Porady do EE - European Extreme

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Porady do EE - European Extreme

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 17:05

:home: Założyłem ten temat, dla tych wszystkich, którzy mają problemy z przejściem MGS 3: SE lub S :home:
na poziomie trudności European Extreme.
Wszyscy mogą tutaj zamieszczać porady do tej wspaniałej gry :D

Na początek może opiszę jak przechodzę Ocelot Unit na EE z wykożystaniem broni, bez żadnych urządzeń dodatkowych:

Na początek szybko wchodzę pod podłogę, obracam się w lewo i przez kratkę zabijam dwóch strażników, znowu obracam się w lewo i idę do dziury po drugiej stronie i zabijam strażnika w oddali, obracam się o 180 stopni i idę do kolejnej dziury na drugim końcu domu. Wychodzę przez dziurę w miejscu w, którym jest beczka i Zombie Cammo. Leżę przed beczką i czekam, aż strażnik wyjży na krawędzi dachu i wtedy go ściągam. Wchodzę szybko po drabinie na dach i zmieniam Cammo na odpowiedniejsze. Czołgam się w kierunku dziury w dachu i czekam, aż 4 członków Ocelot Unit wejdzie do pomieszczenia pode mną (Do tego momentu trzeba się bardzo spieszyć by wszystko zgrało się w czasie). Gdy oddział wejdzie do pomieszczenia to kucam i zabijam strażnika przy skrzynka(head), następnie strażnika, który wejdzie przez drzwi. W tym momencie jeden ze strażników wyjdzie z pomieszczenia. Przesuwam się by mieć dobry widok na drzwi i zabijam kolejnego strażnika przy skrzynkach. Do pomieszczenia wchodzi kolejny strażnik i ściągam go z heada (uffffff :D :happy4: ). Schodzę z dachu po drabinie i dochodzę do miejsca w którym był strażnik zabity jako trzeci. Czołgam się wzdłuż siatki i ściągam kolejnego strażnika, który idzie po drodze. Czołgam się dalej wzdłuż siatki i ściągam ostatniego gości, stojącego w trawie przy rowalonej ścianie, przy schodach :hello1: :hello1: :hello1:

Jeżeli wykona się to dość szybko, zajmuje to około 2-3 minut :D

Mam nadzieję, że to komuś pomoże :D
Ostatnio edytowano Pn lip 14, 08 17:59 przez Miraz123, łącznie edytowano 2 razy
Metal Gear Solid 3: Snake Eater - European Extreme
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pn lip 14, 08 17:16

Na początek może opiszę jak przechodzę Cobra Unit na EE z wykożystaniem broni, bez żadnych urządzeń dodatkowych:

Chyba Ocelot Unit z Kobrami tak łatwo by ci nie poszło.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 17:32

:happy4: :happy4: :happy4: Sorry... pisałem to na "gorąco" i mi się pokręciło... już poprawiam, sorka... :D
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Pn lip 14, 08 17:44

Sprobuj sie z nimi uporac nie zabijajac ich ; ] wystrzelac wszystko to nie az taka sztuka :D
rimek
Coward Duck

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 17:51

W EE gram po raz pierwszy, to napisałem żeby pomóc tym, którzy nie wiedzą jak przejść "Ocelot Unit":D.
Obrazek
Teraz właśnie próbuję przejść ten moment bez żadnych killów, jak mi się to uda to na pewno napiszę jak to zrobiłem :D
I nie krytykujcie, bo gram w Snake Eater, a tam kamera w niektórych momentach bardzo przeszkadza w cichym zabijaniu.
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Pn lip 14, 08 17:52

tez przechodzilem EE w SE gdyz S nie mam ;]
rimek
Coward Duck

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 17:53

To chyba wiesz co to za ból, gdy skradasz się pół godziny po całej planszy i nagle przez durną kamerę wpadasz na niezauważonego wcześniej wroga :iconbiggrin: :iconbiggrin:
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Pn lip 14, 08 17:55

jak gralem 1 raz mialem sporo takich zonkow... potem juz coraz latwiej szlo, a potem zaczalem uzywac motion detector i anti-personal system i juz z gorki bylo
rimek
Coward Duck

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 17:57

Sorry za offtop:
Ja na razie próbuję przejść bez żadnych dodatkowych urządzeń :D
Mam nadzieję, że za którymś razem już się wyrobię :D
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez Johny Sasaki » Pn lip 14, 08 21:42

Najpierw na miejscu startu patrzysz przez okno - 1 ocelot, potem wybiegasz drzwiami i zdejmujesz kolesia przy wschodnim oknie. Potem odwracasz sie do futryny, rzucasz 2 stuny, wybiegasz i dobijasz ew. Ocelota. Kladziesz sie w futrynie i lukasz w gore, zdejmujesz snajpera. Idziesz do poludniowego okna naprzeciw drzwi ktorymi biegles wczesniej i kolejny ocelot out. Wchodzisz na 'skalke' obok platformy gdzie bylo 4 ocelotow, strzelasz w tego kolo schodow. Wybiegasz przez wyrwe za Toba idziesz wzdluz muru, za zakretem zdejmujesz ostatniego. Nie najszybsze ale przyspiesza czas i jest dobrym treningiem przed szybszymi technikami.

Jak masz problem miedzy 1 i 2 Ocelotem, to po 1 nie strzelaj do 2 tylko od razu rzuc stuna (musisz pocwiczyc rzucanie, aby zdejmowac 4 jednym granatem), popatrz w gore (podejdzie snajper), potem strzel we wschodnie okno (zbij je, to przyciagnie uwage ocelota #2) i ustrzel typa. Reszta bez zmian.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 21:56

Też dobry sposób, tylko w SE trudniej wycelować granatami w pośpiechu :D
Ale wystarczy trochę poćwiczyć...
Jeżeli ktoś ma dobry sposób na przejście The Fear to :help: :D
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pn lip 14, 08 22:02

Upoluj zawczasu kilka trujących żabek i gdy już troche spadnie mu stamina podrzuć mu je i czekaj z ciężkim sprzętem w pobliżu.
SALADYN

Postprzez SaseK » Pn lip 14, 08 22:49

wez fake death pill i jak snake sie polozy the fear podejdzie wstajesz szybko za pomoca revival pill i bardzo szybko rzucasz stun granade i the fear zaczyna miec gwiazdki nad głową bierzesz ak47 i jedna seria sciagasz mu cala stamine bo jest oszołomiony pozdro... i przypominam ze trzeba to zrobic bardzo szybko... ja to tak go przelazlem na ee.. a to link do filmiku : http://darthscreencapture.com/MGS3/m/tv ... ar_ex2.mov pozdro
SaseK
Arnold

Postprzez Miraz123 » Pn lip 14, 08 22:58

No spoko, dzięki za porady... ta druga metoda jakoś mi bardziej do gustu przypadła :happy4: :happy4: :happy4:
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez Johny Sasaki » Pn lip 14, 08 23:24

http://www.youtube.com/watch?v=slmiwFUor4E

tu masz moj filmik z nawaleniem The Fear, mam nadzieje, ze Ci sie spodoba (zwroc uwage na bron oraz to, ze liczone jest dzieki stunowi jako non lethal kill)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SaseK » Wt lip 15, 08 09:50

i tak kluczem jest stun granade ;] wiec jedno i to samo ;P
SaseK
Arnold

Postprzez Miraz123 » Wt lip 15, 08 09:58

Filmik jest spoko... już przeszedłem The Fear i teraz męczę The End... :D:D:D
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez SaseK » Wt lip 15, 08 10:38

na niego to jest juz bajka łatwy sposób:P:D wywołaj mape i wciśnij góra góra dół dół lewo prawo lewo prawo kwadrat trójkąt i jesli the end czai sie na Ciebie na danej mapie to bedzie taka kropka czerwona jesli nie ma kropki to znaczy ze nasz misio kolorowy jest np w sokrovenno north ;D sprawdzasz kazda mape po koleji i gdzie Ci sie pojawi kropa masz dziada i mozesz go nawet od tylu 69 razy zajść a on nie bedzie wiedzial bo zwykle jest w swoich sniping pointach ;) i na kazdej mapie musisz wklepywac to za kazdym razem bo to pokazuje ino roz za kazdym wklepaniem ;) ja tak zdobylem u dziada moss i naganta ;D
SaseK
Arnold

Postprzez Johny Sasaki » Wt lip 15, 08 10:39

Ja znam jeszcze latwiejszy sposob. Na samym poczatku walki nie strzelaj do papugi czy cos, tylko The Endowi najpierw strzel 1 raz w glowe, polozy sie, strzel dwa razy, potem idz w lewo w strone zbrojowni i daj sie zlapac w pulapke obok drzewa. The End pojawi sie na skale na prawo nad zbrojownia. Odetnij sie i schowaj za drzewem, nastepne 3 HS i zostanie Ci na jeden strzal. Gorzej jesli chcesz go pokonac na non lethal kill, wtedy mozna mu nakopac w ok. 2 minuty, ale musisz wiedziec jak sie porusza zeby odpowiednio Cig Gas Spray i Stun wykorzystywac. I pamietaj, ze jak bedzie rzucal Stuna musisz patrzec w niebo, zeby Cie nie ogluszylo na dlugo i zebys mogl go gonic z cygarem.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Miraz123 » Wt lip 15, 08 11:14

Ja The Enda wcześniej przechodziłem na non-lethal... najpierw biegałem jak szalony po mapie :D i czekałem, aż coś powie. Wtedy kładłem się i na mapie było pokazane jego miejsce. Wtedy tylko od "tylca" i kabbooooom... i po dziadku :D
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Wt lip 15, 08 13:52

Ja na the enda mialem inny sposob jak chcialen non lethal, poprostu on na poczatku walki zawsze siedzi w tym samym miejscu ide tam stun/cgs ew. mk22 on sie przyklada do rzutu flesza (patrze w niebo)! on ucieka wlaczam thermal google i widze jego slady jak na dloni, biegne za nimi on znowu patrzy gdzies w przod a ja sie zakradam i tak do konca (troszke czasu to zajmuje z 5-10 minut)
rimek
Coward Duck

Postprzez Miraz123 » Wt lip 15, 08 20:18

Ma ktoś jakiś sposób na szybkie przejście The Pain, bo robię czasówke :D:D:D
Byłbym wdzięczny za wszelkie porady...
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Wt lip 15, 08 21:38

ostra amunicja? ... proste :D wyciagnij patriota + thermal google i sledz go i nie sciagaj lapy ze spustu :D minuta/dwie i po robocie ;]

edit: o w dupe! napisalem taktyke na the fear xD!! sory pomylka!:D
Ostatnio edytowano Wt lip 15, 08 22:27 przez rimek, łącznie edytowano 1 raz
rimek
Coward Duck

Postprzez Johny Sasaki » Wt lip 15, 08 22:08

The Paina jedziesz tak:
najpierw 2 headshoty z MK22, potem obsiada go pszczoly, rzucasz mu granat (trzymajac L1) pod nogi, od razu zmieniasz na MK22 i nastepne 2 HS pozbawiaja go polowy paska. Wylatuja bulet bees

rzucasz od razu granat tak jak wyzej, wyjmujesz MK22 i napierdzielasz mu w banie, jak jestes szybki zdazysz zanim bullet bees Cie trafia. Jesli nie, to po rzuceniu granata wskocz do wody, wtedy Cie nie trafia a Ty bedziesz mogl go karac (tylko sie spiesz, bo nie rzucisz granata bedac w wodzie).

No i pamietaj o tactical reload (r2,r2). Jak sie sprezysz padnie ponizej 20 sekund, co jest przyzwoitym czasem (ludzie, ktorzy maja rowno pod sufitem nie sroboja czasu ponizej 18sekund na Painie, bo HSy sa piekielnie trudne)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Wt lip 15, 08 23:41

Możesz też użyć M37 , shotgun ten rozwala jego tarcze z szerszeni dwoma strzałami co jest lepsze i szybsze od granatów (moim zdaniem) . No i nie zapomnij o odpowiednim kamuflażu hornet stripe najlepiej.
SALADYN

Postprzez Johny Sasaki » Śr lip 16, 08 01:32

Granat ma ta przewage (w 2 czesci starcia), ze zanim wybuchnie (rozwali tarcze/pancerz/zbroje) zdazysz wskoczyc do wody i bez stresu w banie strzelac Cladue'owi. Kamuflaz mozna sobie darowac, jak sie jest fast as shark, to sie go pojedzie zanim pszczoly Big Bossa obsiada.

No i jak sie biegnie na czas, to nie ma czasu zahaczyc po M37.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SALADYN » Śr lip 16, 08 09:41

Racja ale jest to szybszy sposób jeśli nie bawisz w czasówkę i nie przejmujesz się zbytnio trupami. Wystarczy stać w tym kamuflażu szerszenie cię wtedy nie atakują i nawalać z shotguna ile fabryka dała walka trwa wtedy parenaście sekund. A jak działa na The Paina headshot z EZ GUN'a ? Podejrzewam że tak samo jak z MK22 tylko lepiej się celuje no i rangi dobrej nie zdobędziesz przez używanie go.
SALADYN

Postprzez Johny Sasaki » Śr lip 16, 08 12:15

EZ Gun jest dupiasty ze wzgledu na lipe z tactical reloadem dzieki 1 nabojowemu 'magazynkowi'.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Miraz123 » Śr lip 16, 08 21:00

Przechodzę drugi raz EE i zabiłem The Enda na mostku po The Painie :D:D:D i gdy dochodzę do momentu gdzie normalnie bym walczył z The Endem, napotykam znowu 10 członków oddziału Ocelot Unit :D:D:D Ma ktoś jakiś pomysł na szybkie przejście tego momentu???
Byłbym wdzięczny...
Miraz123
Machinegun Kid

Postprzez rimek » Śr lip 16, 08 21:07

run forest run!!
rimek
Coward Duck

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence