Osoby, które przeżyły silnie stresujące wydarzenie mogą w jego następstwie odczuwać rozpacz, przygnębienie, lęk, złość, poczucie winy. W przypadku zespołu stresu pourazowego, mogą również wystąpić następujące objawy:
1. Nawroty wspomnień i koszmarne sny – ciągłe odtwarzanie wydarzenia w pamięci
2. Nadmierna aktywność i unikanie myśli i osób związanych z wydarzeniem w obawie przed utratą równowagi
3. Ciągłe „trzymanie się na baczności”, w pogotowiu, w bezustannym napięciu i podenerwowaniu, brak snu
4. Objawy fizyczne – ból, biegunka, nieregularne bicie serca, bóle głowy, poczucie paniki i strachu, depresja
5. Nadużywanie alkoholu, środków przeciwbólowych, lub narkotyków.
Saladin01 napisał(a):
A może tak zamiast sięgać do terminów z psychiatrii posłużyć się literacką analizą powieści Moby Dicka z omawianym obrazem? Może aluzje do Ahaba, który stracił nogę, gdy Big Boss nie ma dłoni.
Tidus93x napisał(a):Ja pierdziele, ale wy macie pomysły, naprawdę. Jestem ciekaw tylko, jaką koncepcję piątki ma Koji (w częściach kilku czy epizodach w jednej części) i kto jest kim na tych trailerach. Swoją drogą zagrywki w iście jego stylu. Pamiętacie zamieszanie z siwym Snejem z trailera i ciemnowłosym z plakatu? Teraz dalej bawi się nami, dając nam temat do dyskutowania i kompletnego puszczenia wodzy fantazji. Ale popieram SALADYNA czas na konkrety Mr. Kojima.
Na wiki wyczytałem, że niby ktoś stwierdził, że PP nie jest powiązane z GZ, ale bez źródła, więc to pewnie czcze gadanie.
w częściach kilku czy epizodach w jednej części
A w Peace Walkerze ta blizna nie zniknęła po wyciągnięciu żyłki? Wiem, dziwne, może się zagoiła, w końcu to nie prawdziwa rana. Zresztą to nie pierwszy raz, Solid też nie miał blizny po pociągnięciu po twarzy od Wolf.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość