"I like MGS 1"

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

"I like MGS 1"

Postprzez Uzion » Pn sty 01, 07 18:20

Co sie stanie jesli wybierzemy ta opcje?
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 01, 07 18:22

Bedziesz mial maske Raikova od razu, posluchasz sobie ze imie nic nie znaczy na polu bitwy, nie wiem co jeszcze
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez kul2 » Pn sty 01, 07 19:03

Raikova dostanie za I like MGS2
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 01, 07 19:40

Nie, za I like MGS2 bedzie mial Raikova na sobie, a za I like MGS1 bedzie mial Raikova w plecaku. Za nie lubienie zadnej czesci Raikova dostanie w trakcie gry
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pn sty 01, 07 20:04

Zle zrozumialem 'Bedziesz mial maske Raikova od razu' ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez PiotrB » Pn sty 01, 07 20:22

Podobno stamina schodzi wolniej jak weźmiesz "I like MGS1", ale to może byc mit.
PiotrB
The Fear

Postprzez Uzion » Pn sty 01, 07 20:45

Jesli jedyne co dodaje Kojima to jakies krotkie zdanie pojawiajace sie na poczatku gry albo maska, ktora i tak dostaniemy predzej czy pozniej, to mogl on sobie tego oszczedzic.
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Pn sty 01, 07 23:36

Jesli myslisz, ze Kojima wrzucil jedno zdanie roznicy tylko, to chyba sie mylisz, on zbyt lubi takie smaczki ktore wychwyca tylko fanatycy gier. Szczerze mowiac sluchalem tylko "przymusowych" rozmow przez kodek wiec nie wiem co tam jeszcze ciekawego sie dzieje. Co do staminy to jest to mit na bank, przynajmniej w NTSC.

Kul - zdarza sie, kazdy przedstawiciel human race popelnia bledy;)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez arkham » Śr sty 03, 07 20:41

przeszłem gre na "I like MGS1" i "I like MGS2" ale nie zauważyłem różnicy.Czyżbym coś pominoł? :D
You....you will be killed by youre own son
arkham
Fire Trooper

Postprzez Johny Sasaki » Śr sty 03, 07 21:43

Mozliwe ze zes cos POMINOL jak juz PRZESZLES gre na jednym i na drugim i nic nie zauwazyles. Jak sie nie oglada wstawek i nie slucha rozmow to tak bywa
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Uzion » Pt sty 05, 07 14:22

Nie PRZESZLES tylko PRZESZEDLES. A czy ja powiedzialem ze PRZESZEDLEM ta gre na wszystkich trybach? Pytam z ciekawosci tylko.
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 05, 07 14:42

Po 1 nie ucz mnie pisac po polskiemu...
Po 2 czytaj wszystkie posty, to moze zrozumiesz, ze nie pisalem do Ciebie tylko do Arkhama...
Po 3 wiem, ze pytasz z ciekawosci, to co wiedzialem juz Ci napisalem...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez kul2 » Pt sty 05, 07 14:59

Uzion... :cwm10:
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez whymaster » Pt sty 05, 07 19:36

Johny Sasaki napisał(a):Po 1 nie ucz mnie pisac po polskiemu...

Chyba po polsku :D, taka mała dygresja, nie żeby wkurzyć, ale tak by było schludnie i ładnie.

Co do Uziona to ehh, nie mam do nikogo pretensji, ale czasami po prostu ręce opadają. Nie można czasami przemyśleć co się piszę? Przeczytać posta? Sprawdzić inne źródła?
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Uzion » Pt sty 05, 07 20:40

........................................................................................................................................

(wali glowa o klawiature...)
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666x » Pt sty 05, 07 20:51

Whymaster jak widać na załączonym wyżej poście nie można xD.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 05, 07 20:55

Nie chce robic zbytniego offtopu ale musze to napisac: ja wiem, ze przez internet ironie czasem ciezko wychwycic, no ale bez przesady Whymaster;P
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez PiotrB » Pt sty 05, 07 20:59

Proszę o powrócenie do tematu. Chociaż jak ma być taki offtop to może lepiej zamknąć?
PiotrB
The Fear

Postprzez whymaster » Pt sty 05, 07 21:26

Johny Sasaki napisał(a):Nie chce robic zbytniego offtopu ale musze to napisac: ja wiem, ze przez internet ironie czasem ciezko wychwycic, no ale bez przesady Whymaster;P

no cóż, nic nie świadczyło na ironię, serio, bez przesady ;p, na górze miałeś WYOLBRZYMIONE LITERY, a teraz normalne hiho :D
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Uzion » Pt sty 05, 07 22:17

yyy... I like MGS1 to znaczy: lubie Metal Gear Solid 1. Zeby nie bylo ze offtopy. Trzeba temat ratowac ;)
Uzion
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 05, 07 22:41

Wybacz, pisalem to pod wplywem emocji wywolanych postem Uziona;]

A co do MGS1 wychwycilem jeszcze pare rzeczy, ale nie wiem czy nie wystepuja tez w innych opcjach (gralem tylko na "I like MGS1"):
- "Virtual Mission?" (podczas Briefingu mowi to BigBoss)
- podczas tortur Volgin mowi "Even You must have Your limits" Ocelot w MGS1 mowil po poddaniu sie cos podobnego
- Para-Medic opieprzajaca BigBossa za palenie jak Naomi
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez solid_stolec » Pt sty 05, 07 23:15

mi się wydaje ( ale nie jestem pewien ), że w obydwu trybach początkowych 'i like mgs1' i 'i like mgs2' pojawia się ta sama kwestia volgina, mianowicie - 'even you must have your limits'. para-medic opieprza big-bossa za palenie również w trybie 'i like mgs2', chociaż głowy nie dam, kwestie mieszają mi się w pamięci. :) myślę, że różnica sprowadza się do ewentualnego/(ych) dodatkowych zdań podczas briefingu virtous mission plus maska raikova na starcie ( jak się zdenerwowałem, że zobaczyłem raidena; zaczynałem grać w mgs3:se od opcji 'i like mgs2' ). :)
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Uzion » So sty 06, 07 19:35

Sorry Johny naprawde nie chcialem, ale myslalem ze to do mnie bylo i rowniez pisalem pod wplywem emocji ;/ Kurcze, musi byc jakas wieksza roznica ne ten temat. Moze jakis ukryty kamuflaz or sth like this, ktory wystepuje tylko w danym trybie? Musze zaczac grac na "I like MGS1" jesli uda mi sie cos znalezc to zamieszcze to tutaj.
Uzion
The Fury

Postprzez Mr_Zombie » So sty 06, 07 21:06

Hmm.. w FAQsach na GameFAQs (gdzie zazwyczaj można znaleźć wszystko na temat danej gry) znalazłem jedynie to:

1. I'm playing the MGS series for the first time!
2. I like MGS1!
3. I like MGS2!

Choosing answer 1 has no effect on the game. Choosing answer 2 slows down the
rate in which your stamina drops during the Virtuous Mission. Choosing answer
3, however, has a quite noticeable effect. To those of you who choose answer 3
and aren't pleased with what you see, don't worry. It's just there for a laugh.
And it's not permanent.

Czyżby faktycznie te tryby nie różniły się praktycznie niczym, czy też po prostu są to aż tak bardzo niezauważalne zmiany?
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez arkham » So sty 06, 07 22:17

A co jeżeli faktycznie nie ma różnic pomiędzy tymi trybami?Może gracz wybierając,przykładowo,"I like MGS1" nastawia sie na wyszukanie podobieństw do MGS1 podczas gry.A kiedy ją już ukończy na jednym z trybów ,zaczyna grać na drugim( np."I like MGS2")także wyszukując podobieństw. Może to sprytne działanie Hideo,mające na celu sprawdzenie naszej umiejętności kojarzenia faktów.Troche to dziwne,ale nic innowacyjnego nie przychodzi mi do głowy :)
You....you will be killed by youre own son
arkham
Fire Trooper

Postprzez PiotrB » Wt sty 09, 07 11:31

Myślę, że "I like MGS1" różni się od "I like MGS2" tylko tym, że mamy w tej drugiej opcji dodatkowy filmik.

Uzion napisał(a):Kurcze, musi byc jakas wieksza roznica ne ten temat. Moze jakis ukryty kamuflaz or sth like this, ktory wystepuje tylko w danym trybie? Musze zaczac grac na "I like MGS1" jesli uda mi sie cos znalezc to zamieszcze to tutaj.

W Subsistence masz jeszcze opcję "I like MGS3", w której właśnie m.in. dostajesz nowe kamuflaże.
PiotrB
The Fear

Postprzez Solidny » Wt sty 09, 07 17:35

Wydaje mi się, że I like MGS1 powstał tylko po to, by mógł istnieć równolegle I like MGS2. Wyobraźcie sobie taką ankietę. Do wyboru:
I like MGS2
I don't care (no affect on game)

Podejrzane, prawda? ;)

A jak są różnice, to niezauważalne vide stamina w VM.

Tymczasem I like MGS3 w Subsistence odblokowuje nam wszystkie tryby, które normalnie są dopiero po ukończeniu gry i kilka bardzo pożytecznych kamuflaży. Zauważcie, że przy każdym uruchomieniu w przeciwieństwie do Snake Eater w Subsistence gra sprawdza stan na karcie pamięci.
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez Uzion » Wt sty 09, 07 17:44

Sorry, ale nie zrozumialem. Co chcesz przez to powiedziec?
Uzion
The Fury

Postprzez Kolor » Pt lut 02, 07 16:34

Właściwie gdy wybierzesz opcję I like MGS2 to maskę będziesz miał założoną tylko przez chwilę, aż do momentu pojawienia się cut-scenki w pierwszej lokacji.
Kolor
Inkarnacja VR

Postprzez kotlet_schabowy » Pt lut 02, 07 18:33

Dodam, że jest jakaś dodatkowa cut scenk'a, ale przerwałem ją z pewnych przyczyn :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence