Problem po ukończeniu gry

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Problem po ukończeniu gry

Postprzez cerrajero » Wt mar 13, 12 09:40

Witajcie,
mam problem z moim profilem w grze.
Otóż po zakończeniu miałem komunikat o tym, czy chcę dokonać zapisu gry, oczywiście zgodziłem się, potem rozpocząłem grę na wyższym poziomie trudności i w trakcie korzystałem z tego samego save'a.
Niestety teraz nie mam pewności, czy dane z poprzedniej rozgrywki są zapisane, bo nie wiem gdzie się sprawdza emblematy, statystyki z gry itp... Do tego gdy rozpocząłem nową grę nie mam FaceCamo, broni, przedmiotów, nie wiem gdzie sprawdzać punkty Drebina itp.
Wygląda to tak, jakbym miał czystego save'a, ale może się mylę.
Ostatnio edytowano Wt mar 13, 12 12:41 przez cerrajero, łącznie edytowano 1 raz
cerrajero
Arnold

Postprzez box » Wt mar 13, 12 09:58

jak przechodzisz na easy to przedmioty które uzyskałeś na tym poziomie będą dostępne tylko na easy w ponownej grze, nie można zrobić tak aby przedmioty z easy były od razu dostępne na poziomie Hard to by było za łatwe :) jest opcja Extras jak pamiętam i tam można emblematy sprawdzić
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez cerrajero » Wt mar 13, 12 10:20

Dzięki za szybką odpowiedź :)
A jakiś podgląd statystyk? Ilość alarmów, zabójstw itp zdarzenia?

Czyli nie pozostaje mi nic innego jak przejść od początku grę przynajmniej na poziomie Solid Normal, a Liquida potraktować jako trening ;)

PS: punkty Drebina też mi przepadły z najniższego poziomu trudności?
PS2: Extras działa chyba tylko przy połączeniu z internetem i oryginalną wersją gry?
cerrajero
Arnold

Postprzez box » Wt mar 13, 12 10:27

punkty drebina nie przepadły są na poziomie na jakim przeszedłeś grę jak przejdziesz sobie grę na obecnym poziomie to rozpocznij na poziomie poprzednim powinno być wszystko bronie muzyka na Ipodzie i punkty ( przeszedłeś na easy a teraz grasz na normal to po zakończeniu normal odpal easy i sobie sprawdzisz) :) jak masz pirata to ci nie powiem
So This is Raven's territory
box
The Fear

Gram: Na zawsze wierni MGS'owi

Postprzez cerrajero » Wt mar 13, 12 11:44

Wersję mam oryginalną ale konsolę przerobioną, a grę na dysku, więc się nie łączę z internetem i nie kombinuję, żeby nie stracić możliwości odpalania kopii.

Wracając do pkt Drebina, wychodzi na to, że warto grać od razu na jednym najwygodniejszym dla siebie poziomie trudności nawet kilka razy, żeby zdobyć jak najwięcej pkt i móc kupować broń i przedmioty, które wykorzystam przy kolejnej rozgrywce, ale też na tym samym poziomie.. hmm, w takim razie zacznę teraz grać na Normal lub Hard i na tym się skupię już do końca.

PS: Jak sobie poradzić z tymi małymi robotami o 3 rękach na Shadow Moses a potem w ostatnim akcie na mostku prowadzącym do "serwerowni"? Czy niszczenie ich zalicza się do zabójstwa? Przy nich praktycznie nie ma możliwości obejść się bez alarmu... W ostatnim akcie prawie nie zabijałem, może kilka przypadków, a na końcu podsumowało mi 60 killsów..! Nie mam pojęcia skąd to się wzięło, tylko te roboty mi przychodzą do głowy...

PS2: zaczynając grę od początku na tym samym poziomie trudności zdobytą do tej pory broń i przedmioty będę miał od początku do dyspozycji? Np. Railgun na Gekko w pierwszym etapie? ^^
cerrajero
Arnold

Postprzez Gac666 » Wt mar 13, 12 12:43

Temat zamknięty, nie tolerujemy akcji przerabiania konsol.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Powrót do Metal Gear Solid 4