GT Event (Sezon 3) - 21.04.2013 (Grand Valley Speedway)

Moderator: Hal

GT Event (Sezon 3) - 21.04.2013 (Grand Valley Speedway)

Postprzez bigbudyn500 » Pn kwi 22, 13 13:12

ŁAAAAAŁŁŁ :D tylu uczestników na starcie już dawno nie widziałem. Gratulacje dla Tara za wyśmienitą, równiutką jak stół do bilarda jazdę i oczywiście "kolejne" zwycięztwo w sezonie . Wrażenia po wyścigu............ no cóż znów jestem pierwszym przegranym :) i choć nie udało mi się wywalczyć pole position to wyśmienity start z drugiego biegu pozwolił mi wejść w pierwszy zakręt na pozycji lidera :) . Jak to zwykle bywa sielanka nie trwała zbyt długo bo Tar mocno naciskał więc już po chwili spadłem na drugą pozycję . Chwilkę później udało mi się jeszcze wyprzedzić oponenta lecz nie na długo . Na jednym z początkowych okrążeń (nie pamiętam na którym) pędzący jak szatan Tar znika z mojego pola widzenia . Nie widząc rywala w lusterku ani obok siebie nie chcąc uszkodzić auta nie zamykam przestrzeni po wewnętrznej a nadmierna prędkość jak na nową linię jazdy skutkuje wyjazdem poza tor , na szczęście bez uszkodzeń :) Strata do lidera wynosiła w granicach 5-6 sekund więc " ogień na tłoki i jazda" .Niestety i tym razem poniosła mnie ułańska fantazja i na 9 lub 10 okrążeniu wypadam z toru uszkadzając przy tym prawy przód.... jak by tego było mało zbyt "dynamiczny" :) wyjazd na tor skutkuje uszkodzeniami lewej strony niestety na tyle poważnymi , że wizyta u mechaników stała się koniecznością. Wjazd na pit lane w tak wczesnej fazie rozgrywek pogrzebał bezpowrotnie szansę na jaką kolwiek walkę o lepszą lokatę . Wyjazd z boksów to już czwarta pozycja i spora strata do lidera na szczęście w miarę dobre tempo pozwoliło wrócić na drugą lokatę lecz strata do jadącego jeszcze na pierwszym komplecie opon Tara wynosiła kosmiczne 40 sekund . Po przejechaniu więcej niż połowy dystansu Tar decyduje się na zaplanowaną zmianę ogumienia .Czas w którym mechanicy zajmowali się zmianą kół pozwolił mi zredukować dystans dzielący nasze pojazdy do około 5 sekund . Niestety sponiewierane już opony w mojej italii nie pozwoliły na walkę a nawet utrzymanie dystansu do jadącego na świeżutkim komplecie Tara. Regularnie zacząłem tracić najpierw sekundę potem dwie lub 3 na okrążeniu . W efekcie zakończyłem zmagania na drugiej pozycji daleko za zwycięzcą .Wyścig zaliczam do udanych :) mam cichutką nadzieje , że kolejne wyścigi odbędą się w równie licznym gronie , czego i wam i sobie życzę
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Re: GT5 Event

Postprzez Hal » Pt kwi 26, 13 00:55

Wyniki wyścigu (La Festa Cavallino, Ferrari 458 Italia '09, Grand Valley Speedway, wyścig trwał około 1h i 11min.):

1. Tar – najlepsze okrążenie: 2:04,293

2. Budyń – strata: + 26,828; najlepsze okrążenie: 2:04,570

3. Luqat – strata: + 1:36,505; najlepsze okrążenie: 2:06,504

4. Plazi – strata: + 2:32,981; najlepsze okrążenie: 2:07,856

5. Namingway – strata: ponad 3 min.; najlepsze okrążenie: 2:06,347

6. Simon – strata: - 1 okr.; najlepsze okrążenie: 2:08,342

7. PRZESTEPCA – DNF

Kary:

- jazda pod prąd / zawracanie do pit stopu:

Simon – 18. okr. Kara: Simon -6 pkt

- ścinki / poszerzanie przestrzeni zakrętu poprzez zbyt szerokie wyjazdy poza tor:

Plazi – 12. okr. i 19. okr. Kara: Plazi -2 pkt

Budyń – 5. okr. i 31. okr. Kara: Budyń -2 pkt

Tar – 21. okr. Kara: Tar -1pkt

Klasyfikacja La Festa Cavallino (po 4/6)

1. Tar – 99 pkt

2. Luqat – 58 pkt

3. Budyń – 51 pkt

4. PRZESTEPCA – 29 pkt

5. Simon – 27 pkt

6. Plazi – 21 pkt

7. Hany – 20 pkt

8. Namingway – 11 pkt

9. Smoke – 6 pkt

Klasyfikacja generalna (po 12/20)

1. Tar – 254 pkt

2. Budyń – 182 pkt

3. Luqat – 181 pkt

4. PRZESTEPCA – 88 pkt

5. Simon – 80 pkt

6. Hany – 40 pkt

7. Kalten – 24 pkt

8. Plazi – 21 pkt

9. Zadzior – 20 pkt

10. Namingway – 11 pkt

11. Sebek – 8 pkt

12. Smoke – 6 pkt

Niedziela 28.04 – Zawody GT500 (7/11)

Ustawienia samochodów na Zawody GT500:

- tuning zabroniony

Można: zmienić olej, zmodyfikować balans hamulców, ustawić dyferencjał w samochodach z napędem 4WD, przywrócić sztywność zawieszenia oraz wyremontować silnik, przemalować karoserię i zmienić felgi

Nie można: Cała reszta

- wszystkie wspomagacze wyłączone

- opony wyścigowe twarde

- moc pojazdów ograniczona do 500 koni mechanicznych

- w poszczególnych wyścigach cyklu startować może każdy z dopuszczonych do zawodów pojazdów. Pomiędzy kolejnymi wyścigami istnieje możliwość zmiany używanego modelu dowolną ilość razy.

- Tor: Nurburgring GP/F

Ilość okrążeń: 35

Kwalifikacje w Jeździe Próbnej: 20:00-20:30. Start wyścigu: 20:30.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Powrót do Gran Turismo Club