Raiden-główny bohater

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Co sądzisz?

Jak najbardziej za
12
21%
Absolutnie nie
21
36%
Tak ale tylko coś ala Tanker
25
43%

Liczba głosów : 58

Raiden-główny bohater

Postprzez Anti » So gru 29, 07 20:34

Co sądzicie o tym aby głównym bohaterem był Raiden?.Jest to już przesądzone ale gdyby?
Według mnie mogło by byc coś ala Tanker czyli najpierw Raiden potem Snake.
A wy?Co sądzicie?

P.S.Oczywiście nie bierzemy pod uwagę Raidena Ninja ale zwykłego żołnierza.
Anti
banan

Postprzez Technoshaker » So gru 29, 07 22:55

Jak najbardziej tak według mnie fajnie by sie chodziło Raidenem w "czwórce". Zastanawiałoby mnie jeszcze jak zrobili by Raidena bo po trailerach obejrzancyh na Youtube jakoś sobie go niewyobrazam.
Technoshaker
Arnold

Postprzez Gac666xx » N gru 30, 07 00:42

Czemu nie, Raidena bardzo lubię, więc chętnie bym jeszcze nim zagrał. Jednakże chciałbym by to było tak jak ze snakiem w Tankerze tylko jeden epizod.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Aszyn » N gru 30, 07 11:18

A pomyślcie jakby to było, jakby Kodżima szykował znowu nową postać, która nie była, na żadnym trailerze, albo coś. :)

Albo np. byśmy mogli sterować Meryl.. ale by było. :)

Ciągle natomiast ciekawią mnie inne lokacje, bo póki co tylko bliski wschód. :)

A Raiden... Ogólnie za wielki z niego wymiatacz, żeby nim teraz grać.
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez Fedor » N gru 30, 07 11:28

Fajnie byłoby znów posterować blondasem. Spawdzić jak zmienił się Jack w ciągu tych kilku lat od incydentu na Big Shell. Czy to już prawdziwy najemnik jak Snake, czy wciąż ten sam Raiden (lekko oderwane od rzeczywistości indywiduum).
Fedor
Arnold

Postprzez Gillian » N gru 30, 07 11:46

A może taką nową kierowaną postacią byłby ten lektor z trailera MG Saga? : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » N gru 30, 07 12:08

Fajnie by się grało nowym Raidenem ;]
Sprawdzanie ile dostał nowych animacji-akrobacji ^^
Szkoda że Snake jest jedyną grywalną postacią w "czwórce" :/
Chętnie pograłbym Raidenem Ninja z trailera...
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Bizon » N gru 30, 07 12:10

Kojima zawsze podkreślał, że Snake będzie jedyną grywalną postacią, więc nie liczył bym na powrót do sterowania Raidenem.
Ale ja również chętnie bym sprawdził naszego nowego gray'a fox'a :)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Nevar » N gru 30, 07 12:30

Moim zdaniem mógłby być ewentualnie w jakimś bonusowym trybie (Boss Survival?) lub w MGO2, ale w zwykłej grze powinien być tylko Snake i chyba tak będzie.
Nevar
banan

Postprzez Kakarotto0912 » N gru 30, 07 14:23

Nie wyobrazam sobie chodzenia Raidenem w MGS4 ;p za bardzo go "zepsuli" ze go zmienili w cyborga. Takie jest moje zdanie na ten temat.
zaglosowalem na odp. 2
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Technoshaker » N gru 30, 07 14:49

Czego go zepsuli ?? Własnie zajefajnie teraz wygląda jako cyborg. Tym swoim egzoszkieletem rózni się i to dużo od MGS2. Kto wie może by się nim grało lepiej niż Snakem?? I to jest wlasnie fajnie bo niewiadomo jakie by miał ataki combo czy by wogule był znośny :) Troche się z tobą nie zgadzam :)
Technoshaker
Arnold

Postprzez Kakarotto0912 » N gru 30, 07 14:58

No coz... mowie ze go zepsuli bo mi sie nie podoba caly metalowy i tylko glowa i kregoslup z niego zostal ;(
Ao can win! xD
Kakarotto0912
Running Man

Postprzez Lost » N gru 30, 07 15:47

Ja się nie zabardzo zapatrywałbym na możliwość sterowania Raidenem. Nie przypada mi do gustu tasowanie bohaterami. Wybrałem drugą odpowiedź.
Lost
Zanzibar

Postprzez Uzion » N gru 30, 07 22:06

Kojima mowil, ze Snake bedzie jedyna grywalna postacia. Czy bysmy sterowali Raidenem, czy nie, na pewno go poznamy pod wzgledem jego "doswiadczenia zyciowego". Choc sterowanie ta postacia byloby nie lada frajda.
Uzion
The Fury

Postprzez raven_raven » N gru 30, 07 22:12

Nie, nie i nie. W końcu "Only Snake is the true hero", jak mówił jeden z trailerów MGS3. Raidena mam w MGS2, wystarczy mi to, że sam SS to już nie ten sam kozak, co w MGS1 i 2, tylko podstarzały dziad podtrzymywany przy życiu przez egzoszkielet...

kul
Przeczytaj dokladnie regulamin, bo mam powazne watpliwosci co do tego czy sie z nim zapoznales.
Ostatnio edytowano N gru 30, 07 22:30 przez raven_raven, łącznie edytowano 1 raz
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez uci » N gru 30, 07 22:37

no cóz, ale czym ta gra by się stała - Raiden of persia, jednym ciosem kosimy każdego zolnierza, gekko itd. skaczemy po budynkach jak Altair itd.
Raidena przepałerowali i ciesze się że jest już niegrywalną postacią, lubilem go jakim był w MGS2, mozna sie bylo spodziewać takiej ewolucji tej postaci, ale nie jestem jakos tej rpzemiany fanem. Granie raidenem w MGS4 bo to by było zbyt proste.

Raven-raven sa ludzie ktorzy lubią raidena nie mniej niz SS, więc hamuj nad jezykiem.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Sixers » Wt sty 01, 08 15:13

Miło by było zagrać chociaż fragment gry Raidenem, np. walkę z Gekkou albo Vampem które znamy z trailerów. Ewentualnie jako bonusowa postać po ukończeniu gry. Natomiast cała gra Raidenem - nie nie nie i jeszcze raz nie ;-D. Zresztą Kojima już powiedział, że Snejk będzie jedyną grywalną postacią.
- You too..? Immortal...
- No. I just don't fear death.
Sixers
Arnold

Postprzez Uzion » Wt sty 01, 08 22:03

Sixers, przyznaje Ci racje. Moglby byc wykorzystany do gameplayu, lecz z duzym umiarem. Cos w stylu jak Ninja w MGS 1, wykorzystany tylko w VR Trening. Nie ma co naduzywac, kontroli nad takim madafaka, ktory siepie wszystko co sie rusza, bo w koncu by sie znudzilo z braku jakichkolwiek wiekszych trudnosci.
Uzion
The Fury

Postprzez ColonelAI » Wt sty 15, 08 21:21

Lubię Raidena lecz nie wyobrażam sobie granie nim w MGS4. Jest to ostatnia misja Snake'a i on musi ją przejść.;] Snake musi być od początku do końca. Musimy przez cały czas mu towarzyszyć. Niech Jack pomogą mu wypełnić swoje przeznaczenie jako postać niegrywalna. Zresztą granie Raidenem przypominałoby Devil May Cry.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez siddhartha » So sty 19, 08 00:38

Bizon napisał(a):Ale ja również chętnie bym sprawdził naszego nowego gray'a fox'a :)

Nie nazwałbym raidena nowym grayem foxem-raczej dziwnym zagubionym robo-modelem
Obrazek
siddhartha
Black Color

Postprzez Gac666xx » So sty 19, 08 01:09

Wytłumacz dlaczego.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Prze14mo » So sty 19, 08 11:58

Ja również bym go tak nie nazwał. Fox to już osławiona postać od pierwszych części gry, bohater, poświęcił własne życie żeby ratować innych. Oczywiście nie mówię, że Raiden nic takiego nie robił, ale wydaje mi sie, ze jest mniej (słabe okreslenie>) "sławny" i jakoś ta jego akcja i on jako bohater ciszej się rozeszli...

Co do tego, że mógłby być głównym bohaterem? Hmmm...nie! MGS to było takie wprowadzenie graczy w 3D, MGS2 to taka odskocznia od standardu, zaskoczenie Raidenem, MGS3 to przeszłość, wyjaśnienie przeszłości. Jeśli
MGS4 ma być ostatnią grą serii, to dobrze by było powrócić do korzeni. Niech to będzie ten sam dobry MGS, co cz.1 (choć druga nie gorsza). Bez zbędnych zaskoczeń - taka gra na poziomie.
Prze14mo
Arnold

Postprzez siddhartha » So sty 19, 08 14:22

Gac666 napisał(a):Wytłumacz dlaczego.

jezu chryste....

zagubionym, bo zawsze mi się taki wydawał
robo, bo wygląda jak robot na screenach
modelem, bo przypomina mi takiego ^^
dziwnym...well, to moja opinia

btw, cieszę się, że pojawi się w czwórce
Obrazek
siddhartha
Black Color

Postprzez uci » So sty 19, 08 14:29

ale rpzeciez to jasne jak diabli że raiden to nowy GF, podobne historie, podobnie skończyli (w exoszkieletach) no i prawie ze 90% szansa ze raiden tez zginie ratując SS, lub juz zginął, dlatego biega w szkielecie.
No nie nazwałbym Raidena GF - jak dla mnie zapowiada się on na ciekawsza postać niż GF.

Ale chyba offuje.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Infernal Warrior » So sty 19, 08 14:37

siddhartha napisał(a):jezu chryste....

zagubionym, bo zawsze mi się taki wydawał
robo, bo wygląda jak robot na screenach
modelem, bo przypomina mi takiego ^^
dziwnym...well, to moja opinia

To samo mozna powiedziec o Gray Foxie.
Zagubil sie gdzies pomiedzy tym a tamtym swiatem.
W egzoszkielecie tez wygladal jak robot, nawet bardziej bo nie odslanial swojej twarzy.
Z modelem sie zgodze, ale to nic zlego.
Inny/odmienny, nie dziwny ja Was prosze ;p Zreszta Fox w egzoszkielecie tez sie nie zachowywal normalnie czasami, wiec tez mozna przypasowac do niego okreslenie 'dziwny'.

To jest to, ze ludzie z Raidena sie smieja bo wyglada tak a nie inaczej, bo nie ma jakiejs swietnej legendy o nim, ze byl najlepszym zolnierzem w jakims oddziale, ze dostal jakis przydomek/stopien, ze ma jakies swietne osiagniecia.

Zobaczymy jak to bedzie wygladalo po MGS4. Jako glownego bohatera go nie chce, poniewaz wydaje mi sie ze (po tych filmikach jakie zobaczylem) granie nim byloby chyba zbyt latwe (sam pokonuje oddzial Gekkou), ewentualnie w VR Missions jesli takowie sie pojawia. ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Prze14mo » N sty 20, 08 14:08

Przykładowo po przejściu gry z określonymi wymogami, dostawalibyśmy możliwość zagrania nim w jakieś mini misje, lub przechodzenie określonych momentów z jego punktu widzenia.

Infernal Warrior napisał(a):To jest to, ze ludzie z Raidena sie smieja bo wyglada tak a nie inaczej, bo nie ma jakiejs swietnej legendy o nim, ze byl najlepszym zolnierzem w jakims oddziale, ze dostal jakis przydomek/stopien, ze ma jakies swietne osiagniecia.

Eee tam, śmiać sie to nie ma z czego, nie każdy musi być taki rambo albo "10 year vet" ( :D ) żeby go szanować. Wg. mnie niechęć do tej postaci zrodziła się tylko przez jego wygląd. A autorzy sami sobie na to zapracowali, tworząc tą postać jako kogoś mylonego z kobietą, o takim przesadnie "gładkim" wyglądzie. No i ta jego inteligencja w niektórych momentach... :sleepy5: :sleepy5: :sleepy5: :sleepy5:
Prze14mo
Arnold

Postprzez uci » Pn sty 21, 08 09:01

dZiwne zeby chlopak blyskal intelektem po praniu mózgu ktore mu zalatwili patrioci, gdyby nie to ciagle bysmy grali Jakciem Rozpruwaczem ktory zabijal dla samej przyjemnosci odbierania zycia, pewnie wtedy zadowolilo by to amerykanów, a z raidena nikt by sie nie smial. Ale dostalismy tak psychologicznie zbudowana postac ze dla niektorych byla ona zbyt skaplikowana nawet.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sty 21, 08 11:07

uci napisał(a):Ale dostalismy tak psychologicznie zbudowana postac ze dla niektorych byla ona zbyt skaplikowana nawet.

Postać o chyba najciekawszym portrecie psychologicznym ze wszystkich, które pojawiły się w MGSach.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pn sty 21, 08 12:21

uci napisał(a):Ale dostalismy tak psychologicznie zbudowana postac ze dla niektorych byla ona zbyt skaplikowana nawet.

Dlatego MGS2 został nie doceniony. Denerwuje mnie to. Często w rankingach o MGS2 pisze się jakoby miał za skompilowaną fabułę i bishonena w roli głównego bohatera. :<

Ciekawe czy Raiden umrze w MGS4...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Pn sty 21, 08 13:16

Bo w MGS2 nie wszyscy rozumieli fabułe, jest ona jak ksiazka, trzeba czytac ze zrozumieniem, a nie tylko pomijac cut scenki. Raiden ma także bogaty portert psychologiczny, samo to ze jest cyborgiem w 4ce tez pewnie zostalo ciekawie rzedstawione, a raiden nie raz nam powie czy jest czlowiekiem czy maszyną. Poporstu troche go zbyt mocno podrasowano, gdyby nie to, gdyby byl na poziomie m.in. ninjy w VR z MGS1 to gra nim by byla napewno ciekawa.

Może jeżeli snake umrze. a raiden przezyje to w tej utrzymujacej sie z wojny przyszlosci serii, dostaniemy raidena jako gl. bohatera. Ale 4ka to epilog sagi Solida, jego historii wiec powinna byc tylko opowiedziana przez niego.
uci
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4