przez SALADYN » So mar 24, 12 01:35
Skończyłem MGS3HD i wygrzebałem kilka nowych błędów/niedopatrzeń/szczegółów, sporo tego więc wymienię po kolei:
-pisemka porozkładane tu i ówdzie w laboratorium Granina i Groznym Gradzie zostały pozmieniane na bardziej aktualne ale dwa bądź trzy ze starych czasopism sie ostały przy czym one nie zaliczyły liftingu do HD, piksele walą po oczach aż miło
-przejścia w HD nie doświadczyły też niektóre filmiki wyświetlane z postarzałym filtrem, taki debriefing Evy gdzie wyraźnie widać słabą jakość w momencie kiedy The Boss odrzuca swój płaszcz
-podczas rozmowy przez Codec przeszedłem do XMB odebrać wiadomość a w tym czasie tekst prowadzonej rozmowy wyświetlany na dole przeskoczył o kilka zdań do przodu
-modele postaci Nakeda i Evy mają dziury w teksturach, u Snake widać dwie minimalne i ciężkie do zauważenia dziurki na obu policzkach za to Eva ma w miejscu łączenia szyi i podbródka sporą szczelinę która sprawia że dziewczę wygląda jakby nosiła gumową maskę, co najciekawsze dziura jest lepiej widoczna gdy Eva pojawia się jako Tatyana
-podczas walki z The Boss nie mogłem przejść do swobodnej kamery zza pleców mimo tego że w opcjach był aktywowany właśnie ten widok, wciskanie R3 nic nie dawało
-sama walka z The Boss cierpiała na ciągłe spadki Framerate'u a nie pamiętam żeby mi coś przycinało w oryginale
-wino które Eva z Naked'em rozlali podczas swoich harców nie zostawia plam na dywanie, co prawda nie przyjrzałem sie dokładnie ale jestem prawie pewien tego błędu
-po ostatniej scenie gdy na ekranie pojawia się skrócony timeline gra automatycznie przełącza obraz z panscan na letterbox
-duchy The Boss i The Sorrow które widzimy w jednej z sekretnych scen mają pomieszane tekstury, The Sorrow nie jestem pewien ale The Boss na bank ma ostre pomarańczowe włosy i brwi
-po skończonej sekwencji z niańczeniem Evy w scence gdzie widać WIG'a w tle tekstury jeziora i pomostu dostały niezłego wariata i zaczęły skakać
-mundur Ocelota szarpany wiatrem podczas scen w Wig'u ma bardzo nienaturalne ruchy zwłaszcza w spowolnieniu gdy Eva rzuca Snake'owi Colta, w oryginale nie rzucało mi się to w oczy
Na razie tyle pierdół, przy dobijaniu do platyny może coś jeszcze wyłapię.