To jest grób The Boss...

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez John Doe » Wt wrz 19, 06 16:57

Ja te? czyta?em ten wywiad i zosta?o powiedziane, ?? "nie jest ona istotna dla fabu?y", wi?c w?tpi?, by by? to grób matki. Ci?gle obstaje przy BB, tzn. za tym, ?e Snake staj?c nad grobem po?wi?conym nieznanemu bohaterowi oddaje chwa?? BB.

kul na jakiej zasadzie twierdzisz, ?e w MGS3 to jest na pewno grób po?wi?cony The Boss? Wiadomo, ?e BB sk?ada ho?d TB, ale nie czyni tego na grobem specjalnie postawionym tam dla niej. Niby kto mia? ten grób tam umie?ci?? Mr. President? Mr. Director? Mr. Ocelot, czy mo?e The Sorrow :wink: To grób dla bohaterów, którzy zgin?li w danym roku.
The Earth itself has no boundaries. No East, no West, no Cold War.
John Doe
Machinegun Kid

Postprzez kul2 » Wt wrz 19, 06 17:05

Nie okaze! ;) Z genetycznego punktu widzenia, matka nie jest i basta.
Na jakiej podstawie, na pierwszej stronie podalem linka, wystarczy poczytac od poczatku temat :) To nie moze byc grob dla bohaterow z danego roku, gdyz tam sa dwie daty podane - od do. Jak juz to w danym okresie czasu i naprawde nie wydaje mi sie zeby to byl jeden z takich. W USA sa tylko dwa takie i niedosc ze maja inne napisy to inaczej wygladaja.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Wt wrz 19, 06 17:12

Hmm...Te? nie jestem przekonany co do tego, ?e to grób The Boss. W zako?czeniu "trójki" Ewa mówi do Big Bossa:"Her story, her debriefing will endure ONLY in your heart". To sugeruje, ?e jedynie Naked Snake wiedzia? o jej prawdziwej historii. Nie s?dz? by Big Boss co? kiedy? o tym Solidowi napomkn??. Wykluczam The Boss, to by by?o zbyt proste zagranie jak na Kojim?.
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 17:17

To albo BB, albo... Gray Fox, jego mentor.
Foxowi to chyba grób po zanzibarze zrobili...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Hal » Wt wrz 19, 06 17:24

Tylko ciekawe co by tam pochowali?:D Z Franka do nic chyba nie zosta?o jak go Liquid Rexem pogoni?. Dlaczego Solid mia?by sk?ada? ho?d Big Bossowi skoro nigdy nie podziela? jego pogl?dów? Oto jest pytanie:)
Ostatnio edytowano Pn wrz 25, 06 14:11 przez Hal, łącznie edytowano 1 raz
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 18:13

A sk?d wiesz czy nie zmiani? zdania po Big Shell?

Mo?e ma do niego szacunek za to ?e walczy? z Patriotami...

A co do GF, napisa?em po Zanzibarze, a nie po SM.

Napewno po MG2 zrobili mu grób...
Bizon

Postprzez Hal » Wt wrz 19, 06 18:24

A to ciekawe co piszesz. Zrobili mu taki grób za "?ycia"? W sumie czemu nie? Pozwoli?oby to lepiej zamaskowa? badania maj?ce polega? na wskrzeszeniu martwych ?o?nierzy, a przecie? w tych do?wiadczeniach Gray Fox by? g?ównym "królikiem do?wiadczalnym". Mo?e to faktycznie grób Foxa? Obejrzyj Trailer z E3 i podczas prezentacji Naomi przyjrzyj si? terenowi za jej plecami. Jest podobny do obszaru tego cmentarza, a co lepsze i pora dnia si? zgadza! Ca?kiem mo?liwe wi?c, ?e Naomi przysz?a na grób brata i tam spotyka Snake'a.
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 18:30

Mo?liwe, mo?liwe...

Grób za ?ycia? Gray by? "oficjalnie martwy" po zanzibarze, wi?c grób ma.

A w dodatku to co piszesz o naomi, wszystko uk?ada sie w ca?o?c.

Nie zapominajmy tylko co pisze na grobie...
Bizon

Postprzez solidus grabczas » Wt wrz 19, 06 19:01

chyba ?e chodzi o posta? o której albo napomnki?to albo wogóle jej nie wsadzono jeszcze do sagi bo my?la?em o solidiusie ale co on mia?by z tym wspólnego (przechodz? w?a?nie MGS2 wi?c prosz? si? nie czepia? fabu?? znam cz?stkowo a jestem na tankowcu)
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SaladinAI » Wt wrz 19, 06 19:37

Je?li dobrze pami?tam to Naomi sta?a w jakim? zniszczonym budynku na Bliskim Wschodzie a nie na cmentarzu.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 19:39

Mi prawd? mówi?c te? si? tak wydaje...
Bizon

Postprzez kotlet_schabowy » Wt wrz 19, 06 20:28

Hal Emmerich napisał(a):W zako?czeniu "trójki" Ewa mówi do Big Bossa:"Her story, her debriefing will endure ONLY in your heart". To sugeruje, ?e jedynie Naked Snake wiedzia? o jej prawdziwej historii. Nie s?dz? by Big Boss co? kiedy? o tym Solidowi napomkn??. Wykluczam The Boss, to by by?o zbyt proste zagranie jak na Kojim?.

Przecie? to oczywiste, ?e zleceniodawcy misji znali prawd?, czyli co najmniej szychy w CIA, a wiadomo, ?e ka?dy kto zna prawd?, to szanuje po?wi?cenie The Boss, dlatego postawiono jej "niby" anonimowy nagrobek, jednak osoby wtajemniczone w "spraw?" b?d? wiedzie?, czyj jest. To nie takie skomplikowane, a to, czy Solid Snake dowiedzia? si? prawdy o The Boss to akurat najmniejszy problem.
Nie zapominajcie, ?e Big Boss zna? Roy'a Campbell'a i raczej by?o to co? wi?cej ni? interes w walce, równie dobrze Roy mo?e by? osob?, która przeka?? histori? The Boss, w ko?cu to jednak ca?kiem tajemniczy kole?.
Gay Fox ? Kiedy on niby uratowa? ?wiat ? Zastanówcie si? porz?dnie.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez kul2 » Wt wrz 19, 06 20:46

Biorac pod uwage to co wiemy o MGS:PO to Campbell wyciagnal BB z kicia i pomogl mu rozpoczac dzialalnosc, no i pomaga w calej grze.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 22:09

Dlatego w?a?nie napisa?em kotlecie, ?eby my?l?c o Gray'u pami?ta? co jest napisane na nagrobku...

No w?a?nie mnie ciekawi jak HK to zrobi z Roy'em, nie pami?tam ?eby pu?kownik co? wspomina? o tym ?e byli z BB kolegami.

Ale wracj?c do tematu ja si? chyba poddaj? :D

Niech b?dzie ?e to grób The Boss...
Bizon

Postprzez kul2 » Wt wrz 19, 06 22:19

Bizon Snake napisał(a):No w?a?nie mnie ciekawi jak HK to zrobi z Roy'em, nie pami?tam ?eby pu?kownik co? wspomina? o tym ?e byli z BB kolegami.

http://mgs.imro.pl/readarticle.php?article_id=407

Pierwsze pytanie i wszystko jasne.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Wt wrz 19, 06 22:36

kul czy my?lisz ?e tego nie czyta?em?! :D

Mi chodzi?o o to ?e jak gra?em w MGS nie us?ysza?em od Campbell'a ?adnych wspomnie? o BB, dos?ownie nic!
Bizon

Postprzez Hal » Śr wrz 20, 06 01:38

Ja jeszcze wróc? do tego terenu na którym jest Naomi. Dlaczego uwa?acie, ?e to jest na bliskim wschodzie? Pami?tacie jak Kojima powiedzia?, ?e chcia? sprawi? by odnoszono wra?enie, ?e ca?y trailer z E3 toczy si? w jednym miejscu, a tak wcale nie jest? Saladin01 napisa?, ?e to zniszczony budynek. Owszem, ale mi to nadal wygl?da na cmentarz. Mo?e jaka? stara, nieu?ywana jego cz???, wida? przecie? wsz?dzie jakie? kamienne p?yty, co? jakby zniszczone nagrobki. Takie zaciszne miejsce w którym Naomi mog?a by potajemnie spotka? si? ze Snake'iem. Taki wed?ug mnie b?dzie sam pocz?tek MGS4.
Hal
Zanzibar

Postprzez kul2 » Cz wrz 21, 06 20:56

Jutro bedzie na Z. Czesc jest juz w topicu o przypuszczeniach, ale ja teraz wkleje cos co zakonczy ten temat raz na zawsze.
Wypowiedz HK z ostatniego numeru Famitsu.
‘Grób. Co mo?esz nam o nim powiedzie??’
‘Wiem, ?e by?o du?o pyta? o to, wi?c odpowiem wprost. To grób The Boss’

Spraw zamknieta :)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Hal » Cz wrz 21, 06 23:03

A wi?c jednak! To mi wygl?da na koniec naszej dyskusji :D Grób The Boss...Hmm, wi?c Solid Snake pozna? jej histori?, a co za tym idzie najprawdopodobniej prawd? o Big Bossie. Sk?ada w dodatku jej szacunek, tak jak tatu?. To z pewno?ci? b?dzie mia?o jaki? wp?yw na Snake'a.
Hal
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Pt wrz 22, 06 09:15

Ja w to nie wierz?!!! Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...Hideo poszed? na tak? ?atwizn?...ale z drugiej strony ciekaw jestem czy b?dzie mia?a ona jakie? znaczenie dla fabu?y bo je?li tak to b?dzie dym...jad? do Japonii nastuka? Kojime!
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Hal » Pn wrz 25, 06 13:11

kul, je?eli ten artyku? z Famitsu okaza? si? wielk? ?ciem?, czy to oznacza, ?e nie ma jednak pewno?ci czyj to grób? Bo je?eli tak, to nasza dyskusja na forum powinna by? nadal kontynuowana w tym temacie. Taka pomy?ka ka?demu si? mo?e zdarzy?, oszustów nie brakuje, nie musisz nas za to przeprasza? :)
Hal
Zanzibar

Postprzez Bizon » Pn wrz 25, 06 13:13

A ju? sie wszyscy pogodzili z tym ?e to grób The Boss...

Ja teraz znowu obstawiam przy Fox'ie...
Bizon

Postprzez Hal » Pn wrz 25, 06 14:19

Hmm...chyba te? mimo wszystko pozostane przy tym, ?e to grób Foxa. Chocia? przyznam, ?e ostatnio nasz?o mnie co?, ?e by? mo?e jest tam pochowany...Raiden. Przecie? w "czwórce" najprawdopodobniej b?dzie kim? na kszta?t Cyborg Ninji, wszystko wskazuje, ?e nosi egzoszkielet, no i ta krew...
Hal
Zanzibar

Postprzez Kurt » Pn wrz 25, 06 14:22

w?tpliwe , ja zostaje przy Foxie ;d
Obrazek
Obrazek
Some stories can't be told by words.
One must live, and one must die.
Kurt
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Pn wrz 25, 06 15:38

Tak, rozmowa winna trwac dalej.
Jest mi szalenie glupio z powodu takiej pomylki i jeszcze raz przepraszam.
To Wasze uwielbienie dla Fox'a mnie zadziwia, kiedy on uratowal swiat?
Ostatnio edytowano Pn wrz 25, 06 15:40 przez kul2, łącznie edytowano 1 raz
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez FOX HUND » Pn wrz 25, 06 15:40

On uratowa? Snake'a. :) A co do grobu Fox'a to sie z tym nie zgodze.
Tylko umarli znają koniec wojny......Dopóki na świecie będzie istniał człowiek, będą też wojny.....
Sic vi pacem para bellum.
FOX HUND
The Patriot

Postprzez liquid kaczor » Pn wrz 25, 06 16:11

Hal Emmerich napisał(a):Hmm...chyba te? mimo wszystko pozostane przy tym, ?e to grób Foxa. Chocia? przyznam, ?e ostatnio nasz?o mnie co?, ?e by? mo?e jest tam pochowany...Raiden. Przecie? w "czwórce" najprawdopodobniej b?dzie kim? na kszta?t Cyborg Ninji, wszystko wskazuje, ?e nosi egzoszkielet, no i ta krew...

Raiden'a to on nie jest napewno.
Skoro tam s? liczby 19xx 19xx a akcja na Plancie by?a 2010 (? cholera nie pami?tam) Nie móg? on umrze? przed MGS2.

Pozatym Jack nie musia? umrze? ?eby go zakuli w egzoszkielet, troche czasu od Fox'a mine?o technika posza? do przodu, pozatym móg? sie zg?osi? na ochotnika (kto by nie chcia? katany [ninja-to] i egzoszkieletu? :wink: )
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Postprzez kotlet_schabowy » Pn wrz 25, 06 18:17

Tak jak kul, nie widz? zbytniego sensu w tym, ?eby by? to grób Gray Fox'a, kiedy uratowa? ?wiat ? Z tego co wiem to jeszcze do??czy? si? do rebelii w Zanzibar'ze, co w opinii publicznej nie by?o chyba zbyt odebrane, akcji na Shadow Moses nie ma co bra? pod uwag?, bo i tak je?eli GF mia?by mie?grób, to ju? po 1999 roku, skoro jego ?ycie jako Ninja by?o tajemnic?.
Ja tam "zostaj?" przy The Boss.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Bizon » Pn wrz 25, 06 18:32

A The Boss zosta?a po uznana za zdrajc?, tylko BB i Eva znaj? prawd?.

Dleczego wi?c na jej grobie mia?o by to pisa??
Bizon

Postprzez kul2 » Pn wrz 25, 06 19:07

A w MGS3 na jej nagrobku byl taki sam napis i jakos wtedy nikt sie nad tym nie zastanawial...
kul2
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4