. Co to ma do rzeczy?Gdyby Konami uważało, że nie GZ na PC się nie sprzeda to by go w ogóle nie robili, to chyba logiczne
? Przecież to nie jest decyzja jednej osoby, a zgoda całego zarządu. Tam wiele mózgów nad tym pracowało.
. Co to ma do rzeczy?
? Przecież to nie jest decyzja jednej osoby, a zgoda całego zarządu. Tam wiele mózgów nad tym pracowało.
Gac666 napisał(a):No ale nie rozumiem cię trochę. Wszystko pojawia się na torrentach i serwerach. Co to ma do rzeczy?

shalashaska napisał(a):Gac666 napisał(a):No ale nie rozumiem cię trochę. Wszystko pojawia się na torrentach i serwerach. Co to ma do rzeczy?
Sory to ja nie umiem Ci już pomóc jak nie rozumiesz
. Tak więc wychyl głowę spod kamienia i ujrzyj światło dzienne. Żyjesz w jakimś mitycznym świecie gdzie PC to tylko piraci i torrenty a ja widzę np to:

czego ja sie tu jeszcze dowiem w tej rozpaczliwej obronie PC przed sam nie wiem kim 
Gillian napisał(a):Kupowanie uzywek gorsze niz piractwoczego ja sie tu jeszcze dowiem w tej rozpaczliwej obronie PC przed sam nie wiem kim
, spoko ziom, twórca zarabia.

Ile z tego używek?
).
Gac666 napisał(a):Z takimi założeniami to sobie możesz dywagować. Chciałbym tylko was poprosić o spojrzenie na własne biblioteki gier i pomyślenie ile gier odsprzedaliście tylko po to by kupić kolejną.

Gillian napisał(a):Kupowanie uzywek gorsze niz piractwoczego ja sie tu jeszcze dowiem w tej rozpaczliwej obronie PC przed sam nie wiem kim
, ale nigdy się z tym nie kryłem. Ale też nie wmawiaj sobie, że jesteś jedyną osobą która patrzy na to chłodno. Sam mam konsole i konsolki, kilkanaście gier w swoim życiu kupiłem (i używki i nowe, because reasons)

Gac666 napisał(a):Ja nie mówię, że konsole są be i pecety rządzą. Mówię tylko, że potencjalnie rynek konsolowy traci na odsprzedawaniu tak samo mocno jak PC na piractwie.

Gac666 napisał(a):Ale zauważyłem trend, że z każdą generacją nie dość, że konsole droższe to i gry droższe. Zaczyna dochodzić do absurdów moim zdaniem.

Gillian napisał(a):Gac666 napisał(a):Ale zauważyłem trend, że z każdą generacją nie dość, że konsole droższe to i gry droższe. Zaczyna dochodzić do absurdów moim zdaniem.
Przeciez jest zupelnie odwrotnie!
PS4 jest najtansza stacjonarna konsola w historii Sony.
Gry zawsze po premierze nowych sprzetow kosztowaly ok 250zl, potem schodzily do 200. A przypominam ze inflacja, ze zarobki rosna itp.
.Pabian napisał(a):
Na podstawie podanego powyżej przykładu. Ktoś kupuje nówkę za 250, sprzedaje za 200. Developer zarobił raz. Jednak na 99% te 50 zł zostanie przeznaczone na kolejny tytuł, więc biznes się kręci. Gdyby pierwsza osoba nie sprzedała gry to może nie byłoby jej stać na kolejną.
Poza tym nie można tego porównać do rynku samochodowego? Kupując auto z 93 roku raczej nie płaci się producentowi
), pomimo faktu że tytuł ma 14 lat. Gdyby inne firmy tak robiły to na pewno znalazłby się sposób by ktoś wydawał reedycje ( i nie mówię o remake'ach) starych dobrych tytułów.

shalashaska napisał(a):Gac666 ale ty z twoimi zakupami gier jesteś odosobnionym przypadkiem
. Połowa moich znajomych Steam ma listę gier podobną do mojej, mam też kilku znajomych którzy kolekcjonują gry na konsole a nie muszę chyba dodawać, że żyjemy w polsce gdzie warunki są jakie są. Za granicą posiadanie kolekcji gier to norma i patrząc na profile Steam widzę tam nawet 2-3 krotnie większe liczby niż moja skromna kolekcja.shalashaska napisał(a):Wystarczy też spojrzeć na torrenty jaki jest tam dzienny przemiał, olbrzymi przemiał.
. Nie jestem w tym sam, wystarczy poczytać internety, że takich osób jest sporo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość