SALADYN napisał(a):Ale wiesz że to o kozach i zebrach było ?
SALADYN napisał(a):Jestem po stronie Curtisa. To tabu to było zwykłe Kojimowskie pitu pitu "jakie to on ciężkie tematy nie podjął". Wystarczyło zostawić możliwość skrzywdzenia dzieci żołnierzy i potem z tego rozliczyć jakoś graczy. Tymczasem Kojima pokazał nam ugrzecznioną wojnę w Afganistanie i jeszcze łagodniejsze etniczno-korporacyjne dojenie Afryki. Gwałty, okaleczenia, czystki etniczne i ogólnie koszmar wojny powinien tu być na porządku dziennym a tymczasem nawet palone zwłoki jakoś nie szokują.
Long story short, dupa a nie tabu.
Osvelot napisał(a):No i git, widzę że się zgadzamy.
Co prawda uważam, że z punktu widzenia chociażby tych wszystkich komisji ESRB i im podobnych, gwałt na taśmie i bomba w kuciapie to jednak ciężkie sprawy. Ale mimo to spodziewałem się petardy w MGS V. I bynajmniej nie w dupie. Czy gdzie indziej.
Ja to w ogóle doszedłem z górnej platformy na sam dół, nie zabijając ani jednego żołnierza w nadziei, że da się to jakoś inaczej rozwiązać. Łaziłem, lizałem ściany, szukałem CZEGOKOLWIEK. Musiałem się jednak z tym pogodzić - gra właśnie każe ich wszystkich pozabijać. A ten pokój, gdzie nucą PW Main Theme... Mimo, że rzeczywiście żadnego z nich nie znałem z imienia, to jako Szeroki Szef czułem ból z każdym naciśnięciem spustu. A oni jeszcze błagali, prosili, jedni o śmierć, inni o miłosierdzie. Może nie płakałem, nawet nie wstrząsnęło to mną jakoś mega, ale jednak dotknęło.
Metyl napisał(a):W pewnych okolicznościach ta misja mogła BARDZO dotknąć: http://www.giantbomb.com/forums/metal-g ... s-1781968/
A Ty Curtis, jesteś nieczułym skurczybykiem
Cichsson napisał(a):Może nie zaraz skurczybykiem, ja myślę że Curtis srodze się zawiódł na TPP, w sumie się nie dziwię, obiecywano co innego. Stąd może mieć problemy z immersją
Cichsson napisał(a):ja myślę że Curtis srodze się zawiódł na TPP
Metyl napisał(a):W pewnych okolicznościach ta misja mogła BARDZO dotknąć: http://www.giantbomb.com/forums/metal-g ... s-1781968/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość