Braki w scenariuszu MGS 3?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Braki w scenariuszu MGS 3?

Postprzez SaladinAI » N lis 12, 06 20:31

Poni?ej przedstawi?em Wam kilka spostrze? na temat wybranych wydarze? z MGS 3. Mo?e co? przeoczy?em, mo?e czego? nie wiem, aczkolwiek uwa?am ?e warto je wyja?ni? o ile to wogóle mo?liwe, oczywi?cie z Wasz? pomoc?:D

1. Dlaczego Ocelot jako Adam nie pojawi? si? na miejscu spotkania ze Snejkiem?

2. Mimo wszystko gdy ju? przyby? do Rassvet, dlaczego z oddzia?em Ocelot?

3. Skoro Adam mia? pomaga? Snejkowi, dlaczego tyle razy chcia? Go zabi?? Np. w Rassvet (operacja SE), podczas pojedynku w Bolshaya Past Crevice, w Groznyj Grad podczas ucieczki na motorach( mimo i? wcze?niej z?o?y? obietnice dla The Boss ?e Go nie zabije, teraz pakuje w niego z Colta)

4.Po co Eva ukry?a w bucie Granina nadajnik? Po co jej by?a potrzeba jego lokalizacja?

5.Dlaczego Eva chowa swoje buty pod krzes?o podczas spotkania w chatce w górach?

6.Skoro The Boss wykonywa?a ca?y czas tajn? misj? dla Filozofów, odzyskania ich Dziedzictwa, to po co ca?a ta ko?cowa przemowa na temat ponownego zjednoczenia ?wiata i Filozofów za pomoc? jej zdolno?ci i pieni?dzy pu?kownika, skoro ca?y czas gra?a swoj? role pionka?

7.Gdy The Boss przed ?mierci? daje Snejkowi Dziedzictwo Filozofów, mówi mu ?e to ich jedyna nadzieja. O co chodzi?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » N lis 12, 06 21:05

Hmm...karko?omna próba z tym szukaniem w scenariuszu MGS3 niedopatrze?. Co do wymienianych przez Ciebie Saladin01 zarzutów, spróbuj? podj?? tu polemik?.
Ad.1 Ocelot nie pojawi? si? w umówionym miejscu, gdy? prawdopodobnie wiedzia?, i? chi?ski oddzia? filozofów przygotuj? na niego zasadzk?, tak by nie dosz?o do spotkania z wys?annikiem CIA. O ile nawet pami?tam, to Eva mówi w zako?czeniu "trójki", ?e "prawdziwy Adam nigdy nie pojawi? si? w wyznaczonym miejscu, co zaoszcz?dzi?o mi to, i?bym musia?a si? go pozby?".
Ad.2 Do Rassvet Ocelot przyby? razem ze swoim oddzia?em, gdy? frakcja Bre?niewa, której podleg?y by? min. Volgin, mia?a ?wiadomo??, jak wa?nym elementem dla utrzymania w?adzy jest Sokolov. Spetznaz, do którego nale?a? Ocelot, mia?o za zadanie przej?? naukowca z r?k rz?dowego KGB. Okazja by?a ku temu najlepsza, w?a?nie wtedy, tu? przed przeniesieniem Sokolova do jego laboratoriów.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez SaladinAI » N lis 19, 06 18:36

Hej, a reszta nie ma jaki? innych teorii zwi?zanych z pytaniami?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » So gru 16, 06 00:44

Ad.3 Jak wiemy, Ocelot w miarę poznawania Big Bossa zaczął darzyć go coraz to większym podziwem. Można nawet zaryzykować stwierdzeniem, że był w Naked Snake'u zauroczony (bez podtekstów), gdyż znalazł w nim najprawdopodobniej swojego mistrza i wzór do naśladownictwa. Zachowanie Ocelota, kiedy to próbował zabić Jacka, wynikało po prostu z niezwykłego temperamentu, charyzmy i młodzieńczego zapału Adamski. Można tu dostrzec walkę dwóch żywiołów. Z jednej strony, Ocelot zmuszony jest pomogać Snake'owi, co też kilkakrotnie czyni. Zaś z drugiej, pragnie za wszelką cenę zdetronizować Big Bossa, tu też ujawnia się często jego porywczy charakter (nie zapominajmy też o tym, że przy pierwszym spotkaniu, Big Boss zwyczajnie go poniżył. Nic więc dziwnego, że młodzieniec próbując się odgryźć, często zapomina o swoim zadaniu). Tak więc postać młodego Ocelota, jawi mi się jako bohater skrajności. Taka jest moja opinia na to zagadnienie.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez odin » So gru 16, 06 00:51

Calkowicie sie pod tym podpisuje. Swoja droga, duuuzo tematow zdazylem juz przeoczyc. Ale pewien jestem ze gdybym go wysledzil wczesniej, odpowiadzialbym prawie tak samo :)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Mr_Zombie » So gru 16, 06 11:35

A czy w ogóle owy ADAM to faktycznie Ocelot? To, że ma na imię Adam (Adamska) nie oznacza, że to miał być on (chyba, że coś przeoczyłem).
Nie wspominając już o tym, że ADAM i EVA to amerykańscy(?) łamacze kodów z Agencji Bezpieczeństwa Narodowego, którzy w 1960 roku uciekli do Związku Radzieckiego.

I tutaj właśnie dwie rzeczy: raz - w chwili, gdy ma miejsce akcja Snake Eater, Ocelot jest nastolatkiem (tak wynika z oficjalnego dokumentu, który przekazany był do agencji zajmującej się zatrudnianiem aktorów pod dubbing), czyli maksymalnie może mieć 19 lat. To ile miał 4 lata temu? Max 15. Ja rozumiem, że to jest gra, w której nastoletnia Emma jest geniuszem potrafiącym zaprojektować GW, jednak bez przesady. A dwa - Ocelot nie wydaje się być geniuszem (nie mówiąc już o cudownym dziecku), jest zwykłym żołnierzem, który dobrze posługuje się bronią i lubi się tym popisywać. A do tego sadysta :>.
Moim zdaniem - jest to po prostu tylko i wyłącznie zbieżność imion.

Inna sprawa, która mnie dziwi w związku z Ocelotem: podczas spotkania w Prologu, gdy Ocelot pojawia się po raz pierwszy, mówi: "So this is the legendary Boss. We meet at last." Czyżby Ocelot nie wiedział, jak wygląda The Boss? Oraz czyżby to oznaczało, że to The Boss miała wpierw "wykraść" Sokolova?.
No i dwa - na zakończenie prologu, kiedy już Volgin, Ocelot i Tanya odlatują samolotem. Czemu Ocelot tak gwałtownie reaguje na perfumy Tatiany. No i jak to jest, że tutaj Volgin pyta się, kim ona jest, a w akcji Snake Eater jest mowa, że jest ona kochanką Volgina już od kilku tygodni o__O. No i przede wszystkim, co ona robiła w tym samolocie?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » So gru 16, 06 16:36

Wybacz Mr_Zombie jeśli się mylę, ale mam wrażenie, że nie przeszedłeś "Snake Eatera", a jeśli już, to historię śledziłeś pobieżnie. No, ale po kolei...Ocelot to na 100% Adam, wskazuje na to końcowa rozmowa, ta po liście płac. Młodzieniec mówi wtedy: "Yes, no one knew that I was Adam!". Tak, Adam i Eva to amerykańscy łamacze kodów, nie ma w tym nic dziwnego, gdyż Ocelot sam pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, jest przecież synem The Boss (o czym prawdopodobnie nie wie). W chwili gdy uciekł do ZSRR w roku 1960 miał około 16 lat. To prawda, nie można traktować go w kategoriach geniusza, ale łamanie szyfrów wcale nie wymaga wybitnych jednostek (wystarczy spryt i niezła inteligencja, a tego odmówić chłopakowi nie można). Tak więc mimo wszystko, w sferze wiedzy nie dokonywał bym jego porównania z Emmą. Inna sprawa...Tak, słowa Ocelota przy pierwszym spotkaniu Snake'a, faktycznie wskazuję na to, że nie wie on jak wygląda The Boss, nie zna nawet jej płci (ergo-nie zna swojej matki, lub po prostu jej kryptonimu). The Boss nie pojawia się w prologu w celu wykradzenia Sokolova, gdyż to zadanie CIA zleca Naked Snake'owi. W rzeczywistości głównym celem misji legendarnej kobiety, jest wykradzenie z rąk Volgina "Spadku Filozofów" (The Philosophers's Legacy). Dalej, sprawa Tatyany. Ocelot reaguje na perfumy Evy, bo zwyczajnie w świecie są one niezwykle agresywne, miały w końcu pomóc kobiecie w zdobyciu Volgina i Sokolova. Kiedy natomiast Volgin pyta się Ocelota o to, kim jest dziewczyna, na tym etapie historii, wcale nie wiemy jeszcze, że jest ona kochanką tego pierwszego. Dowiadujemy się tego bodaj od Sokolova, a ten został przez Evę również zbałamucony, by nie było możliwości odkrycia prawdziwej tożsamości kobiety. No i ostatnia sprawa...w jakim samolocie? To był śmigłowiec :wink: To bardzo proste, Tatyana podawała się przed Volginem za kochankę Sokolova, a że znała się z Ocelotem (Adamem), to młody major najprawdopodobniej pomógł jej wkupić się w łaski przywódcy GRU. Nie należy zapominać, że Volgin miał słabość do pięknych ciał (nie tylko kobiecych), więc postanowił ją sobie przywłaszczyć...
Ufff, głowa mnie zaczęła boleć :wink:
Hal
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » So gru 16, 06 19:21

No fakt, gry nie przechodziłem, oglądałem jedynie film z MGS3 FAN DVD, a do ostatniej rozmowy nie doszedłem (jak tylko zaczęły się napisy końcowe, to musiałem wyłączyć, bo już się rodzice niecierpliwi - i tak zająłem im TV wraz z DVD na jakieś 4 godziny >_>), ale przed chwilą nadrobiłem już zaległości.

Mimo wszystko -- 16 letni chłopak pracujący NSA? Litości... Do łamania kodów może geniusze nie są potrzebni, jednak Agencja Bezpieczeństwa nie zatrudnia dzieciaków, które nawet szkoły średniej nie mają :/.

Wiem, że to nie The Boss miała wykraść Sokolova, ale słowa Ocelota na widok Snake'a świadczą, że to jej się tam spodziewał.

w jakim samolocie? To był śmigłowiec

Mea culpa... pisałem tego posta na szybkiego i tak jakoś mi się napisało...

Hmm... a jeszcze tylko, Tatyana chyba nie znała się z Ocelotem.
Ponieważ zachowanie Ocelota w stosunku do niej (ciągłe obwąchiwanie, chwytanie za cycek, czy w końcu straszenie odmianą rosyjskiej ruletki) raczej nie wskazują na to, żeby był świadomy jej współpracy ze Snakiem (a nie miał potrzeby tego robić, by popisać się przed Volginem). No i w drugą stronę - dostać po twarzy kołem od motoru znajomej?
Chociaż z drugiej strony, to MGS - tu wszystko jest możliwe >.<.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » So gru 16, 06 19:52

Hmmm...Nie zapominajmy również o tym, że Ocelot jako syn The Boss miał pewne przywileje i mógł dostać się do NSA ze względu na swoją matkę (choć sam nie byłby tego świadom). Mimo wszystko nadal uważam, że młodzieniec znał się z Tatyaną vel Evą. A po co ta cała szopka? Wiem, że będą to tylko dywagację, ale całkiem możliwe, że chodziło o zachowanie pozorów względem Volgina i samego Big Bossa. Gdyby któraś z tych osób wiedziała o konotacjach Ocelota z Evą, jego zadanie najprawdopodobniej nie zakończyłoby się sukcesem (młodzian nie wykradłby spadku filozofów Volginowi). Jeśli zaś chodzi o wątpliwości Saladina, to według mnie:
Ad. 4 i 5 Eva decyduje się zamieścić w butach Granina nadajnik, z oczywistego powodu. Jako, że pijaczyna był przed Sokolovem, osobą, która miała pomóc Volginowi w ziszczeniu jego marzenia, Granin poinformowany był o Spadku Filozofów. Posiada on dosyć sporą wiedzę na ten temat, o czym świadczy jego rozmowa ze Snake'iem. Głównym celem Evy było przecież wykradzenie właśnie Philosophers's Legacy, tak więc śledzenie poczynań Granina było w jej przypadku niezbędnym. Prawdopodobne jest, że Rosjanin jako pierwotny wykonawca założeń Volgina i jego dawny zaufany, wiedział o lokalizacji pieniędzy. Jeśli zaś chodzi o wątek z chowaniem butów przez Evę, to wiąże się on bezpośrednio z poprzednim zagadnieniem. Eva nie chciała by nawet Big Boss, zaczął węszyć spisek z jej strony, jej autentyczna tożsamość musiała pozostać tajemnicą. Nie należy pominąć faktu, że Naked Snake w założenie nie miał również dowiedzieć się o tym, że Tatyana, to rzeczywiście Eva (stąd kobieta chowa przed nim swoją drugą parę butów).
Hal
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » So gru 16, 06 20:13

Z tym ostatnim, że Tatyana chciała ukryć przed Snakiem, że EVA to Tatyana (wyszło masło maślane, ale chyba wiadomo, o co chodzi :P), to nie do końca sę zgodzę. Przecież od samego początku nie ukrywała przed nim, że "pracuje" u Volgina. Dlaczego więc miałaby ukrywać, że jest Tatyaną.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » So gru 16, 06 20:24

Wcale, że bo nie :wink: Naked Snake nie wiedział od początku, że Eva wciela się jeszcze w postać Tatyany. O ile dobrze pamiętam, to w chwili gdy Big Boss obserwuje scenkę jaka ma miejsce pomiędzy The Boss, Ocelotem, Volginem, The Endem i właśnie Evą (wszystko rozgrywa się nad brzegiem jeziorka), to wtedy nie zna jeszcze prawdziwej tożsamości Tatyany. Wskazuje na to jego rozmowa z Majorem Tomem, tuż po tym wydarzeniu. Snake pyta się wtedy dowódcy: "Who is this Tanya anyway?". O ile mnie pamięć nie zmyla, to podwójna rola Evy wychodzi na jaw przed wszystkimi dopiero w czasie sceny torturowania Big Bossa.
Hal
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » N gru 17, 06 00:26

Hmm... faktycznie.
Gdy Tatyana molestuje Sokolova, Snake się przed nią ukrywa, czyli nie wie, kim on jest, pomimo, iż widzi jej twarz.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » N gru 17, 06 00:52

Dokładnie. Czyżbyś obejrzał sobie jeszcze raz scenki przerywnikowe? :)
Hal
Zanzibar

Postprzez Mr_Zombie » N gru 17, 06 01:12

W tej chwili pomyślałem właśnie o tej scence, bo nie byłem pewny, i wyszło na Twoje :P.

Hmm.. ciąg dalszy rozważań odnośnie stosunków ADAM -"EVA"; Tatyana nie mogła współpracować z Ocelotem, gdyż przecież ona pracowała dla Chińczyków, to raz, a dwa - sama powiedziała, że gdyby ADAM zjawił się na spotkanie ze Snakiem, musiałaby się go pozbyć...

No i co się w takim razie stało z prawdziwym EVĄ (bo, jak wiadomo, ADAM i EVA obaj są facetami)?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Hal » N gru 17, 06 01:27

Teraz ja sobie przypomniałem motyw o którym piszesz :wink: Faktycznie, przecież sama Eva w zakończeniu "Snake Eatera" mówi: "The two NSA agents who defected to Soviet Union, were actually both men". Trochę mi głupio, bo wcześniej pisałem o tym, że Eva musiałaby zabić Ocelota, gdyby wszedł jej paradę, już w odpowiedzi na posta Saladina :) Jeśli zaś chodzi o prawdziwą Evę (skądinąd faceta), to prawdopodobnie (z Kojimą nigdy nie wiadomo), w fabule w ogóle się nie pojawia. Jednak nie to jest istotne. W konotacjach Ocelota z Evą zapędziłem się o wiele za daleko. Przecież to młodzian zdradza przed Volginem podwójną tożsamość kobiety. Ech...starość nie radość, szare komórki nie te co dawniej :wink:
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pn gru 18, 06 11:11

4. Nie mam bladego pojecia
5. Bo byly brzydkie i mogly sie nie spodobac BB, a ona chciala sie do niego dobrac? ;)
6. Na to sobie sam odpowiedziales przeciez. Bo wykonywala misje, a to dla niej bylo najwazniejsze.
7.

To make the world one again. The world used to be whole. But with
the end of the Second World War, the Philosophers began to fight amongst themselves and the world was torn apart.

By zjednoczyc swiat potrzeba pieniedzy, mnostwa pieniedzy. Dziedzictwo to mnooooostwo pieniedzy, wiec jedyna nadzieja. Chyba, bo w koncu Snake i tak je oddal CIA, a nie zabral. Ja przynajmniej tak to rozumiem.

Dorwalem odpowiedzi od kogos lepiej znajacego japonski i zarazem posiadajacego japonskie poradniki do MGSow.

3. Ocelot wytworzyl sobie mini obsesje na punkcie Snake'a i nie bylby w stanie go zabic.
4. Tego nie wyjasnili...Mozliwe, ze potrzebna byla 100% pewnosc ze Snake spotka Granina
5. To buty, ktore nosi jako Tanya. Zapewne bala sie, ze Snake je rozpozna, gdyby kiedys widzial Tanye. Zapomina, a raczej nie jest w stanie zmienic ich pozniej. Ocelot zauwaza na nich slad motoru.
6. Wiedziala ze jest wykorzystywana, ale caly czas byla wierna swojej wierze ze jej poswiecenie uczyni swiat takim jakim chciala zobaczyc. Chyba nie miala pojecia o innych planach Ocelota.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Uzion » Śr sty 24, 07 17:13

Ja tego nie rozumiem. Ocelot musial byc ciemniejszy ode mnie skoro nie pokapowal sie ze Tatyana byla kobieta ktora przejechala mu motorem po twarzy. Zaraz zaraz zaraz... Przeciez on byl Adamem wiec mimo wszystko wychodzi na to ze mogli wspolpracowac (Adam i Eva)... W koncu KGB... Ale to nie ma sensu.
Uzion
The Fury

Postprzez Solidny » Śr sty 24, 07 17:55

Uzion, ukończyłeś MGS3 w ogóle? :P

Eva na końcu powiedziała przecież, że nie była TĄ EVĄ, a agenci Adam i Eva byli dwoma mężczyznami.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Uzion » Śr sty 24, 07 17:58

Wooooooooooooooooo... Ale dalem czadu... Gierce przeszedlem ale z wsluchaniem sie w dialogii i filmiki to juz inna historia... Czas zaczac gre od nowa;)
Uzion
The Fury

Postprzez Anik » Śr sty 24, 07 18:17

Ooo... kto mógłby być tą EVĄ :D?
Czyżby... <wybucha histerycznym śmiechem> Raikov? :D
Hmm...
Anik
Crying Wolf

Postprzez b_gieroba » Śr sty 24, 07 21:09

Z tego co wywnioskowalem z dialogu to wydaje mi sie ze to volgin jest ADAM a EVA to EVA :?

Ale moge sie mylic
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 24, 07 21:12

A kiedy Volgin wybyl z USA i dlaczego uwazasz, ze EVA jest mezczyzna?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez b_gieroba » Śr sty 24, 07 21:17

nie twierdze ze EVA to meszczyzna i dawno nie gralem ale uslyszalem jak EVA z kims gadala i mowila ze volgin to ADAM

prosze umiem edytowac i pisze na laptopie i nie mam polskich znakow
Ostatnio edytowano Cz sty 25, 07 23:52 przez b_gieroba, łącznie edytowano 1 raz
MGS is my life
b_gieroba
Coward Duck

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 24, 07 21:22

"Z tego co wywnioskowalem z dialogu to wydaje mi sie ze to volgin jest ADAM a EVA to EVA. Ale moge sie mylic"

"nie twierdze ze EVA to meszczyzna i dawno nie gralem ale uslyszalem jak EVA z kims gadala i mowila ze volgin to ADAM"

EVA to nie EVA bo EVA to mezczyzna. A Volgin to nie Adam, bo Volgin nie spieprzal z USA do ZSRR:P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Uzion » Śr sty 24, 07 21:33

I LUDZIE!!! Eva czyli Tatyana byla prawdziwa Eva, ale tak naprawde byla szpiegiem wyslanym przez patriotow, ktorzy wszczepili ja w KGB, a KGB dalo jej zadanie bycia Eva na misji. W koncowej gadce jest ze Ocelot to Adam i ze yyy... kurcze pogubilem sie w tym wszystkim...;/ Ona oszukala wszystkich, a nawet Patriotow, bo nie zabila Snake'a i wyjawila mu cala prawde.
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 24, 07 21:57

Uzion Eva to chyba oszukala Ciebie. Adam i Eva to byli dwaj amerykanscy lamacze szyfrow. Ocelot jest z pochodzenia amerykaninem, zgadza sie. Tatyana jest kobieta czyli teoria ze ona byla prawdziwa Eva odpada. W dodatku EVA nie oszukala patriotow bo ich nie bylo wtedy. A, ze byla ona chinska agentka zdaje sie, ze chinskiego oddzialu filozofow (choc za to nie recze glowa) to chyba tez Ci umknelo...
Ostatnio edytowano Śr sty 24, 07 22:00 przez Johny Sasaki, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Śr sty 24, 07 21:58

Eva czyli Tatyana byla prawdziwa Eva

Prawdziwa Eva była mężczyzną

ale tak naprawde byla szpiegiem wyslanym przez patriotow

Raczej Filozofów
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez whymaster » Śr sty 24, 07 22:05

b_gieroba poraz drugi widze 2 posty obok siebie, nie możesz ujać myśli w 1, a jak nie to zedytować poprzedni, załapiesz ostrzeżenie.
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Gac666x » Śr sty 24, 07 22:30

Ostrzegałem.

Pan B_Gieroba DOSTAJE OSTRZEŻENIE za pisanie posta pod postem i DRUGIE OSTRZEŻENIE za pisanie bez składni i wogóle niegramatycznie.

Zaznaczyłem by zobaczył, bo ostrzeżenia słowne olał.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Śr sty 24, 07 23:00

Kurcze, ne chodzilo mi o Patriotow tylko o Philosophers Legacy. Krotko mowiac Eva hmmm... To Snake nie wiedzial ze Eva nie moze byc kobieta??? Nie wiedzial ze Eva to mezczyzna??? Sorry, ale ja mam naprawde braki w scenariuszu.
Uzion
The Fury

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence