Raiden-główny bohater

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Co sądzisz?

Jak najbardziej za
12
21%
Absolutnie nie
21
36%
Tak ale tylko coś ala Tanker
25
43%

Liczba głosów : 58

Postprzez kul2 » Śr sty 30, 08 13:13

Przeciez uzasadnil ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » Śr sty 30, 08 14:06

raven_raven ma rację, weźmy inny przypadek z tej kategorii - Vampa. Na scenkach masakruje cały oddział SEALs, nikt go nie może trafić i nawet Snake nie wiele potrafi zdziałać, a podczas walki jest największym leszczem (przynajmniej dla mnie).
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Śr sty 30, 08 15:04

tylko że vamp wspomina iż Raiden jest "inny" nie może czytac z ruchów jego ciała jak u innych ludzi, dlatego jest mozliwe jego pokonanie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Śr sty 30, 08 17:12

Tu mnie masz ;) Jednakże i tak scenki są wypełnione przesadną efektownością w stylu Kojimy i właśnie walki z bossami dobitnie pokazują że to co widzimy na filmikach niekoniecznie musi być odzwierciedlone podczas walk.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Nevar » Śr sty 30, 08 18:24

Podobno Vamp nie może odczytać ruchów Raidena z powodu jego Skull Suit.
Nevar
banan

Postprzez uci » Śr sty 30, 08 19:10

i tak bedzie z batbu, moga wycina w pień cały oddział arabów, ale przeciwko podstarzałemu Solidowi nikt nie ma szans :D
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kotlet_schabowy » Wt mar 11, 08 22:53

Chociaż to kwestia już "zamknięta", to wypowiem się na temat. Jak dla mnie gameplay Raidenem mógłby być tylko bonusem do całej gry, którą skończylibyśmy od początku do końca Solid Snake'iem. Nie jestem entuzjastą grania tą postacią w MGS 2 (poza elementami takimi, jak walka kataną :)), więc nie odczuwam potrzeby, by znowu nim kierować.
Jak to ktoś gdzieś kiedyś napisał : Gracze po MGS 1 oczekują ciągle dalszych przygód Snake'a, a Kojima daje nam go tylko "częściowo" : w MGS 2 gramy nim epizod, w MGS 3 mamy "model Snake'a", ale to nie on, PO to samo, w MGS 4 natomiast (przynajmniej według spekulacji) będziemy mieć do czynienia z zestarzałym fizycznie, kończącego swoją misję życiową Wężem. Ciągły niedosyt :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Kakarotto0912 » Wt mar 11, 08 23:37

MGS 4 natomiast (przynajmniej według spekulacji) będziemy mieć do czynienia z zestarzałym fizycznie, kończącego swoją misję życiową Wężem. Ciągły niedosyt :) .

Kto czuje niedostyt ten czuje niedosyt! Przeciez patrzac na wiek Old Snake'a z innej perspektywy to jest juz doswiadczony (zawsze byl ale teraz najbardziej) i ma nowy sprzet, miejsce akcji nie wymaga bycia mlodym itp ;) Snake byl by najlepszy nawet w wieku 115 lat na wozku inwalidzkim podczepiony pod komputer :]

Raiden ;p
Raiden...
Po prostu NIE BEDZIE grywalna postacia ani NIE BEDZIE glowna postacia w grze i juz, jego fani beda mieli przerabane ale to ich problem juz :P
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Bushiken » Cz mar 13, 08 22:19

Cóż nie zaliczam sie do jego fanów ale ów fani byliby lekko wnerwieni Twoim postem.
Cóż maja prawo go uwielbiać i tyle, ja np. lubię go ale bez przesady Snake to zawsze SNAKE.
Co do jego występu w MGS 4 to zagłosowałem na 3 opcje ale jestem za 4 czyli "VR Missions" lub "Raiden Tales" w MGS 4: S.

AbayO!
Bushiken
Revolver Ocelot

Postprzez Kakarotto0912 » Śr mar 19, 08 23:58

Cóż nie zaliczam sie do jego fanów ale ów fani byliby lekko wnerwieni Twoim postem.

Musza poczekac do pierwszej czesci Metal Gear Raiden po prostu ;]
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez the_boss » Śr sie 20, 08 19:52

Kakarotto0912 napisał(a):No coz... mowie ze go zepsuli bo mi sie nie podoba caly metalowy i tylko glowa i kregoslup z niego zostal ;(

aaaa wlasnie mojim zdaniem kojima slysząc opinie o raidenie z dwójki wybrnal z tego znakomicie tworząc taki a nie inny wizerunek...to co sie z nim stało przez ten czas jest okropne,podobny dramat co u gray foxa,pamietacie graya pod koniec jedynki?wrak czlowieka zniszczony przez manipulowanie genami,patrząc na raidena z MGS4 pamietając go z MGS2 odzywa sie we mnie to samo co przy jedynce z foxem,wspolczucie,przynajmniej z tego co widziałem w trailerach bo zagrać mi jeszcze nie bylo dane :icon_smile:
the_boss
Fire Trooper

Postprzez naked 69 » N lis 09, 08 22:54

raiden był spoko moze nie na miare snejka ale był fajny..
naked 69
Machinegun Kid

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 4