Dnia 20.01 o godzinie 19:00 odbędzie się wyścig kontrolny, mający na celu sprawdzenie frekwencji przed trzecim sezonem GT Eventu. Wszyscy zainteresowani dalszym kontynuowaniem rywalizacji, powinni stawić się w lobby. Będzie to dla mnie przydatną informacją o tym, jak wiele osób zamierza nadal brać udział w całej zabawie. Jeśli ktoś nie może z pewnych przyczyn pojawić się w tym konkretnym terminie na starcie wyścigu, a mimo to wciąż zainteresowany jest uczestnictwem w Evencie, proszę o poinformowanie mnie o tym (tutaj bądź na PSN).
A oto szczegóły dotyczące wyścigu testowego:
GTEvent 3.0 – Prolog
Samochód:
- Chevrolet 2014 Corvette Stingray Final Prototype
Ustawienia:
- tuning zabroniony
Można: zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, ustawić dyferencjał w samochodach z napędem 4WD, przywrócić sztywność zawieszenia oraz wyremontować silnik, przemalować karoserię i zmienić felgi.
Nie można: Cała reszta
- wszystkie wspomagacze wyłączone (z wyjątkiem ABS)
- opony sportowe twarde
Tor: Trial Mountain
Ilość okrążeń: 40.
Pokój zostanie utworzony o godzinie 18:30, zaś start zaplanowany jest na 19:00. O kolejności na gridzie decydować będą wyniki uzyskane w Jeździe Próbnej. Po uzyskaniu satysfakcjonującego Was czasu, nie wracajcie do głównego poziomu lobby, gdyż po powrocie na tor uzyskany wcześniej wynik przestanie być aktualny.
[INFO] Odcinki jezdni oznaczone ukośną żółtą linią nie będą zaliczane do obszaru toru, toteż najeżdżanie na nie co najmniej trzema kołami jest zabronione.
[INFO2] Ze względu na bardzo specyficzne rozlokowanie białej linii na torze Trial Mountain (linia jest znacznie oddalona od pobocza bądź kerbów), na ten wyścig wyjątkowo przyjmijmy, iż obszar toru wyznacza nie ciągła biała linia, a kerb, zaś tam gdzie nie ma kerbu – pobocze.
[INFO3] Informacja dla nowych osób, które być może pojawią się po raz pierwszy na Evencie – by wziąć udział w zabawie konieczna jest znajomość regulaminu. Regulamin znajdziecie w pierwszym poście tego tematu.
Do zobaczenia na Trial Mountain, przestępcy!

no chyba że nie dam rady wrócić do domu na czas, albo nie ściągnę auta z ps store bo jak na razie to konsola wiesza si,e za każdym razem gdy chcę odwiedzić nasz "szkolny sklepik". Konsola jeszcze w rozsypce ale zobaczymy . Ciekaw jestem ilu nas wystartuje . Pozdrawiam