Czasem mam wrazenie, ze jakby Putin na nas najechal za to, ze nie uznajemy KA za bohaterow, bo wiecej nas wymordowali niz oswobodzili i w ogole wyzwolenie to byla zmiana okupacji, to by to otworzylo niektorym ludziom umysly na pewne sprawy.
Smoky jak czujesz sie europejczykiem nie polakiem i nie jestes patriota, to jakie tradycyje kulturowe europy (?!) a nie polski kultywujesz? Chociaz nie wiem czy to pytanie ma sens, bo jesli uznajesz za ojczyzne cala europe (lacznie z ta, ktora zarzynala Twoich dziadkow i pradziadkow za sama narodowosc) a nie jestes patriota, to chyba nawet z europejskich tradycyji nic nie kultywujesz? (tylko nie odbierz tego jako ataku na swoja osobe, ja po prostu proboje skumac logike ludzi myslacych takich jak Ty)
Swoja droga - dobrze, ze nikt nie napisal tak jak to moja byla kiedys zawalila txta (27 lat to tak apropo wieku i rozumu, oraz tego, ze kobiety bardziej/szybciej dojrzewaja od facetow) "ja to bym chciala, zeby niemiec jeszcze troche porzadzil, zarznal Żydow i wtedy bym byla aryjczykiem" bo bym juz chyba na to forum nie wszedl chocby mnie ktos tydzien bil po jajach :lol:

). Świat bez żadnego kraju śmierdzi imperializmem albo anarchią. Ludzie są już tak stworzeni, że sami zrzeszają się w społeczeństwa i przyjmują pewne zasady, da sie je zmienić, a i owszem, niestety w ustroju kapitalistycznym jest to bardzo trudne, wiadomo każdy chce zarabiać jak najwięcej, a im mniej zarabia pracownik/pośrednik, tym więcej kasy trafia do kieszeni pracodawcy.
. No ale mielismy gadać o patriotyźmie.
. Ale Jana Pawła II jako człowieka bardzo lubiłem, no ale to nie zmienia sytuacji