Metal Gear Solid HD Collection

Kolekcja serii po liftingu; wrażenia, solucje, opisy zmian.

Postprzez uci » Pn cze 06, 11 16:14

no Sal już pisał że trofea nie przechodzą z sejvami, można będzie co najwyżej nagrać się w gre dla platyny a potem sejvem przerzucić to czego nie chce się 2gi raz zbierać.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pn cze 06, 11 16:29

To już lepiej zacząć od nowa bo w sumie ten save który mam nadaje sie do kosza jeśli będzie puchar za zdobycie wszystkich rang.

Zobaczę jak gra u mnie wyląduje wtedy sie zdecyduje jak to ugryźć.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Pn cze 06, 11 21:04

zobaczymy tez jakie trofea się wbiją, czy "przejdź grę dwa razy" czy może coś bardziej wymagającego
uci
Uber Big Boss

Postprzez Ziolo_O » Śr cze 08, 11 11:05

dla mnie ta kolekcja to wielki plus. Brak ps2 to jedno, a brak ps3 to drugie więc wieść że można zagrać w Snake Eater na klocku wywołuje u mnie orgazm :D . Btw. albo ja nic nie wiem albo MGS1 nie będzie podciągnięty do HD przynajmniej tak wnioskuje z tej foty http://mgs.gram.pl/wordpress/wp-content ... /06/16.jpg (brak znaczka HD)
Ziolo_O
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Śr cze 08, 11 11:35

Ciężko by było podciągać tak starą grę do standardów HD, może jakieś teksturki powygładzają żeby to się dobrze wyświetlało na dzisiejszych telewizorach ale cudów bym sie nie spodziewał.
SALADYN

Postprzez Ziolo_O » Śr cze 08, 11 14:01

Z HD czy bez i tak wolę tą "pierwotną" wersję niż kolna z gacka. Grafika w takich tytułach to najmniejsze zmartwienie. Czy ktoś się orientuje czy MGS 1 będzie wydane w wersji pudełkowej lub dostaniemy go na Xlive ?
Ziolo_O
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Śr cze 08, 11 15:25

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/04/oryginalny-metal-gear-solid-poza-hd-collection/

Nie wiadomo czy pierwszy MGS w ogóle trafi na XO ale patrząc na obecną zarobkową politykę Konami to byłbym o taki aspekt spokojny.
SALADYN

Postprzez Curtis » Pt lip 15, 11 12:23

Tak szczerze powiedziawszy to kolekcja MGS HD interesowała mnie pierwotnie głównie z powodu MGS'a 1 w HD. Jednak ten nie pojawi się na X boxa 360 co jest kolejnym przykładem na to że konsola MS nigdy nie wygra z konsolą Sony. Szkoda bo póki co nie stać mnie na wydatek by kupić PS 3. Niech Cie szlag Kojima.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Czytam: Nie podam bo jak skończę będzie nieaktualne

Postprzez Gillian » So lip 16, 11 17:11

Tak zdecydowanie przez brak MGS1 na X360 MS nie wygra z sony. wez ty sie czas zastanow co mowisz...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » So lip 16, 11 19:32

A po co jedni mieliby wygrywać z drugimi? Niech działa to w takiej jakby harmonii, tylko aby fanboje jednych i drugich nie przesadzali.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Curtis » So lip 16, 11 22:40

Tak zdecydowanie przez brak MGS1 na X360 MS nie wygra z sony. wez ty sie czas zastanow co mowisz...

Uncharted Heavy Rain MGS 4... Dalej wymieniać powody dla których X nie wygra z PS 3?
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Gillian » So lip 16, 11 22:48

No mowisz o mgs1 ktory ma promilowe znaczenie... A x360 wymien na ps3 bo kloca juz nie ma po co trzymac ;)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N lip 17, 11 08:48

bez fanbojów ta generacja konsol nie była by nawet w połowie tak zabawna.
Zresztą od tego gadania myślę sobie czy nie dokupić na szybko MGS1
uci
Uber Big Boss

Postprzez Osvelot » N lip 17, 11 11:49

Operator napisał(a):A po co jedni mieliby wygrywać z drugimi?

Hehe, poobserwuj kiedyś właściciela Xboxa z właścicielem Playstation w jednym pomieszczeniu.
Obrazek
"From now on... call me Big Bonus."
Osvelot
Solidus Snake

Gram: w pici-polo na małe bramki

Postprzez uci » N lip 17, 11 11:56

tylko jak to sa fanboje :>
uci
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » N lip 17, 11 12:00

To zwykle są fanboje. :P Fanboizm odwołuje się do wewnętrznych instynktów, które drzemią w każdym z nas, dlatego każdy jest jednym z nich, nawet jak nad tym panuje. Mnie z tym dobrze akurat. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Curtis » N lip 17, 11 20:00

Nie jestem fanboyem ani jednej ani drugiej konsoli ale widzę że MS poszedł na łatwiznę ze swoją konsolą bo od lat im tylko $$$ w głowie.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez Gillian » Pn lip 18, 11 09:37

Kazdej korporacji tylko $$$ w glowie bo inaczej nie mogla by taka istniec. Tu chodzi jednak o styl. Sony wywinelo na poczatku generacji niezlego orla, ale teraz rownomiernie stara sie zaspokajac gusta i wieloletnich fanow marki jak i nowych graczy, rowniez niedzielnych. MS wypielo sie na hardkorowcow przerzucajac sily na nowego klienta.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kALWa888 » Pn lip 18, 11 17:41

Dlatego nie śpieszy mi się z kupnem PS3 między innymi. Jakoś granie w stare gry daje mi dużo frajdy. Ostatnio miałem okazję trochę pograć na Xboxie w kilka tytułków. Nic wielkiego poza grafiką i ogólnym sandboxem. Duzo tym brakuje. Przede wszystkim grywalności. Ale mówię teraz ogólnikowo. Większość gier jest prosta i ma niewiele do zaoferowania. Hardcore is dead, hardcore is past ;)
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Snake_VR5 » Pn lip 18, 11 22:32

kALWa888 napisał(a):Dlatego nie śpieszy mi się z kupnem PS3 między innymi.

Sony za rok, za dwa pewnie i tak pęknie Sony pęknie rozpoczynając tym samym produkcje PlayStation 4. I tu pojawia się uważam szalenie ważna sprawa kompatybilność wstecz jeśli chodzi o nową konsole Sony i gry z PS3, jeśli takowa możliwość oczywiście się pojawi. W przypadku kupna Metal Gear Solid HD Collection (do którego sceptycznie podchodzę) może być to również ważne. A co do rynku konsol, ja bym osobiście Xboxa nie skazywał na pewną porażkę. Walka trwa, jest uważam też dość zacięta. Tu PSV, tam Kinect. Podobno Sony ma mieć też kontroler ruchu dodawany do nowej konsoli.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Curtis » Pn lip 18, 11 23:37

Ale X przegrywa w moim odczuciu na najważniejszym polu jeśli chodzi o konsole, czyli na polu samych gier. Sporo gorących tytułów ominęło X'a i nigdy na niego nie zawitają.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Postprzez kALWa888 » Pn lip 18, 11 23:48

Ja też wolę PS3. Choćby za samego MGS4, GoW czy Heavy Rain który na Xa się nie pojawił.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez Snake_VR5 » Wt lip 19, 11 11:02

Widocznie strategia firmy Microsoft jest zupełnie inna, bardziej zmierza w kierunku pomiędzy Nintendo Wii a Sony PS3 jeśli chodzi o odbiorców.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Tidus93x » Wt lip 19, 11 14:46

Raiden napisał(a):Widocznie strategia firmy Microsoft jest zupełnie inna, bardziej zmierza w kierunku pomiędzy Nintendo Wii a Sony PS3 jeśli chodzi o odbiorców.

Dokładnie, patrząc na E3 i zwałę z Kinectem to jasne, że Sony nadal uderza w zapalonych graczy wyjadaczy, a Microsoft zmienia kierunek.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt lip 19, 11 15:28

bo jak wiadomo to nie "hardcorowe" gry przynoszą zarobek a mini gierki na kontrolery ruchu czy multi w grubych FPP
uci
Uber Big Boss

Postprzez Tidus93x » Wt lip 19, 11 21:05

uci napisał(a):bo jak wiadomo to nie "hardcorowe" gry przynoszą zarobek a mini gierki na kontrolery ruchu czy multi w grubych FPP

Smutny znak naszych czasów... Mam tylko nadzieję, że Koji nie da się wciągnąć w ten wir. Wszak zawsze dostarczał ciężkich tworów vide MGS2
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez kALWa888 » Wt lip 19, 11 21:18

To fakt. MGS2 to zdecydowanie hardcore'owa gra. Szczególnie jeśli chciało się ukończyć grę na najwyższym poziomie trudności. Tortury to istne piekło
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Postprzez uci » Wt lip 19, 11 23:28

coś za coś jak to sie mówi - wydając w dzisiejszych czasach masę pieniędzy na grę to wiadomo że mu się zwrócić z nawiązką i powstają wszelkiej maści samograje z sensorem ruchu.
Hardcorowe gry (jak np. Demon's Souls) to w dzisiejszych czasach prędzej efekty tego że ktoś za mniejsze pieniądze chce zrobić grę dla fanów.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pn sie 01, 11 14:15

Raiden napisał(a): I tu pojawia się uważam szalenie ważna sprawa kompatybilność wstecz jeśli chodzi o nową konsole Sony i gry z PS3, jeśli takowa możliwość oczywiście się pojawi.

Hell, jeśli PS4 nie będzie miało kompatybilności wstecznej to to będzie kaszana na maksa i epic fail przyszłej generacji konsol. I co więcej, mam tu na myśli każdy model a nie jakieś rozgraniczanie na slimy, faty czy ukryte patche czy uj wie co jeszcze...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Curtis » Wt sie 02, 11 20:53

Z punktu widzenia Sony to nie będzie fail. Gdy pojawiło się PS 3 szybko Sony zrozumiało, że PS2 sprzedaje się na tyle dobrze że nie warto robić pełnej kompatybilności wstecznej bo można jeszcze z obu konsol ciągnąć kasę. Podobnie będzie w przypadku PS 4 jeśli to pojawi się w nieodległym czasie.
Osvelot jest Bogiem
Curtis
The Sorrow

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid HD Collection