GT Event (Sezon 6) - 25.I (Brands Hatch Grand Prix Circuit)

Moderator: Hal

Postprzez Hal » Pn sty 19, 15 23:49

FIA GT3 (8/10)

Obrazek

Tor: Brands Hatch Grand Prix Circuit

Rekord toru: brak

Długość wyścigu: 60 minut

Ustawienia czasu i pogody:

- wirtualna godzina startu: 6:30

- współczynnik upływu czasu: 13

- pogoda w czasie startu: 0%

- wilgotność w czasie startu: 0%

- zmienność pogody: 17

Samochód: klasa FIA GT3

Opony: wyścigowe twarde

Ustawienia samochodów na serię FIA GT3

Tuning dozwolony

Niedozwolone wspomagacze: TCS (system kontroli trakcji), ASM, Skid Recovery Force (wychodzenie z poślizgu), linia pomocnicza, wspomaganie kierownicy.

Dozwolone modyfikacje: konfigurowalna skrzynia biegów, zawieszenie, siła docisku, rozkład siły hamowania, konfigurowalny mechaniczny dyferencjał z ograniczonym poślizgiem. Ponadto: olej (tam, gdzie udostępnione), sztywność nadwozia, remont silnika, lakier, numer.

Niedozwolone modyfikacje: zestaw turbo (każdy zakres obrotów), tuning silnika (etap 3).

Opony: wyścigowe twarde

Ograniczenia dla poszczególnych modeli GT3:

BMW Z4 GT3 '11 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju, z nałożonym 10 kg. balastem. Specyfikacja:

592 PO; 516 KM; 1200 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów) oraz tuningu silnika (etap 3).

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 '11 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

610 PO; 578 KM; 1350 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów) oraz tuningu silnika (etap 3).

Nissan GT-R NISMO GT3 '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów).

Nissan GT-R NISMO GT3 Base Model '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

GT-R NISMO GT3 Nissan GT Academy Team KJN '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

Nissan GT-R NISMO GT3 N24 Schulze Motorsports '13 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

617 PO; 630 KM; 1350 kg.

Audi R8 LMS ultra (Audi Sport Team Phoenix) '12 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

599 PO; 536 KM; 1250 kg.

Audi R8 LMS ultra '12 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

588 PO; 536 KM; 1250 kg.

Audi R8 LMS – Team Oreca '10 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

594 PO; 562 KM; 1340 kg.

Audi R8 LMS (Team PlayStation) '09 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

596 PO; 562 KM; 1300 kg.

Audi R8 LMS '09 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

596 PO; 562 KM; 1300 kg.

[UWAGA] Przekroczenie ograniczeń uniemożliwi kierowcy start w wyścigu. W przypadku jazdy samochodem niedostosowanym do ww. specyfikacji, kierowcy grozi całkowita utrata punktów za dany wyścig. Przy drugim wykroczeniu tego typu, zawodnik zostanie zbanowany na całą serię FIA GT3.

Godzina startu

- utworzenie pokoju: 21:50

- kwalifikacje w Jeździe Próbnej: 21:50 - 22:15

- start wyścigu: 22:15

[UWAGA]

Wyścigi serii GT3 będą rozgrywane na zasadzie Wyścigu Długodystansowego i zostaną ograniczone czasowo. Ograniczenie wyniesie 60 minut. Po upływie tego czasu zawody zakończą się dla wszystkich zawodników, bez względu na przejechany przez nich dystans, z chwilą przekroczenia linii mety. O kolejności kierowców decydować będzie pokonana odległość, a w przypadku identycznej odległości, czas.

Po zakończeniu kwalifikacji w Jeździe Próbnej, wraz ze startem wyścigu, pogoda oraz czas powrócą do stanu wyjściowego (z chwili utworzenia pokoju).

Lista obecności:

1. Tar
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Re: GT Event (Sezon 6) - 25.I (Brands Hatch Grand Prix Circu

Postprzez hemimajster » Wt sty 20, 15 03:17

1. Tar
2. Hemi
hemimajster
Machinegun Kid

Postprzez niceman2000 » Wt sty 20, 15 11:39

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
niceman2000
Predator

Postprzez Bollcoo » Wt sty 20, 15 16:06

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
4. Bollcoo
5. Michasem
6. JahaRJ
Bollcoo
Running Man

Gram: GT6
Czytam: Live timing

Postprzez Simon » Wt sty 20, 15 18:02

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
4. Bollcoo
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Simon
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez ThunderDJ85 » Wt sty 20, 15 23:50

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
4. Bollcoo
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Simon
8. Thunder
ThunderDJ85
Arnold

Postprzez ziuuk » Śr sty 21, 15 15:10

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
4. Bollcoo
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Simon
8. Thunder
9. ziuuk
ziuuk
Arnold

Postprzez bigbudyn500 » So sty 24, 15 11:44

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
4. Bollcoo
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Simon
8. Thunder
9. ziuuk
10. BB500
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez PRZESTEPCA » N sty 25, 15 15:51

1. Tar
2. Hemi
3. Nice
4. Bollcoo
5. Michasem
6. JahaRJ
7. Simon
8. Thunder
9. ziuuk
10. BB500

Rezerwa :
PRESTĘPCA
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez ThunderDJ85 » Pn sty 26, 15 00:50

Awaria!!! Brak prądu w Kamiennej. DUPA DUPA DUPA
ThunderDJ85
Arnold

Postprzez ThunderDJ85 » Pn sty 26, 15 00:52

Tauron zjebał mi chyba jeden z lepszych eventów
ThunderDJ85
Arnold

Postprzez ziuuk » Pn sty 26, 15 00:54

Ten event wyglada tak

Obrazek
ziuuk
Arnold

Postprzez ziuuk » Pn sty 26, 15 00:56

22min do konca
ziuuk
Arnold

Postprzez ThunderDJ85 » Pn sty 26, 15 01:02

A ty co też już nie jedziesz?
ThunderDJ85
Arnold

Postprzez ziuuk » Pn sty 26, 15 01:02

Jade jade ;)
ziuuk
Arnold

Postprzez ThunderDJ85 » Pn sty 26, 15 01:08

A ja się tak wku....em że masakra, browara otwarłem i siedze jak ten pojeb bez prądu na chacie bo co innego mi zostało FUCK!!!!!!!!!!
ThunderDJ85
Arnold

Postprzez JahaRJ » Pn sty 26, 15 22:44

Witajcie na forum.
Do wyścigu przystępowało wielu zawodników co aż miło cieszyło oczy. Kwalifikacje zapowiadały ciężki wyścig, w którym trzeba było być bardzo skoncentrowanym. Wyniki zaciętej czasówki spowodowały u mnie pewne napalenie na atak przy starcie. Pierwszy raz oczywiście lagi nie dały normalnie rozpocząć wyscigu ale w tym wypadku restart był zbawieniem, ponieważ po pierwszym zakręcie zamiast walczyć o liderowanie a przynajmniej utrzymanie 2 pozycji spadłem na jej koniec. Po kilku próbach udało się w miarę spokojnie rozpocząć wyścig do którego ruszyłem bardzo dobrze, nie na tyle jednak aby wygrać start z Tarem, który moim zdaniem dość przeciętnie ruszył z pole position ale wystarczająco aby utrzymać pierwsze miejsce. Ja jechałem na 2 a za mną był Hemi, który nie dawał mi spokoju. Moje BMW nie jechało zbyt dobrze na świeżych oponach o czym doskonale wcześniej wiedziałem dzięki jak się okazało niezmarnowanowanemu treningowi. Hemi jako rasowy ścigant naciskał na mnie dość mocno aż w końcu na jednym z łuków przeciąłem granice toru i chcąc nie chcąc nie mogłem przeciwstawić się mojemu przeciwnikowi. Potem zaczęło mi się jechać dość systematycznie a chwilę później opony w zaczęły trzymać tak jak tego bym sobie życzył i mogłem trzymać tempo czołówki a nawet jechać bardzo blisko Hemiego. Po jednym z moich szybkich kółek i ustanowieniu osobistego rekordu na poziomie 1.22.300 zrobiłem może ze 2 okrążenia po czym demony z Sony wyrzuciły mnie z pokoju.
Taka sytuacja powtarza się już któryś raz i nie tylko mi co zaczyna mnie coraz mocniej irytować. Wyścig skończyło raptem 6 osób z tak sporej stawki. Ciągle lagi i restarty jedynie deprymują zawodników i odbierają całą radość z ulubionej gry. Szczerze zaczynam za ten stan zaczynać nienawidzić Sony jako winne całej sytuacji.
Ostatnio edytowano Pn lut 02, 15 03:29 przez JahaRJ, łącznie edytowano 1 raz
JahaRJ
Machinegun Kid

Postprzez Simon » Pn sty 26, 15 23:53

Tar, nie licz mi żadnych punktów za ten 'występ'.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez michasem » N lut 01, 15 01:23

Witam wszystkich na forum.

Chciałem ten wpis wrzucić podczas wyścigu na Brands Hatch ale dopiero dziś przyjęto mnie na MGS:(

Piękny wyścig Panowie na Brands Hatch. Z dwunastu chętnych z powodów wiadomo jakich w wyścigu udział wzięło 6 osób. Co to ma wspólnego z zasadami fair play? Chyba tylko to, że są jakieś zasady. Na co trenować jeśli i tak w niedzielę, będziemy startować do upadłego, aż np: zostanie trzech i się podzielą "uczciwie" punktami. W regulaminie jest napisane, że wyścig zaczyna się o 22:15, Więc jeśli po godzinie nie idzie odpalić tego wyścigu to niech KTOŚ podejmie rozsądną decyzję co dalej????? Wtedy naprawdę można obejść się bez zbędnego pier....... na czacie, kolejnych nie udanych startów, rezygnacji niektórych kierowców, frustracji itd. Rozumiem, że zgłaszam swój udział w wyścigu ale nie zgłaszam się tam na całą noc. Planuje sobie to, organizuje tak jak kierowca wyścigowy, wiem że tu i teraz spinam zwieracze i jadę. A tu lipa godzina mija, ja dalej mam spięte zwieracze, a wyścigu jak nie było tak nie ma. W końcu odpuszczam to bo są jeszcze inne rzeczy oprócz ścigania. No ale co! Wyścig wystartuje z Tobą czy bez Ciebie, nikogo to nie obchodzi, bo zasady na ten temat nie istnieją i dyskusji na ten temat nie będzie. Pozostaje tylko po wyścigu, "UCZCIWE" obdarowanie się "zdobytymi" punktami.
Sytuacja z wystartowaniem wyścigu powtarza się nie pierwszy raz. Może warto na ten temat napisać regulamin bo chyba ten od ścigania jest nie wystarczający. Jakieś pomysły na sprawdzanie lagów przed wyścigiem??? Jeśli np: w wyścigu startuje 12 osób, a dokańcza 6 lub mniej z wiadomych powodów to wyścig trzeba odwołać albo zakończyć wcześniej albo.... pomysłów jest wiele. Pomyślmy nad tym!!!!!!

peace
michasem
Inkarnacja VR

Postprzez Hal » N lut 01, 15 18:26

Trochę za bardzo zagalopowałeś się swoich wnioskach. Po wyścigu na Silverstone wyraźnie pisałem tutaj na forum, że w obliczu zaskakujących sytuacji nieobjętych regulaminem, to ja będę podejmował decyzję w lobby zawodów. I takie decyzje zapadły przed rozpoczęciem rywalizacji na Brands Hatch. Jeszcze zawczasu informowałem przecież na czacie wszystkich, iż w razie lagów po starcie, utrudniających graczom zmagania, dojdzie do zrestartowania wyścigu. Ja wiem, że wyścig powinien rozpocząć się planowo o 22:15, naprawdę nie musisz mi o tym przypominać. Tyle, że kiedy 2-3 kierowców zgłasza problemy techniczne już w pierwszych sekundach po odpaleniu zawodów, tudzież skarży się na uszkodzenia mechaniczne powstałe w ich samochodach w wyniku przypadkowych lagów, to nie ma mojej zgody na kontynuowanie wyścigu w takich warunkach. Czy wtedy byłoby to fair, gdybyśmy mimo problemów (z przyczyn losowych) kilku osób zaraz po rozpoczęciu jechali na przekór wszystkiemu, bo przecież start jest planowo o 22:15? Wątpliwe. Niestety potrzebny jest w takim wypadku restart i decyzja zapadała błyskawicznie. Co innego oczywiście prędkość jej realizacji, no ale to już nie moja działka. Nie ściągnę wszystkich do pokoju i nie ustawię ich we właściwej kolejności z kwalifikacji samą siłą umysłu. Ludzie potrzebują czasu, by się zorganizować: dołączenie do pokoju, ewentualny restart modemu, powrót na PSN, ponowne ustawienie się na właściwym miejscu na torze. Twój post powinien bardziej trafić na jakieś oficjalne forum Sony, bądź PD, które od poprzedniej aktualizacji nie przeprowadziło ani jednej konserwacji swej usługi sieciowej.

I nie masz racji pisząc, że w wyścigu ostatecznie wzięła udział jedynie szóstka wytrwałych osób. Wystartowała nas dziewiątka, a byłoby o jednego kierowcę więcej, gdyby Thunderowi nieszczęśliwie nie odłączono prądu. Jedynie Ty i Luqat bez żadnej wiesci opuściliście lobby. Następnym razem proszę o jakiekolwiek info zanim zrezygnujecie, bo trudno się zorientować czy odpuściliście zupełnie, czy was wywaliło z PSN, czy może restartujecie router. Czekaliśmy parę minut w nadziei, że jednak wrócicie, a wystarczyło jedno słowo.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez ziuuk » N lut 01, 15 18:51

Z mojej strony powiem tyle, że dzisiaj ponownie ja będę hostem i zobaczymy czy będą lagi, natomiast mam pewna propozycje co do organizacji jeśli miały być znowu problemy techniczne z lagami itd.

Niech każdy zapamięta swoją pozycje, postaram się tez telefonem cyknąć listę startową żeby nie było problemów z ustawianiem się. Kolejna problem, który jest za każdym razem i Bollcoo ZA KAŻDYM RAZEM pisze o tym jak "ustawiamy" pozycje po resecie, żeby ustawić się za pierwszym zakrętem a nie jeździć w kółko toru, na RedBullu po wyjeździe z PIT'u jest prosta i proponuje ustawić się na niej, w ODSTĘPACH ale nie za dużych i nie jezdzic daleko bo to nic nie zmieni a tylko zabiera cenny czas.

Wiem, że były problemy tydzień temu. Nie każdy ma czas, ale szanujmy się wzajemnie i robmy wszysto w miare sprawnie bo co by nie mówić ostatnio cała organizacja zajęła nam 1h... Wiem, że na lagi po starcie wpływu nie mamy, ale jeśli przez 2 pierwsze okrążenia nic nie wystąpi to proponuje kontynuować wyścig normalnie. Oczywiście zgodnie z tym co było po Silver, że jak wywali hosta do 30min to od nowa, a jeśli powyżej tego czasu to przekładamy.
ziuuk
Arnold

Postprzez michasem » N lut 01, 15 19:29

Tar nie odbieraj tego tak osobiście. Postarajmy się wszyscy znaleźć sposób na uregulowanie startu. Ścigajmy się bezpiecznie i żyjmy w pokoju.
Bless
michasem
Inkarnacja VR

Postprzez Hal » N lut 01, 15 20:19

Obrazek

Klasyfikacje

Obrazek

Obrazek

Upomnienia

- Namingway vs Niceman. 14. okrążenie, Dingle Dell. Koledzy z zespołu, Nice oraz Nami, rywalizują ze sobą o 4. lokatę. Namingway popełnia kosztowną pomyłkę na bardzo niebezpiecznym wyjściu z Dingle Dell. Prowadzone przez niego Audi łapie tylnym kołem pobocze i wpada w groźny poślizg, po czym staje w tumanach dymu w poprzek toru. Nadjeżdżający Niceman cudem unika dotkliwej kolizji, jednak jego Audi ociera się o samochód kolegi z drużyny. Nice nie doznaje w całym zdarzeniu co prawda żadnych uszkodzeń, ale dla Namiego incydent kończy się defektami. Wizyta w pit stopie okazuje się przykrą koniecznością. Sytuacja zakwalifikowana jako Incydent Wyścigowy. Pomyłka na wyjściu popełniona przez Namiego nie została uznana za Zasadniczy Błąd, gdyż doszło do niej na bardzo niebezpiecznym fragmencie toru, na którym tego typu błędy często przytrafiają się zawodnikom. Ponadto samochód poszkodowanego w zdarzeniu Nicemana nie doznał żadnego uszczerbku. Bez upomnień w tej sytuacji.

- Niceman vs Namingway. 22. okrążenie, Cooper Straight. Po przepuszczeniu dublującego go Tara, Nice pauzuje grę, w wyniku czego prowadzone przez niego Audi R8 staje się przeźroczyste. Na Cooper Straight do jadącego wolno rywala zbliża się Namingway. W chwili, gdy ma on już wykonać manewr wyprzedzania, Niceman 'odpauzowuje' maszynę, po czym jego auto nagle i niespodziewanie zjeżdża na bok, łapiąc bocznymi kołami trawę. Audi Nice'a łapie spina i odbija na prawo, kierując się wprost pod koła nadjeżdżającego Namingway'a. Nami nie jest już w stanie uniknąć kolizji i dochodzi do zderzenia, które kończy się dla prowadzonej przez niego maszyny usterkami dwóch przednich kół. Zasadniczy Błąd Nicemana popełniony na prostym odcinku toru. Zawodnik unika jednak upomnienia, gdyż nie zdołał ukończyć starcia na Brands Hatch i zdobyć jakiegokolwiek dorobku punktowego.

- ścinki / zbyt szerokie wyjazdy poza tor bez oddania zysku:

Ziuuk – 5. okrążenie. Kara: Ziuuk -1 pkt
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » N lut 08, 15 20:00

Hal, odlicz mi te punkty za Brands Hatch.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Powrót do Gran Turismo Club