Metal Gear Solid 3D

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postprzez SALADYN » Pt lip 09, 10 10:19

Pomijając sam fakt że aby zagrać w MGS3 nie trzeba znowu wydawać jakiejś góry kasy.

A tak na marginesie to 3DS ma mieć analog lub przynajmniej coś w tym stylu a dotykowy ekran daje grze dodatkowe możliwości względem PSP.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Pt lip 09, 10 17:45

Coldman napisał(a):Właśnie przeczytałem news na Zanzibarze, w którym Hideo mówi, że wskrzesza "3", bo gracze, którzy grali w "PW" chcą poznać historię The Boss.

To niech zagrają w Snake Eater'a na PS2. Dość marny pretekst ze strony Kojimy.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Coldman » Pt lip 09, 10 17:56

Nie no, panowie, powiedzmy sobie szczerze. Ta gra powstaje po to, aby 3DS miał dobry tytuł startowy dla bardziej świadomych Graczy. Ten cały remake jest tak potrzebny światu czy nam, jak ku... majtki. Naprawdę.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Śr wrz 29, 10 19:22

Trailer.

http://www.youtube.com/watch?v=nf6hRFXlQco

Wygląda obiecująco i te ujęcia kamer, czekam.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Helerek » Śr wrz 29, 10 19:40

Niezły ten MGS, ale snake mógł zabrać te papierosy :D.
Ciekawe czy to tak filmik zamula czy gra? Bo jak gra będzie dynamiczna z taką grafą to miodzio aż myślę o kupnie konsoli =D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » Śr wrz 29, 10 19:57

Ale walą tym 3D, czuje że to może być wręcz niesmaczne. Wszystko z tak bezsensownie bliska.

No i wciąż Naked Sample - może to będzie tylko Virtuous Mission?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Helerek » Cz wrz 30, 10 15:44

Czyli tak z bliska będziemy widzieć cały czas? Czy tylko jak się czołgamy albo wieszamy gdzieś? Bo w MGS 3 tak było jak się tylko czołgaliśmy albo coś :p.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Cz wrz 30, 10 18:21

Póki co tylko prezentacja więc nie dziwota że tak walą tymi zbliżeniami na lewo i prawo , pozostaje mieć nadzieje że w samej grze inaczej wykorzystają 3D i nie będą się wzorować na dennych filmach gdzie jedyna atrakcją są wyskakujące z ekranu obiekty które z góry można przewidzieć kiedy się pojawią.

Nie wiem ile w tym gameplayu ale widać naleciałości z Peace Walker'a jak przyklejanie się do ścian czy wchodzenie na podwyższenie , no i wszystko jeszcze może się zmienić ale juz widać że jest na co czekać i konsolka Nintendo na pewno do mnie trafi.

PS
Big Boss pali cygara i do tego nielegalne w owym czasie kubańskie , więc jakby sie miał zadowolić jakimiś ruskimi skręcanymi petami :D
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Pt paź 01, 10 11:04

twilite kid napisał(a):No i wciąż Naked Sample - może to będzie tylko Virtuous Mission?

Bo to wciąż materiał z E3.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Wt paź 05, 10 17:45

Powiem że wizualnie jest ciekawie, ujęcia kamer i ogólnie wszystko widziane z nieco że tak nazwę innej perspektywy. Jednak żeby miało mnie to jakoś powalić to bym nie powiedział, Metal Gear Solid 3D jest tym samym daniem które jedliśmy wcześniej tyle że przyrządzone w nieco inny sposób.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Coldman » Wt paź 05, 10 21:41

W MGS mamy taką kolej rzeczy, że każda kolejna część była lepsza od poprzedniej. Z twórczym rozwinięciem w remake'u nie mieliśmy jeszcze do czynienie (TTS na pewno takie nie było). Czy grywalnością przeskoczy "4" i "PW"? Byłoby pięknie.
Coldman
banan

Postprzez Gillian » Wt paź 05, 10 22:15

W MGS mamy taką kolej rzeczy, że każda kolejna część była lepsza od poprzedniej.
W twoim magicznym świecie :>
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman » Wt paź 05, 10 23:14

Tak, tak, twilite, wiem to. MGS1, potem MGS2 i kończy się historia w tym uniwersum :)
Coldman
banan

Postprzez Gillian » Wt paź 05, 10 23:42

No nie wiem jak można powiedzieć, że co nowszy MGS to lepszy MGS. Że niby PO jest lepsze od 1-3? Że niby czwórka jest od czegokolwiek lepsza? Pod jakim niby względem lepsza? Gameplay? Hmm... trend może i jest wzrastający. Ale nic poza tym.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr paź 06, 10 02:06

PO jest pierwszy na PSP - PW jest od niego lepszy
MGS1 jest pierwszy na stacjonarkach - potem MGS2 i 3jka którą sporo ludzi uważa za ideał.
A że ty nie uznajesz żadnej części po dwójce (prócz nadchodzącego Rising) nie oznacza że są one gorsze, lub tylko lepsze gameplay'owo.

Ogólnie trend: gameplay - dodatki (multi, co-op) - wzrasta w każdym MGSie więc mogę się z Coldmanem zgodzić. Pod sensem gamplay'u, dodatkowych trybów etc. MGS 3D będzie lepszy od poprzedników, a fabułę 3jki znamy, a że zła nie jest to też nie ma się co obawiać.
Ostatnio edytowano Śr paź 06, 10 02:20 przez uci, łącznie edytowano 1 raz
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Śr paź 06, 10 02:12

Ocenianie gier z tej samej serii pod względem rozwiązań technicznych jest błędne , oczywista oczywistość że MGS4 jest w takim wypadku lepszy od MGS1 o lata świetlne.
SALADYN

Postprzez uci » Śr paź 06, 10 02:19

oczywiście że tak, ale z tego co zrozumiałem chodzi właśnie o rozwiązania techniczne. Bo np. w sprawach takich jak fabuła czy przekaz, to każda część jest inna i niemożna ich już tak porównywać.
Znów biorąc je techniczne - to tendencja jest rosnąca, z krojącym wszystko risingiem na końcu tej listy.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666 » Śr paź 06, 10 07:37

Ja sie z twilitem zgodzę, więc nie jest sam. Im dalej w las tym gorzej. Oczywiście z wyjątkiem MGS2 xD.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Śr paź 06, 10 07:51

No tak, dopowiadajcie sobie. Nie mówię że nie uznaję, tylko twierdzę że po dwójce seria się pogubiła i nie nadążała za ambicjami Kojimy. Ale nevermind.

Na konsolach przenośnych pewnie każda kolejna część jest lepsza (za wyjątkiem może GB) więc powiedzmy że tu Coldman ma racje i 3D może być jeszcze lepsze.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman » Śr paź 06, 10 12:12

Postaram się wyśrodkować, bo mimo że się zrobił offtop, to temat jest ciekawy i odwieczny;

MERYTORYCZNIE - Tak jak zauważył uci, nie powinniśmy części ze sobą porównywać. Dlaczego? Ano dlatego, że każda, powtarzam każda kolejna część stawia na zupełnie inny klimat, a nawet konwencję. I naprawdę nie można jednoznacznie stwierdzić, że np. łamiący 4. ścianę MGS2 jest w tej materii lepszy, niż MGS3, z którego aż wylewa się Zimna Wojna.
Jak z czekoladą. Nie będę przecież komuś wbijał do głowy, że biała jest najlepsza, bo ja ją najbardziej lubię;

TECHNICZNIE - Tutaj chyba nie ma wątpliwości. Kwestie podstawowe od razu pominę, następnie wzrost z każdą częścią możliwości, różnorodności, smaczków, czy miodności świadczą o tym, że Kojima każdą z kolejnych odsłon podkręcał, na ile miał tylko pomysłów i możliwości;

P.S. Żeby nie było, to powiem, że szło to tak: 1, 2, TTS, 3, 4, PW. Celowo pomijam tutaj PO, bo jak wiemy Hideo nie reżyserował, budżet był mniejszy niż dotychczas, a w kwestii historii tam zawartej nawet PW, prócz miejscówki w Kolumbii, nie ma nic z PO wspólnego.
Coldman
banan

Postprzez Albi_Saint » So paź 16, 10 22:29

A ja trochę z innej beczki, na tym gampelay'u Naked ma przepaskę na oku a jak wiadomo na początku gry jej nie miał, tak samo z jego mundurem który jest zbyt hmm... "nowoczesny" i w ogóle nie pasuje do realiów. Nie podoba mi się również to, że pozostał ten jego kamienny wyraz twarzy z PW bo myślę, że 3DS'a, a właściwie zespół stojący za grą, stać na coś więcej(fakt, mimika się pojawia, ale w szczątkowej formie). Mam nadzieję, że do premiery to się poprawi bo teraz nie wygląda to zbyt optymistycznie. Chociaż z drugiej strony, wizja rozkoszowaniem się odświeżonym MGS3 wszędzie gdzie tylko wezmę konsolę naprawdę mnie do siebie przekonuje.
Ostatnio edytowano N paź 17, 10 11:06 przez Albi_Saint, łącznie edytowano 2 razy
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez SALADYN » N paź 17, 10 07:55

Opaska to fakt ale to tylko prezentacja gry i pierwszy filmik wiec pewnie to zmienią , w końcu większości osób Big Boss kojarzy się od razu z opaską na oku a ten kostium to Sneaking Suit który w oryginale zdobywało się w Groznyj Grad i jest jak najbardziej na czasie choć można go było założyć dopiero pod koniec gry.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » N paź 17, 10 09:19

Hmmm, w pierwszych trailerach MGS 3 Snake biegał bez oka.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Albi_Saint » N paź 17, 10 11:05

SALADYN, ten mundur po prostu kłuje mnie w oczy w środku dżungli. Co do opaski to możesz mieć rację, chociaż jak wspomniał Saladin01, na pierwszych trailerach MGS3 Snake nie miał opaski. Jak dla mnie dzięki samej opasce Naked jest bardziej charakterystyczny od Solid'a więc to rzeczywiście dobry argument do umieszczenia jej w trailerze.
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez Snake_VR5 » N paź 17, 10 12:58

Albi_Saint napisał(a):Naked ma przepaskę na oku a jak wiadomo na początku gry jej nie miał, tak samo z jego mundurem który jest zbyt hmm... "nowoczesny" i w ogóle nie pasuje do realiów.

Twórcy po prostu zainspirowani Peace Walker, zresztą biorąc pod uwagę że MGS3D to świeży projekt i ledwo opadła aura związana z Kostaryką i pokojem nie ma się co dziwić. Do munduru zbytnio nie przywiązywał bym wagi, zwłaszcza że przed nami za pewne jakiś jeszcze trailer.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Cz paź 28, 10 19:39

SALADYN

Postprzez Albi_Saint » Cz paź 28, 10 20:02

Mógłbym prosić o podesłanie 2 obrazka (tylko z Naked'em i The Boss), w formacie .jpg? Bo chciałbym to mieć na tapecie.
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez Gillian » Cz paź 28, 10 20:29

prawoklik na obrazku -> 'zapisz grafikę jako...', czy coś w ten deseń
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Albi_Saint » Cz paź 28, 10 20:30

Zapisuje się tylko link do pliku, gdyby to było takie proste sam bym to zrobił. No ale spróbuję poratować się ss.
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez maciej1- » Cz paź 28, 10 21:11

http://a.yfrog.com/img684/1286/1joh.jpg

Wystarczyło przeciągnąć obrazek w pole adresowe :P
maciej1-
Predator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence