GT Event (Sezon 1 / Sezon 2) + dyskusja ogólna

Moderator: Hal

Re: GT Event (Sezon 1 / Sezon 2) + dyskusja ogólna

Postprzez PRZESTEPCA » Cz sie 07, 14 00:25

Dalej cisza?? Pany jak będzie? Sajmon już się określił... raz drugi, bo już we wcześniejszej ankiecie tego dokonał :) w zasadzie Chodzi o Was chłopy; Kasper, Ghost, Tar, bo reszta już też się oznajmiła.
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Hal » Cz sie 07, 14 23:13

Wybaczcie, Pany. Cierpię ostatnio na notoryczny brak czasu.

Do końca sezonu obowiązywała będzie godzina z testu na Laguna Seca.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez PRZESTEPCA » Pt sie 08, 14 00:45

EEEEXXXXCELENTTTTEE ;), w takim bądź razie uprzejmie wnioskuję o przywrócenie mnie do biernego uczestnictwa w evencie :)
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Simon » Pt sie 08, 14 19:26

Do biernego? :D
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Snaaake ! » Pt sie 08, 14 20:31

Ogólnie nie byłem za wprowadzeniem nowej godziny,ale nie wyszło najgorzej.Spora frekwencja i aprobata większości przeważyła szale.Ostatniego wyścigu nie dokończyłem przez rozłączenie z siecią,ale uważam,że późniejsza godzina równa się większe zmęczenie.Przynajmniej na mnie tak to działa.Tak czy inaczej,jak już wspominałem chyba na początku lipca,nie dokończę eventu. Zaliczę dwa może trzy wyścigi.Musze wyjechać na dłuższy czas za granice i ciężko będzie się tam, tak szybko ogarnąć ze sprzętem. Ale mam nadzieję,że spotkamy się podczas następnego eventu ! ;) Tym czasem, do zobaczenia w niedziele panowie :)
PSN ID Heavy_Ghost
Snaaake !
Machinegun Kid

Postprzez GhostKasper » So sie 09, 14 22:37

Psa, już się wypowiadałem w temacie i nie za bardzo wiem co jeszcze mam dodać.
Prezes już zarządził nowa godzinę, i bardzo dobrze, bo ostatni wyścig poskutkowali dużą frekwencją i warto sprawdzić nowe zasady do końca sezonu.- Sam jestem ciekaw jak to wypadnie w naszej wirtualnej rzeczywistosci.
Po drugie nie wyobrażam sobie upierać się przy pozostawieniu starej godziny, bo nowe zasady służą większości( co mnie cieszy), a poza tym prawdopodobnie wezmę udział tylko w dwóch kolejnych wyścigach.
Myślę ze sprawdzenie zmian "w praniu"pozwoli mi ocenić czy będę mógł brać udział w kolejnym Evencie.
Pozdro, Pany.
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez Hal » Pn paź 27, 14 20:44

W każdą środę o godzinie 20:00, począwszy od najbliższj środy, aż do rozpoczęcia kolejnego sezonu, będę zakładał otwarte lobby w poczekalni. W pokoju organizowane będą rozmaite, zazwyczaj krótkie wyścigi. Nie tak wymagające i stresujące jak te eventowe, bardziej coś dla relaksu. Taka przerwa na kawę;) Inicjatywa ma na celu pozyskanie nowych kierowców do naszej zabawy, ale zaproszeni są wszyscy stali (jak i niestali) uczestnicy Eventu. Obecność nie jest obowiązkowa, ale jeśli ktoś będzie miał ochotę rozporostować kości ramion na kierownicy przed nowym sezonem, poćwiczyć różne warianty jazdy, zainwestować w swojego skilla lub zwyczajnie się nudzi w ten dzień o tej porze, jest mile widziany:)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Hal » Cz lis 27, 14 20:47

Obrazek

Po półtoramiesięcznej przerwie, kierowcy spragnieni wirtualnych zmagań na torze ponownie zasiądą za kółkiem samochodów, po to by rozegrać kolejny sezon Eventu. Tak jak pisałem wcześniej, 6. Sezon naszej zabawy będzie mniej złożony i czasochłonny niż poprzedni, którego skomplikowaną budowę wielu odczuło w trakcie na własnej skórze. Nadchodzące rozgrywki składać się będą łącznie z 15 wyścigów, które tworzyć będą dwie odrębne serie. Sezon złożony z takiej ilości zawodów nie będzie co prawda nowością w Evencie (patrz: Sezon 2. oraz 4.), jednakże należy zwrócić uwagę na to, że tym razem oba składające się na niego cykle zostaną całkowicie od siebie rozdzielone. Nie będzie już więc dochodzić do sytuacji z przeszłości Eventu, gdzie, przykładowo, po jeździe samochodami klasycznymi przerzucaliśmy się w kolejnym tygodniu na gokarty, by następnym zaś razem powrócić do modeli klasycznych, a zaraz potem zasiąść w kabinie pojazdów klasy Nascar. I chociaż takie rozwiązanie niosło ze sobą pewną dozę urozmaicenia, na dłuższą metę okazało się fiaskiem, było męczące i frustrujące, nie pozwalało kierowcom skupić się dostatecznie na jednym temacie sezonu. Tym razem, zanim rozpoczniemy drugą z serii wchodzącą w skład Sezonu 6., pierwsza będzie już domknięta. Pozwoli to uczestnikom skoncentrować się na jednym typie pojazdów, zwiększy pośród uczestników wrażenie „życia” daną serią i zagwarantuje spójność poszczególnych cyklów. Wyraźne rozróżnienie sezonu na dwa odrębne etapy pozwoli też, o ile kierowcy uznają to za konieczne, na chwilowe zawieszenie rozgrywek. Dwie serie będą mogły zostać rozdzielone czasowo, tak by uczestnicy mogli odpocząć po dopiero co zakończonym kalendarzu, zregenerować się oraz poczuć głód gry przed zakończeniem sezonu. Wszystko pozostaje jednak w gestii osób biorących udział oraz zależy od tego, jak będą przebiegały rozgrywki.

Drobną nowością będzie ograniczenie wyścigów z cyklu FIA GT3 do konkretnych ram czasowych. Starcia pojazdów wyścigowych będą trwały 60 minut. Po upływie tego czasu, kolejne przekroczenie linii mety będzie oznaczało koniec wyścigu dla każdego z zawodników. Skąd taka zmiana? Seria FIA GT3 będzie rozegrana (z jednym warunkiem) na torach ze zmiennymi warunkami pogodowymi. Deszcz może okazać się poważnym wrogiem kierowców. Ograniczenie zawodów do 60 minut pozwoli uniknąć sytuacji, w której w wyniku kiepskiej pogody, wyścigi przedłużałyby się do niebotycznych rozmiarów (co też zwiększałoby ryzyko rozłączeń). Zastrzegam sobie jednak możliwość wydłużenia tego limitu czasowego do 90 minut. Niewykluczone, że wyścig finałowy serii, a może także kilka innych, potrwają dłużej niż standardowe 60 minut. W trakcie sezonu okaze się bowiem, jak bardzo dotkliwe będą dla nas tym razem problemy z rozłączeniami z serwerami gry. Jeśli zaś chodzi o warunki atmosferyczne w trakcie FIA GT3, to poziom zmienności pogody będzie przeze mnie ustalany losowo z wykorzystaniem tej strony: http://www.losowe.pl/liczba O wylosowanym współczynniku zmienności warunków dowiecie się naturalnie z forumowej zapowiedzi poprzedzającej wyścig.

Kolejną nowością będzie, wyłącznie w serii FIA GT3, udostępnienie uczestnikom możliwości skorzystania z ustawień samochodów. Nie ma jednak tak wesoło. Nie wszystkie elementy będzie można zainstalować. Szczegóły dla wybranych modeli znajdziecie w odpowiedniej sekcji tego posta. Samochody biorące udział w zawodach GT3, mimo iż dość nieliczne, są na tyle zróżnicowane, że właściwe ich zrównoważenie wymagałoby sporego nakładu czasu i wielu prób. Chciałbym jeszcze móc przeprowadzić dodatkowe testy, ale nawet nie wiem czy to pomogłoby zniwelować rozdźwięk pomiędzy maszynami. Tak naprawdę dopiero sezon pokaże nam, które z aut wybiją się ponad resztę na przestrzeni rozmaitych warunków, jakie będą nam towarzyszyć. Mimo wszystko, zachęcam uczestników do korzystania z całego spektrum dopuszczonych do serii pojazdów, tak by uniknąć sytuacji, w której stawka biorąca udział w wyścigu okazałaby się zbyt monotonna. Poszczególne samochody GT3 radzą sobie różnie w zależności od warunków oraz charakterystyki torów, więc kto wie czy moje obawy, co do róźnicy w ich osiągach nie są jeszcze przedwczesne. Samochody na FIA GT3 można zmieniać pomiędzy wyścigami dowolną ilość razy. Nie ma też limitu wykorzystania konkretnej maszyny. Jedynym ograniczeniem pozostaje naturalnie to, w którym członkowie zespołu muszą jechać tym samym modelem.

Spis pojazdów wymaganych w Sezonie 6 (wszystkie do nabycia w salonach poszczególnych producentów)

Samochody na cykl FIA GT3:

[P] BMW Z4 GT3 '11

Cena: 350 000 Cr.

[P] Mercedes-Benz SLS AMG GT3 '11

Cena: 435 000 Cr.

[P] Nissan GT-R NISMO GT3 '13

[P] Nissan GT-R NISMO GT3 Base Model '13

[P] GT-R NISMO GT3 Nissan GT Academy Team KJN '13

[P] Nissan GT-R NISMO GT3 N24 Schulze Motorsports '13

[S] Audi R8 LMS (Team PlayStation) '09

Cena: 1 575 000 Cr.

[S] Audi R8 LMS '09

[P] Audi R8 LMS ultra (Audi Sport Team Phoenix) '12

Cena: 400 000 Cr.

[P] Audi R8 LMS – Team Oreca '10

[P] Audi R8 LMS ultra '12

Cena: 400 000 Cr.

Ustawienia samochodów na serię FIA GT3

Tuning dozwolony

Niedozwolone wspomagacze: TCS (system kontroli trakcji), ASM, Skid Recovery Force (wychodzenie z poślizgu), linia pomocnicza, wspomaganie kierownicy.

Dozwolone modyfikacje: konfigurowalna skrzynia biegów, zawieszenie, siła docisku, rozkład siły hamowania, konfigurowalny mechaniczny dyferencjał z ograniczonym poślizgiem. Ponadto: olej (tam, gdzie udostępnione), sztywność nadwozia, remont silnika, lakier, numer.

Niedozwolone modyfikacje: zestaw turbo (każdy zakres obrotów), tuning silnika (etap 3).

Opony: wyścigowe twarde

Ograniczenia dla poszczególnych modeli GT3:

BMW Z4 GT3 '11 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju, z nałożonym 10 kg. balastem. Specyfikacja:

592 PO; 516 KM; 1200 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów) oraz tuningu silnika (etap 3).

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 '11 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

610 PO; 578 KM; 1350 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów) oraz tuningu silnika (etap 3).

Nissan GT-R NISMO GT3 '13 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

609 PO; 600 KM; 1350 kg.

Zakaz montażu zestawu turbo (dla każdego zakresu obrotów).

Nissan GT-R NISMO GT3 Base Model '13 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

609 PO; 600 KM; 1350 kg.

GT-R NISMO GT3 Nissan GT Academy Team KJN '13 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

609 PO; 600 KM; 1350 kg.

Nissan GT-R NISMO GT3 N24 Schulze Motorsports '13 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

609 PO; 600 KM; 1350 kg.

Audi R8 LMS ultra (Audi Sport Team Phoenix) '12 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

599 PO; 536 KM; 1250 kg.

Audi R8 LMS ultra '12 – samochód nabyty w salonie, bez wymienianego oleju. Specyfikacja:

588 PO; 536 KM; 1250 kg.

Audi R8 LMS – Team Oreca '10 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

594 PO; 562 KM; 1340 kg.

Audi R8 LMS (Team PlayStation) '09 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

596 PO; 562 KM; 1300 kg.

Audi R8 LMS '09 – samochód nabyty w salonie, z wymienionym olejem. Specyfikacja:

596 PO; 562 KM; 1300 kg.

[UWAGA] Przekroczenie ograniczeń uniemożliwi kierowcy start w wyścigu. W przypadku jazdy samochodem niedostosowanym do ww. specyfikacji, kierowcy grozi całkowita utrata punktów za dany wyścig. Przy drugim wykroczeniu tego typu, zawodnik zostanie zbanowany na całą serię FIA GT3.

Samochody na serię Corvette Tribute:

[S] Chevrolet Corvette Convertible (C1) '54

Cena: 100 000 Cr.

[P] Chevrolet Corvette Coupe (C2) '63

Cena: 84 890 Cr.

[P] Chevrolet Corvette Stingray Convertible (C3) '69

Cena: 50 000 Cr.

[P] Chevrolet Corvette Z06 (C6) '06

Cena: 94 500 Cr.

[P] Chevrolet Corvette Stingray (C7) '14

Cena: 51 000 Cr.

Ustawienia samochodów na serię Corvette Tribute

Tuning niedozwolony

Niedozwolone wspomagacze: TCS (system kontroli trakcji), ASM, Skid Recovery Force (wychodzenie z poślizgu), wspomaganie kierownicy, linia pomocnicza,.

Dozwolone modyfikacje: olej, felgi, balans hamulców, sztywność nadwozia, remont silnika, kolor lakieru, numer.

Niedozwolone modyfikacje: pozostałe.

Opony: zależnie od modelu samochodu (domyślne)

Kalendarz – Sezon 6

Faza I – FIA GT3

Planowany czas rozegrania serii: 7.XII.2014 – 8.II.2015

1. Apricot Hill Raceway

2. Suzuka Circuit 2014

3. Fuji Speedway F

4. Mount Panorama Motor Racing Circuit (Bathurst)

5. Nurburgring GP/F

6. Silverstone Grand Prix Circuit

7. Circuit de Spa-Francorchamps

8. Brands Hatch Grand Prix Circuit

9. Red Bull Ring

10. Circuit de la Sarthe 2013

Faza II – Corvette Tribute

Planowany czas rozegrania serii: 22.II.2015 – 22.III.2014

1. Indianapolis Road Course

[P] Chevrolet Corvette Z06 (C6) '06

2. Cape Ring – Tor Północny

[P] Chevrolet Corvette Stingray (C7) '14

3. Ascari Race Resort

[P] Chevrolet Corvette Stingray Convertible (C3) '69

4. Willow Springs International Raceway: Streets of Willow Springs

[P] Chevrolet Corvette Coupe (C2) '63

5. Circuito de la Sierra

[S] Chevrolet Corvette Convertible (C1) '54

Klasyfikację Generalną za Sezon 6. utworzy łączny dorobek punktowy zawodników / drużyn uzyskany w obu seriach.

Rozgrywki drużynowe

Wzorem poprzedniego sezonu, dobieramy się w dwuosobowe pary, które stworzą zespoły rywalizujące ze sobą przez całe nadchodzące rozgrywki.

Teamy ponownie utworzone zostaną na bazie specjalnie przygotowanej klasyfikacji z poprzedniego sezonu. W przypadku nowych graczy, którzy dołączą do Eventu dopiero w nadchodzących rozgrywkach, ich przynależność grupowa zostanie wyłoniona z ich własnej inicjatywy. Niezrzeszone osoby powinny same zadbać o poszukiwania współpartnera, który będzie im towarzyszył przez cały sezon. Osoby pozbawione pary będą tymczasowo tworzyły 'zespół' jednoosobowy, do chwili gdy nie znajdą zainteresowanego dołączeniem do grupy towarzysza.

Oto klasyfikacja średniej ilości punktów zdobytych na wyścig w Sezonie 5., według której wyłoniona zostanie część zespołów. W klasyfikacji nie zostali uwzględnieni kierowcy, mający mniej niż 10 ukończonych wyścigów.

1. Tar (403 / 20) – 20,15 pkt

2. Budyń (255 / 14) – 18,21 pkt

3. Namingway (327 / 19) – 17,21 pkt

4. Niceman (248 / 18) – 13,77 pkt

5. PRZESTEPCA (134 / 11) – 12,18

6. Luqat (193 / 17) – 11,35 pkt

7. Simon (150 / 14) – 10,71 pkt

Z klasyfikacji tej usuwamy Simona (nieparzyste miejsce) i pozostałą trójkę łączymy w trzy pierwsze zespoły. Dobór odbywa się na zasadzie – pierwszy z ostatnim, drugi z przedostatnim, itd. W efekcie powstają następujące teamy:

Tar & Luqat

PRZESTEPCA & Budyń

Niceman & Namingway

Przed rozpoczęciem swojego udziału w Evencie, członkowie poszczególnych drużyn powinni:

- wybrać nazwę dla swojego teamu (w przypadku Najsa oraz Namiego istnieje oczywiście możliwość zachowania starej nazwy)

- wybrać konkretny kolor lakieru karoseri (ten sam dla zespołu; dotyczy cyklu Corvette Tribute oraz tzw. Base Modelów z serii GT3) oraz numery startowe dla każdego z członków grupy (dotyczy cyklu Corvette Tribute, a także Base Modelów GT3)

Raz utworzone zespoły będą reprezentowane przez kierowców we wszystkich wyścigach 6. Sezonu. O kolejności wyboru koloru lakieru, który reprezentował będzie team oraz numerów startowych, decydować będzie kolejność zgłoszeń. Swoje kandydatury wpisywać należy do tematu GT Event – Dyskusja Ogólna.

Przykładowe zgłoszenie:

Nazwa teamu: Gra giTARa

Członkowie: Tar & Luqat

Kolor lakieru (Corvette Tribute): Rouge Lucifer

Kolor lakieru (GT3 Base Model): Pearl White

Numery startowe zawodników: Tar (nr 7) & Luqat (nr 69)

Godzina startu

- utworzenie pokoju: 21:50

- kwalifikacje w Jeździe Próbnej: 21:50 - 22:15

- start wyścigu: 22:15
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » Cz lis 27, 14 23:46

No i już wsio wiadomo, jaram się jak kościoły w Norwegii (czy jak to się tam mówi :)) Tylko czy Sim nie będzie zły? ;)
Czy może być nazwa --> Look_at_giTARa :D
Numer biere...hmm...33. Jakieś sugestie co do fury na pierwszy wyścig? Oczywiście na PW ;)

No i mam nadzieję, że chętni dołączą i będzie przyzwoita frekwencja - minimum 10 luda per race :)

EDYTA
Może by zmienić nazwę tematu albo posta przenieść do tematu Sezon6 (którego jeszcze nie ma ;)) żeby nie zaginął w trakcie sezonu to raz, a dwa że uczestnicy, szczególnie nowi mogą się pogubić w tematach?
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Pt lis 28, 14 17:45

Jak co sezon, informacje tego typu, jakie zamieściłem w ostatnim poście, trafiają też do tematu z Regulaminem. Jeśli więc jakiś świeżak będzie oddawał się błogiej lekturze regulaminu, trafi też na najważniejsze wiadomości związane ze zbliżającym się sezonem.
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » Pt lis 28, 14 19:42

Ok. Zatem mam nadzieję, że podasz w miarę szybko zapowiedź pierwszego wyścigu, żebyśmy poznali ustawienia dotyczące zużycia opon, paliwa, obowiązkowych postojów itepe, coby można było potrenować :)
No i jeszcze pytanie apropos opon. Czy jeśli zacznie padać w czasie wyścigu to opony deszczowe/przejściowe będą dostępne nawet jeśli nie mamy zakupionych, czy jednak trzeba się zaopatrzyć we własnym zakresie?
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Pt lis 28, 14 19:58

Co do opon, nie wiem. Możesz to sprawdzić. Podejrzewam, że deszczówki i pośrednie będą dostępne w boksie, jako uzupełnienie do dowolnego zestawu wyścigowych, ale trzeba się upewnić.

Na razie zużycie będzie normalne i nie będzie przymusowego pitu. Nie jeździłem godzinę jednym smaochodem tej klasy w jednym podejściu, więc trudno powiedzieć jak to zużycie przebiegnie. Na razie konfiguracja jest bezpieczna. Gdyby było jednak nam zbyt nudno, to w trakcie sezonu zawsze możemy zmienić na szybkie.
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Pt lis 28, 14 21:46

pytanko mam, po treningach spada chyba moc i wskazane jest wymiana oleju co wtedy?
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Pt lis 28, 14 21:57

Sprzedaż i kupno nówki. Albo, o ile nie zmieni to relacji PO / KM w samochodzie względem wymaganej specyfikacji, wymiana oleju i skorzystanie z ogranicznika mocy.
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » So lis 29, 14 17:55

Pany..... jutro tak od południa zrobię pokój gdzie będzie można testować autka, ustawienia i chętnie podzielę się zebranymi danymi i wrażeniami.
Zapraszam wszystkich chętnych
niceman2000
Predator

Postprzez GhostKasper » N lis 30, 14 23:06

Pany, niestety mimo szczerych chęci nowa godzina startów eliminuje mój udział w evencie(no chyba,że jako gość- sporadycznie)
Jeśli będzie możliwy powrót do starych warunków to wtedy chętnie.
Pozdro.
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez Simon » Pn gru 01, 14 21:57

Rozumiem, że jestem niezrzeszony i mam sobie poszukać teammate'a?

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Hal » Wt gru 02, 14 00:13

@ Ghostkasper - na razie aktualna godzina rozgrywania Eventu gwarantuje nam minimalnie lepszą frekwencje niż poprzednia. Tak pokazują statystyki z poprzedniego sezonu. Niewykluczone, że w przyszłości powrócimy do wcześniejszej godziny, trudno jednak na razie cokolwiek wyrokować. Ograniczyłem wyścigy GT3 do 60 minut, więc kończyć będziemy planowo najpóźniej o 23:20. Odwiedzajcie nas z Heavy za każdym razem, kiedy tylko możecie.

@ Simon - spotyka Cię podobna sytuacja jak Kaspra przed startem poprzedniego sezonu. Z tą różnicą, że obecnie partner nie będzie narzucany tkaiej niezrzeszonej osobie, a może ona go sobie wybrać sama.
Hal
Zanzibar

Postprzez GhostKasper » Wt gru 02, 14 00:37

Ok. wiec oficjalnie się nie zapisuję ale postaram się jeździć. Heavy wyjechał i nie ma ze sobą konsoli, jak tylko będzie miał możliwość rozstawienia sprzętu to na pewno mu ją wyślę.
GhostKasper
Coward Duck

Postprzez Snaaake ! » Wt gru 02, 14 01:28

Cześć Pany! Mogę jedynie skopiować odpowiedz Kaspra.Jak tylko będzie taka możliwość to z chęcią do was wpadnę.Powodzenia!
PSN ID Heavy_Ghost
Snaaake !
Machinegun Kid

Postprzez Hal » Wt gru 02, 14 01:34

Super, to mam nadzieję na kilka wspólnych wyścigów w tym sezonie. Jesteście zawsze mile widziani w eventowym pokoju:)
Hal
Zanzibar

Postprzez Luqat » Wt gru 02, 14 13:55

No więc jeśli chodzi o opony deszczowe/przejściowe to jednak trzeba się w nie zaopatrzyć bo inaczej nie będą dostępne, a jak zacznie padać to wtedy kaplica. Zatem pamiętajcie pany o zakupie takowych. No i też trzeba pamiętać, żeby dodać ten balast w przypadku merca i bejcy, bo później nie zgadzają się te osiągi (Psa miał wczoraj z tym jakieś problemy, a nie wiem czy dodał właśnie ten balast). No i tak jak pisał Nice, jeśli ktoś zalał oleju do fur, które nie powinny być zalane (czyli większość ;)) to zawsze można suwakiem mocy zejść trochę w dół i dostosować furę do wymogów. Co najwyżej straci się 2-3 KM, a nie trzeba będzie jeszcze raz wydawać $$$ na nówkę sztukę ;) No i jeśli się trochę pojeździ to olej się "popsuje/zestarzeje" i osiągi wrócą "do normy". No, ale o tym to zainteresowani pewnie wiedzą ;)

No i jakoś jeszcze nie za bardzo się coś rusza w kwestiach organizacyjnych. Gdzie Wasze barwy/numery i nazwy timów? :)

Zapodaję Nasze zgłoszenie:

Nazwa teamu: LUQ_at_giTARa (poprawione ;))

Członkowie: Tar & Luqat

Kolor lakieru (Corvette Tribute): Burgundy Metallic

Kolor lakieru (GT3 Base Model): Horizon Turquoise Pearl

Numery startowe zawodników: Tar (nr ?) & Luqat (nr 33)
Ostatnio edytowano N gru 28, 14 18:43 przez Luqat, łącznie edytowano 1 raz
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez Hal » Wt gru 02, 14 18:14

Rezerwuję numer 85, czyli identycnzie jak w poprzednim sezonie.

No i tak jak pisał Nice, jeśli ktoś zalał oleju do fur, które nie powinny być zalane (czyli większość ) to zawsze można suwakiem mocy zejść trochę w dół i dostosować furę do wymogów. Co najwyżej straci się 2-3 KM, a nie trzeba będzie jeszcze raz wydawać $$$ na nówkę sztukę

Samochody muszą być dopasowane do specyfikacji, którą podałem w poście zapowiadającym sezon. Trzy współczynniki - PO, KM oraz powinny być identyczne z tą podaną. Nie mogą, co naturalne, być wyższe, ale nie mogą być również niższe. A więc jeżeli ktoś po wymianie oleju i zostosowaniu ogranicznika mocy będzie miał mniej koników pod maską, nie będzie mógł wystartować w wyścigu. Właściwa relacja pomiędzy trzema współczynnikami jest bardzo ważna i stanowi dla mnie informację, że nie doszło do ingerencji w silnik.
Hal
Zanzibar

Postprzez niceman2000 » Śr gru 03, 14 18:03

Widze ze zaufanie nie jest nawet opcja, smutne kierowniku smutne.
niceman2000
Predator

Postprzez Hal » Śr gru 03, 14 19:43

Jak najbardziej jest opcją, ale nie dla wszystkich. Pamiętajmy o nowych zawodnikach, którzy dopiero się pojawią na przestrzeni sezonu, a o których nic jeszcze nie wiemy. To bezpieczne rozwiązanie.
Hal
Zanzibar

Postprzez Simon » So gru 06, 14 10:31

Better late than never:]

Nazwa teamu: HemiS MotorSports

Członkowie: hemimajster & Simon

Kolor lakieru (Corvette Tribute): Bay Side Blue (M)

Kolor lakieru (GT3 Base Model): Fresh Olive Green

Numery startowe zawodników: hemimajster (nr 22) & Simon (nr 7)

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez niceman2000 » So gru 06, 14 15:18

Nazwa teamu: NN Racing Team

Członkowie: Namingway & Niceman

Kolor lakieru (Corvette Tribute): Laguna Blue Tintcoat (Corvette C7)

Kolor lakieru (GT3 Base Model): Laguna Blue Tintcoat

Numery startowe zawodników: Nice 69, Nami 96?
niceman2000
Predator

Postprzez niceman2000 » So gru 06, 14 15:24

Posmigalem troche i wycislem z tego Audi 1.17,7xx . temperatura toru 23 stopnie

75 75 5 5
19.00 21.00
2 2
3 3
6 6
1.5 1.0
-0.30 0.10

Skrzynia okolo 270 skrocona
Naped
!6
10
10
Docisk max
niceman2000
Predator

Postprzez PRZESTEPCA » So gru 06, 14 17:43

Nazwa teamu: "brygada super cool komando...(sów) wilków alfa " :)

Członkowie: BigBudyń500 & PRZESTĘPCA

Kolor lakieru (Corvette Tribute): GT6 Matte 007

Kolor lakieru (GT3 Base Model): In-Violet Metallic

Numery startowe zawodników: PRZESTĘPCA 13, BigBudyń500 6
Ostatnio edytowano N gru 07, 14 19:41 przez PRZESTEPCA, łącznie edytowano 2 razy
PRZESTEPCA
Running Man

Postprzez Hal » N gru 07, 14 02:37

Mała korekta wymaganych specyfikacji przed startem sezonu:

- SLS bez dodatkowego balastu w postaci 50 kg. Reszta tak samo jak było.

- BMW Z4 z balastem 10 kg. Reszta identycznie jak poprzednio.

Zmienione wymagania uwzględniłem już w dedykowanej Sezonowi 6. sekcji regulaminu.
Hal
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gran Turismo Club