Sterowanie w serii Gran Turismo

Moderator: Hal

Sterowanie w serii Gran Turismo

Postprzez ldsix » Pt maja 02, 14 14:59

Wiem, ze najlepsze czasy na pewno sa tworzone przy pomocy dedykowanych kierownic, ale moje pytanie dotyczy DS3. Jaki uklad stosujecie? Czy tylko galki, czy moze triggery? Ktory sie najlepiej sprawdza?

Ja gram na galkach, lecz mysle o kupnie kierownicy, ktora bylaby najlepsza w niskiej kategorii cenowej?
Obrazek
ldsix
Arnold

Re: Sterowanie w serii Gran Turismo

Postprzez Luqat » Pt maja 02, 14 15:36

Jak na padzie to oczywiście lewa gałka i triggery. Nigdy dwoma gałkami nie sterowałem, bo jak tu trzymając gaz jednocześnie hamować ;)
Jeśli zaś chodzi o kierę, to jedyny słuszny wybór w niskiej cenie to Driving Force GT/Pro od Logitecha. Większość ekipy, która ma kółka, posiada właśnie te modele. Na początek, ale nie tylko to najlepszy/jedyny rozsądny wybór. Jeśli zaś nie grałeś nigdy na kierze to po przesiadce nie wrócisz do pada (chodzi oczywiście nie tylko o precyzję jazdy, ale też i wczuwkę ;)) No i pamiętaj o jakimś stojaku/blacie stołu czy biurka, gdzie będziesz mógł się zamontować :) BB sam sobie zespawał z roweru i innych takich, ale ja np. nie mając zdolności spawalniczych zaopatrzyłem się w stojak Wheel Stand Pro.
Luqat
Olga Gurlkovich

Postprzez bigbudyn500 » Pt maja 02, 14 17:13

Luqat napisał(a): ja np. nie mając zdolności spawalniczych zaopatrzyłem się w stojak Wheel Stand Pro.

No kto bogatemu zabroni :D :D
Obrazek
bigbudyn500
Sniper Wolf

Postprzez ldsix » Pt maja 02, 14 21:41

No i rzeczywiscie przy pomocy R2 i L2 jezdzi sie o niebo lepiej. Ja od GT2 jezdzilem na analogach. Faux pas.
Obrazek
ldsix
Arnold

Postprzez Luqat » N maja 11, 14 23:35

No i jak? Będziesz z Nami jeździł?
Luqat
Olga Gurlkovich

Powrót do Gran Turismo Club