warto kupić subsistance?

Posty dotyczące MGS 3 i Subsistence

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

warto kupić subsistance?

Postprzez solid_stolec » N sty 07, 07 01:48

pytanie takie jak w temacie. przeszedłem z 5-6 razy mgs3:se. dużo się różni subsistance od podstawowej wersji? warto grać online? dobrze się gra? oglądałem jakieś gameplay filmiki, ale nic poza tym. jakieś sugestie? :)
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Bizon » N sty 07, 07 11:42

Zawsze pytają o to samo! :)

Tu masz małe info: http://www.metalgearsolid.us/readarticle.php?article_id=51

Sam zdecyduj, to twoje pieniądze...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Johny Sasaki » N sty 07, 07 14:33

Jak dla mnie to online w tej grze jest spokojnie wart kupienia konsoli jesli sie jej nie ma. Jesli masz PS2 to nie zastanawiaj sie dluzej. Takie moje zdanie
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez solid_stolec » N sty 07, 07 19:21

Bizon napisał(a):Zawsze pytają o to samo! :)

Tu masz małe info: http://www.metalgearsolid.us/readarticle.php?article_id=51

Sam zdecyduj, to twoje pieniądze...

ok, czytałem o tym, widziałem gameplay ( niestety nie było mi dane zagrać ). posiadam ps2 jak i snake eatera. pytanie było skierowane do osób, które poczyniły podobny ruch tzn. sprzedały se i nabyły s. johny mówi, że warto. jak ustosunkowana jest reszta?
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Aszyn » N sty 07, 07 19:49

Ja powiem tak... miałem konsolę od kumpla... przeszedłem Snake Eatera... i grałem także w Subsistance...

Teraz mam swoja konsolę... szukałem po necie Snake Eatera...ale uświadomiłem sobie.. nie kupuję SE.. wolę Subsistance.. ta kamera to jest to... nawet jak Ci się nie spodoba ( w co wątpię bo mi bardzo przypadła do gustu) to możesz grac normalnie.. nie dane mi było uświadczyć gry online, ale jestem bardzo ciekaw jak to wyglada...

Jednym słowe..olałem kupno SE i czekam na Subsistance..! Wpadnie w me rączki już w przyszłą niedziele...! <hihihi>
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez kotlet_schabowy » N sty 07, 07 22:02

Ja planowałem kupić tylko MGS 3 : Subsistence, ale po namyśle zrezygnowałem z wydatku około 180 zł po premierze i kupiłem za 99 zł MGS 3 : Snake Eater w metalowym pudełku. Po prostu miałem uczucie, że mi się nie opłaca. Online nie pogram u siebie, więc wielki atut "odpada". Boss Survival i Demo Theater są obecne w "zwykłym" MGS 3, więc dla mnie dodatkami byłyby :

Metal Gear 1 i 2 : fajna sprawa, ale na siłę mógłbym je mieć za darmo (emulator)

trzecia płyta, film z MGS 3 : w sumie fajna sprawa, ale tylko ze względu na to, jak rozwiązane zostaną "dziury" między cut scen'ami (gameplay) i inne zmiany (retrospekcje, narrator), wolałbym coś w stylu The Document of MGS 2, wtedy bym na 70 % zdecydował się na MGS 3 : S

dodatkowe poziomy do Snake vs Monkey : powiedzmy, że spoko, ale w SE nadal nie "zaliczyłem" wszystkich i jakoś z tego powodu nie "ubolewam".

secet theater : do oglądnięcia z internetu.

kamera TPP : no tak, to fajna sprawa, nieraz grając w MGS 3 wyobrażam sobie, jakby to było fajnie mieć TPP (wciskałem przycisk od widoku FPP i włączałem pauzę gdy była tuż za plecami Naked Snake'a :)), ile więcej szczegółów widocznych, nawet inna taktyka trochę. To naprawdę dobry dodatek.

Decyzja była, jaka była. Dzisiaj podjąłbym tę samą chyba, choć wtedy wkurzała mnie też perspektywa tego, że miałbym całe wakacje czekać na MGS 3 : S. W każdym razie gdy MGS 3 : S stanieje (nawet na allegro) powiedzmy gdzieś do 100 zł, to spróbuję sprzedać MGS 3 : SE za okolice 60-70 (za pudełko :)) i wtedy nie wyjdzie mnie to tak źle.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Solidny » N sty 07, 07 22:46

kotlet ma sporo racji, jednak ja sie skusiłem :)

Grałem sporo w Snake Eater, a jak MGS się nudzi, czas na odmianę - inny MGS! W tym wypadku inny MGS3 :) Różnicą jest kamera, bardzo pozytywną różnicą. To nie jedyna zmiana w singlu, widać że rzadziej musimy się leczyć ( często narzekano na zbyt gęste włażenie do menu), a przy tym leki szybciej się kończą. Gra mi sie o dziwo trudniej, cześciej bywają alarmy i zgony. Przyzwyczajenie naturą człowieka, a taka odmiana jest drastyczna, nie tylko wizualnie przecież. Możliwe że podrasowano AI. Wrażenia z poziomu hard.

Online również u mnie nie działa (takie łącze, czasem gry działają, czasem nie). Planuję jednak inne, rodzice też trochę sie skłaniają i to może być TO, bo w multi gra sie naprawdę pozytywnie :). Czekam, bo warto. Dotąd grałem tylko u kolegi, bo on nie ma netowych problemów.

Boss Survival nie ma, jest Duel, różnica taka, że nie trzeba pozabijać wszystkich by powalczyć sobie z The Boss :P. Tutaj też dochodzi przecie kamera i inny gameplay. Tylko walka z The Boss ma starą kamerę (czyli skierowana w stronę Boss). Gdyby była zwykła (nowa), ta walka to byłaby trochę trudniejsza... nie wiadomo by było gdzie jest The Boss. Przynajmniej na pierwszy rzut oka. Jazda na motorze z nową kamerą też zupełnie inaczej się prezentuje :)

MG i MG2 - masz rację, o ile trafisz na tą oficjalną wersję w języku angielskim, czyli port z komórki :)

Trzecia płyta mogła być faktycznie lepiej zrealizowana. Brak żadnego playera, nie można filmu zatrzymać czy przewinąć. Jedynie 7 rozdziałów z podrozdziałami. Mimo wszystko fajny patent, można obejrzeć sobie w wolnym czasie jak film, a nie ukończymy tak szybko Snake Eater delektując się fabułą :)

A Snake vs Monkey jest fajne xD W Subsistence nie ma nic poza kamerą nowego. Nie wyczaiłem nowych map, szkoda. Dało się zrobić.

Secret Theatre zgadza sie, z neta można mieć. Jakość nie jest wiele lepsza na TV :/

Warto jeśli ktoś ma albo kasę, albo kocha MGS i nudzi mu się trójka (no i ma neta).
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez solid_stolec » Pn sty 08, 07 00:21

dzięki wielkie za response. jak zobaczę na allegro ciekawą cenę za mgs3:s to wystawię swojego poczciwego se i się więcej nie zastanawiam. :)[/url]
chainsaw gutsfuck.
solid_stolec
Running Man

Postprzez Dream » Cz sty 11, 07 22:05

Mam Snake Etara chce se kupic MGS3S Ale zeby grac online trzeba placic jakis abonament ??
Dream
Inkarnacja VR

Postprzez Solidny » Cz sty 11, 07 22:13

Dream napisał(a):Mam Snake Etara chce se kupic MGS3S Ale zeby grac online trzeba placic jakis abonament ??

No trzeba płacić abonament za internet, sama gra jest free.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 00:03

Jak chcesz se kupic MGS3:S to se musisz placic za internet. Najtansza rozsadna opcja to jak se 512 zalozysz. W UPC maja se najtaniej (60zl / limit sciaganych danych 10gb). Tylko, ze czasem wylacza se (tzn nie se tylko komus) internet i przez pol dnia nie mozesz sie polaczyc z siecia a jak se dzwonisz do UPC to mowia ze naprawiaja (blebleblewypier****blebleble:). Ale taniej se nie zalozysz, w NEO jest limit 7gb przy 128kB ktore najtaniej chyba 79kosztuje. Komorkowych sieci w ogole nie polecam bo bedziesz se mial limita 2gb w sieci komorkowej, co jest smieszne wg mnie. Z tym, ze UPC nie wszedzie jest osiagalne (jakis czas temu moja chrzestna ktora se mieszka na Nowolipkach (ze 3 przystanki do palacu kultury) w Warszawie nie mogla zalozyc przez UPC bo nie mieli zasiegu....)
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Dream » Pt sty 12, 07 16:59

Neta jusz mam tylko chodzilo mi o to czy nie trzeba placic abonametu za gre wiecie cos ala World of Warcraft moj kolega mowil ze zeby grac w jakas gre na ps2 to trzeba placic jakis abonamet dla Sony
Dream
Inkarnacja VR

Postprzez Solidny » Pt sty 12, 07 17:15

Dream napisał(a):Neta jusz mam tylko chodzilo mi o to czy nie trzeba placic abonametu za gre wiecie cos ala World of Warcraft moj kolega mowil ze zeby grac w jakas gre na ps2 to trzeba placic jakis abonamet dla Sony

Ten kolega to przypał :P

Abonamenty płaci się zwykle za MMORPG, ale to też nie jest reguła.

Jeszcze za Xbox Live! się płaci, ale Sony z PS2 nie wymaga stałych opłat.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 20:32

Na PS2 abonament jest tylko na FFXI ktorego w PL i tak nie kupisz
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez whymaster » Pt sty 12, 07 20:45

Nie zapominaj o kosztach zakupienia network adaptera itp. To kolejny wydatek, potem to wszystko ustawić (nie każdy potrafi).
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 21:08

O NA pisalem w innym temacie. A jak skonfigurowac... No bez jaj, jak masz internet to masz od pyty tutoriali na google.pl jak sobie NA podlaczyc...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez whymaster » Pt sty 12, 07 21:14

Znam ludzi, którzy mieli ogromne problemy :D
Już odchodzisz w niepamięć, Już nieważne ludzkie łzy, Już niepotrzebne moje zdanie, Tylko nasze, cudze sny. - Whymaster
whymaster
Semper Fi

Postprzez Solidny » Pt sty 12, 07 21:14

whymaster napisał(a):Nie zapominaj o kosztach zakupienia network adaptera itp. To kolejny wydatek, potem to wszystko ustawić (nie każdy potrafi).

Teraz wszędzie shodzi PS2 slim za 499zł jak mnie pamięc nie myli, a ona ma NA w zestawie podstawowym - wbudowany.
Solidny
Zanzibar

Postprzez whymaster » Pt sty 12, 07 21:15

A no tak zapomniałem :D
whymaster
Semper Fi

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 22:13

No, ale ktos moze miec PS2 nie PSTwo, i wtedy musi dokupic osobny NA.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Solidny » Pt sty 12, 07 22:16

Ja wolałem zmienić PS2 :P
Sprzedałem stare, dostałem nowe, mniejsze, w dodatku z NA. Koszt wychodzi podobny, a dostajesz sprzęt nówka.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 22:25

do ktorego nie podlaczysz HDD i nie pojezdzisz na importach/backupach. Ja w miare mozliwosci kupie druga konsole (PSTwo) bo PS2 juz mam.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Solidny » Pt sty 12, 07 22:35

Za HDD tak bardzo nie tęsknię, bo nigdy go nie miałem :). Czego oczy nie widzą, tego duszy nie żal :)

A backupy i importy? No bez jaj, z tym już sobie poradzili :P (Swamp Magic, tak?). Tylko, że przez neta chyba nie można grać wtedy, co? Chociaż i z tym sobie poradzili z tego co słyszałem.

No ale ja z tego nie korzystam i sobie radzę.
Solidny
Zanzibar

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 22:46

Nie mozna grac. A swap/przerobka to kolejne 100-150 zl.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Solidny » Pt sty 12, 07 23:03

No swamp to też wydatek na zwykłe PS2, a ja to pisałem w kontekście "że PSTwo też może".

Co do reszty to dalej nie dyskutuję, bo nie propaguję piractwa (i offtopa):)
Solidny
Zanzibar

Postprzez Johny Sasaki » Pt sty 12, 07 23:39

Tylko ze zwykle PS2 z przerobka kosztuje tyle co PSTwo bez niej. Granie na importach to nie propagowanie piractwa.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez plastus » Wt sty 16, 07 20:10

gdy masz już MGS 3:SE to już kupno subsistence mniej się opłaca:(
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Johny Sasaki » Wt sty 16, 07 21:03

Plastus uzasadnij swoja decyzje. Kazdy uzasadnil ze warto jak sie zamierza grac po sieci. Jesli sie nie zgadzasz to napisz czemu...
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Strife » Pn sty 22, 07 17:01

Ja dziś odebrałem na poczcie MGS3:S i jestem bardzo zadowolony =]
Już nie mogę się doczekać aż zagram przez neta xD

A gry Metal Gear i Metal Gear 2:SS też są świetne :>
No i inne dodatki =D

Polecam =x
Strife
Inkarnacja VR

Postprzez Old Snake » Śr sty 24, 07 02:54

MGS 3: Subsistence ma więcej atrakcji niż Disneyland. Tyle dodatków to ja w żadnej grze nie widziałem + tryb online + film dla znajomych aby pokazać im jaką wspaniałą fabułe ma MGS3 (nie wspominam już o MG1 i MG2:SS). Dla tych co nie grali: obowiązkowa pozycja bo dostajemy 3 płytki w cenie 1 (jak promocja w hipermarkecie), a ci co mają już MGS3 niech pozbędą się Snake Eatera, a kupią Subsistence bo naprawde warto. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Old Snake Over and out...
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 3 i Subsistence