Propozycje/Opinie/Pomysly

http://www.metalgearsolid.pl - pytania, opinie i cokolwiek co przyszloby Wam do glowy

Moderatorzy: Lost, Ann, GM

Propozycje/Opinie/Pomysly

Postprzez kul2 » Pt wrz 01, 06 11:01

Jezeli macie jakis swiezy pomysl i chcecie go przedstawic redakcji, rownie dobrze mozecie go napisac tu ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez shalashaska » Pt paź 06, 06 09:58

Nawigacje poprawcie.
shalashaska
Crying Wolf

Gram: Tenchu, MoH

Postprzez kul2 » Pt paź 06, 06 10:37

Jak sobie wyobrazasz poprawiona nawigacje?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez kotlet_schabowy » Pt paź 06, 06 17:11

Ja mam wizj? i mo?e co? w tym aspekcie zrobi?.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Snake VR » N paź 08, 06 00:06

Mam propozycje w w dziale DOWNLOAD dodac tapaty na pulpit windowsa o tematyce MGS
Snake VR
banan

Postprzez Sage » N paź 08, 06 09:27

s? ju? w grafikach.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez shalashaska » N paź 08, 06 22:46

kul napisał(a):Jak sobie wyobrazasz poprawiona nawigacje?

Opcja "szukaj" zawsze znajduje sie gdzies u góry po prawej stronie, logowanie i dost?p do profilu równie?.Nawigacja jest wi?c ma?o przej?ysta, wygl?da to jak ma?y ba?aganik ale bez obrazy;)

PS.chodzi mi o g?ówn? stron?.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez kul2 » N paź 08, 06 23:01

Szukaja nie zmienie, bo trzebaby flasha edytowac.
Logowanie i dostep sa prawie na samej gorze z prawej, na takim samym poziomie jak na starym OH tylko z drugiej strony. Przesuniecie tego wyzej zniszczyloby sens czegos takiego jak Hot Topic. Moim zdaniem jest o wiele przejzysciej niz bylo i z pewnoscia mniej naswinione.
Do zmiany wygladu strony glownej, potrzeba troche wiecej niz 1 opinii.
kul2
Niewidzialna Armia

Pisowania

Postprzez shalashaska » So sty 13, 07 12:43

Jak się czyta nie które wypowiedzi to ........Wydaje mi się że można co nie których jakoś zmusić do pisania poprawną polszczyzną.Polecam opere 9.10.
shalashaska
Crying Wolf

Postprzez Mr_Zombie » So sty 13, 07 16:40

Albo FireFoxa 2 ;).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Ariello » Wt lut 06, 07 22:58

Witam.
Taka mała opinia...szkoda ze w opisie postaci przy MGS3 są spoilery...dobrze ze przeczytałem to w połowie grania, ale i tak juz teraz przez to wiem ze Sokolov zginie, czy ze Snake dostanie tytuł Big Bossa...
A mozna to przeciez opisać bez spoili, tak jak przy MGS2.
Poza tym - szacunek ;)
Pozdrawiam!
Ariello

Postprzez kul2 » Wt lut 06, 07 23:00

W kazdym dziale z postaciami sa spoilery, tak to juz jest niestety.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Ariello » Wt lut 06, 07 23:04

no..to pozostaje mi sie cieszyć ;)
Ariello

Postprzez Uzion » Śr mar 28, 07 21:59

Mam propozycje nie do odrzucenia ]:-> Bardzo milo ze na Zanzibar sa umieszczone spolszczone dialogi, ale powinny byc tez udostepnione te w oryginalnej angielskiej wersji (tylko nie japonskiej ;) ) na przyklad w postaci plikow do sciagniecia (jesli to jest piractwo to nie wiedzialem) lub po prostu wladowac je do odpowiedniego dzialu. Dlaczego? Jest wiele powodow: chec przetlumaczenia, zaczerpniecia jakiegos madrego powiedzenia Mei Ling wypowiedzonego po angielsku, albo po prostu komus spodobal sie jakis text, a z kartka i dlugopisem ciezko go zapisac ;). Co wy na to?
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Cz mar 29, 07 09:03

Umieszczanie takich plikow narusza licencje gry.
Poza tym downloadu nie mamy i dluuuuuugo miec nie bedziemy.
Co do umieszczania scenariuszy po angielsku...Bez problemu znajdziesz je na zagranicznych stronach, my z zalozenia nie publikujemy niczego po angielsku.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Pt mar 30, 07 10:19

kul napisał(a):Umieszczanie takich plikow narusza licencje gry.

Naprawdę?
Jednak jakoś wielki zagraniczny serwis, jakim niewątpliwie jest GameFAQs, ma w swych zasobach mnóstwo scenopisów z najróżniejszych gier.
Ale co w takim razie z tłumaczonymi dialogami? One chyba również powinny być objęte licencją.

Pytam poniekąd dlatego, gdyż od dłuższego czasu zajmuje się tłumaczeniem książki Resident Evil Caliban Cove i właśnie również mamy problem - czy umieszczenie tego na stronie, jeżeli książka nigdy nie była (i zapewne nie będzie) przetłumaczona oficjalnie, byłoby naruszeniem prawa.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Johny Sasaki » Pt mar 30, 07 12:46

Na GAMEFAQS.COM nie sa to pliki z gier, tylko - przynajmniej oficjalnie - opracowania fanow.

Jesli nie bedziesz pobieral oplaty - a wiadomo, ze nie bedziesz - za przetlumaczona ksiazeczke, to nie powinno byc problemow. Jesli ktos ma ksiazeczke i sciaga tlumaczenie to nie lamie prawa, jesli ktos sciagnie tlumaczenie bez posiadania oryginalnej wersji ksiazeczki to wtedy popelni przestepstwo, ale to nie jest Twoj problem jesli umiescisz stosowne wyjasnienie (to tak jak z reklamowaniem romow - jesli nie masz oryginalnej gry blablabla rom musisz usunac po 24h) tak na moj gust.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Mr_Zombie » Pt mar 30, 07 16:19

No tak, ale Uzionowi chyba również chodziło właśnie o przepisany skrypt (w postaci pliku tekstowego), a nie jakieś pliki z samej gry. Przynajmniej tak ja to odebrałem, stąd moje zdziwienie na odpowiedź kula.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez kul2 » Pt mar 30, 07 18:26

Ja zrozumialem, ze jemu chodzi o dialogi jako dzwieki.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Uzion » Pt mar 30, 07 19:40

Nie, nie ,nie. Zadnych dzwiekow. Chodzi mi tylko o napisy.
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Pt mar 30, 07 20:18

No to tak jak napisal Johny - gamefaqs ;)
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Nevar » Pt wrz 21, 07 21:27

http://www.metalgearsolid.us/readarticl ... ticle_id=2 - można dodać nowe postacie z MGS4? Zrobiłem ich opisy, ale Hal mówił, że to za mało.
Nevar
banan

Postprzez uci » Pt wrz 21, 07 21:47

no fotki tez można by zmienić;)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » So wrz 22, 07 08:44

Kazdy dzial jest na biezaco uaktualniany, wiec troche cierpliwosci.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez struna » So wrz 22, 07 10:56

Witam

Szukałem na Waszym forum info nt. czcionek jakie zostały wykorzystane w logo / menu itp itd ale doszukac sie nie moglem (od MGS1 do 3).

Bardzo proszę o pomoc. Wbrew pozorom ten temat ma coś związanego z tym działem;)

Cya
Struna
struna
Inkarnacja VR

Postprzez Nevar » So wrz 22, 07 13:42

Właśnie widzę, jak jest uaktualniany...
Nevar
banan

Postprzez kul2 » So wrz 22, 07 13:48

Właśnie widzę, jak jest uaktualniany...

Nie od razu Rzym zbudowano.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Shinigami » Pn paź 22, 07 22:44

Nie chcecie komentować pod newsami, to pytam w tym miejscu. Jak podobają się Wam Przemyślenia? To wciąż jest rzecz nowa, więc i wad nie pozbawiona. Dlatego właśnie za każdym razem nalegam na Wasze komentarze, propozycje itd. ;)

Aha, żebyśmy się dobrze zrozumieli, uznaje, że brakiem komentarzy wcale nie chcecie mi przekazać, iż ten wytwór mojej wyobraźni sux balls :P Obrazek
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez uci » Pn paź 22, 07 23:27

przemyślenia to juz w pewnien sposb komentarze do tematu. Chyba nikt nie ma co wiecej dodac do dopisania. lepiej patrzec na ilosc rpzegladających.

Jak dla mnie pomysł idzie w dobrym kierunku.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Shinigami » Pt paź 26, 07 20:18

uci napisał(a):Jak dla mnie pomysł idzie w dobrym kierunku.

To chciałem usłyszeć, dziękuje ;)
uci napisał(a):przemyślenia to juz w pewnien sposb komentarze do tematu. Chyba nikt nie ma co wiecej dodac do dopisania. lepiej patrzec na ilosc rpzegladających.

Właściwie to oczekiwałem pochwał/nagan, a nie uzupełniania postów, w tej sprawie podaje linki do tematów :) Ale jeśli nikt nie komentuje, to chyba nie ma nic do dodania. A pomysł jeszcze się rozwinie (niebawem? ;) ), to dopiero początek :D

EDIT:
Nie ma gdzie tego napisać, to dopisuje tu. Chociaż nie jestem zawalony do nocy zajęciami na uczelni, to jednak późno docieram do domu, więc przerzucam dzień ukazywania się Przemyśleń ze środy na piątek/sobote, wtedy mam najwięcej czasu i nie musze tego robić na szybko. Tak, wiem, że obiecywałem brak spóźnienia tym razem :D Ale za to macie pewną zmianę XD Choć nie o to mi chodziło, na prawdziwe, nowe oblicze Przemyśleń jeszcze troche będziecie musieli poczekać ;) Przepraszam za opóźnienie i zapraszam do czytania każdych P. kiedy tylko się pojawią :)
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Powrót do Zanzibar