Milan czy Juventus. Extra extra read all about it.

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Milan czy Juventus

Milan
1
5%
Juventus
2
11%
Ciopaka
10
53%
Co Gacu prawi...
6
32%

Liczba głosów : 19

Milan czy Juventus. Extra extra read all about it.

Postprzez ivanesca » Wt sty 20, 09 20:56

Ach-to Ty za Juve jesteś. Ja za Milanem, więc Fabio ma u mnie minus. Po tym jak przeszedł z Parmy miałam nadzieję, że będzie w Milanie do piłkarskiej emerytury. Maldini ma niesamowity charakter-całą karierę w jednym klubie. Pamiętasz może czasy(np. mudial 1998), kiedy grali w reprezentacji razem z Nestą i Alessandro Costacurtą- razem byli nie do przejścia. Chociaż młody jesteś-możesz nie pamiętać

[ Dodano: Wto Sty 20, 09 19:58 ]
A gier tego typu to strasznie nie lubię
Ostatnio edytowano Cz sty 01, 70 02:00 przez ivanesca, łącznie edytowano 2 razy
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Gillian » Wt sty 20, 09 22:40

No ja piłką zacząłem się interesować właśnie dzięki grom :p. Ale nie na długo w sumie.
A mundial z 1998 pamiętam - mój ulubiony, gdy sięgnę pamięcią. Może nie pamiętam dokładnie kto z graczy tam był, ale finałowy mecz... achh... nareszcie ktoś tak pięknie dokopał znienawidzonej Brazylii : ).
A Nesta, Cannavaro, Maldini, Del Piero... to są nazwiska kultowe : ). Zawsze byłem za Włochami (i Francją swego czasu - apropo, szkoda, że nie typowełem w MŚ 2006, od początku mundialu marzył mi się wyrównany finałowy mecz Włochy-Francja i ostateczne zwycięstwo Italii) i za Juve. Choć szczegółowo się tym nie interesowałem. Dzisiaj to już niestety nawet nie wiem, czy Juventus już wrócił do Serie A po tych żenujących aferach -.-'
Co do wiernych piłkarzy... cieszy mnie to, że Nedved i Buffon nawet po tym załamaniu Juve, zostali w klubie. Ach no i podoba mi się ten charakter Nedveda. Charakter, który udało się nawet przenieść do PESa : ). Zawsze zjawia się tam, gdzie go akurat trzeba. I bardzo często przykłada nogę w gorących momentach, co kończy się świetnymi asystami i bramkami. Zawsze jest u mnie w składzie : ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ivanesca » Śr sty 21, 09 00:51

No pewnie, że już gra w Serie A! Oglądałam nawet niedawno ( w zeszły weekend ) ich mecz ze Sieną. Wygrali 1:0 i choć nie lubię Del Piero to muszę przyznać, że strzał z rzutu wolnego wyszedł mu pięknie. Mało tego, że gra to jeszcze (choć to bezczelność ) zepchnął mój Milan na trzecie miejsce w tabeli ligowej :(
twilite kid napisał(a):Eclipse czy Netbeans?

Niestety nie odpowiem bo nie mam pojęcia o co chodzi-to pewnie coś dla maniaków komputerowych...
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Gillian » Śr sty 21, 09 01:07

ivanesca napisał(a):Mało tego, że gra to jeszcze (choć to bezczelność ) zepchnął mój Milan na trzecie miejsce w tabeli ligowej :(
Chcesz powiedzieć, że wywindowali na 2 miejsce? Łał, chyba znów zacznę śledzić rozgrywki ligowe : ).

ivanesca napisał(a):Niestety nie odpowiem bo nie mam pojęcia o co chodzi-to pewnie coś dla maniaków komputerowych...

No to są środowiska do pisania w Javie, więc zgadłaś :p
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ivanesca » Śr sty 21, 09 02:42

Ojej! A to czemu osobny post i czemu Extra extra?? Nabijasz się ze mnie czy chcesz, żebyśmy oboje bana dostali od Gaca za robienie pierdolnika w pierdolniku? Bo wiesz- Milan czy Juventus to trochę takie nie MGS-owe...

[ Dodano: Sro Sty 21, 09 02:37 ]
Wracając do offtopic- jeśli masz zamiar wrócić do śledzenia meczy tylko dlatego, że Juve jest wyżej od Milanu, to Ci się nie opłaca bo o ile dobrze pamiętam to Milan miał 2 lub 3 pkt straty i nie ma takiej możliwości żeby tego nie odrobił.
Czemu przestałeś oglądać? Bywa. Cóż- zachęcam. Z ciekawie zapowiadających się: Inter gra z Manchester United 24 lutego, albo Twój Juventus z Chelsea Londyn 25 lutego. O Milan nie pytaj bo się zdenerwuję...
A jeśli masz dostęp do transmisji Serie A to w sobotę Juventus gra z Fiorentiną jakoś koło dwudziestej.
Never fear shadows, for shadows only mean there is a light shining somewhere near by.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » Śr sty 21, 09 04:08

Ja to przeniosłem, byście burdello militare nie robili. Tylko miałem problem z netem i w końcu nie dopisałem posta, mea culpa.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ivanesca » Śr sty 21, 09 04:26

Ale Ty Gacu fajnie piszesz!! A skoro już założyłeś posta to nie chciałbyś się wypowiedzieć w temacie?
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » Śr sty 21, 09 05:38

Nie lubię piłki nożnej. Dla mnie oglądanie 22 spoconych facetów ganiających za kawałkiem szmaty akompaniowanych przez tuzin nie mniej spoconych facetów patrzących czy poprawnie ów szmatę kopią poprzednicy nie jest niczym ekscytującym tudzież wartym oglądania. Wolę szmatę (no sexual innueondo please) kopać sam z kolegami jak już, ewentualnie od czasu do czasu w kilka osób na jakiejś nudnej imprezie w PES.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SincoderFX » Śr sty 21, 09 14:10

Zgadzam się z Gacem w 100%, mam identyczne odczucia.
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Kazuun » Śr sty 21, 09 14:37

Ja również niespecjalnie przepadam za oglądaniem sportu. Kiedyś tak, ale teraz... Juventus ? Małysz ? Kubica ? Koszykówka, czy siatkówka ? A pfff..... podobnie mam z motoryzacją :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gillian » Śr sty 21, 09 19:43

Jedyny wyścig F1, który obejrzałem w całości to ten, kiedy Kubica wygrał. Może powinienem cześciej je oglądać : )?

Kiedyś interesowałem się dość rajdami WRC. A dzisiaj? Tydzień temu dopiero usłyszałem, że Subaru wycofało się już jakis czas temu z rajdów. O_o
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SincoderFX » Śr sty 21, 09 20:09

Twilite ja miałem identyko, ale wiesz czemu się interesowałem przez lata WRC? Bo nikt inny się tym nie interesował haha. Ja się zatrzymałem na pojedynku Solberg/Loeb/Gronholm (kibicowałem temu ostatniemu bo nikt mu nie kibicował) a o tym Subaru się dowiedziałem od Ciebie!;/

F1 oglądałem raz i umarłem ze śmiechu - padał deszcz, bolidy co 15 sekund wpadały w poślizg, a przez tor przebiegały... zające:)

Co do piłki nożnej, dla mnie jej oglądanie to wyjęte 90 min z życia i tyle. Zawsze mnie wkurw... te gadki kumpli o tym, kto awansował w lidze, kogo przenoszą, gdzie, za ile, kto jest królem strzelców... itp. itd. I jeszcze ten "syndrom przeżywania wczorajszego meczu". Boooring...
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Gac666xx » Śr sty 21, 09 20:45

Omg ale jestem Flamerem xD. Normalnie obudziłem lawinę.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Operator » Śr sty 21, 09 20:50

Jest jedna rzecz, którą umiem w piłce i wychodzi mi doskonale: koszenie innych zawodników xD
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666xx » Pn sty 26, 09 13:07

Temat umarł jak lawina poleciała czy jak?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ivanesca » Pn sty 26, 09 19:31

No cóż, w końcu to nie sportowe forum dyskusyjne trenuj.pl (czy coś w tym rodzaju)... Chociaż. Ilu Wy tu macie teraz zarejestrowanych użytkowników? Pewnie dobrze ponad tysiąc. To chociaż 50 chłopa interesujących się piłką powinno się znaleźć. Tymczasem wypowiedziało się nas sześcioro z czego połowa nie interesująca się tematem :) Biorąc pod uwagę liczbę głosów oddanych na kluby... trudno było policzyć, ale wyszedł mi remis. Chyba, że na koniec znajdzie się jeszcze jakaś dobra dusza, która odda głos na Milan!

[ Dodano: Pon Sty 26, 09 18:50 ]
Dobra. Kocham Milan, od 11 lat mu kibicuję i będę nadal to robiła, ale muszę przyznać, że w tym sezonie niestety Juventus go przegonił w Serie A, a do Ligi Mistrzów Milan się w ogóle nie zakwalifikował więc wygrałeś twilite!!! Tymczasem... póki co... na razie...
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Askel » Pn sty 26, 09 23:56

E tam. Real Madryt uber alles ;D

A tak serio, to my tu gramy, a nie gramy. ;D

Piłka nożna nigdy mnie jakoś szczególnie nie kręciła. Chyba, zę to FIFA 09.
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Gac666xx » Wt sty 27, 09 00:45

Ivanesca, już nie musisz liczyć, macie od tego ankietę na górze.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ivanesca » Wt sty 27, 09 01:04

Och, dziękuje! Bardzo fajna. Dobrze, że pomyślałeś bo miałam straszne problemy z tym liczeniem ;) Tylko mógłbyś zrobić jeszcze drugą ankietę w której będziemy obstawiać ile osób weźmie udział w ankiecie Milan czy Juventus: 1, 2 czy 3.
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » Wt sty 27, 09 01:32

Zobaczysz za kilka dni ile osób weźmie udział, bo pisze :P.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Wt sty 27, 09 01:50

"Bo jest napisane/bo będzie napisane" :)

...ale ja wiem, Gacu, ze Ty to wiesz :P
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Wt sty 27, 09 02:30

No ba... musicie wybaczyć, biegam na przeciwbólowcach, ledwie myślę.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ivanesca » Wt sty 27, 09 02:52

Kazuun napisał(a):"Bo jest napisane/bo będzie napisane" :)

To już się chyba do Hala trzeba zgłosić- tak?
Ja też z wykształcenia jestem polonistką i jako takowa nie powinnam Gaca bronić ponieważ Rada Języka Polskiego nigdy oficjalnie nie uznała poprawności formy "pisze''. Mimo wszystko poczytajcie: http://marceli.fraczek.googlepages.com/janmiodek
Jest jeszcze Poradnia Językowa Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagielońskiego. A tam prof. dr hab. Mirosław Skarżyński (według mnie bardzo kompetentny człowiek) wypowiada się na ten temat tak: "Konstrukcja, o której mowa, jest kwalifikowana przez wielu jako niepoprawna, ja zaś osobiście uważam, że przynajmniej w potocznej polszczyźnie można by ją dopuścić, skoro nie można�uzasadnić racjonalnie jej niepoprawności."
Kazuun myślę, że jeśli prof. Jan Miodek zaaprobował tą formę to Ty też byś mógł :) Trochę luzu chłopie-to jest forum, nie egzamin państwowy.

[ Dodano: Wto Sty 27, 09 02:07 ]
Trochę się mądrzyłam, a teraz dla równowagi coś naprawdę głupiego. Ankietę zawaliłam, bo przypadkowo oddałam głos na Gaca- tak mi się z rozpędu wcisnęło (myślałam, że to wybory prezydenckie) ;) Więc teraz zwracam się z apelem do Was ludzie: niech chociaż jedna osoba odda za mnie głos na Milan-błagam!!!!!!!!! Ja jej to jakoś odrobię, dzieci pobawię czy coś... Ach i dziękuję za ogromną 5 osobową frekwencję! Nie spodziewałam się tego. Jestem doprawdy wzruszona... Tylko czemu Milan ma 0 %??????
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Askel » Wt sty 27, 09 08:11

Przeżywam wewnętrzny konflikt. Zagłosować na Mlan dla ivainesci, czy Ciopakę dla mnie...jakieś porady ? :D

ivanesca - tę formę :) (to chyba jedyna rzecz, ktorej się nauczyłem w liceum...;p)
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Pabian01 » Wt sty 27, 09 09:10

Jeśli miałbym wybierać Milan czy Juventus. To, mimo, że w Juventusie grał Boniek wybieram Milan. Nie wiem akurat niegdy nie lubiłem Juve, a Milan lubię, a jeszcze ja Shevchenko się w nim pojawił to już na dobre go polubiłem. Zdecydownie z tych 2 jestem za Milanem. Pamiętam jak była Liga Mistrzów i grali z Liverpoolem, co Dudek bronił [chyba jeden z moich fav bramkarzy - i to jeszcze Polak :) ] to jakoś dziwnie się czułem :) A Shevchenko to oczywiście jeden z ulubionych jak nie ulubiony strzelec.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez ivanesca » Wt sty 27, 09 12:30

Askel napisał(a):ivanesca - tę formę :) (to chyba jedyna rzecz, ktorej się nauczyłem w liceum...;p)

No tak, faktycznie. Przepraszam. Tyle tylko, że nie jest to jakiś rażący błąd, forma "tą" jest dopuszczalna w wymowie potocznej. Ale w języku pisanym powinnam użyć formy "tę"- prawidłowo końcówki zaimka i rzeczownika muszą się zgadzać (np.: tę formę, tą formą). Gacu macie jakiś numer konta na który trzeba wpłacać złocisza za błąd językowy i przekleństwo? :) Na jednym z for Assassin's Creed spotkałam się z tym, że chłopak napisał "jósz" (już) i nikt mu nie zwrócił uwagi, u Was trzeba się pilnować jak na stronie polonistyka.edu.pl...
Pabian napisał(a):Jeśli miałbym wybierać Milan czy Juventus. To, mimo, że w Juventusie grał Boniek wybieram Milan.

Och DZIĘKUJĘ CI!!!! DZIĘKUJĘ, DZIĘKUJĘ!!!!
ivanesca
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » Wt sty 27, 09 12:32

Jak chcesz to możesz wpłacać, chętnie kul czy Ja przyjmiemy darowizny. Anyway dzięki temu poziom rozmów na forum wzrasta, jest kulturalnie i przy okazji człowiek zwykle się czegoś nauczy.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Askel » Wt sty 27, 09 16:15

Nie przepraszaj, słońce :) Nikt tu się przecież nie obraził :D

Ponieważ Pabian już zagłosował na Milan, to ja wybieram Ciopaka, jako, że piłka nożna nie jest mi jakoś szczególnie bliską dyscypliną...;p
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez ArecaS » Śr sty 28, 09 08:20

Jako że się nie znam, to chyba najlepszym wyborem będzie ciopaka. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Snake. » Śr sty 28, 09 11:09

"CIOPAAAKA!!!!!!!!!!" <sapie>
;)

Nie dlatego, że się nie interesuje piłką nożną... po prostu nie lubię Serie A. Wolę oglądać japońską ligę na Eurosporcie :)
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Następna strona

Powrót do Pierdolnik