Żegnaj Clarke...

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Żegnaj Clarke...

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 13:43

Jeśli ten email jest prawdziwy, a jak sądzę jest gdyż to nie pierwsza osoba pisze do Cam'a w tej sprawie, to wygląda na to że mamy potwierdzenie u samego aktora że w MGS 4 nie usłyszymy już głosu Liquida:

Obrazek
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez komar737 » Wt lip 31, 07 14:49

Prawdopodobnie, Kojima "nie uzywajac" glosu Liquida w MGS4, chce w ten sposob oddac chold zmarlemu przed dwoma laty japonskiemu VA Liquida.
Bede szczery, malo ambitne zagranie.
komar737
banan

Postprzez SaladinAI » Wt lip 31, 07 15:56

Masz na myśli Kōji'ego Totani? Ale on zmarł w zeszłym roku i on podkładał głos pod Ocelota a nie pod Liquida. Natomiast do temu ostatniemu głos użyczył Banjō Ginga i dalej będzie to robił w MGS 4 więc to nie ma nic wspólnego z tą sytuacją.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Morikage » Wt lip 31, 07 18:03

Zagranie zupełnie pozbawione sensu. Zrozumiałbym jeszcze takie posunięcie gdyby Clarke odmówił współpracy, i producenci doszliby do wniosku że w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem będzie pozostawienie głosu Ocelota, zamiast zatrudnienie nowego aktora naśladującego głos Liquida.
Morikage
Machinegun Kid

Postprzez Zychu(snipershit) » So sie 04, 07 12:21

Liquid, a bardziej jego głos pasował i w nosi ciekawy patet, był taki złowieszczy i hipnotyzujacy. Wielka szkoda ze go nie bedzie... No i szkoda ze nie ma nadzie
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Mr_Zombie » So sie 04, 07 21:55

Głos Clarke'a pasował do Liquida, nie do Ocelota. 70-letni staruszek z mocnym młodzieńczym głosem już w MGS2 mi za bardzo nie pasował. Nie ma Liquida w ciele Liquida = Clarke jest niepotrzebny.
Szkoda, bo również go lubiłem, dał Liquidowi bardzo ciekawy głos.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez boggoo » So sie 04, 07 22:13

Zgodzę się że głos Liquida był ciekawy. No, ale głos Liquida w ciele Ocelota by mi tez nie pasował. W MGS2 temu słyszeliśmy głos Liquida byśmy wiedzieli że to on mówi, nie Ocelot. To był taki zabieg Kojimy, w rzeczywistości Snake słyszał głos Ocelota, nie Liquida. Więc w MGS4 nie jest to już potrzebne, bo już wiemy że Liquid tam jest.
boggoo
Black Color

Postprzez Uzion » N sie 05, 07 22:14

No tak... Zmienia sie osobowosc Ocelota, ale jego struny glosowe zostaja takie same ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez borx » Pn sie 06, 07 14:33

Jak dla mnie to glos Ocelota w wersji anglojezycznej to podstawa tej gry. Hehe W MGS2 to az mnie ciarki przechodzily czasem jak sie odezwal:)
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez boggoo » Pn sie 06, 07 20:39

No głos(anglojęzyczny) Ocelota ma w sobie tą siłę, to jest jeden z ciekawszych głosów w całej serii MGS. Zobaczymy czy będzie jakaś zmiana w barwie głosu Ocelota w MGS4, skoro minęło te 9lat od akcji na Big Shell, bo po tych dwóch słowach "Activate it" trudno powiedzieć.
boggoo
Black Color

Postprzez Zychu(snipershit) » Pt sie 10, 07 00:11

No racja, to że słyszeliśmy głos Liquida w MGS2 było nie realne, struny się nie zmieniają. Ale nadawał ten głos niezły klimat, a przecież oprucz głosu, Ocelot miał ruchy i gestykulacje Liquida. Wtedy było czuć że ma się do czynienia z Liquidem. W czwurce Liquid przejoł całkowicie nad nim władze, wiec w tej cześci powinsmy slyszec raczej tylko Liquid niz Ocelota.
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez uci » Pt sie 10, 07 08:18

A może nie doszło do przejęcia władzy, tylko wymieszania dwóch osobowsci?
Tak jak w przypadku imienia? i dlatego pozostawiono głos Ocelota.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pt sie 10, 07 10:37

Głos mogły zmienić nanomaszyny. Naciągane ale czemu nie.

Tak i tez wydaje mi się, że to ani Liquid w pełni i ani Ocelot. Tylko 2 w 1.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt sie 10, 07 11:00

ale motyw z MGS2 ze zmiana głosu, wydaje mi się że był raczej tylko dla zwiększenia efektu (no chyba ze nanomaszyny jeszcze rozpuszczały mu włosy i podciagały rekaw). Snake przeciez nie rozpoznał Liquida po głosie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Pt sie 10, 07 11:21

Nieno bardzo możliwe. Aczkolwiek myślę, że go rozopoznał tylko nie wierzył, że to się dzieje.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez drakkainen » So wrz 01, 07 01:32

Mr_Zombie napisał(a):Głos Clarke'a pasował do Liquida, nie do Ocelota. 70-letni staruszek z mocnym młodzieńczym głosem już w MGS2 mi za bardzo nie pasował. Nie ma Liquida w ciele Liquida = Clarke jest niepotrzebny.

uci napisał(a):A może nie doszło do przejęcia władzy, tylko wymieszania dwóch osobowsci?
Tak jak w przypadku imienia? i dlatego pozostawiono głos Ocelota.

O ile dobrze pamiętam w MGS2 Ocelot mówił swojim zwykłym głosem a w momencie gdy Liquid przejmował nad nim kontrole mieliśmy głos Płynnego-niestałego. Logicznie rzecz biorąc tak byc powinno i w 4 wiec albo ta atera z Clarke'm to jakiś humbug albo już nie wiem o so chosi Konami. Co do walki osobowości to nie wierze żeby Liquid przejął kontrole na 100%. Siwy dziadyga na pewno jeszcze ostatniego słowa w swojim imieniu nie powiedział (może sie przebudzi a wtedy amputacja na żywca przeklętego Possesed Arm i goodbye Liquid).
FUTURE IS HERE.
FIGHT THE FUTURE.
drakkainen
Red Blaster

Postprzez neight » So wrz 01, 07 12:21

Oj przeciez wszystko bylo wyjasnione w jednym z raportow rayana , clarkea nie bedzie na bank no przynajmniej kriss sie tak zarzekala i ze zaluja ale nie.Nie pamietam dokladnie co gadali ale mialo to zwiazek wlasnie ze smiercia japonskiego ocelota i tym ze jednak liquida byla tylko reka a reszta ciala ocelota wiec postanowili podlozyc glos ocelota.
neight
Inkarnacja VR

Postprzez SaladinAI » N paź 07, 07 12:58

A tak mógłby brzmieć Liquid w MGS 4 gdyby Cam podkładał pod niego głos (spojlery trailera TGS 07):

http://www.youtube.com/watch?v=9PgR6Ak-roE
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez siddhartha » Pt maja 16, 08 20:56

Witam po krótkiej przerwie........dla mnie to wielka szkoda że nie usłyszę już głosu liquida i gra chyba coś straci,ale i tak mistrz Kojima pewnie cos wymysli
siddhartha
Black Color

Powrót do Metal Gear Solid 4