas to samo od czasu 2005 - mozna uspokoic wszystkich krzykaczy w polsce ^_____^ pozdr. P.S Dawno mnie tu nie bylo witam ;)
noth_1
Red Blaster

Postprzez Mr_Zombie » Pn lis 06, 06 20:18

Hmm.. gdzie na trailerze z TGS s? pokazane patenty, które by wykorzystywa?y motion sensory z Sixaxisa (geez... brawa dla Sony za beznadziejn? nazw? -____-)?

Zniszczalno??/niezniszczalno?? otoczenia to chyba raczej kwestia enginu ani?eli konsoli, na któr? gra wychodzi. Zreszt?, wystarczy spojrze?, ?e ju? w starusie?kim Red Factor mo?na by?o przebija? si? przez ?ciany za pomoc? broni :).
A je?eli chodzi o otoczenie, które ?yje, to tu chyba dobrym przyk?adem móg?by by? Oblivion ;).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez noth_1 » Pn lis 06, 06 23:22

Spoko .... ^____^ Whatever makes you happy, you know ;)
noth_1
Red Blaster

Postprzez Teddy » Wt lis 07, 06 18:47

Noth napisał(a):W mojej opini malo proawdopodobne z punktu widzenia technicznego , nowy trailer pokazuje dobitnie jak istona czescia nowej czesci MGS bedzie motion sensor w padach sony, przelozenie tego na oldschoolowego pada XO byloby nie lada problemem... no bo jak ;)

No tutaj posiadacze 360'tki musieliby sie obej?? smakiem, ale je?eli to mia?by by? jedyny problem to i tak wi?kszo?? by?aby raczej zadowolona z samego faktu, ?e mog? w to zagra?.

Mr_Zombie napisał(a):Hmm.. gdzie na trailerze z TGS s? pokazane patenty, które by wykorzystywa?y motion sensory z Sixaxisa (geez... brawa dla Sony za beznadziejn? nazw? -____-)?

Motion Sensor b?dzie jednym z najwi?kszych atutów (jak nie jedynym) nowego pada Sony, wi?c znaj?c Kojime tej sprawy nie oleje.

Zniszczalno??/niezniszczalno?? otoczenia to chyba raczej kwestia enginu ani?eli konsoli, na któr? gra wychodzi. Zreszt?, wystarczy spojrze?, ?e ju? w starusie?kim Red Factor mo?na by?o przebija? si? przez ?ciany za pomoc? broni :).

Ten bajer zwa? si? Geo Mode i bardzo mnie dziwi, ?e wykorzystali ten patent w zaledwie kilku grach. Zreszt? MGS4 ma by? 'No Place to Hide' wi?c bardzo mo?liwe, ?e takie co? sie pojawi w nowej cz??ci.

A je?eli chodzi o otoczenie, które ?yje, to tu chyba dobrym przyk?adem móg?by by? Oblivion ;).

To jest war zone tam raczej b?d? same trupy =)
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez Joocker » N gru 17, 06 15:51

Mam nadzieje, ze kul się nie obrazi za link, ale tak jak on śledzę ten temat bardzo aktywnie, a dzisiaj pojawiła się ciekawa informacja.
http://giery.eu/Xbox360/Newsy/Metal-Gea ... -360-.html
Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez solid_stolec » N gru 17, 06 17:58

no to sony być może straciło kolejny exclusive, ten najmocniejszy. :? z jednej strony dobrze by było, gdyby ta gra pojawiła sie na więcej platform, ale z drugiej - po cholerę umawiać się i decydować by później zmienić zdanie. czy z portfela billa g. popłynęły grube pieniądze? :wink:
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez uci » N gru 17, 06 21:05

no cóż, jak dla mnie chcialbym aby MGS4 przeskoczyl na maszynke billa, z tego prostego względu że wtedy jest szansa iż w MGS4 mógłbym zagrać (kumpel ma 360), a prócz mnie napewno ta masa ludzi którzy mają 360, a też są fanami Solida.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Joocker » N gru 17, 06 21:21

Mnie ostatnio denerwuje trochę, to że tak wszystko olewa. Licząc na swoja potęgę. Fakt są mocni, bo mają fanów, ale czy Sega albo Nini też nie miała fanów ? Wysokie koszta przy zakupie tego sprzętu też mnie denerwuje i jeszcze olewatorstwo oraz maszynka do wszystkiego. Moim zdaniem za dużo tam włożyli rzeczy, a Xbox 360 to po prostu konsola do grania i oto chodzi. Obecnie już mnie nic nie trzyma przy Sony, bo gra która kocham pewnie wyjdzie na maszynę M$:). Wiem, wiem są inne gry jak DMC , GT, Tekken, ale DMC przełknę a reszta ma albo swoje odpowiedniki, albo podobne tego typu produkcje.
Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez whymaster » N gru 17, 06 21:23

Szkoda, PS3 traci kartę przetargową według mnie. I co prawda to prawda, sonyy przejedzie się na swoich obietnicach, sytuacja zupełnie jak z Piotrkiem i jego Fable, które jakiż to rewolucji nie miało mieć i został zwykłe rpg z 2 drogami do wyboru i tyle.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Mr_Zombie » N gru 17, 06 21:32

Panowie, na razie jest to tylko plotka. Dopóki ktoś z Konami oficjalnie tego nie potwierdzi, nic nie jest pewne.
Chociaż faktem jest, że akurat utrata tego exclusiva byłaby bardzo mocnym ciosem dla Sony.

Inna sprawa -- architektura XO znacznie różni się od PS3 (nie wspominając już o wcześniej wspomnianych w tym temacie patentów z wychyleniami pada), a że gra od początku pisana była tylko na PS3, to teraz jakiś zdolny zespół musiałby się mocno zabrać za konwersję, by nie spaprać roboty jak przy MGS2:Substance na X-boxa i PC.

Swoją drogą - jeżeli XO miałby dostać, to ciekawe, czy PC też :>.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » N gru 17, 06 22:25

tak na PC bez MGS 3?:(
uci
Uber Big Boss

Postprzez Joocker » Pn gru 18, 06 19:16

Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez whymaster » Pn gru 18, 06 20:38

:D
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez uci » Pn gru 18, 06 22:03

cóż przyznaje że tez się zawiodłem...:(
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Pn gru 18, 06 22:09

Tak sie teraz zastanawiam.

Pctowcy mają problem bo muszą raz na jakiś czas wymieniać sprzęt, a konsolowcy coraz częściej muszą kupować 3 konsole nowej generacji naraz, ech.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pn gru 18, 06 22:17

ale znów są gry na PC i na konsole...

wynik wychodzi taki że najlepiej co 2 lata zmieniac kompa i co 5 lat, kupowac zestaw konsol.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666x » Pn gru 18, 06 22:30

No i teraz sie zastanawiam co wychodzi drożej O_o.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Old Snake » Pn gru 18, 06 23:31

A ja sobie poczekam az zacznie się wojna totalna pomiędzy Pudłem a Grajstacją i zobacze jakie gry wyszły. Swoją drogą coraz częściej myślę o kupnie Wii.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Joocker » Wt gru 19, 06 08:23

Ja wiem ,że to między bajki można włożyć ,ale Sony przed premierą PS3 mówiło, że ich nowa maszynka starczy na 10 lat :).
Obrazek
Joocker
Machinegun Kid

Postprzez Mr_Zombie » Wt gru 19, 06 10:19

PSOne (teoretycznie) również starczył na 10 lat ;). Dopiero w tym roku zaprzestano jego produkcji (czyli przez ostatnie kilka lat gdzieś się jeszcze sprzedawał) :].
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » Wt gru 19, 06 10:32

Sony to mowi duzo roznych ladnie brzmiacych rzeczy, vide dzieki Playstation 3 gry beda w 4D...
To co do cholery oni stworzyli maszynke do kontroli czasu?! :shock:
Ale nie rozmywajmy.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Wt gru 19, 06 11:04

no jak w Cube 2...

grasz, a obok ciebie ty sam z innego czasu gra z toba na 2 w tekkena 7 :]
uci
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do ARCHIWUM