TGSowy trailer

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 19, 07 22:49

"Co do tej sceny- nawierzchniodrogowy gość aż za bardzo przypomina mi hybrydę człowieka demolki i postaci granej przez Chrisa Tuckera w 5 Elemencie. "

Kurna jak gościa widziałem to też z Chrisem go skojarzyłem.

Tiaa goły zad rządzi. Kulowi już mówiłem, że mamy powtórke z rozrywki.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Śr wrz 19, 07 22:49

Blady napisał(a):No, jednak o jakim smaku mowa, skoro na końcu filmu mamy goły zad. GOŁY ZAD, KOJIMA, HD READY 599$ ZAD!!

Ciesz się, że Kojima nie poszedł już w tej scenie w totalny realizm -- koleś ma biegunkę i nie miał przy sobie papieru toaletowego, by się podetrzeć...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 19, 07 22:50

Mr_Zombie napisał(a):
Blady napisał(a):No, jednak o jakim smaku mowa, skoro na końcu filmu mamy goły zad. GOŁY ZAD, KOJIMA, HD READY 599$ ZAD!!

Ciesz się, że Kojima nie poszedł już w tej scenie w totalny realizm -- koleś ma biegunkę i nie miał przy sobie papieru toaletowego, by się podetrzeć...

Tak na szczęście tylko pierdnął w tej scenie...
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Anik » Śr wrz 19, 07 22:52

Biedaczek nie zdązył zalatwić swoich podstawowych potrzeb fiziologicznych
I w następnych MGS bedziemy ruszać właśnie nim! xD
Taaaa
Ostatnio edytowano Śr wrz 19, 07 22:57 przez Anik, łącznie edytowano 1 raz
Anik
Crying Wolf

Postprzez MasterMGS » Śr wrz 19, 07 22:56

A mi się trailer bardzo podobał - Kojima jeszcze nigdy nie zawiódł fanów MGS więc będzie dobrze (może się mylę?)
Gac666 napisał(a):Tak na szczęście tylko pierdnął w tej scenie...

Więcej nie mogli pokazać w tej scenie to już by było przegięcie, ale w zasadzie mogliby bo Pan G nie jest już ministrem. :wink:
Obrazek
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez Blady » Śr wrz 19, 07 23:10

Kojima jeszcze nigdy nie zawiódł fanów MGS więc będzie dobrze (może się mylę?)

Trzymajcie mnie, bo broń zapomnę odbezpieczyć...

Trailer, na który czekaliśmy pół roku, żeby zobaczyć dwie pocięte pokazówki

Gameplay, przy którym niejeden osobnik parsknął śmiechem porównując obietnice do stanu faktycznego

Brak obiecywanego "od realizmu do naturalności" na rzecz pokazu mocy by BABU, gdzie Snake nie miał wąsa- zdrada

Teraz takie...żałosne podlizywanie się fanom, pozbawioneo żadnego smaku machanie "I OWN MGS" flagą przez żądnego kasy (MGS Digital, MGS Mobile, MGS Portable +, MGS Online) twórcę gier, który wie, że na sam widok Raidena Ninjy zawiedzeni MGS2 fanboye wyłączą swój GayAlertSystem i sięgną po finalną/jedną z wielu (bo to James Bond) części sagi.

No, ale trailer super. Teraz tylko czekam na pokaz gameplayu, bo ponoć śmiech to zdrowie.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez MasterMGS » Śr wrz 19, 07 23:37

Blady napisał(a):Trailer, na który czekaliśmy pół roku, żeby zobaczyć dwie pocięte pokazówki

Gameplay, przy którym niejeden osobnik parsknął śmiechem porównując obietnice do stanu faktycznego

Brak obiecywanego "od realizmu do naturalności" na rzecz pokazu mocy by BABU, gdzie Snake nie miał wąsa- zdrada

Czyli ekipa z Kojimą na czele poszła w ślady Kaczyńskich? Jeszcze daleko do premiery więc mogą poprawić niedociągnięcia. :wink:
Obrazek
MasterMGS
Crying Wolf

Postprzez Nevar » Śr wrz 19, 07 23:48

Czy to możliwe, że Drebin to Sigint? Ma siwe włosy. Ale chyba było, że ten murzyn z poprzedniego trailera to nie Sigint...
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 20, 07 00:41

No i w końcu obejrzałem trailer. Wrażenia? Cóż chyba będę musiał poczekać na wersję z porządnym dźwiękiem najlepiej w ja. angielskim, póki co jednak nie jestem specjalnie zachwycony: ot, w cholerę tam różnych scen których to złożenie w jedną sensowną całość przychodzi mi z trudem. Zapowiadano nie wiadomo jakie spojlery a tak na prawdę to nie wiele ujawniono. No może tyle że akcja z Metal Gearami odbywa się na Shadow Moses? Lub przynajmniej na to wygląda. Przynajmniej zawsze chciałem pilotować MG więc jest spoko. Aczkolwiek poczekam na oficjalny trailer w celu wydania mu oceny, bo na razie standardowo bez szoku.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Old Snake » Cz wrz 20, 07 05:11

Good one Snake, ale co to- po przejęciu broni jest ona REPETOWANA- wyskakuje łuska (skąd Snake mógł wiedzieć, że nie ma pocisku w komorze?), wskazując, że ów bojownik nie wie NIC o realiach wojny i powinien zostać w domu.
Co do klikania i odbezpieczania, przeanalizowałem sobie ów kawałek i jest on wielce zagadkowy.

Ano fakt, coś za dużo tych kliknięć przecie to nie pepesza.

Good one Snake, ale co to- po przejęciu broni jest ona REPETOWANA- wyskakuje łuska (skąd Snake mógł wiedzieć, że nie ma pocisku w komorze?), wskazując, że ów bojownik nie wie NIC o realiach wojny i powinien zostać w domu.

Błąd. To nie łuska wyskakuje, a nabój. Normalny nawyk weterana aby przed użyciem niesprawdzonej broni przeładować ją przy okazji sprawdzając stan komory nabojowej (załadowany/ rozładowany), a tekst o zablokowanej broni to chwyt psychologiczny aby przeciwnik sprawdził czy rzeczywiście ma zablokowany przełącznik i Sasaki robi to!!! to jest dopiero wpadka bo powinien sprawdzić palcem albo być pewnym (i gdzie te 10 lat uciekło Akiba?).

Wracając do trailera. Mi się jak najbardziej podobało. Trochę przekombinowane skakanie "małpek" tylko po to żeby zaraz paść. Walka Rex vs Ray - zawsze o tym marzyłem :) Szkoda że nie dali nawet angielskich napisów ale cóż... Aha czy tylko mi się wydaje czy miejscówki się cały czas powtarzają?

PS. Drebin (czyżby nawiązanie do nagiej broni?) mi bardziej przypomina tego kolesia z Resident Evil Outbreak Jima Chapmana.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Nevar » Cz wrz 20, 07 06:15

http://stream.i-revo.jp/meta/kojipro/tg ... 1.wvx?.asx

[ Dodano: Czw Wrz 20, 07 06:25 ]
http://pl.youtube.com/watch?v=T95tD3Cz9LA

[ Dodano: Czw Wrz 20, 07 06:48 ]
Liquid mówi "Outer Haven", a nie "Outer Heaven"...
Nevar
banan

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 20, 07 08:41

Nevar to bierze się z tego jak japończyki wymawiają angielskie słowa.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz wrz 20, 07 10:58

Co by tu konstruktywnego rzec. Trailer jak zwykle nie jest tak fajny, jak zapowiadano. Ale akurat mi się nawet podobał. Niby był dość chaotyczny, ale tym razem poczułem w nim coś takiego stricte MGSowego. Taki TEN klimat. I pojawiły się nadzieje, że może nie będzie tak strasznie : ). Grafika owszem podskoczyła, wiele osób to zauważyło. Tylko dziwi mnie trochę to w porównaniu do gameplaya, jaki widzieliśmy swego czasu. Tam grafa nie zachwycała. Może rzeczywiście wtedy jeszcze wiele rzeczy było w tej wersji beta. I włosy zaczęły ładnie falować :p! Mam nadzieję, że Vamp także pozbył się tego żelu : ).

Właśnie obejrzałem trailer w wersji angielskiej. Jescze bardziej mi się spodobał. Dziwne :p.
I racja - Liquid mówi "Haven".

Jak dla mnie chyba najlepszy dotychczasowy trailer. Taki 'w klimacie'.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 20, 07 12:35

Będzie anonimowo:

Trzymajcie MGS4 z dala od mojego Xboxa!!

Krwawiące roboty, psy-kobiety z narządami rodnymi, Psychokinetyczną zrzynkę z Mantisa i Sorrow, kolczyk Meryl alla wisiorek Ocelota, sam wygląd Meryl niemal IDENTYK jak The Boss (nawet podobna ilość lakieru na włosach), ochronę przed kulami w zardzewiałej, wyciąganej z kieszeni beczce, po turlaniu w której czytamy sobie kilkokartkowy magazyn dla panów, kamerę, poruszanie w przykuckach i celowanie TPP identyczne jak Splinter Cell, powolne i pokraczne ruchy podczas celowania w FPP, okropne, naprawdę paskudne tekstury, zerowy realizm broni, brak obiecywanego naturalnego reagowania NPC na polu walki, wszechobecne skrypty, Octocam będący bardziej wkurzającym niż pomocnym, durne tabelki przerywające gameplay jak w MGS3, przepotężną ilość broni w kieszeni, mały nacisk na obiecywane customizacje broni, sam fakt, że Snake to stary dziad, pojedynek w REXie, który nie powinien mieć miejsca, widoczny biust Naomi oraz wymuszony powrót EVY, całkowity brak Cama Clarka, kijowy design stroju Snake'a, JUŻ denerwująca córka Olgi, nachalne wciskanie odniesień do poprzednich części sagi jeszcze zniosę, ale goły zad to zbyt wiele. PS3 only? Może dobrze.

Do tego dodam obraz gołej dupy wypalony na tyłach mojej czaszki i powiedzmy prawie idealne podsumowanie to co widzimy w MGS 4 dotychczas ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Cz wrz 20, 07 14:35

Gac666 napisał(a):po turlaniu w której czytamy sobie kilkokartkowy magazyn dla panów

Jak pisze Gamespot w swej relacji z dema MGS4, czasopismo dla panów będzie odgrywało ważną rolę w gameplay'u:

Directly underneath the health bar is your psych meter, which is broken into four segments. Your psych meter will diminish in extreme heat or other adverse weather conditions (temperature, weather, and wind direction are indicated in the map screen), and it can even go down due to the stench when you climb into a dumpster. To raise your psych once it's gone down...why, you whip out your favorite nudie magazine, of course. This process is surprisingly involved. You'll bring the magazine up in first-person view to see the lovely, mostly bikini-clad ladies within, and each new picture will rapidly replenish your psych for a few seconds. The rub (ahem) is, Snake will quickly tire of each picture, so you'll have to keep flipping through the issue to keep getting psych back.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez komar737 » Cz wrz 20, 07 14:36

No co gac chciales nam powidziec poprzez wklejenie slow Bladego?
Zgadzasz sie z nim, czy jak? Bo ja nie rozumiec.
komar737
banan

Postprzez Blady » Cz wrz 20, 07 14:39

Blady tak jakbyś nigdy nie widział tyłka..chyba każdy go ma?

Zwykłem też rytmicznie uderzać przyrodzeniem o zlew, jednak nie jest to coś, co chciałbym zawrzeć w grze o niszczeniu prywatnej armii dowodzonej przez swojego brata bliźniaka, egzystującego wewnątrz 80 letniego rewolwerowca, któremu dawno dawno temu zły pan uciął rączkę...

Co za dużo to niezdrowo...

A kawałek o czasopiśmie...Kuwabara, kuwabara, chroń nas przed Kojimą...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Cz wrz 20, 07 14:52

Ciekawe po co Liquid płynął na Shadow Moses... Czy nie jest zajęty rządzeniem Outer Haven? I po co Snake siedział w REXie?
Nevar
banan

Postprzez Mr_Zombie » Cz wrz 20, 07 15:08

I czemu przez te kilka lat nikt nie raczył posprzątać na Shadow Moses. Jeez, jedna z potężniejszych broni leżała sobie tam, jak gdyby nigdy nic - każdy mógł sobie popłynąć do bazy i mieć swojego prywatnego Metal Gear'a (o innych rzeczach, przechowywanych na SM, już nie wspomnę) o_O.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Blady » Cz wrz 20, 07 15:10

Oficjalnie całe miejsce miało zostać zbombardowane, więc...
Blady
Uber Big Boss

Postprzez komar737 » Cz wrz 20, 07 15:15

Czy gameplay, o ktorym mowa w newsie, to te same dziadostwo pokazane 2 miesiace temu, czy jakis nowy?
komar737
banan

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 20, 07 15:34

Nie wiem czy ktoś o tym pisał więc:

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_mama

Czyżby Eva dalej pracowała dla Chińskich Filozofów?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz wrz 20, 07 16:41

Ale się nagotowało...

"Tak Rex Metal Gear vs Ray ANTI metal gear =='. Uhuh powodzenia Solid .

Uci oczywiście, że można było naprawić, ale to jest tak naciagane jak ręka liquida :/."

Tak samo jak naciągne ze ten Rex tam leżał 10 lat a tylko zdołali go uruchomić i odciagnąc railguna, nawet go nie połatali.

Drebin mi osobiscie przypomina Ravena z T5, a czy to moze być Sigint? Może, obaj w końcu uwielbiali majstrowac przy broni i ten tekst ze Snake się wogole nie zmienił, może nastąpil bład i ten dialog mówi Drebin, myląc SS z BB?

No i to spostrzeżenie Sala, na temat Big Mama.

Ważne że chociaż raz trailer nie skupił się na dręczeniu arabów;)

Dalej, idąc tym tropem, skad wiadomo ze to SM? budynki mi prędzej przypominają tankera niż SM, więc może jakaś nowa baza. Z drugiej zaś strony Liquid chciał zrobić OH własnie na SM... wiec wszystko możliwe.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wojnar » Cz wrz 20, 07 17:00

uci napisał(a):Może, obaj w końcu uwielbiali majstrowac przy broni i ten tekst ze Snake się wogole nie zmienił, może nastąpil bład i ten dialog mówi Drebin, myląc SS z BB?

Według mnie tekst "W ogóle się nie zmieniłeś Snake" mówi Meryl, wydaje mi się że to jej głos a nie Drebina^^
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » Cz wrz 20, 07 17:03

No ale ta fota od Drebina na stronce Koji pro, no podobny do Siginta jak nic (przynajmniej dla mnie)

A co do Big Mama, pisze tam ze Eva to "dowódca" sił przeciw Patriotą i wszyscy ją tak nazywają .

No i vamp, vampir ozywiony przez nowoczesna cywilizację, czyli że jednak jakiś mutant nie wampir.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kotlet_schabowy » Cz wrz 20, 07 20:32

Dobra, od razu mówię, że nie czytałem za wiele z tego tematu, a dialogów nie znam, więc wrażenia tylko wzrokowo-słuchowe : o kurva ! Po pierwsze grafika, na którą teraz złego słowa nie powiem (choć to pewnie kwestia cut scenek), a po drugie RAY vs REX. Dzięki Kojima ! O tym myślałem od kilku lat, na taką scenę czekałem. Za to ten trailer ma u mnie najwyższą ocenę, zaraz po tym z E3 2006.
Właśnie takie trailery lubię, "zlepek" luźnych scenek, żaden główny wątek raczej.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez wredny » Cz wrz 20, 07 20:38

Nie ogladales angielskiego trailera kotlet?

www.gametrailers.com
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Mr_Zombie » Cz wrz 20, 07 21:06

Co do grafiki, niestety na screenach widać, że słabe tekstury, pozbawione chociażby najprostszych map, pozostały. Eh...
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez ColonelAI » Cz wrz 20, 07 21:20

Po obejrzeniu trailera w HD odebrało mi mowę. Ale grafa! Na nowych filmikach z gameplay'u widać, że polepszyli grafikę i system gry. Także ruchy są bardziej realistyczne. Zabrakło mi dobrej muzyki w tym trailerze.

Co do Rexa. Z tego co pamiętam Gray Fox zniszczył całkowicie radar Rexa. A na zwiastunie ma. O_o Widać, że podniszczony, ale pod koniec jedynki chyba był w gorszym stanie.

Wyjaśniła się zagadka bezdennych kieszeni Snake'a. A wyjaśnił ją Drebin ze swą chusteczką.
Małpka wygląda na chorą, albo po jakiś badaniach. Na pewno nie jest normalna. Myślę, że będzie pełniła podobną funkcję jak małpa z Piratów z Karaibów. Będzie próbowała nas rozśmieszyć.

Johny back! Widać, że będzie jajcarską postacią. Chociażby po jego zachowaniu.

Dobra to ja chcę PS3, MGS4 i telewizor HD. :)

Edit: Ciekawostka. Na transporterze opancerzonym widniej napis "Eye have you".
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 20, 07 21:29

Co do SM to nie którzy twierdzą że pokój w którym przebywa Naomi na początku trailer to pokój tortur znany z MGS 1&2.

A teraz obiecywane skany z broszury na TGS:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=192010

Na jednej ze stron pojawia się napis Son of the Patriots
SaladinAI
Cipher watches all

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4