Politycznie o narodzie

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez Johny Sasaki » Śr maja 09, 07 18:58

Czasem mam wrazenie, ze jakby Putin na nas najechal za to, ze nie uznajemy KA za bohaterow, bo wiecej nas wymordowali niz oswobodzili i w ogole wyzwolenie to byla zmiana okupacji, to by to otworzylo niektorym ludziom umysly na pewne sprawy.

Smoky jak czujesz sie europejczykiem nie polakiem i nie jestes patriota, to jakie tradycyje kulturowe europy (?!) a nie polski kultywujesz? Chociaz nie wiem czy to pytanie ma sens, bo jesli uznajesz za ojczyzne cala europe (lacznie z ta, ktora zarzynala Twoich dziadkow i pradziadkow za sama narodowosc) a nie jestes patriota, to chyba nawet z europejskich tradycyji nic nie kultywujesz? (tylko nie odbierz tego jako ataku na swoja osobe, ja po prostu proboje skumac logike ludzi myslacych takich jak Ty)

Swoja droga - dobrze, ze nikt nie napisal tak jak to moja byla kiedys zawalila txta (27 lat to tak apropo wieku i rozumu, oraz tego, ze kobiety bardziej/szybciej dojrzewaja od facetow) "ja to bym chciala, zeby niemiec jeszcze troche porzadzil, zarznal Żydow i wtedy bym byla aryjczykiem" bo bym juz chyba na to forum nie wszedl chocby mnie ktos tydzien bil po jajach :lol:
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez barth » Śr maja 09, 07 19:06

Gac chodziło ci chyba o nacjonalizm, nie rasizm, to dwie różne rzeczy.

A co do wstydzienia się za bycie polakiem. Ja się nie wstydze, że urodziłem sie w tym kraju, ale też nie jestem z tego specjalnie zadowolony. Jeżeli mnie pytają skąd pochodze zawsze odpowiem, że z Polski, nie będe kombinował martwiąc się, że uznają mnie za wieśniaka.

Martwi mnie troche wypowiedź Gac'a, który mówi, że gardzi polakami. To jest troche chore, jak można gardzić swoimi? Przytocze tu pewną historię, która przydarzyła się mojemu kuzynowi kiedy pracował w Brytanii. Pewnego dnia któryś polak wsypał innego polaka w jakiejś sprawie, do mojego kuzyna podszedł jeden z murzynów i pyta się go jak to jest, że wsypujemy swoich ludzi, oni stają za swoimi czarnymi braćmi i siostrami choćby nie wiem co(nieważny jest kraj pochodzenia, liczy sie to, że są podobni), przez co są silni razem, a my potrafimy za przeproszeniem wjebać nie dość, że ludzi swojej rasy to i jeszcze z tego samego kraju. Niedługo sam mam zamiar pojechać troche na wyspy, ale jeżeli tak to wygląda to jeszcze sie zastanowie, a jak pojade to wiem, że polaczkom pomagać będe.
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Śr maja 09, 07 19:14

Właśnie jednak chodzi mi o rasizm, nacjonalizm swoją drogą. Popatrz na Wszechpolaków :/.

Rasizm dlatego, ponieważ ja nie czuję się polakiem a czuję się człowiekiem. I nie ważny kolor skóry, wyznanie czy religia, a dla mnie to człowiek i jeśli potrzebuje pomocy, a będę w stanie jej udzielić to pomogę. I tu jest różnica między czarnymi co się trzymają razem, a tym co nie pomagają wogóle, bo są innej nacji.

Jeśli chodzi o wsypywanie innych, to już wina charakteru i rasy ludzkiej. Jesteśmy tak stworzeni. Niektórzy potrafią z takim zachowaniem walczyć, a niektórzy nie. Dlatego zawsze na przestrzeni wieków były wojny, morderstwa, gwałty, kradzieże.

Gdyby nie było granic to byłaby większa wolność, każdy byłby tam gdzie mu pasuje lub mógłby za pomocą wysiłku zrobić lepiej tam gdzie jest. Zaś tak to my tu harujemy za grosze, gdzie sprzątaczka w USA zarabia więcej za sprzątnięcie 2 biurek.

Czas nacji powinien minąć, Internet połączył ludzkość i zbliżył ją tak, że ciężko sobie to wyobraźić, ale zobaczcie jak inaczej jest, bo nie ważne rasa i wyznanie, nikogo to nie obchodzi. Wraz z rozwojem internetu ewolucję powinny przejść kraje by wszystko połączyć w jedno wielkie społeczeństwo, czyli ludzkość.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Śr maja 09, 07 20:08

Niestety(a może stety)czas nacji raczej nie przeminie(przynajmniej do czasu założenia wielu koloni kosmicznych, a i to nie jest do końca pewne :D). Świat bez żadnego kraju śmierdzi imperializmem albo anarchią. Ludzie są już tak stworzeni, że sami zrzeszają się w społeczeństwa i przyjmują pewne zasady, da sie je zmienić, a i owszem, niestety w ustroju kapitalistycznym jest to bardzo trudne, wiadomo każdy chce zarabiać jak najwięcej, a im mniej zarabia pracownik/pośrednik, tym więcej kasy trafia do kieszeni pracodawcy.

Ale, ale, troche odbiegliśmy od założonego tematu.

btw. Globalizacja i internet nie rozwiążą wszystkiego, nie można rezygnować z życia rzeczywistego na rzecz istnienia w 'globalnej wiosce'.
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Śr maja 09, 07 21:20

A tam nie można, można ^^, zresztą nikt jeszcze nie próbował i to jest właśnie ten ból, bo wszyscy boją się zmian, a nie zawsze co stare to dobre.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Śr maja 09, 07 23:59

Nie tyle można co istnieje taka możliwość, pomyśl, jeżeli wszyscy zaprzestaliby nagle kontaktów interpersonalnych na rzecz komunikowania się przez net, teoretycznie w ciągu dwóch do trzech pokoleń i nasz gatunek przestałby istnieć :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Cz maja 10, 07 03:28

Czy ja wiem, istniałaby na innym poziomie. Zresztą nie chodzi tu o zupelne odłączenie się od świata rzeczywistego, ale zrozumienie, że takie walki są bez sensu. To się powoli zmienia, ale minie jeszcze z 10 pokoleń i kilka postępów technologicznych w krajach 3ciego świata by do tego doszło ;). No ale mielismy gadać o patriotyźmie.

Edyta:

To jest między innymi rasizm w patriotyźmie:

"Żydzi rozsypani po całej Polsce, wszędzie ze swym duchem wyłączności, z naszym ludem pomieszani, tylko zapluwają cały naród, zapluwają cały kraj, a zmieniając go w kraj żydowski, wystawiają w Europie na pośmiewisko i wzgardę."
fragment z "O Przyczynach Szkodliwości Żydów" - ks. Stanisław Staszic, 1818 r.

Reszta tu... zaś jak to czytam to mnie momentami coś bierze :/

http://www.polonica.net/
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Cz maja 10, 07 21:04

Gac to nie jest rasizm, rasizm ma miejsce kiedy obrażasz ludzi innej rasy(inna rasa czytaj inny kolor skóry, np. murzyni, azjaci, latynosi, itp.), a żydzi tez należą do naszej rasy. To co tu przedstawiłeś to nawet nie nacjonalizm, tylko brak tolerancji religijnej i xenofobia.
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Cz maja 10, 07 23:12

Masz racje Barth, ale to tylko przykład jednej osoby, a spytaj, któregoś polaka to co 5ty powie ci, że nielubi czarnuchów i żółtków. To praktycznie to samo, a nazywa się to wrodzona nienawiść. Zaś czy to jest Żyd, czy Czarny to nie ma znaczenia.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Cz maja 10, 07 23:23

Inaczej, część ludzi nie lubi 'czarnuchów', żółtków olewa, ale za to duża część 'naszych' nienawidzi żydów i niemców, kompletnie nieuzasadniona nienawiść, przekazywana z pokolenia na pokolenie całkiem bez sensu. Zaraz pewnie usłusze że niemcy to zaborcy, a żydzi to żydzi(:D), ale co z tego, czy któryś z nich zrobił mi/wam osobiście coś złego?
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Cz maja 10, 07 23:26

Dokładnie... a niestety Patriotyzm karze i naciska na to by PAMIĘTAĆ O PRZESZŁOŚCI. I teraz takie Niemcy mają u większości z nas mniemanie typu "faszyści", "mordercy" i tak rodzi się nienawiść i to właśnie moim zdaniem między innymi przez Patriotyzm.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez barth » Pt maja 11, 07 00:01

Pieprzyć patriotyzm, połowa wojen tego świata została wywołana właśnie przez niego, a druga połowa przez drugi najgłupszy powód do kłótni - religię. I jedno i drugie jest nam narzucane, a my potrafimy za to zabijać, głupota.
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Pt maja 11, 07 00:06

DOKŁADNIE.

Dlatego też jestem niewierzący :). Ale Jana Pawła II jako człowieka bardzo lubiłem, no ale to nie zmienia sytuacji ;).
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Powrót do Pierdolnik