Dlaczego Zanzibar?

http://www.metalgearsolid.pl - pytania, opinie i cokolwiek co przyszloby Wam do glowy

Moderatorzy: Lost, Ann, GM

Dlaczego Zanzibar?

Postprzez kul2 » N sie 20, 06 11:45

Gdy? to w?a?nie tam po upadku Outer Heaven przeniós? si? Big Boss. Stworzy? swoj? twierdz?, nie tylko po to by walczy? z Patriotami, lecz tak?e by da? schronienie ludziom.
My natomiast chcemy dawa? Wam naj?wie?sze informacje ze ?wiata MGS, poszerza? horyzonty my?lowe ciekawymi artyku?ami, nieraz zmusi? do zastanowienia si? nad czym?, zaskakiwa? i czasem prowokowa? do dyskusji. Bo to ma by? portal nas wszystkich, ka?dego graj?cego w MGS, nie tylko dla maniaków, ale tak?e dla ludzi, którzy t? seri? poznali. Chcemy Ich zaciekawi?, zafascynowa?, tak jak nas kiedy? kto? zafascynowa?, ale przede wszystkim chcemy pokaza? za co kochamy t? seri?.
Naszym marzeniem jest by tworzy? ten portal razem z Wami, by?cie stali si? jego integraln? cz??ci?, tak wi?c mo?ecie spodziewa? si? wielu niespodzianek.
Pami?tajmy jednak, ?e Zanzibar to tylko nazwa, rozwini?cie tego co by?o najlepsze w Outer Heaven. Bo ono tak naprawd? nigdy nie umar?o, musia?o zosta? od?wie?one, bo czasem tylko gwa?towny wstrz?s jest w stanie pomóc.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Mr_Zombie » Pn sie 21, 06 02:17

Nie by?o mnie tu w okresie, gdy OH odesz?o, st?d pytanie (pytania): dlaczego OH w ogóle zaprzesta?o dzia?alno?ci i dlaczego w takim razie powsta? Zanzibar, który, jak mo?na wnioskowa?, jest kontynuacj? OH, korzystaj?c? w pe?ni z ca?ego dorobku OH?
Innymi s?owy - po co w ogole by?a ta zamiana Outer Heaven na Zanzibar?

btw1. jak ju? o tym mowa, w menu jest ci?gle "Nabór do OH" ;)
btw2. fajnie kul, ?e wróci?e?... i ?e forum równie? wróci?o :]
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez uci » Pn sie 21, 06 09:39

A ja sie ciesze ?e najlepszy polski portal o MGSie wraca:]

Pytanko czy jest szansa ?e wrócicie kiedys pod adres metalgearsolid.pl?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul2 » Pn sie 21, 06 09:46

Mr_Zombie
Cieszmy sie ze strona jest, a nie pytajmy dlaczego odeszla. Czasem szok jest naprawde potrzebny, bo otwiera ludziom oczy i pozwala zrozumiec pewne kwestie.

uci
Zadnych, metalgearsolid.pl to domena zarezerwowana dla Outer Heaven, ktorego juz nie ma.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Pn sie 21, 06 09:48

git:]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Yasiu » Pn sie 21, 06 10:01

Dobrze, ze powstal Zanzibar [ twoja strona kul - Zanzibar Land jest jeszcze gdzies w necie ? ] - w koncu HQ chce tego samego - dostarczac informacji itd. A dobra konkurencja tez sie przyda :). Zycze powodzenia.

btw. Jaki jest sk?ad redakcji Zanzibaru ? Teddy, Big Boss itd. tez powrocili ?
Yasiu
Shlasher Hawk

Postprzez kul2 » Pn sie 21, 06 11:01

Oczywiscie ze jest - http://kul.republika.pl ten sam adres od 4 lat...
Sklad - http://mgs.imro.pl/viewpage.php?page_id=1 wystarczy wejsc w dzial kontakt.
Ostatnio edytowano Pn sie 21, 06 11:33 przez kul2, łącznie edytowano 1 raz
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Yasiu » Pn sie 21, 06 11:20

Jak wchodze z twojego linku to otwiera mi glowna strone Zanzibaru - http://mgs.imro.pl/index.php.

I albo jestem slepy albo glupi ale w lewym menu nie ma podstrony Kontakt - dlatego pytam :).
Yasiu
Shlasher Hawk

Postprzez kul2 » Pn sie 21, 06 11:32

Bo sie wcial przecinek w linke.
W lewym menu nie ma, jest na samym dole, w stopce, bo w koncu to nie my jestesmy najwazniejsi.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizonek » Pn sie 21, 06 14:02

Nareszcie, forum dzia?a!

Dobrze ?e macie nowych ludzi, i to najlepszych!
Oby?cie si? rozwijali jak dawniej!
To ja Bizon Snake tylko mi stare konto zbanowali :)
Bizonek
Inkarnacja VR

Postprzez Lemansky » Pn sie 21, 06 20:54

Kurcze, chodzi?em ostatnio struty po upadku OH, a tu sobie dzisiaj rano czytam ?e teraz jest Zanzibar. Strasznie si? ciesz? i ?ycz? ekipie wszystkiego najlepszego! Super ?e jeste?cie. A Kul ma racj?, niewa?ne co by?o, wa?ne co jest.
gram bo lubiem
Lemansky
Machinegun Kid

Postprzez Spider » Wt sie 22, 06 00:14

Ja rowniez bardzo sie ciesze ze wracacie. Zycze powodzenia i sukcesow w prowadzeniu stronki.
Spider
Inkarnacja VR

Postprzez odin » Wt sie 22, 06 00:58

I mamy najlepszych ludzi ;)
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez Relict » Wt sie 22, 06 22:46

No wko?cu wróci?o ( z lekkim opuznieniem )a ju? si? martwi?em ?e to koniec A JEDNAK ! dzi?ki wszystkim tu zgromadzonym wszystko wróci?o do normalno?ci dzi?kuje wszystkim :P :D :D
Relict
Red Blaster

Postprzez borx » Pt sie 25, 06 12:15

No prosze :shock: Nie bylo mnie kilka tygodni a tu taka niespodzianka :) Bardzo sie ciesze z tej zmiany. Mysle ze wyjdzie to wszystkim na dobre. Licze tez na spore zainteresowanie forum i na duuuuzo merytorycznych dyskusji. Wreszcie!
THX to Kul, Odin and all the rest :oops:
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez odin » Pt sie 25, 06 15:52

BORX :D HA ! 5, PI?NA :D :wink:
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez PiotrB » So wrz 02, 06 18:25

Równierz chcia?bym si? przy??czy? do podzi?kowa? za to, ?e tworzycie dla nas najlepszy portal o serii Metal Gear i Metal Gear Solid. Dlatego...

DZI?KUJ?
PiotrB
The Fear

Postprzez Gac666x » Pn wrz 04, 06 02:32

Spieprzaj pan :P

Kul, kiedy wpadasz do wawy xD ?
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez odin » Pn wrz 04, 06 09:19

A macie tam co? ciekawego ;) ?
odin
od internetu mi urwiesz!

Postprzez kul2 » Pn wrz 04, 06 09:45

Jak tylko zostanie wyznaczona data PSE to powiem czy jade. Moze w tym roku do odina nie przyjedzie dawny znajomy i bedzie sie mogl zabrac ze mna.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez John Doe » Śr wrz 06, 06 01:32

Równie? ciesz? si?, ?e Zanzibar przej?? dzidzictwo OH i dostarcza nam informacji na temat wszelkich wyda?e? w ?wiecie Metal Gear`a, a tak?e skupia tutaj ludzi, których seria ta oczarowa?a i jest dla nich czym? wi?cej niz tylko bardzo dobr? gr?. Za to wam dzi?kuj?.

PS. Wiecie, ?e Freddie Mercury urodzi? si? w Zanzibarze.
The Earth itself has no boundaries. No East, no West, no Cold War.
John Doe
Machinegun Kid

Postprzez Adam83 » Wt wrz 26, 06 18:42

dokladnie tak kul ta zmiana to nic innego jak tylko wstrzas, to byl szok kiedy zobaczylem ze juz nie ma mojej ulubionej strony growej (prawie mi sie lezka zakrecila) ale nie mydlcie oczu zmieniliscie tylko nazwe w dosc ciekawy sposob chcieliscie pokazac ludziom co bedzie jak was nie bedzie :) no i pokazaliscie domyslam sie ze wasi bywalcy stali sie teraz bardziej aktywni forum odzylo artykuly sa czeasciej czytane i ogulnie czasami czlowiek zdaje sobie sprawe jakie cos jest dla niego wazne dopiero jak mu tego zabraknie a jesli dla kogos mgs jest religia to strona tworzona przez jemu podobnych ludzi ktorzy robia to z pasja i naprawde pozadnie(rzadzicie nie kojaze drugiej tak ambitnej strony dot jakichkolwiek innych moich zainteresowan pozagrowych) jest rowniez liska sercu... sorki ze bez ladu i skladu ale to nigdy nie bylo moja mocno strona :) pozdrawiam cala redakcje zanzibaru i dziekuje ze odwalacie kawal dobrej roboty PS: przypadkiem zwrucilem uwage na ten napis na dole ze OH umarlo ale zanzibar zyje, zastanawiam sie ilu jest jeszcze glabow ktorzy placza za OH i nie wiedza ze ta strona w sumie dalej jest aktywna(w pewnym sensie)
Adam83
Inkarnacja VR

Postprzez kul2 » Wt wrz 26, 06 20:39

Kiedys cos takiego napisalem.

"Moje marzenia, moje spojrzenia
K?óc? si? ze sob? i z ch?ci? istnienia..."
Bunkier - Moja Rzeczywisto??

Bunkier, zespó? który nigdy nie zosta? doceniony tak jak na to zas?ugiwa?.
To w?a?ciwie normalne dla naszych czasów, ?e nie umiemy doceni? wielu rzeczy.
Nigdy nie umiemy doceni? tego co przychodzi ?atwo, nie szanujemy tego, traktujemy jako co? 'co musi by?'.
Nie umiemy doceni? tego co inni robi? dla nas, uwa?amy, ?e skoro to robi? to b?d? to robi? zawsze.
Je?eli kto? co? nam daje, oczekujemy, ?e nast?pnym razem dostaniemy jeszcze wi?cej i tak w kó?ko, tworz?c b??dne ko?o.
W ko?cu dochodzimy do momentu w którym nasze ??dania nie zostan? zaspokojone i co wtedy ?
Zaczynamy narzeka?, ?e co? tam, kto? tam.
??damy idea?u, doskona?o?ci, podczas gdy sami nie robimy absolutnie nic w tym kierunku.
Ot, kto? to musi zrobi?, ale niby dlaczego mam to by? ja ?
Tyle ode mnie.

Nawet zostalo to u kogos zacytowane na blogu ;)
Zanzibar naprawde nie mial powstac, powiedzmy ze jestesmy jak Gray Fox [zadowoleni?:D], nie chcielismy, ale jestesmy :)
Czasem nie warto przejmowac sie forma, bo liczy sie tresc, przekaz, uczucia ktorymi chcemy sie podzielic, reszta w takim wypadku powinna zejsc na dalszy plan. To szalenie mile co napisales, mnie osobiscie napawa optymizmem i motywuje do dalszej pracy, bo w koncu wszyscy tworzymy ta strone. Redakcja bardziej bezposrednio, ale Wy nam mozecie bardzo pomoc, wlasnie poprzez takie dobre slowa. Dzieki wielkie.
kul2
Niewidzialna Armia

Powrót do Zanzibar