Ecchicon w Warszawie [Grudzień]

http://www.metalgearsolid.pl - pytania, opinie i cokolwiek co przyszloby Wam do glowy

Moderatorzy: Lost, Ann, GM

Postprzez kul2 » So gru 08, 07 09:04

No na chwile obecna to kula nie bedzie.
Zerwane trakcje kolejowe i podroz dluzsza o kilka godzin nie jest super.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » So gru 08, 07 14:03

Ja osobiście będę tam na miejscu przed 19tą, a zostaje do 22giej by potem Kula na centralny odstawić by mógł mi się odpłacić stając pod latarnią *cough*.

Do kula dzwoniłem właśnie, jedzie PKSem i będzie o 16tej na Zachodnim.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Nevar » N gru 09, 07 00:08

Kiedy będą jakieś zdjęcia lub filmiki?
Nevar
banan

Postprzez Gac666xx » N gru 09, 07 00:25

Panel MGS:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Konkurs wiedzy MGS:

Obrazek

Po wszystkim:

Obrazek

Filmy dorzucę jak je przerobię, ale na prawde nie ma nic ciekawego...

Ogólnie Ecchicon to nie konwent dla ludzi lubiących tego typu rzeczy. Jak na panel o MGS przyszło koło 10 osób zainteresowanych tym tematem, tak reszta przyszła po prostu, bo czekała na inny panel, który miał odbyć się niedługo w tej samej sali.
Porozmawiać się za bardzo nie dało niestety, ponieważ nikt praktycznie o nic nie pytał, więc skończyło się na oglądaniu różnych śmiesznych filmików z samej gry jak i innych fanowskich produkcji.

Na konkurs wiedzy o MGS praktycznie nie było chętnych. Oprócz nas czterech przyszły 2 osoby, z czego jedna się okazała użytkownikiem forum, który czasem nas odwiedza (pozdrawiam ;) ), a drugi niestety zmył się pod koniec.
Jako, że było tak mało osób to po prostu zrobiliśmy konkurs sobie, kul zadawał pytania, a my odpowiadaliśmy.

Old Snake zdobył bodajże 10 punktów, ja 7, grabczas po dogrywce z kolegą wygrał 6 do 5.

Nagroda za pierwsze miejsce to była jakaś manga Ecchi po japoński (miłej lektury Old xD)
Nagroda za drugie miejsce to breloczek Naruto (hahaha bede miał się czym chwalić)
Nagroda za trzecie to kop w tyłek ode mnie... nawet nie pamiętam co grabczas dostał :P.

Kolega zajął miejsce czwarte ale jako nagrodę pocieszenia otrzymał MGS Fan DVD najnowsze wydanie :).

Ogólnie bieda, ponieważ nie było chętnych i bieda ponieważ to nie tego typu konwent.

Heh no ale przynajmniej Kul przekonał mnie do zakupu Nintendo DS :P.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » N gru 09, 07 11:28

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nagrody:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie nagrody

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gac juz praktycznie wszystko napisal. Od siebie dodam tylko ze byly okropne jaja z wejsciem i z rozpoczeciem panelu, ktory nie wyszedl tak jak chcialem. Z pewnoscia moze byc lepiej.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » N gru 09, 07 12:03

Przyjechali, pogadali, po bawili się, pojechali... ;)
Dobrze, że chociaż mieliście miło spędzony czas...

BTW Johny wygląda zaj...cie xD
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Infernal Warrior » N gru 09, 07 12:37

Ja sie Johnego boje od dziś... xD

No cóż... organizacja od początku nie była zbyt dobra, tym razem panel sie nie udał.

Jakieś pomysły na następny? ;)
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Johny Sasaki » N gru 09, 07 14:09

Zbyt dobre to nie bylo, ze najpierw zlewalismy sie z jakichs 2 lasek (jedna byla taka nawet 'acceptable but not good') i tekstow w stylu 'janek nie ma takiej mentalnosci Dziewicy' ('Dziewica' to chyba jakis koles byl), a potem z tych samych 2 lasek, ktore jak sie okazalo jednak jada tez na panel (co wydedukowalem w autobusie - 'takie emo dziwki to na bank na eczikon tez jada') i ktore chcielismy spytac o droge, jednak skapitulowalismy i wybuchnelismy smiechem po tekscie 'ej a moze oni wiedza jak tam dojsc'.

Jeszcze bardziej nie dobre bylo to, ze nawet nie zdazylem wejsc na panel bo z przyczyn niezaleznych ode mnie musialem spier... do domu (i tak sie spoznilem).

Oczywiscie z Gacem, ktory mieszka chyba najdalej ode mnie (mysle, ze to z godzina drogi w korkach w godzinach szczytu bedzie, chociaz dokladnie nie wiem gdzie mieszka) nawet nie uscisnalem sobie, ale chociaz mial okazje posluchac jak sie dre na srodku ulicy w odpowiedzi na to czy dojdziemy, ze zrobimy sobie dobrze i dojdziemy albo 'no pewnie ze jest rondo, nawet dwa!'.

Tyle dobrego, ze moj mate z roku (ten z broda wygladjacy jak kolezka ze zlotu sobowtorow Adriana Smitha) mial okazje poznac Kula i sieknac z nim zdjecie.

PS: Joh... tzn Gacu, jak wyszlo z Twoim wejsciem?:)
PS2: Co znowu, ze ze mnie lejecie?;]
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Gac666xx » N gru 09, 07 14:13

Z wejściem nie miałem problemu, jedynie co to rewizję osobistą mi zrobili, bo wyglądałem im chyba na psychola. Ale co to za rewizja skoro sprawdzali tylko plecak =='.

Szkoda, że Cie Johny nie było ale w sumie dużo też nie straciłeś.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Trusio » N gru 09, 07 16:11

Niech to - wyszła mi mina a la tygodniowe zaparcie :/. No a co do tego czwartego miejsca, to oczywiście po prostu nie chciałem za mocno błyskać, coby mnie nie wygonili (Old - moment kiedy na Tankerze pada imię Szalaszaska, a zaraz potem Otacon rozwala tego wojaka to jeden z moich ulubionych - jak mogłeś mi odebrać przyjemność odpowiedzi na to?!? :P ;)). Ogólnie to było sporo świrów, a konsolówka ograniczyła się do kilku telewizorków z podłączonymi PSXami, PS2 i DCkami z Tekkenem Piątym, SCIII i DoA (potem był jeszcze King of Fighters, Soul Blade'a widziałem, trochę ludzi chodziło z PSPekami - co ciekawe nie widziałem ani jednego DS'a). No i w konsolówce najmniej wietrzyli ;0. Dzięki za płytki i iście hardcore'ową przypinkę ;). No i zapraszam na forum gameonly.pl - wpadnij kto kiedy. Pozdrawiam.

[ Dodano: Nie Gru 09, 07 15:13 ]
Co do rewizji - mnie obmacała dziewuszka dokładnie od stóp do głów - chyba wyglądałem jeszcze bardziej podejrzanie :D.
Trusio
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » N gru 09, 07 16:21

Bez kitu, ja miałem przy sobie 14cm nóż xD
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » N gru 09, 07 16:42

trusio napisał(a):mnie obmacała dziewuszka dokładnie od stóp do głów

to musialo byc straszne przezycie, bo co ladniejsze laski i tak byly srednie z tego co zauwazylem a wiekszosc to jakies mhrrrroczne spasione emo jedzace czerwone M&Msy (bo sa takie krffffiste)

ja sie tylko zastanawiam, czemu oni mi pisali jak bardzo sa fajniejsi od Asuconu przy czym z tego co widze to niedosc, ze z godzinami walili w preta, z wejsciowkami walili w preta to jeszcze nie wpisali do kompa Zanzibaru.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Trusio » N gru 09, 07 17:34

Fakt - dziewuszka była "przy kości" i nie za ładna. U mnie znalazła gaz żelowy - powiedziałem, że do obrony zawsze noszę (bo tak jest... :roll:).

Szczerze powiedziawszy, o konwencie dowiedziałem się trochę przypadkiem i moją uwagę zwróciło właśnie info o konsolówce i zamieszaniu koło MGS'a. A że lubię też mangę i anime, to nie było co się zastanawiać ;).

[ Dodano: Nie Gru 09, 07 16:42 ]
Była jedna bardzo fajna, siedziała dłuższy czas na Second Main (tak koło 17.00 widziałem ją wtedy) ;). Potem niestety ją zgubiłem :|. Poza tym bez rewelacji w tym temacie.
Trusio
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » N gru 09, 07 17:50

Trusio napisał(a):U mnie znalazła gaz żelowy - powiedziałem, że do obrony zawsze noszę (bo tak jest... ).

Masakra... noże, gazy. Gdzie wy mieszkacie ludzie?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » N gru 09, 07 20:21

Wlasnie chcialem o to spyta :D Czyzby w miastach "srodki samoobrony" typu 14cm noz i gaz zelowy to standard panowie?
Uzion
The Fury

Postprzez Gac666xx » N gru 09, 07 20:45

Prezent od dziadka mojego, lubie go nosić.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Old Snake » N gru 09, 07 22:10

Ja nosiłem bagnet od ak 47, pistolet gazowy, batona i pare innych rzeczy do "samoobrony". W tej chwili wystarczą mi same ręce. Warszawa moi mili, warszawa. Z echickonu wyszliśmy o ok. 8 rano kiedy już zaczął się świt żywych trupów.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Trusio » N gru 09, 07 23:12

Wytrzymaliście noc hentai? Ja wyszedłem, kiedy zapuścili teledysk z gwałcącymi panienkę monster-prosiakami :lol:
Trusio
Inkarnacja VR

Postprzez Old Snake » Pn gru 10, 07 01:31

Poszliśmy na konsolówkę i wygrałem 3 miejsce na turnieju w Katamari Damacy, później przyszła policja, trochę pograliśmy i poszliśmy.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez Albercik » Pn gru 10, 07 02:33

Cholera no, czyli jak zwykle planuję, jak zwykle odpadam, jak zwykle żałuję. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, siedzę teraz z zapaleniem oskrzeli i jedyny sposób komunikacji werbalnej, którym oznajmiam światu, że jeszcze nie jestem rośliną to kiwanie gałkami ocznymi lub ciche piski. Następnym razem przed wydarzeniem tego typu zamykam się na miesiąc przed w hermetycznej bańce.
Obrazek
Albercik
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666xx » Śr gru 12, 07 06:36

Dziś wysłał mi kumpel takie coś z takim tekstem:

http://img101.imageshack.us/img101/7365/omgsj3.jpg - a wam reklama dowaliła :D

O_o hardcore, musze spytać jeszcze tylko gdzie on to znalazł. Ale pisze jak wół, że robione z Canona S1IS, który jest moim aparatem...
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Śr gru 12, 07 14:05

Gacu spac nie mozesz? Link nie dziala tak swoja droga
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Śr gru 12, 07 17:07

No... szczerze to nie mogłem. Dobra nieważne zresztą.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Boras » So gru 15, 07 17:26

to Ci sie udało gacu xD masakra, o mało co nie popuściłem ze smiechu ;)
... odkąd nie jesz mięsa, salami to dla Ciebie rarytas...
Boras
Dostanie bana!

Postprzez kul2 » N gru 16, 07 19:22

A tu film zmontowany przez VR'a

http://pl.youtube.com/watch?v=GVoXICQM0h4
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Infernal Warrior » N gru 16, 07 19:24

No tak. Warszawska Grupa UdeŻeniowa - nie mylic z 'uderzeniową'... Fajnych sobie kolegow powymyslal.

Niech sie cieszy jak dziecko w piaskownicy ;]
Ostatnio edytowano N gru 16, 07 19:26 przez Infernal Warrior, łącznie edytowano 1 raz
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » N gru 16, 07 19:26

Szkoda tylko, że filmik mi się podoba i ani trochę mnie nie ośmiesza.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » N gru 16, 07 19:29

Mi się też bardzo podoba i czuję się zaszczycony wyróżnieniem.
Naprawdę spoko film.

Czekam na więcej takich VR! :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » N gru 16, 07 21:38

no az mnie skreca, ze sam tego nie zrobilem, taka reklama do forum...
:]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez solidus grabczas » Pn gru 17, 07 22:18

Tylko dlaczego jego konto nazywa się Zanzibarek...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zanzibar