Przypuszczenia fanów - wakacje 2K6

W celach porządkowych.

Przypuszczenia fanów - wakacje 2K6

Postprzez SaladinAI » So lip 01, 06 13:59

Z czego wiele z tych historyjek b?dzie opowiedziane za pomoc? kilku linijek dialogu, oby nie by?o niedomówie?. Ja np. ci?gle chcia?bym wiedzie? kiedy Snake i Solidus si? poznali, ?eby tylko Kojima nie zostawia? tego typu niewyja?nionych historii.
Ostatnio edytowano Pt cze 15, 07 20:25 przez SaladinAI, łącznie edytowano 1 raz
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lip 01, 06 17:01

có? jak dla mnie solidus i wszystko co jego dotyczy, ju? sie nie pojawi w MGS4, wsztsko o nim dowiedzielismy sie w 2 bo fabu?a dotyczy?a Raidena, a teraz znów dotyczy solida.

A co do spotkania no jest troche niedomówie?.

Pewnie po shadow moses dowiedzia? si? o SOlidusie jako prezydencie, a przed akcj? na big shell ze jest trzecim bratem.
Osobiscie spotkali sie dopiero chyba podczas walki z Harierem

Bo nawet solidus my?la? ?e snake nie?yje
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » So lip 01, 06 17:12

Przed walk? z Harrierem Solidus mówi do Snejka co? w stylu: nie mów ?e mnie zapomnia?e? Snake. Wi?c co? jest na rzeczy. Swoj? drog? to przegl?daj?c zagraniczne fora wielu ludzi tam wieszczy powrót Solidusa w MGS 4.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So lip 01, 06 17:25

A mo?e mówi? to tak jak Liquid?

Liquid wiedzia? wszytsko od poczatku i ca?y czas mówi? do Snake`a bracie, mo?liwe ?e Solidus tez uwa?a ?e Snake ju? wie wszytsko i wie kim on jest.

Bo tak przegl?dajac fabu?e, to wynika ?e Solid dowiaduje si? wszytskich rzeczy prawie tak samo szybko jak raiden, czyli w czasie akcji na Big Shell

A co do solidusa, mo?liwe ?e wróci, w ko?cu Kojima powiedzia? ?e chce rozliczy? si? ze wszytskim postaciami serii, ale jak dla mnie kolejny przywróony do zycia, to ju? by?o...
No iprzeciez Solidus by? tylko potrzebny do tego by zabi? go Raiden, wi?c nie widze sensu jego o?ywiania.

ciekawi mnie za to czemu kto?(snake) bierze w trailerze meryl za cz?onka la - li -lu -le - lo (chyba dobrze napisa?em)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So lip 01, 06 17:35

uci:
Bo tak przegl?dajac fabu?e, to wynika ?e Solid dowiaduje si? wszytskich rzeczy prawie tak samo szybko jak raiden, czyli w czasie akcji na Big Shell

W sumie to jego zwi?zek z Solidusem ogranicza si? tylko do tej sceny, i nie wiemy czy Snake zna? go wcze?niej czy te? pozna? go dopiero na Big Shell.

Na powrót Solidusa w MGS 4 bym nie liczy? i nie chodzi tu tylko ?e móg? prze?y? upadek z Federal Hall, poprostu On postarza? sie szybciej ni? Snake i w MGS 2 wygl?da? tak jak Snake w MGS 4, a jak wiadomo jemu zosta?o 6 miesi?cy ?ycia.Solidus wydarze? w kolejnym metalu z pewno?ci? by nie do?y?.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Flyman » So lip 01, 06 20:50

Masz racje sorry za niedopatrzenie :( .
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » N lip 02, 06 12:16

No i pojawi?a sie Mei Ling, przynajmniej w obsadzie...
Jednak ci?gle brak notek o BB i Vampie, no i Rosemary

A co do wieku i roku to racja, przynajmniej to wydaje si? pewne
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N lip 02, 06 12:23

Gdzie? czyta?em ?e pojawienie si? postaci Big Bossa na artworkach by?o pomys?em Shinkawy i Hideo nic o tym nie wiedzia?,wi?c jego pojawienie si? w MGS 4 stoi pod znakiem zapytania.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N lip 02, 06 16:04

to by znaczylo ze vamp tak?e moze byc tylko, rysunkiem na artworku, ale znów gdyby kojimie sie nie podobalo, to by chyba tego artworka zmienili?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N lip 02, 06 19:49

Nie wiem czy Kojima widzia? ten artwork przed wypuszczeniem,ale co do Vampa to on napewno si? pojawi, nie zgin??, pojawi? si? w zako?czeniu MGS 2 i Hideo obieca? powrót wi?kszo?ci postaci z poprzednich cz??ci.Z Big Bossem jest problem poniewa? on nie ?yje od 16 lat i trzeba jako? uzasadni? jego powrót tak ?eby nie wygl?da?o to na si?e i kiczowato.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » N lip 02, 06 21:06

cóz ale jednak ca?y czas wychodzi na to i? BB b?dzie jednak martwy w 4, cóz mo?e motyw Genome soldiers bedzie bardziej rozwini?ty, a co z tego wynika cai?o BB jako najpot??niejszej broni.

A je?eli chcieli by go o?ywi?, cóz ja to widz? bardziej jako wspomaganego przez The sorrow ducha (ten rozmyty rysunek, niepe?enego spalonego cia?a), ewentualnie jako wspomnienia (czyli filmiki z MGS3 i MGS: PO)

O?ywnienie go jako super ?o?nierza w egxoszkielecie, pe?nym bajerów i innych to dla mnie by?a by ju? przesada:]
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr lip 05, 06 19:31

Mnie natomiast zastanawia dlaczego Snake ma niebieskie oczy, w MGS 2 mia? zielone, za to Big Boss tak?e mia? niebieskie oczy.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez La Li Lu Le Lo » Śr lip 05, 06 20:01

Big Boss mia? niebieskie, wi?c moje przypuszczenia mo?e s? prawdziwe, ach, ale to by by?o, cho? z drugiej strony nie wiem czy Kojima si? do tego posunie ;)
Touche . . .
La Li Lu Le Lo
Night Sight

Postprzez uci » Cz lip 06, 06 02:20

Kojima raz czy dwa obudzi? zmar?ego do ?ycia i wszyscy my?l? ?e w trailerze biega BB...

przeciez to niemozliwe, sam fakt ?e Pali Papierosy a nie Cygara powinien wystarczy? jako najlepszy dowód:]

BTW. czy ja wiem czy on mia? te oczy takie zielone? Jak dla mnie nie za bardzo.
uci
Uber Big Boss

Postprzez La Li Lu Le Lo » Cz lip 06, 06 16:33

oj z tymi cygarami i papierosami to tak na si?? wymy?li?e? uci, papierosy mo?e pali? po prostu dlatego, ?? cygara nie s? tak rozpowzechnione jak papierosy. Ja mog? mnóstwo podobnych argumentów wymieni? za tym, ?e to w?a?nie jest BB :]
Touche . . .
La Li Lu Le Lo
Night Sight

Postprzez SaladinAI » Cz lip 06, 06 16:46

No to strzelaj!
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz lip 06, 06 19:47

no te? jestem tego ciekaw...
Po twoich argumentach ja przedstawie wszystkie które wed?ug mnie mówi? ?e to Solid a nie BB.

BTW. w latach 70 cygara tez nie by?y tak rozpowszechnione jak papierosy, a mimo tego BB je pali?, co wi?cej wiem ?e jak kto? lubi pali? jedn? mark? papierosów ci??ko mu si? przenie?? na inn?, tym bardziej ?eby zmienic cygara na fajki, poprostu jak kto? pali cygara, to fajki sa dla niego zbyt cienkie.

Ale czekam na twoje wywody.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lip 06, 06 20:10

No i w latach 60-tych USA na?o?y?y embargo na Kube, a Major Tom mimo wszystko daje Snejkowi kuba?skie cygaro.W ka?dym razie rozpowszechnione czy nie, Naked Snake s?u?y? w CIA i móg? mie? papierosy/cygara zewsz?d.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez La Li Lu Le Lo » Cz lip 06, 06 20:32

Aha, to ja podam nie mniej 'mocny' argument. Jak kto? wcze?niej wspomnia? kolor oczu Snake'a, w?osy mo?na sobie przefarbowa?, ale oczy??
Dobrze wiemy, ?e Kojima dba o szzcegó?y, a mo?e u klonów kolor oczu zmienia si? samoistnie? :]
Touche . . .
La Li Lu Le Lo
Night Sight

Postprzez Flyman » Cz lip 06, 06 20:55

Nie znam si? na genetyce ale czy kolor oczu u klonów nie musi by? taki sam jak u orygina?u??
Life isn’t just about passing on your genes. We can leave behind much more than just DNA. Through speech, music, literature and movies...Obrazek
Flyman
Zanzibar

Postprzez uci » Cz lip 06, 06 20:57

My?la?em ?e wiecej tego wynajdziesz:>

Ale ok pisze wszytskie znane mi dowody na to i? n trailerach z MGS4 jest SOLID SNAKE:

- wszyscy którzy wiedzieli ?e BB ma ksywe Snake ju? (chyba) nie ?yj?, a wszyscy inni znali go ju? jako Big Boss, wi?c dziwne by znów mówili do niego Snake

- Otacon, Raiden, Naomi, campbell; wszyscy gadaj? z Snakiem jak z starym znajomym

- Po ostatniej walce w MG2 BB zosta? zabity, spalony, a jego cia?o posz?o pod nó?, czego efektem byli Genome Soldiers

- Snake pali fajki, BB cygara

- Opaska na oko mia?a napisana Solid Eye system, co mo?na czytac jako solidny system oczy, lub system oczny Solida :]

- Po hicie jakim by?o CQC i kamuflarze i nóz, wydaje si? oczywiste ?e Solid tez musia? otrzymac te zdolno?ci, ?eby gra mia?a grywalno??.

- BB mia? w MG2 brode z w?sem, Solid znów cz?sciej si? goli?. (golarka w MGS2)

- Kojima powiedzia? ?e ma tyle lat co Snake, a BB jest o oko?o 40 lat starszy.

- Za pó? roku cia?o snake`a si? rozpadnie, dlatego ?e jest klonem BB

- BB sam zrobi?by jak?s rewolucj? przeciw Patriotom, ni? walczy? z Liquidem (inaczej jaki sens mia?yby Outer Heaven, gdyby walczy? przeciwko?)

- BB nie mia? oka, a wida? ?e Snake ma oboje oczu
uci
Uber Big Boss

Postprzez La Li Lu Le Lo » Cz lip 06, 06 21:15

No dobra wygra?e? ;)
Tylko czemu u diab?a zrypali ten kolor oczu??
Touche . . .
La Li Lu Le Lo
Night Sight

Postprzez Mr_Zombie » Cz lip 06, 06 22:17

To nic ^^.
W RECV Chris przez ca?? gr? ma niebieskie oczy, w filmiku ko?cowym ma je br?zowe :] To si? dopiero nazywa spieprzenie sprawy.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » Cz lip 06, 06 23:19

có? te? stawiam ?e zrypali sprawe...

mozliwe ?e to by?o tylko przeoczenie, ale mnie za? ciekawi fakt zemu BB mia? ciemne w?osy skoro jego klony mieli w?osy bl?d?

jest to gdzies wyjasnione w MGS3?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Flyman » Pt lip 07, 06 00:04

Nie, z tego co pami?tam to nie.
Flyman
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pt lip 07, 06 09:23

Nie wiem czy dobrze pami?tam ale Solid zdaje si? mia? naturalny kolor w?osów blond, tak? Gdzie? by?o wyja?nione dlaczego je przefarbowa??
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt lip 07, 06 10:50

wszyscy potomkowie BB mieli Bl?d w?osy (w MGS2 Snake jako pliskin tak?e mia? je mie? bl?d), ale w MGS3 BB ma ciemne w?osy, pierwszy raz kiedy wida? go z jasnymi w?osami to filmik kiedy wspomina o nim Sniper Wolf.

Wi?c albo BB tez mia? jasne w?osy i je farbowa?, albo poprostu poknocili troche z kolorem w?osów i oczu i wol? ju? w tym nie miesza?.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt lip 07, 06 11:08

W ka?dym razie Snake w MG 1&2 mia? ciemny kolor w?osów.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Adamska » Pt lip 07, 06 11:16

uci napisał(a):My?la?em ?e wiecej tego wynajdziesz:>
- BB nie mia? oka, a wida? ?e Snake ma oboje oczu

Hehe no wiesz uci... Ocelot nawet r?ki nie mia? :) Fak, ?e zosta?a mu przeszczepiona. To mo?e oko Solida zosta?o przeszczepione BigBoss'owi :shock: choc w?tpie w?tpie...
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez SaladinAI » Pt lip 07, 06 11:25

Mo?emy chyba da? sobie spokój z dyskusji? czy Snake na trailerze to Big Boss.
SaladinAI
Cipher watches all

Następna strona

Powrót do ARCHIWUM