Przeszed?em MGS3 Subsistence

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Przeszed?em MGS3 Subsistence

Postprzez shalashaska » Śr paź 04, 06 19:15

Przeszed?em w sumie dwa razy.Na pierwszy rzut oka spotykamy sie z kamer? 3D która poprawia grywalno??, mamy mo?liwo?? lepszej obserwacji terenu b?d? wroga itp.Przechodz?c pierwszy raz przypomina?em sobie zasady sposobu sterowania, CQC i tym podobnych, wi?c nie zwraca?em szczególnej uwagi na ubitych, u?pionych, alarmów i Bóg wie czego jeszcze.Podstaw? by?o zdobycie cenniejszych camo, które by?y przydatne w drugim przej?ciu gry.Najbardziej si? ucieszy?em po pierwszym przej?ciu gry gdy pomimo cha?asu i mordowni otrzyma?em Patriota, colta, farby na twarz w barwach pa?stw(PL brak), a najcenniejsza to farba "BROWN", która z tego co sie orientuje daje nam niesko?czono?? tlenu pod wod?.W naszej garderobie pojawiaj? si? tak?e camo takie jak:"desert tiger"(t?umiki niesko?cz.),"flecktran"(baterie nie zu?ywaj? si?),"auscran"(zmniejsza obra?enia o 2/3), "tuxedo" i oczywiscie camo od boosów.W menu g?ównym mamy nowo?? typu "Demo Theater".Wygl?da to jak plansza(ala Gry w pa?stwa, pamietacie tak? gr??).Chodzimy po polach które oznaczaj? dane cut-scenki które mo?emy ogl?da? pod warunkiem ?e wszystkie odblokowali?my.Przyk?adem jest "The end" którego mo?na za?atwi? na kilka sposobów, wykonaj je wszystkie a wszystkie cut scenki odblokujesz.Co dostaniemy za odblokowanie wszystkich cu-scenek to nie wiem, jeszcze mi kilka pozosta?o.Po lewej stronie kranu znajduj? si? 17 g?ównych cut-scenek, wst?pienie na jedn? znich powiedzmy jedynast? od do?u(The Sorrow) pod?wietli nam oko?o dzie?cieciu innych(prawa strona ekranu) powi?zanych z owym boosem.Reszta w menu pozosta?a bez zmian.
Przej?cie drugie opisz? w skrucie:
-0 coution,
-0 alarmów,
-0 zabitych,
-ponad 30 save,
-0 life(ampu?ki),
-nie u?ywa?em specjalnych przedmiotów(patriot itp),
-czas ponad 11 godzin
-przeszed?em z u?pionym gadem o nazwie"tushinoko",
Dzieki temu zdoby?em "INFINITY oraz "STEALTH". A teraz drodzy koledzy bedzie krwawa rze? i nikt nie b?dzie wiedzia? ?e to Snake :idea:
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez PiotrB » Cz paź 05, 06 15:00

Na pocz?tek pogratuluj? ci tak dobrego wyniku. Niewiem czy wiesz, ale wi?kszo?? rewelacji, które opisa?e? by?y ju? w europejskim wydaniu MGS3: Snake Eater, wi?c to rzadna nowo??. Jak kto? gra? w "zjadacza w??y" w wersji euro to nowo?ciami dla niego b?d? nowe kamufla?e, które opisa? Shalashaska, nowa kamera, MG1 i MG2, Online. Wi?c dla amerykanów czy japo?czyków to znacznie bogatsza gra.

shalashaska napisał(a):Co dostaniemy za odblokowanie wszystkich cu-scenek to nie wiem, jeszcze mi kilka pozosta?o.

Jak odblokujesz wszystkie scenki z Ocelotem w WIG'u to dostaniesz Peep Show w Demo Theater.
PiotrB
The Fear

Postprzez Grey-Fox-Jr » Cz paź 05, 06 20:15

ja przechodz? teraz 11 raz Substitence NTSC :D na ps2. Kupi?em ps2 slima na wakacjach i mia?em wtedy przyjemno?? zagra? pierwszy raz w MGS3. Czu?em si? jakbym wygra? milion dolarów :D. Mam wszystko odblokowane co sie tylko da. Teraz gram na Fox Hounda na Extreme. Chodzi mi o codename :D
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez shalashaska » Cz paź 05, 06 20:50

Peep Show?A co to jest dok?adniej?
Wiele camo i farb przyby?o.A czy to ju? zadna nowo?c to nie wiem, mia?em ch?ci.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez penval » Cz paź 05, 06 22:53

Masz mo?liwo?? sprawdzenia trybu online? W?dpie czy masz network adapter, ale czy np. mo?esz zobaczy? jak wygl?da multi, bez mo?liwo?ci podpi?cia neta (pro?ciej: zobaczy? jak wygl?da online, czy da si? gra? z botami, czy da si? zobaczy? jak wygl?daj? plansze)? Bo demo theater by?o, duel te?, nowe kamo to dla mnie nic wyj?tkowego. Krótko, multi, multi

Peep show doblokowujesz ogl?daj?c wszystkie filmiki z EVE na demo theater (nie musisz ich ogl?da?, poprostu zaznaczasz i odrazu mo?esz wy??czy?). S? to normalne scenki z gre z EVE, tyle, ?e jest w tym swoim bikini i kamera pokazuj? "ró?ne" miejsca.
we're all stars now, in the dope show
penval
Coward Duck

Postprzez Grey-Fox-Jr » Pt paź 06, 06 08:16

Próbowa?em po??czy? 2 konslole slim. ( one maj? ju? wbudowane networki :) ) noi konsole si? po??czy?y i wszystko ok. Tylko nie mo?na by?o gra? w Lanie bo MGS3S nie ma lanu. Nie pod??cz? si? do gry na necie mimo ?e mam orginalnego Mgs3s bo musia? bym chipa wy??czy? a wtedy gry NTSC mi nie dzia?aj? :P tak?e nie sprawdz?. ale spoko zanied?ugo kupie mgs3 s PALA to powiem :D
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez PiotrB » Pt paź 06, 06 10:12

Jak tylko dostan? mojego Subsistence'a napewno sprawdz? online bo ju? od d?u?szego czasu gram w sieci poprzez PS2. Ju? w Snake Eater ?ci?ga?em kamufla?e.
PiotrB
The Fear

Postprzez penval » So paź 07, 06 13:03

Dobra, a teraz pytanie za 100 z?. Czy wersja która ?ci?gam z Ultimy to PAL? Powiedzmy, ?e jak bede mie? wersje PAL i network'a PAL, to bede móg? gra? na serwerach, na których graj? ludzie z NTSC?
penval
Coward Duck

Postprzez kul2 » So paź 07, 06 13:26

Tak jak to napisal PiotrB w innym temacie, wersja z Ultimy to wersja PAL. Z tego co mi wiadomo to nie ma wspolnych serwerow dla PAL i NTSC.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez penval » So paź 07, 06 13:44

Hmm... to aby w pe?ni cieszy? si? MGS po necie, musz?:

-Kupi? ntsc MGS:S
-Kupi? NTSC Network Adapter
-Przerobi? konsol?, aby mi NTSC czyta?o.

Zajebi?cie, czyli kupno odpada, bo napewno najwi?cej serwerów jest w JAP i USA...
penval
Coward Duck

Postprzez kul2 » So paź 07, 06 14:01

Jap?;d;d;d;d Zarty sobie robisz prawda?;d
Metal Gear Solid 3: Subsistence - 144,500 - Japnia
Metal Gear Solid 3: Subsistence - 152,000 - USA

W Europie bedzie duuuuuuzo wiecej.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez penval » So paź 07, 06 15:43

A na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski? Ja tylko zgaduj?, bo ja osobi?cie znam bardzo ma?o osób, które miaj? adaptera, nie biore pod uwag? szkopów i innych krajów europy, bo nie wiem jak u nich z konsolami. Wi?c mo?e sie myle, ale jak w europie ma by? "duuuuzo" wiecej, to jednak jest sens.
penval
Coward Duck

Postprzez kul2 » So paź 07, 06 16:02

Sorry, ale zupelnie nie rozumiem o co Ci chodzi teraz.
Dosc logiczne jest ze ilosc kopii w danym regionie przeklada sie na ilosc serwerow, oraz graczy. Jakie sa wyniki sprzedazy mozna oblukac w poscie wyzej, ale i bez tego wiadomo ze to wlasnie gracze z Europy stanowia wiekszosc graczy w MGSy.
Uznam ze tych 'szkopów' nie widzialem...
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez penval » So paź 07, 06 16:48

Hehehe, nie do ko?ca. Bo kto? mo?e sobie poprostu kupuj? MGS3:S bo nie ma podstawowej wersji, a ta jest troch? bogatsza, wiec nie do ko?ca... ale racja z tym, ?e Ci co ju? maj?/grali w MGS3:SE, kupuj? MGS:S najbardziej dla trybu Online, bo w?dpie czy warto wydawa? ponad 170z? za widok TPP i film, który przecie? od biedy mogli?my sobie poogl?da? w SE.

Sorry, nie mia?em poj?cia ile si? przedaje/sprzeda MGS:S w Europie, ale jak mówisz, ?e du?o wi?cej, to zbieram na adaptera.
penval
Coward Duck

Postprzez shalashaska » So paź 07, 06 20:19

Mam problema z demo theater z "the end-em" You disappoint Me.Young Snake, a i jeszcze chyba bedzie problem z Ocelotem na ko?cu, w jakiej kolejnosci i co robic z coltem by miec wszystkie?

Aha co? mi si? obi?o o uszy ?e mo?na zatruwa? jedzenie?
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Grey-Fox-Jr » So paź 07, 06 21:43

Jak co? to nie przerobisz konsoli ?eby ci NTSC dzia?a?o :P . No mo?e przerobisz ale nie wyko?ystasz bo przy po??czeniu z netem musisz wy??cza? CHIP :D Jednym s?owem kupujesz 2 ps2. PALA i NTSC oraz 2 gry MGS3S PAL I NTSC :D chocia? i tak Subsistence w Europie si? normalnie nie umyje do reszty :P
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez penval » So paź 07, 06 23:25

"Mam problema z demo theater z "the end-em" You disappoint Me.Young Snake, a i jeszcze chyba bedzie problem z Ocelotem na ko?cu, w jakiej kolejnosci i co robic z coltem by miec wszystkie?

Aha co? mi si? obi?o o uszy ?e mo?na zatruwa? jedzenie?"

The End - przestaw zegar w konsoli, o jakie? dwa dni, w??cz MGS i wczytaj save'a gdzie walczy?e? z The End.

Ocelot: Postaram si? bez spoilereów, co si? stanie:

- Wybierz dobry colt (zawsze jest ten sam) i strzel w Ocelota
- Wybierz dorby colt i przeczekaj a? Ocelot naci?nie spust 6 razy
- Wybierz dobry colt i strzel obok Ocelota
- Wybierz z?y

Naturalnie robisz to na sejwie na którym uko?czy?e? gr?, je?eli chcesz mie? te filmiki w Demo Theater.
penval
Coward Duck

Postprzez Grey-Fox-Jr » N paź 08, 06 21:07

ale robicie duperszwance. Przejd? 2 razy gr?... i masz wszystkie filmiki... nie zalerznie od tego jaki odblokowywa?e?. Ja jak przeszed?em za pierwszym razem gr? i potem za 2 razem by?em gdzie? przed The Endem to ju? mia?em wszystko w Demo Theatre ( nawet te filmiki tzw. u mnie cyckami :P w rogó ekraniku :D )
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez shalashaska » Pn paź 09, 06 14:16

Grey-Fox-Jr przeszed?em gr? drugi raz i nie mam tak dobrze jak ty.Musz? odkry? wszystkie cut scenki.Zosta?y mi dwie z Ocetotem w WIG-u.I prawdopodobnie b?d? musia? przej?? gr? w sumie cztery razy by odkry?.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez penval » Pn paź 09, 06 15:24

Grey: Bullshit. Jak niby odblokowa?e? 4 filmy z Ocelotem, graj?c tylko dwa razy? Kr?cisz, stary, oj kr?cisz...
penval
Coward Duck

Postprzez Grey-Fox-Jr » Pn paź 09, 06 15:52

no nie kr?c?... poziom trudno?ci Normal. Niby po co mam kr?ci? ? mówi? jak by?o. Z reszt? nie ja jeden bo nie mia?em filmików z The Endem a jak u kumpla by?em to mi pokaza? ?e ma a te? 1 gre przeszed? wi?c sie pytam jak ? a on mówi ?e tak nagle ma i nie wie sk?d... noto lol.
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez penval » Pn paź 09, 06 17:27

Potwórz? si?: Bullshit.

Filmiki z The End NIE mo?na mie? przy pierwszym przej?ciu. Dlaczego? Ano z prostej przyczyny, ?e s? dwa filmiki jak The End umiera/ginie, wi?c raz przechodz?c gr?, bedziesz mia? tylko jak zatrzeli?e? go, albo jak umar? ze staro?ci. Je?li twój kumpel twierdzi, ?e uzyska? WSZYSTKIE filmiki z The End przy pierwszym podej?ciu, to albo by? na prochach, albo Ci? poprostu w konia zrobi?...

Filmiki z Ocelotem mo?esz mie? TYLKO jak przejdziesz gr? conajmniej cztery razy, bo s? cztery mo?liwo?ci z SAA, przechodz?c gre masz tylko JEDN? mo?liwo??. Wi?c sorry, ale mi ciemnoty nie wci?niesz.
penval
Coward Duck

Postprzez shalashaska » Pn paź 09, 06 19:14

A jak odblokowa? filmik w wi?zieniu z stra?nikiem "Jailguard John..."?
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Teddy » Pn paź 09, 06 19:37

Musisz mu rzuci? kilka razy w celi ?arcie.
Obrazek
Wiem jak pasować do siebie mają części..
Teddy
Half Empty

Postprzez penval » Pn paź 09, 06 19:46

S?u?? pomoc?, naturalnie bez spoilerów:

Stra?nik rzuca ci porcje jedzenia prawda? Podnie? porcj? i wypieprz j? za drzwi (jest tam takie ma?e okienko, którym on ci daje w?a?nie jedzenie), wywalaj te porcje, a? pojawi Ci si? filmik. Chyba 3 porcje trzeba wywali?... chyba :wink:
penval
Coward Duck

Postprzez shalashaska » Pn paź 09, 06 22:03

Thx.
shalashaska
Crying Wolf

Lol

Postprzez Grey-Fox-Jr » Pn paź 09, 06 22:30

Potwórz? si?: Bullshit.

Filmiki z The End NIE mo?na mie? przy pierwszym przej?ciu. Dlaczego? Ano z prostej przyczyny, ?e s? dwa filmiki jak The End umiera/ginie, wi?c raz przechodz?c gr?, bedziesz mia? tylko jak zatrzeli?e? go, albo jak umar? ze staro?ci. Je?li twój kumpel twierdzi, ?e uzyska? WSZYSTKIE filmiki z The End przy pierwszym podej?ciu, to albo by? na prochach, albo Ci? poprostu w konia zrobi?...

Filmiki z Ocelotem mo?esz mie? TYLKO jak przejdziesz gr? conajmniej cztery razy, bo s? cztery mo?liwo?ci z SAA, przechodz?c gre masz tylko JEDN? mo?liwo??. Wi?c sorry, ale mi ciemnoty nie wci?niesz.

Lol... Ja powiedzia?em jak zdoby?em :) Pytanie by?o udzieli?em odpowiedzi. nie mam zamiaru k?ama? bo na ch**** mi to :P . We? zagraj 2 razy w MGS3:S na I like MGS1 i b?dziesz mie? wszystko :) ( na normalu ). Pozdrawiam :)....

EDIT.
A je?eli maci racj? to nie wiem sk?d mi sie wzie?y wszystkie filmiki np. Z The Endem :/ i z ocelotem :) bo zawsze wybieram pistolecik po prawej a The enda nie rozwali?em jeszcze ani razu przestawiaj?c czasu na konsoli... a mam ten film... co? wy kr?cicie :)
Chyba ?e CODENAME ODBLOKOWUJ? ale to raczej niemo?liwe bo za 1 razem jak gra?em mia?em SHARK :P a za drugim mia?em PIGEON .
Grey-Fox-Jr
Coward Duck

Postprzez shalashaska » Wt paź 10, 06 04:51

W moim MGS3:S nie ma czego? takiego jak I like MGS1.

Powracaj?c do tematu demek, pozosta?o mi odkry? "Ocelot losses" czyli mam wybra? nabity i poczeka? a? Ocelot wystrzela?

Lec? na czas, w?a?nie wyszed?em od Granina z czaem 58:30:P
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez PiotrB » Wt paź 10, 06 21:20

penval napisał(a):Stra?nik rzuca ci porcje jedzenia prawda? Podnie? porcj? i wypieprz j? za drzwi (jest tam takie ma?e okienko, którym on ci daje w?a?nie jedzenie), wywalaj te porcje, a? pojawi Ci si? filmik. Chyba 3 porcje trzeba wywali?... chyba Wink

Trzeba rzuci? trzy porcje i w??czy si? filmik.

shalashaska napisał(a):W moim MGS3:S nie ma czego? takiego jak I like MGS1.

Dziwne. U mnie pisze jak byk "I like MGS1" (jedna z opcji).

shalashaska napisał(a):Powracaj?c do tematu demek, pozosta?o mi odkry? "Ocelot losses" czyli mam wybra? nabity i poczeka? a? Ocelot wystrzela?

Zgadza si?.

shalashaska napisał(a):Lec? na czas, w?a?nie wyszed?em od Granina z czaem 58:30:P

Nie?le. Ja jeszcze w Snake Eater mia?em 55 minut po walce z Fear'em na Hardzie.
PiotrB
The Fear

Postprzez shalashaska » Wt paź 10, 06 21:36

Ja ca?y czas pisze oczywi?cie o Subsistence.
shalashaska
Crying Wolf

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence