MGS: Peace Walker

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Pt mar 19, 10 00:11

uci napisał(a):ale i szukać jakiegoś towarzysza do Co-Opa

Ja tam już kombinuje router , pozostaje mieć nadzieje że będzie się można nawzajem odnaleźć w grze a nie bawić w ślepy traf.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez deadspace6 » Pt mar 19, 10 13:15

A jak już o co-opie mowa to mam pytanko: co potrzebuje żeby pobawić się PW w sieci? Mam neta radiówke i jak kupie router to załatwi sprawę?
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » Pt mar 19, 10 14:05

Powinno jednak sprawa jest trochę bardziej skomplikowana niż się wydaje , przede wszystkim upewnij się że twój dostawca nie będzie chciał nałożyć ekstra opłaty za rozdzielenie sygnału.

Zajrzyj też tutaj.
SALADYN

Postprzez Pabian01 » Pt mar 19, 10 15:17

Saladyn, takie nałożenie opłaty jest niezgodne z prawem.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Faja » Pt mar 19, 10 15:38

Poza tym nikt nie musi nic wiedzieć. router klonuje sobie adres MAC karty sieciowej kompa i po sprawie.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Gac666 » Pt mar 19, 10 15:38

Pabian napisał(a):Saladyn, takie nałożenie opłaty jest niezgodne z prawem.

Nie jesli chcesz korzystać z osobnego IP. Jeśli współdzielisz, bo masz np. zmienne IP (jak w neozdradzie) to sobie możesz rozdzielać jak tylko chcesz, tylko nie zaszkocz się jeśli z jednego IP nie będziesz mógł się połączyć do tego samego servera za pomocą dwóch konsolek czy kompów.

Ja tak w tym momencie mam rozdzieloną Neo na 3 kompy i 2 DSki ;P.
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » N mar 21, 10 00:18

A tak BTW, to będzie PW w ogóle korzystał z Infrastructure? Jak tak, to jestem w siódmym niebie. Jak nie, to... Damn it... Największa atrakcja gry przejdzie mi chyba koło nosa, bo coś u mnie w okolicy licho z potencjalnymi partnerami do gry. <3
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Wt mar 23, 10 19:48

Jak wiadomo nic w MGSach i trailerach do nich nie jest zwykle robione przypadkowo. Tak mnie teraz natchneło po teledysku - kiedy PAZ śpiewa w tle widać pary i grupki osób z podziałami:

Snake i Kaz na jednym tle
potem na symbolu PW kolejno Amanda z Chico, Cecil i Galvez
Następnie na symbolu motyla - Strangelove i Huey
i na końcu na symbolu wilka z pacyfą - Coldman i Paz

Jakieś podpowiedzi co do tego kto jest po jakiej stronie?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Wt mar 23, 10 19:57

Miałem już zakładać nowy temat....

Imho Strangelove i Huey mają romans. W końcu z jakiegoś związku musiał się ten Otacon narodzić. A skoro piosenka dotyczy zasadniczo miłości to związek wydaje się oczywisty. Nie musi to od razu oznaczać romansu w każdym przypadku - przecież Chico i Amand to rodzina, Miller i Snake to przyjaciele więc pewnie chodzi o wyjątkowo emocjonalne związki.

Cecil wydaję się dość uwodzicielską osobą więc może będzie próbowała coś z Galvezem...Coldman mógł torturować Paz w przeszłości. Związki między ofiarą a prześladowcą są znane.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Tidus93x » Wt mar 23, 10 20:01

Moje interpretacje:
1) Snake i Kaz jako założyciele Żołnierzy bez Granic na jednym symbolu, ma to świadczyć o ich współpracy oddaniu tej organizacji
2) Amanda z Chico, Cecil z Galvezem to postacie przewijające się w fabule, nowe, które odnosić się będą tylko do PW
3) Strangelove i Huey to postacie mające coś wspólnego z nam znanymi - The Boss i Otacon
4) Coldman sprawia wrażenie baddassa, i pokazany jest na tle wilka z pacyfą - takiego samego jaki ma na ciele, nie mam pomysłu czemu nie jest ukazany z pozostałymi
5) Paz jest ukazana na końcu, jako osoba wokół której będzie się działa akcja PW

Co do tego kto jest po jakiej stronie to nie mam pomysłu :P
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez uci » Wt mar 23, 10 21:36

Uważam podobnie, ale jednak z innym przypisaniem ról:

- Snake/Kaz jako założyciele Żołnierzy - i ich symbol
- Amanda, Chico, Cecil i Galvez jako bohaterowie PW stąd symbol - i dla mnie szansa na to że Galvez może nie być jednym z tych złych
- Huey i Strangelove na symbolu motyla - twórcy projektu PW itd.
- Coldman - Paz, mam wrażenie że Coldman może być kimś na zasadzie władcy marionetek, a marionetką może być Paz (świadomie lub nie)
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr mar 24, 10 13:53

Metal Gear Solid: Peace Walker Preview:

http://mgs.gram.pl/news.php?readmore=1680
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez fightclub87 » Śr mar 24, 10 14:03

Cholera, oni chyba będą musieli to na dwóch UMD wydać
They believed they were creating a Paradise
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez Gillian » Śr mar 24, 10 14:17

No. Urósł w moich oczach ten Peace Walker trochę. Może kluczem do sukcesu jest nie patrzenie na to jak na "pełnoprawnego" MGSa, ale jak na gameplayowy spinoff - jak np AC!Dy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Xello » Śr mar 24, 10 14:52

Kurde, tekst kapitalny, bardzo mocno nakręca na PW. Po ostatnim teledysku czegoś takiego było mi trzeba :iconbiggrin:

twilite kid napisał(a):No. Urósł w moich oczach ten Peace Walker trochę. Może kluczem do sukcesu jest nie patrzenie na to jak na "pełnoprawnego" MGSa, ale jak na gameplayowy spinoff - jak np AC!Dy.

Po tej wypowiedzi bardzo łatwo zgadnąć, że w demo nie grałeś. Poza tym, w tekście nie ma nic z czego można było by wyciągać wnioski o "niepełnoprawności" i gameplayowych spinoffach...
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez uci » Śr mar 24, 10 15:37

Extra Ops i okazuje się że wszystkie te fantastyczne bronie dostaniemy tylko jak wykonamy szereg pobocznych misji niezależnych od fabuły, czyli coś co polubiłem w MPO, tylko w większej formie.

Normalnie jak jakiś Dragon Age/Mass effect połączony z pokemonami i w MGSowym świecie.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr mar 24, 10 18:34

Xello napisał(a):Po tej wypowiedzi bardzo łatwo zgadnąć, że w demo nie grałeś.
No nie grałem i co z tego?

Xello napisał(a):Poza tym, w tekście nie ma nic z czego można było by wyciągać wnioski o "niepełnoprawności" i gameplayowych spinoffach...
A czy ja wyciągam jakieś wnioski? Mówię o tym, jak można by traktować PW. Bo zrobił się z tego prawie że RPG.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr mar 24, 10 19:30

Bo to będzie niemalże RPG, a przynajmniej będzie levelowanie Broni/doświadczenia w jej używaniu no i zabawa w rozbudowę bazy (teraz to mi się jeszcze Herosi przypomnieli).
Według tego co piszą w famitsu to dostaniemy PSPkową konkurencję dla ME2
uci
Uber Big Boss

Postprzez deadspace6 » Śr mar 24, 10 19:46

Szkoda że ten Mountain Dew będzie dostępny tylko w Japoni. Ma ktoś zamiar to sprowadzić jeśli istnieje taka możliwość?
deadspace6
Fortune

Postprzez SALADYN » Śr mar 24, 10 19:50

deadspace6 napisał(a):Szkoda że ten Mountain Dew będzie dostępny tylko w Japoni. Ma ktoś zamiar to sprowadzić jeśli istnieje taka możliwość?

Hobby Link Japan sprzedawał na cały świat te serie napojów z FFXIII , poszukam źródła po premierze , pewno na ebayu sie trochę tego trafi.
SALADYN

Postprzez SaladinAI » Cz mar 25, 10 12:51

SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Xello » Cz mar 25, 10 14:56

Pięknie się to wszystko zapowiada - jak gdybyśmy mieli dostać stuprocentowego MGSa, po przejściu którego w wersji na jednego dopiero się zacznie prawdziwa zabawa - aż zbyt piękne, by mogło być prawdziwe... ale z drugiej strony, nic nie świadczy o tym, że te zachwyty się nie spełnią. Gdybym nie grał na demie jeszcze bym wątpił, ale chyba nie ma w co :)
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez uci » Cz mar 25, 10 16:13

Kolejny prewiew uświadamiający że ta gra będzie prześwietna, ale trzeba chyba się zacząć zgadywać co do grania na multi ludzie, bo to będzie całkiem inna gra wtedy.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Xello » Cz mar 25, 10 17:24

Ja na szczęście mam dwie osoby, które na pewno kupią jeśli nie preorder, to tuż po premierze (albo je zamęczę!). Dodatkowo, zanim zacznę multiplayerować, na spokojnie będę chciał zaliczyć fabułę w pełnym singlu. Będzie co robić!
Xello
Black Viper

Postprzez deadspace6 » Cz mar 25, 10 17:33

No a ja raczej nie będę miał z kim popykać bo w mojej okolicy nikt nie ma psp. Gdyby nie ja to pewnie nikt nie wiedział by co to jest MGS.
deadspace6
Fortune

Postprzez Faja » Pt mar 26, 10 11:35

Po obejrzeniu walki ze śmigłowcem nachodzi mnie tylko jedna myśl - żenada. Chyba jednak będę omijał tą grę szerokim łukiem.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez fightclub87 » Pt mar 26, 10 12:49

Hmm.. Zawsze przeżywaliśmy w samotności grę. Teraz też tak będzie, przejdziemy solo, delektując się jej fabułą, rozgrywką, muzyką itp. Później, jak będziemy znać już historię, pozostaje czysta zabawa w co-op, czyli masa pierdół aby urozmaicić rozgrywkę :) Poza tym, z tego co się orientuje, to przed misją można będzie sobie wybierać bronie i inne gadżety. Wiec jak komuś nie podoba się karton karetka albo jakaś futurystyczna broń to jej nie wybierze :)

PS. Ale i tak będziecie chcieli zobaczyć jak to działa ;P
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez uci » Pt mar 26, 10 13:11

Powoli zaczynam rozumieć co Kojima miał na myśli mówiąc że PW będzie najzabawniejszym z MGSów - to co widzimy w akcjach na co-opie jest zabawne i jak dla mnie takie dziwactwa to całkiem ciekawe pomysły, w której innej grze z co-opem coś takiego dostaniemy.

Ciekaw jestem co wymyślą do 4 graczy - wątpię w to ufo do transportu :P ale kto wie czy nie pojawi się jakiś orbitalny laser wymagający 4 pkt. obserwacyjnych do trafienia.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 26, 10 13:22

Faja napisał(a):Po obejrzeniu walki ze śmigłowcem nachodzi mnie tylko jedna myśl - żenada. Chyba jednak będę omijał tą grę szerokim łukiem.

Nie przesadzaj Faja trzeba grę sprawdzić zanim się wyda wyrok , mnie też wiele rzeczy się w PW nie podoba ale nie skreślam gry z powodu moich zachcianek.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt mar 26, 10 13:33

Poniosło mnie, ale krew się we mnie gotuje jak widzę jak dwóch kolesi coś tam próbuje robić a trzeci se biega w kólko, wydaje polecenia i zaczepia kolejne baloniki. A ostatnia akcja z Railem, który musi być naładowany dwoma agregatami działającymi na korbkę mnie połozyła totalnie.
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker