SALADYN napisał(a):Zapytany o całe to zamieszanie Dr. Canavero stwierdził że nie ma nic wspólnego z Konami i promocją MGSV. Co więcej ruszył prawniczą maszynę do działania.
Szkoda, bo tak by było przynajmniej o czym gadać. 

. 
ArecaS napisał(a):Sąd spokojnie mógłby im kazać zmienić wygląd postaci, gdyby stwierdził, że doszło do naruszenia ochrony wizerunku..

SALADYN napisał(a):No dobra, teraz wyobraź sobie ewentualny proces. Canavero mówi "nakręcili mnie podczas konferencji (<--jego słowa) i wsadzili do gry żeby zareklamować produkt moją twarzą". Na to Konami pokazuje nagrania z motion capture aktora z 2012, pokazuje jego zdjęcia, kontrakt po czym Kojima w zeznaniu mówi że inspirował się wyglądem doktora Madnara z klasycznych Metal Gear'ów sprzed ćwierćwiecza a podobieństwo doktora jest całkowicie przypadkowe. Jak dla mnie to są wystarczające dowody żeby ewentualny pozew oddalić. Ba, zaraz potem Konami może pozwać doktora bo to on może nakręcać całą aferę żeby było o nim głośno.

. No i ten ostatni tweet Kojimy, ile on już ma interpretacji? 
. Mi ta cała afera śmierdzi sytuacją z MGS 2, gdzie Kojima stanowczo apelował żeby mu nie wierzyć. Okaże się we wrześniu.

Hideo Kojima's father had worked in pharmacy, and for a moment he pondered to follow his father's footsteps. He even applied to a company developing artificial hearts and lungs, and was hired. Meanwhile he applied to Konami.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość