TGSowy trailer

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez uci » Cz wrz 20, 07 21:32

Radar rexa został uszkodzony a nie zniszczony całkowice.

Co wiecej pierwsza rzecz która mi sie otwiera po wpisaniu grey monkey do wiki - to bohaterowie ape escape wiec jak mówilem pewnie nawizanie do tego z MGS3
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » Cz wrz 20, 07 21:47

uci napisał(a):Radar rexa został uszkodzony a nie zniszczony całkowice.

Co wiecej pierwsza rzecz która mi sie otwiera po wpisaniu grey monkey do wiki - to bohaterowie ape escape wiec jak mówilem pewnie nawizanie do tego z MGS3

Racja. Przypomniałem sobie. Kojima już wcześniej nie ukrywał zamiłowania do małpek.

Zastanawiam się przed kim Naomi może uciekać. Albo czym. Frogs? Gekko?

Czyżby Vamp Patriotą. W czasie, gdy Snake się pyta czy Patrioci są ludzmi, jest scena ukazująca Vampa. To tylko takie moje domysły.

Scena w której Eva mówi "Big Mama" ma na pewno charakter humorystyczny. Wszystkim, którym pokazywałem trailer dziwnie się uśmiechali w tym właśnie momencie. Później scena skoku Ray'a i wszystkim opada szczęka. ;)
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Cz wrz 20, 07 22:00

No ale motyw z Big Mama jest wyjaśniony na Koji Pro na stronce z bohaterami, to jej nowy Code name, to co :P
A czemu taki, cóz mi się wydaje że ze względu na wiek.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Cz wrz 20, 07 22:04

uci napisał(a):No ale motyw z Big Mama jest wyjaśniony na Koji Pro na stronce z bohaterami, to jej nowy Code name, to co :P
A czemu taki, cóz mi się wydaje że ze względu na wiek.

Nie zmienia to faktu, że jest to komiczne. Mama Snake'a. Co za tym idzie Solidusa i Liquida.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Anik » Cz wrz 20, 07 22:08

Eee co to za kulka leżała na podłodze w kościele?
Chodzi mi o tą scenke z EVĄ
Anik
Crying Wolf

Postprzez ColonelAI » Cz wrz 20, 07 22:11

Anik napisał(a):Eee co to za kulka leżała na podłodze w kościele?
Chodzi mi o tą scenke z EVĄ

To coś jest zbyt okrągłe jak na jabłko. Może piłeczka. Albo bomba.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Lost » Cz wrz 20, 07 22:30

Obejżałem trailer i...... jestem trochę - ekhem - przerażony. Małpka? Johny w beczce wypędzający ze swego ciała złe moce? Nie, no ja wiem, że Kojima miał zawsze takie poczucie humoru. Niestety jednak czy on przypadkiem nie przesadza? Już w MGS 3 pojawiło się kilka niepotrzebnych scen(The End i jego sztuczna szczena). Wiadomo, gra jeszcze nie wyszła i zapewne panikuję, ale ta małpka...... Tak poza tym, to wszystko pięknie. Co do Drebina - mi także przypomina Siginta!
Lost
Zanzibar

Postprzez Imbecyl » Cz wrz 20, 07 23:18

Nie rozumiem dlaczego wam ta małpa przeszkadza. Gdyby ten małpiszon był głównym bohaterem to rzeczywiści byłoby to przegięcie, ale to jest trzecioplanowa postać, nie ma co przeżywać. Pewnie w którymś tam momencie podrzuci snejkowi broń, albo prześliźnie się w miejsce do którego snejk nie ma dostępu i na tym rola małpoluda się skończy. Mnie najbardziej rażą te super czyste podłogi, wygladaja jakby ktoś je wszystkie pozamiatał, nawet jeden kamyczek się na nich nie znajduje. The Frogs też mi się spodobali mimo iż pokazali że są lamerami.Mam nadzieje że nie będzie się sterować Metal Gearem bo to byłby chrzan w stylu nisko budżetowy gier.
Imbecyl
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 20, 07 23:23

What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Morikage » Pt wrz 21, 07 00:04

W kwestii gameplayu to jedno w dalszym ciągu nie daje mi spokoju - animacja biegu Snake'a, jest potwornie nienaturalna. Snake przybiera pozycję jakby gonił uciekający autobus a w rzeczywistości niemalże drepcze w miejscu. Czy twórcom gry to nie przeskadza? Może się czepiam ale powinni coś z tym zrobić.
Morikage
Machinegun Kid

Postprzez Nevar » Pt wrz 21, 07 06:13

Mi się wydaje, że EVA to Big Mama dlatego, że jest to "żona" Big Bossa - czyli Big Mama...
Nevar
banan

Postprzez ColonelAI » Pt wrz 21, 07 13:37

To co jeszcze zauważyłem:

- MG Gekko w scenie strzelaniny mają inne malowanie niż te z Arabii Saudyjskiej. No i nanożołnierze wyglądają inaczej. Na pewno jest to lokacja której nie mieliśmy okazji wcześniej zobaczyć.

- FROGS po zniszczeniu zaczynają się spalać.

- Kojima ma zmiłowanie do dekoltów. Ale o tym dawał znać wcześniej.

- Twarze postaci teraz inaczej wyglądają. Naomi i Meryl wyładniały, Snake już nie wygląda jak "dziadu", Liquid Ocelot teraz bardziej przypomina tego z dwójki.

- Cienie są teraz bardziej wygładzone.

Ciekawi mnie kogo Snake trzyma w świątyni.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Anik » Pt wrz 21, 07 14:04

ColonelAI napisał(a):Ciekawi mnie kogo Snake trzyma w świątyni.

Sądze że Liquid'a - płaszcz jest, wydawało mi się że widziałam szare włosy
Big Mama da mu klapsa za to że tak narozrabiał
Anik
Crying Wolf

Postprzez SaladinAI » Pt wrz 21, 07 14:11

Mi się wydaje, że EVA to Big Mama dlatego, że jest to "żona" Big Bossa - czyli Big Mama...

Na początku myślałem że będzie to potwierdzenie tego że może jest matką Solida ale:

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=418

- Eva mówi na siebie "Big Mama": wiemy że nie jest po stronie Patriotów a jej pseudonim odnosi się do cenzora Internetu w Chińskie Republice Ludowej. Nadto samo imię pochodzi od żony najstarszego wuja w rodzinie który w tradycyjnej Chińskiej rodzinie zajmuje się wszystkimi jej członkami

Ciekawe kto może być wujem? ;)
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666xx » Pt wrz 21, 07 14:17

http://media.ps3.gamespy.com/media/714/ ... ids_1.html

Tutaj HD wersja z angielskimi głosami i napisami (nie offscreen).

Przyznaje iżgrafika w niektórych momentach się poprawiła, lecz kosztem płynności obrazu. Gdy Ray wyskakuje z wody to aż mi przypomina MGSa 3 w większości filmików, po prostu obraz rwie O_o.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pt wrz 21, 07 14:23

Gac666 napisał(a):http://media.ps3.gamespy.com/media/714/714044/vids_1.html

Tutaj HD wersja z angielskimi głosami i napisami (nie offscreen).

Przyznaje iżgrafika w niektórych momentach się poprawiła, lecz kosztem płynności obrazu. Gdy Ray wyskakuje z wody to aż mi przypomina MGSa 3 w większości filmików, po prostu obraz rwie O_o.

Ten trailer już był na Gametrailers. Ściągnąłem ten filmik na komputer (QuickTime) z GT i nie zauważyłem znacznego spadku płynności. W MGS3 bywało dużo gorzej np. jak Shagohod wychodził z palącego się hangaru.

Tutaj parę filmików http://ps3.ign.com/articles/821/821365p1.html

Już wiem dlaczego w tej części pojawiają się Rex i Ray. HK po prostu chce pokazać jak miały wyglądać Metal Gear'y. Przy obecnej technologii jest to możliwe.

Wykrzykniki jak dobrze was widzieć http://www.gametrailers.com/player/25194.html
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Pt wrz 21, 07 16:42

A wiec ten ktos w świątyni to nie jest Liquid Ocelot, moze to detal ale w MGSach za drobnymi wyjatkami bohaterowie się nie przebierają, a więc. Liquid ma rękawiczki bez palców, a kolo w kościele z palcami.

Co do FROGs toż to lepsza wersja Tengu z MGS2, tamci też skakali itd. ale prawdziwe zagrożenie stanowli tylko dla nagiego Raidena, z FROGS jest podobnie. A po smierci wydaje mi się że to jakiś kwas.
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt wrz 21, 07 18:06

żołnierze wyskakujący ze śmigłowca, z tymi dwoma inaczej malowanymi Gekko najprawdopodobniej działają pod Octopus (symbol na czapce)

Nigdy nie przeszkadzały mi Stingery w kieszeni, ale to?
http://media.ps3.ign.com/media/714/714044/img_4900071.html
uci
Uber Big Boss

Postprzez wredny » Pt wrz 21, 07 19:40

7 minutowy filmik z gameplay'u na ktorym widac Codec ;>

http://www.jeuxvideo.tv/metal-gear-soli ... 44124.html

Ciekawa sekwencja smierci. Flashbacki ;> Hmm cieakwe czy zostalo to tylko stworzone dla potrzeb demka , czy raczej w pelnej wersji gry rowniez to ujrzymy.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez ColonelAI » Pt wrz 21, 07 20:24

wredny napisał(a):7 minutowy filmik z gameplay'u na ktorym widac Codec ;>

http://www.jeuxvideo.tv/metal-gear-soli ... 44124.html

Ciekawa sekwencja smierci. Flashbacki ;> Hmm cieakwe czy zostalo to tylko stworzone dla potrzeb demka , czy raczej w pelnej wersji gry rowniez to ujrzymy.

Nie poprawili tego co zawsze uznawałem za duży błąd. Jeśli cię zauważą wystarczy dojść do danego miejsca np. lokacja w której uaktywnia się cutscenka i mamy problem z głowy. Z drugiej strony trudno coś z tym zrobić. Jeszcze gorszym rozwiązaniem byłoby podczas alarmu zablokowanie dojścia do takie miejsca.

Widać, że zmienili także scenkę z MG MkII.

To wszystko świadczy o tym, że mogą jeszcze coś poprawić do czasu premiery.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez wredny » Pt wrz 21, 07 20:59

http://gamevideos.com/video/id/14982

Pierwsze spotkanie Snejka i Meryl...

Johnny get owned ;D

Napisy angielskie

Meryl: "That's enough!!! Big Boss-influenced CQC, huh? Lower your weapon, slowly! Don't try anything stupid!
Snake: "Fox?"
Meryl: "Snake?!"
Snake: "Meryl?"
Meryl: "Snake is that you?? Your face? What happened?
Snake: "I am aging rapidly. I don't know why..."
Meryl: "No..."
Snake: "Meryl, aren't you an informant of the US army?"
Meryl: "Well, aren't you an investigator sent by the UN?"
Meryl:" Akiba!"
Akiba: "Yes commander! I am sorry m'am..."
Meryl: "This is Rat Patrol Team 01. We're with the CID - one of the bodies investigating PMC activities.
Snake: "Rat Unit from Foxhound?? Here take it, its yours. Its ID-tagged and has no use for me.
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 07 21:30 przez wredny, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez Bizon » Pt wrz 21, 07 21:02

Skoro w ciągu tych paru tygodni zmieniono wiele w jednej cut-scence, a premiera ma być na poczatku roku, to zapowiada się naprawdę obiecująco.
Szkoda, że nadal mamy przejścia między częściami miasta. Myślałem, że kiedyś to się skończy ;).
Widać, że pole bitwy naprawdę żyje. Szkoda tylko, że pewnie wszystko to jest uskryptowane i za każdym przejściem będzie wyglądać tak samo i będziemy wiedzieć gdzie czai się wróg...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pt wrz 21, 07 21:32

Tak mi się wydawało, że chyba będą wszyscy mylić SS z BB.
Ale flashbacki świetna sprawa.
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 07 21:33 przez uci, łącznie edytowano 1 raz
uci
Uber Big Boss

Postprzez Blady » Pt wrz 21, 07 21:32

To jest okropne, naprawdę paskudne, żałosne i śmieszne zarazem- pozbawioną loadingow dżunglę obiecano nam juz w MGS3, ale ok, PS2 nie dałoby rady, ale teraz? No ludzie kochani, całe Gears of War (1DVD) przechodzę nie widząc ani jednego loadingu, a tutaj miedzy każdą lokacja stary sprawdzony czarny ekran? No proszę państwa...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez wredny » Pt wrz 21, 07 21:39

uci napisał(a):Tak mi się wydawało, że chyba będą wszyscy mylić SS z BB.
Ale flashbacki świetna sprawa.

Zeby je zobaczyc trzeba klikac 'kolko' . Widac je w prawym gornym rogu.
Obrazek
wredny
Fatman

Postprzez uci » Pt wrz 21, 07 21:43

A czy ja tam wiem, te ekrany z nazwami przynajmniej pomagały nam odnaleść się w sytuacji. To ze gears ich niepotrzebuje to co z tego?

Swoja drogą, ciekawe czy FROGs to odniesienie do żabek w MGS3?
Zastrzelić wszytskie FROGs i dostajemy stealth:>
No i ten numer 56 na hełmie tej z Arta, ciekawe czy każda bedzie miala swój numerek, jak tak to spotkamy min. 56 FROGSów.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Blady » Pt wrz 21, 07 22:01

uci, nie udawaj, że nie wiesz, o co chodzi- loadingi na tym filmiku wręcz kują w oczy i ty albo to widzisz, ale sie nie przyznajesz, albo udajesz, że w ogóle ich nie ma. Kojima obiecał otwarte pole walki i zmienność morale NPCów. Nie udawaj, że nie widzisz loadingów, skryptów (np. Arab zabity przez okno tak jak na filmiku GP 15 minut, taka sama reakcja schowanego żołnierza na serie, która przeleciała obok)- tak, wiem, ze ci to może nie przeszkadzać, ale nie udawaj, że takiego czegoś nie ma.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt wrz 21, 07 22:09

nie udaje że tego nie ma, ale filmik z GP jak dla mnie był pewne cały skryptowany by wygladac tak a nie inaczej. A loadingi widze, ale nigdy mi takie rzeczy nie przeszkadzały.
Są rzeczy które w MGS nigdy sie nie zmieniały więc to kwestia przyzywczajenia i tyle.

W GoW też grałem i tez nie rpzeszkadzało mi ze gierka wygląda jak Kalka z W40K jeżeli chodzi o klimaty i tez było spoko;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pt wrz 21, 07 23:33

Blady nie dramatyzuj. Loadingi nie zepsują gry. MGS to nie GOW.

Co do gameplay'u. MGS to MGS i dobrze, że się nie zmienia. Tylko z tą bazooką Crasha przesadzili. Fajnie rozwiązali Codec. Podoba mi się również Game Over. Zamienili także efekty przy utracie żywotności. Wcześniej ekran "krwawił" a teraz są zakłucenia. MGS4 idzie w dobrą stronę.

Johny. Postać która występowała w każdej części MGS. Wcześniej jako postać epizodyczna teraz jako drugoplanowa. Jak widać nie pozbył się problemów natury gastrologicznej. Ma szansę się zrehabilitować jako członek Fox Hound. Bardzo dobrze, że twórcy odważyli się umieścić tą charakterystyczną postać w MGS4. Takie elementy sprawiają, że MGS jest unikalny. Umiejętnie łączy elementy humorystyczne z poważną i skomplikowaną fabułą. Nie śmieszyła mnie scena Johnego w beczce. Dużo bardziej podobało mi się jak złapał zadyszkę przed atakiem FROGS oraz jak pozował wraz z ekipą Meryl.

Ta małpka rzeczywiście przypomina tego kosmitę: http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=418

Ciekawe czy ta małpka będzie miała za zadanie nas śmieszyć czy odegra ważniejszą rolę.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Noth » Pt wrz 21, 07 23:51

Saladin01 napisał(a):

Na początku myślałem że będzie to potwierdzenie tego że może jest matką Solida ale:

http://www.metalgearsolid.us/news.php?readmore=418

- Eva mówi na siebie "Big Mama": wiemy że nie jest po stronie Patriotów a jej pseudonim odnosi się do cenzora Internetu w Chińskie Republice Ludowej. Nadto samo imię pochodzi od żony najstarszego wuja w rodzinie który w tradycyjnej Chińskiej rodzinie zajmuje się wszystkimi jej członkami

Ciekawe kto może być wujem? ;)

Co jest bezposrednim odniesieniem do Big Brother jak mowi wikipedia ;)
Co ciakwe na Ciezarowce Drebina jest napis EYE HAVE YOU jakies odniesienie do popularnej publikacji ? "1984" :)
Noth
Inkarnacja VR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4